Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@17:00:20 GMT

کاهش ۳۰ درصدی برداشت گل‌محمدی در گلپایگان

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۳۵۱۹۹

کاهش ۳۰ درصدی برداشت گل‌محمدی در گلپایگان

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان گفت: سال گذشته بیش از ۶۰۰ تن گل‌محمدی از ۱۵۰ هکتار زمین زیر کشت برداشت شده است که امسال به دلیل سرمازدگی ۳۰ تا ۵۰ درصدی برداشت گل‌محمدی کاهش داشته و پیش‌بینی برداشت ۴۰۰ تن داریم که امیدوارم با جبران خسارت، تولید کنندگان ضرری متحمل نشوند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حیدرعلی گل‌محمدی امروز در حاشیه بازدید از مزارع گل‌محمدی شهرستان اظهار کرد: کار برداشت گل از مزارع این شهرستان از نیمه اردیبهشت آغاز شده است و تا مدت یک ماه ادامه دارد که هزار نفر مشغول کار می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: کاشت گل‌محمدی، شش سال است که در این شهرستان کشاورزان با تغییر الگوی کشت و به دلیل نیاز به آب کم به کاشت گل‌محمدی روی آوردند که در حال حاضر ۱۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان زیر کاشت این محصول است.

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان تصریح کرد: در این شهرستان هشت مزرعه بزرگ گل‌محمدی علاوه بر مزارع کوچک وجود دارد که یکی از بزرگترین مزارع گل‌محمدی این شهرستان با وسعت ۶۰ هکتار در روستای فاویان واقع شده است.

گل‌محمدی گفت: کارگاه گلاب‌گیری در شهرستان نداریم که موجب شده است این محصول به صورت خام فروشی روانه شهرستان‌های اطراف شود، نبود دستگاه‌های مکانیزه در کار برداشت گل‌محمدی و کارخانه‌های صنایع تبدیلی دو مشکل اساسی برای پرورش دهندگان گل‌محمدی است زیرا کارخانه‌های گلاب‌گیری و صنایع تبدیلی با وجود دریافت مجوز هنوز به بهره‌برداری نرسیده است.

وی افزود: سال گذشته بیش از ۶۰۰ تن گل‌محمدی از سطح ۱۵۰ هکتاری مزارع زیر کشت برداشت شده است که امسال به دلیل سرمازدگی ۳۰ تا ۵۰ درصد برداشت گل‌محمدی کاهش داشته و پیش‌بینی برداشت ۴۰۰ تن داریم که امیدوارم با جبران خسارت، تولید کنندگان آن ضرری متحمل نشوند.

استفاده از روش جدید در دفع آفات گل‌محمدی

بهرام کریمی تولید کننده گل‌محمدی در گلپایگان اظهار کرد: با سرمایه‌گذاری دو میلیارد تومان مزرعه گل‌محمدی ایجاد کردم که اکنون در سطح ۶۰ هکتار زیر کشت است که سال گذاشته ۱۰۰ تن برداشت گل داشتیم اما امسال به دلیل سرمازدگی این رقم به ۷۰ تن می‌رسد.

وی افزود: با مراقبت لازم از این مزرعه کیفیت و مرغوبیت محصول گل دو چندان شده است، همچنین دو سال است که با روش جدید در دفع آفات از سموم برای آفت گل‌محمدی استفاده نشده است. در کار برداشت گل‌محمدی ۳۰۰ کارگر بومی و غیر بومی مشغول هستند.

تولید کنندگان گل حمایت شوند

بهزاد ثمری تولید کننده گل‌محمدی اظهار کرد: در ابتدای طرح کاشت باغ ۱۲۰ هکتاری گل‌محمدی تصمیم گرفتم که صنایع تبدیلی این محصول نیز ایجاد شود اما در پرداخت تسهیلات بانکی حمایتی صورت نگرفت.

وی افزود: تولید کنندگان دیگری در این شهرستان به دلیل نبود صنایع تبدیلی و این که خام فروشی گل سودی نداشت به شخم زنی مزارع گل‌محمدی پرداختند، امروزه تنها علاقه و دلخوشی تولید کنندگان گل‌محمدی در گلپایگان اشتغالزایی است که معاش خانواده کارگران تأمین شود وگرنه دولت حمایتی از تولید کنندگان نکرده است.

کد خبر 494126

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گلپایگان گل محمدی برداشت محصول رونق تولید جهاد کشاورزی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برداشت گل محمدی تولید کنندگان صنایع تبدیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۵۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی

آهنگری گفت: گندم به عنوان یک محصول عمده از زراعت در شهرستان ارزوئیه است و در سال زراعی جاری بیش از ۱۸ هزار هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت این محصول رفته و پیش بینی می‌شود، بیش از ۸۰ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

وی افزود: بیش از ۷۰ درصد از کشت گندم در این شهرستان به گندم دوروم با کیفیت عالی برای کارخانجات ماکارونی کشور اختصاص دارد.

مدیر زراعت استان کرمان بیان داشت: برای افزایش عملکرد و نفوذ بذر رسمی به چرخه تولید در مزارع گندم در این شهرستان، ۱۸ هکتار مزارع بذری پرورشی، ۹۵ هکتار مزارع مادری و ۹۳۰ هکتار مزارع گواهی شده که ظرفیت تولید به ترتیب ۳۲ و ۳۸۰ و ۴ هزار ۷۰۰ تن را دارند، وجود دارد و محصول تولیدی به شهرستان‌های استان و حتی خارج از استان ارسال می‌شود.

 وی در ادامه گفت: شهرستان ارزوئیه با دارا بودن ۴۶ هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی قابل کشت و قریب به ۵ هزار بهره بردار، اقلیم مناسب و خاک زراعی مطلوب، سالانه بیش از ۵۰۴ هزار تن انواع محصولات کشاورزی و ۴۸۷ هزار تن محصولات زراعی، قطب مهم کشاورزی در شمال استان می‌باشد.

آهنگری گفت: بخش عمده تولیدات این شهرستان مربوط به محصولات زراعی است و در سال‌های اخیر در مجموع بیش از ۴۸۷ هزار تن انواع محصولات زراعی تولید شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع  گيلانغرب
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • آغاز برداشت خوشه‌های طلایی از مزارع کازرون از فردا
  • خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد