Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@20:28:43 GMT

پاسپورت واکسن مدرک جدید برای سفرهای خارجی

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۳۵۳۳۰

پاسپورت واکسن مدرک جدید برای سفرهای خارجی

به گزارش تابناک به نقل از همشهری، «پاسپورت واکسن» پدیده نوظهوری است که با شروع فصل سفرهای تابستانی به چالش بزرگ کشورهای توریستی تبدیل شده است. در آمریکا و اروپا که واکسیناسیون عمومی علیه کووید-۱۹ روند سریعی دارد، صحبت از صدور مدرکی به نام پاسپورت واکسن به‌عنوان گواهی واکسیناسیون کامل فرد و مجوزی برای سفر آزادانه، به محل مناقشه بین واکسینه‌شده‌ها و واکسینه‌نشده‌ها تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی سازمان بهداشت جهانی و شورای جهانی سفر و جهانگردی نیز ازجمله مخالفان پاسپورت‌های (گذرنامه‌های) واکسن به‌دلیل ترس از ایجاد جامعه‌ای دوقطبی هستند. ‌ماه گذشته دکتر مایک ریان از سازمان بهداشت جهانی نگرانی‌های خود را در مورد مسائل اخلاقی و انصاف پیرامون پاسپورت واکسن ابراز کرد: این موضوع باید به‌شدت مورد توجه قرار بگیرد؛ به‌خصوص در جهانی که واکسن به طرز بسیار ناعادلانه‌ای توزیع می‌شود.

اکنون به‌نظر می‌رسد روندی شروع شده که مدارکی مانند پاسپورت با روش‌های امنیتی برای اثبات واکسیناسیون صادر شود تا جعل آنها سخت و کشورها امکان اعتبارسنجی آن را در مرزها داشته باشند.

سردرگمی بین‌المللی
درحالی‌که برنامه‌های زیادی در دست انجام است، اما هنوز هیچ‌یک به‌عنوان استاندارد ملی یا بین‌المللی معرفی نشده است. هم‌اکنون کارت‌های کاغذی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری که جعل آن بسیار آسان است به‌عنوان روش تأیید پیش‌فرض عمل کرده است.

افراد زیادی در اروپا و آمریکا به‌طور کامل واکسینه شده‌اند و می‌توانند برای سفر به بسیاری از کشورها در تابستان اقدام کنند، اما اطمینان از پذیرش آنها و نحوه تأیید واکسینه شدن تاحدودی به صورت یک راز باقی مانده است. اگرچه به‌نظر می‌رسد همه در شبکه‌های اجتماعی در مورد گذرنامه واکسن نظر می‌دهند، اما واقعیت این است که ما در مورد پاسپورت واکسن یا مدرک اثبات واکسیناسیون برای سفرهای بین‌المللی، اطلاعات کمی داریم. باوجود نیاز گسترده برای بررسی وضعیت واکسیناسیون، برنامه‌های روشن برای نحوه انجام این کار بسیار کم و سردرگم است. طبق پیشنهادی از سوی کمیسیون اروپا، اتحادیه اروپا محدودیت مسافران واکسینه شده از آمریکا را تا اواخر ژوئن کاهش می‌دهد و در عین حال که پیشنهاد گواهی سبز دیجیتال پاسپورت واکسن را داده است، اذعان می‌کند که کشورهای عضو باید بتوانند گواهینامه‌های کشورهای غیراتحادیه اروپا را براساس قوانین ملی قبول کنند. همچنین این کمیسیون پیشنهاد داده است تا پورتالی برای مسافران ایجاد شود که بتوانند اسناد واکسیناسیون خود را از کشور مبدا به‌عنوان مدرک ارائه دهند یا گواهی سبز دیجیتال برای آنها صادر کنند. اما به‌نظر نمی‌رسد تا فرصت کم باقیمانده به تابستان و میل مردم به سفر، این برنامه‌ها عملیاتی شود.

به‌نظر می‌رسد بسیاری از کشورها به‌زودی از اروپا پیروی می‌کنند و پذیرای گردشگران واکسینه‌شده هستند، اما هنوز مبهم است که کدام برنامه‌ها و فرایندهای تأیید توسط هر کشور استفاده می‌شود. اینطور که از پیشنهاد اخیر اتحادیه اروپا برمی‌آید، ممکن است کارت واکسیناسیون برای اثبات سلامت فرد کفایت کند.

استقلال صدور گذرنامه واکسن در آمریکا
اما دولت فدرال آمریکا اعلام کرده است تأیید واکسیناسیون را مدیریت نخواهد کرد. اندی اسلاویت، مشاور ارشد کاخ‌سفید در ستاد مقابله با کووید-۱۹ در یک جلسه مطبوعاتی گفت: برخلاف سایر نقاط جهان، دولت ما نقشی در صدور گذرنامه واکسن و نگهداری اطلاعات شهروندان ندارد. ایجاد برنامه‌های صدور گواهینامه واکسیناسیون برعهده تک‌تک ایالت‌ها یا شرکت‌های خصوصی است. این می‌تواند به این معنا باشد که هیچ برنامه واحدی به‌عنوان استاندارد طلایی گردشگری وجود ندارد. درعوض، چندین سرویس مستقل احتمالا تأیید واکسینه بودن گردشگران را برعهده خواهند داشت.

چندین سازمان برنامه‌های دیجیتال برای تأیید وضعیت واکسیناسیون، با نام‌هایی مانند Health Pass و CommonPass اعلام کرده‌اند که البته هنوز هیچ‌یک از آنها در دسترس نیست. شرکت Clear به‌عنوان شرکت امنیتی فرودگاