Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیم مدیریت شهری اصلاح‌طلب تهران اخیراً چندین ایستگاه مترو را به بهره‌برداری رسانده‌اند که بسیاری از ایستگاه‌های افتتاح شده در این دوره در سال ۹۶، تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند!

به گزارش مشرق، زمانی که تهران یک دهکده کوچک در شمال ری و دامنه های جنوبی البرز بود بود، مردم برای ترددهای روزانه خود دغدغه‌ای نداشتند و وسایل حمل و نقل به درشکه و دوچرخه محدود می‌شد اما با گذشت زمان و افزایش جمعیت، نحوه جابه‌جایی مردم در سطح شهر اهمیت بیشتری پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین به تدریج پای اتوبوس و تاکسی و در نهایت مترو  به تهران باز شد و شبکه حمل و نقل عمومی شکل گرفت؛ در حال حاضر تهران  ۱۰ خط بی‌آرتی و بیش از ۲۰۰ خط عادی اتوبوس دارد که یکی از شبکه‌های بزرگ حمل و نقل عمومی محسوب میشود، بیش از ۲۰۰ کیلومتر خط مترو و ۱۳۷ ایستگاه فعال دارد و حدود ۸۰ هزار تاکسی برای سفرهای درون‌شهری شهروندان خدمات‌رسانی می‌کنند .

با این اعداد و ارقام شاید وضعیت مطلوب به نظر برسد اما حقیقتاً اینطور نیست؛ تهران که ۱۶ درصد جمعیت کشور را در خود جای داده و در یک سال اخیر نیز با شیوع ویروس کرونا مواجه شده بیش از پیش نیازمند توسعه حمل و نقل عمومی است و مردم از مسئولان توقع توجه ویژه به این بخش را دارند اما متأسفانه کارنامه این دوره مدیریت شهری تهران در حوزه حمل و نقل عمومی هم مانند برخی دیگر از موارد، قابل دفاع نیست.

دوره پنجم مدیریت شهری تهران که روزهای پایانی فعالیت ۴ ساله خود را پشت سر میگذارد، در حوزه اتوبوسرانی نتوانست تحولی ایجاد کند و دستاورد چشمگیری داشته باشد، حاصل اقدامات آنها در این بخش خرید ۲۵۰ دستگاه اتوبوس بود اما در حوزه مترو توانست ایستگاه های نیمه تمام دوره گذشته را تکمیل و به بهره برداری برساند!

خط ۷ متروی تهران با ۷ ایستگاه میدان صنعت، دانشگاه تربیت مدرس، شهید نواب صفوی، کمیل، بریانک، میدان محمدیه و بسیج که در خرداد سال ۹۶ و در زمان مدیریت قالیباف به بهره برداری رسیده بود در دوره جدید مدیریت شهری تعطیل و علت آن عدم ایمنی لازم مانند نصب هواکش‌های میان تونلی و پله‌های اضطراری اعلام شد! در نهایت ۵ ایستگاه از این خط (به گفته برخی مدیران با کمترین تغییر) در سال ۹۷ دوباره بهره برداری شد و به این شکل، افت تاح دوباره آنها به عنوان اولین فعالیت و دستاورد دوره پنجم به ثبت رسید!

بیشتر بخوانید: حناچی: انتشار فیش حقوقی مدیران شهری به صلاح نیست

نهایتا پرونده حوزه متروی تهران در سال ۹۷ با افتتاح ۸ ایستگاه، سال ۹۸ با افتتاح ۷ ایستگاه و سال ۹۹ با افتتاح ۹ ایستگاه بسته شد اما بد نیست بدانیم میزان پیشرفت فیزیکی ایستگاه های مترو در پایان فعالیت مدیریت شهری سابق چقدر بوده است؟

طبق اطلاعات بدست آمده از سوی مدیران فعلی شهرداری تهران، در سال ۹۶ ایستگاه های تربیت مدرس ۱۸ درصد، دولت آباد ۳۵ درصد، کیانشهر ۳۵ درصد، بعثت ۳۷ درصد، امیرکبیر ۳۳ درصد، میدان شهدا ۳۵ درصد، امام حسین ۳۴ درصد، شهرک آزمایش ۲۸ درصد، مرزداران ۳۵ درصد، میدان قیام ۲۸ درصد و میدان صنعت ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند.

سید مناف هاشمی؛ معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران نیز در مراسم افتتاح ایستگاه‌های مرزداران و اقدسیه که روز گذشته برگزار شد، مدعی شد: برخی می‌گویند این پروژه‌ها در دوره قبلی ۹۹ درصد پیشرفت داشته اما واقعیت این است که مدیریت شهری پروژه اقدسیه را با پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصد و پروژه مرزداران را با ۳۴ درصد پیشرفت فیزیکی از مدیریت شهری پیشین تحویل گرفته است.

بیشتر بخوانید: خبرهای خوش مترویی برای تهرانی‌ها

این اظهارات در حالی مطرح میشود که یک تحقیقات ساده نشان داده که آنچه عنوان شده است اطلاعات درستی نیست و می‌توان آن را یک دروغ تلقی کرد زیرا اطلاعات درج شده در کتاب « بانک اطلاعاتی مترو و صنایع ریلی» که در تابستان سال ۹۷ زیر نظر شرکت راه آهن شهری تهران و حومه چاپ شده گویای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در بسیاری از ایستگاه هایی است که در این دوره مدیریت شهری افتتاح و به بهره برداری رسیده است.

ایستگاه های افتتاح شده از ۹۷ تا ۹۹

میزان پیشرفت فیزیکی تا بهمن ۹۶(طبق سند)  میزان پیشرفت فیزیکی طبق اعلام شهرداری  میدان صنعت  ۱۰۰ درصد ۶۰ درصد  تربیت مدرس (خط ۷) ۱۰۰ درصد  شهید نواب صفوی  ۱۰۰ درصد  بریانک  ۱۰۰ درصد محمدیه  ۱۰۰ درصد مهدیه  ۸۹.۶ درصد  رودکی ۱۰۰ درصد هلال احمر ۸۲.۲ درصد کمیل  ۱۰۰ درصد دولت آباد ۹۲ درصد ۳۵ درصد بعثت  ۹۶ درصد ۳۷ درصد میدان شهدا ۹۱ درصد ۳۵ درصد بسیج  ۱۰۰ درصد میدان امام حسین (ع) ۸۸ درصد ۳۴ درصد کیانشهر ۹۲ درصد ۳۵ درصد ستاری  ۹۱ درصد امیرکبیر ۸۵ درصد ۳۳ درصد دولاب (محلاتی) ۵۷.۹ درصد قیام 

۶۲.۴ درصد

دانشگاه تربیت مدرس (خط ۶)  ۳۶ درصد ۱۸ درصد یادگار امام  ۹۹ درصد برج میلاد ۷۴.۸ درصد اشرفی اصفهانی  ۹۴ درصد آهنگ ۶۶.۴ درصد

 اگرچه انتظار آغاز ساخت صفر تا ۱۰۰ یک ایستگاه مترو در صورت وجود ایستگاه‌های نیمه کاره، به جا نیست و عقل و منطق حکم می‌کند ابتدا ایستگاه‌های نیمه‌تمام، تکمیل شود اما با وجود آمار و ارقام متناقضی که مدیران شهری به آن اشاره می‌کنند و سعی دارند در روز های پایانی فعالیت این دوره کارنامه پر و پیمانی از خود به یادگار بگذارند چند پرسش مطرح می‌شود:

نخست اینکه چرا مدیران شهری اعلام می‌کنند « برای نخستین بار در سال گذشته، ۹ ایستگاه مترو به بهره‌برداری رسید که در طول تاریخ سابقه نداشته است»  در صورتی که اخلاق‌مداری حکم می‌کند صداقت به خرج داده  و بگویند افتتاح این ایستگاه‌ها به لطف پیشرفت فیزیکی قابل توجه آنها در سال‌های گذشته است و اگر قرار به ساخت یک ایستگاه از نقطه صفر باشد بسته به اینکه در چه عمقی از زمین قرار گرفته حداقل یک سال و حداکثر  ۳ سال زمان نیاز دارد.

بنابراین اگر زیرساخت‌ها و اقدامات دوره گذشته مدیریت شهری نبود، اکنون شهردار و اعضای شورای شهر نمی‌توانستند اینچنین پرطمطراق از دستاوردها و گشایش‌هایشان در حوزه مترو سخن بگویند!

و مهمتر اینکه چرا ایستگاه‌هایی که بعضاٌ ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند با تعللی طولانی‌مدت وارد مدار بهره‌برداری شدند در حالی که همواره بر توسعه حمل و نقل عمومی و تأثیر آن در آلودگی هوا تأکید دارند و با این اقدام که میتوان آن را بداخلاقی سیاسی قلمداد کرد، شهروندان را از تردد آسان تر محروم کردند؟ 

در پنجمین دوره مدیریت شهری تهران که توسط اصلاح‌طلبان طی شد نه تنها فرصت‌سوزی‌هایی در ارائه خدمات به شهروندان به ویژه در حوزه اتوبوس و مترو صورت گرفت بلکه فرصت همسو بودن گرایشات مدیران شهری با دولت و حضور پیروز حناچی در جلسات هیئت دولت نیز که میتوانست زمینه‌ساز کمک‌های بسیاری به شهر و شهروندان تهرانی باشد به راحتی از دست رفت اما همچنان شهردار تهران معتقد است « روزهایی که کشور سالانه صدها میلیارد دلار درآمد داشت و باید از آن برای تأمین منابع مترو استفاده می‌شد، از دست رفت»! 

اما شهروندان با یک حساب سرانگشتی، توجه به واقعیات و میزان تغییراتی که در ۴ سال اخیر در شهر رخ داده، می‌توانند قضاوت کنند که آیا در ۴ سال اخیر فرصت‌سوزی‌ها بیشتر بوده یا سالیان گذشته و آیا این اظهارات فرار به جلو نیست؟

 امیدواریم اعضای شورای شهر و شهردار تهران نسبت به موارد مطرح شده پاسخگو باشند و در فرصت باقی مانده در بیان اظهارنظرها و آمارهایشان تجدیدنظر کنند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا انفجار افغانستان فلسطین حمل و نقل عمومی ایستگاه مترو متروی تهران شورای شهر تهران شهرداری تهران شهر تهران درصد پیشرفت فیزیکی مدیریت شهری تهران حمل و نقل عمومی بهره برداری مدیران شهری ایستگاه ها تربیت مدرس ۱۰۰ درصد ۳۵ درصد ۴ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۵۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم رعایت دستورالعمل استقرار HSE در مناطق/برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران

عضو شورای شهر تهران بر لزوم رعایت دستورالعمل استقرار و نظام نگهداشت HSE(بهداشت، ایمنی و محیط زیست) در مناطق تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، احمد صادقی در دویست و سی و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران گفت: بارش های نیمه شب جمعه و صبح ۱۵ اردیبهشت ماه در شهرداری منطقه ۱۵ به آدرس بزرگراه بعثت نرسیده به میدان بسیج سبب شد یکی از منهولهای موجود در مسیر به واسطه  شدت بارش و حجم زیاد آب های بالادستی و نیز عدم کشش شبکه جمع آوری آب های سطحی دچار انسداد و گرفتگی شود.

وی ادامه داد: این امر سبب می شود عوامل اجرایی و مدیران خدمات شهری به محل اعزام  شوند و کارگران اداره مسیل های منطقه جهت رفع گرفتگی داخل منهول فاضلاب شوند؛ اما  به طور ناگهانی، فشار آب سبب افتادن یکی از کارگران به داخل شبکه می شود و متأسفانه این فرد تا به امروز پیدا نشده، علی رغم اینکه آتش نشانی زحمات زیادی برای جستجو و پیدا کردن این فرد انجام داده است. 

احمد صادقی ادامه داد: من تشکر می کنم از زحمات مجموعه خدمات شهری در این چند روز ولی این زحمات سبب نمی شود که موارد و ضوابط ایمنی رعایت نشود. لایروبی مسیل ها به عنوان چک لیست عملیات به مناطق طی سال های قبل ابلاغ شده و اسناد لازم  به عنوان دستور العمل استقرار و نظام نگاهداشت مدیریت «اچ اس ای» در هر منطقه موجود است که با بررسی های به عمل آمده مشخص شده در این منطقه نیز این دستورالعمل موجود بوده است. از طرفی عدم انجام عملیات در حین بارندگی به دلیل شرایط نامساعد  اعم از  دبی بالای آب و عدم اطلاع از خطراتی که  در این شرایط وجود دارد از توصیه هایی است که در حوزه خدمات شهری باید مورد توجه قرار گیرد که متاسفانه در حادثه منطقه ۱۵ این مورد رعایت نشده است. 

صادقی تاکید کرد: ذکر دو نکته در این حادثه حایز اهمیت است که امیدوارم مجموعه مدیریت شهری به آن توجه داشته باشد؛ نخست آنکه ساختار اچی اس ای در شهرداری تهران نیازمند تقویت است و یک شهر با جمعیتی بیش از  ۱۰ میلیون نفر صرفا با چند کارشناس در منطقه امکان نظارت بر سیستم ایمنی شهر را ندارد. لذا بایستی این سیستم تقویت و اگر بخش خصوصی صلاحیت دار باید در این بخش استفاده بشود. 

وی ادامه داد: نکته دوم که خیلی مهم است؛ موضوع بررسی عدم رعایت دستور العمل استقرار و نگهداشت نظام مدیریت اچ اس ای در  منطقه مذکور است که  در صورت رعایت نکردن این نظامات به طور حتم می بایست با  خاطیان چه عوامل پیمانکاران و چه مدیران برخورد قانونی صورت گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارائه گزارش عملکرد مدیریت شهری شیراز در سال ۱۴۰۲
  • برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟
  • عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران
  • رکورد شهرداری در ایجاد مخازن آب اضطراری | پیرهادی: ۷۰ درصد مخازن در این دوره ایجاد شدند
  • برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • لزوم رعایت دستورالعمل استقرار HSE در مناطق/برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • تلاش می‌کنیم ایستگاه دارک تا قدس در خط دو مترو تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد
  • تلاش می‌کنیم بخشی از خط دو مترو تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها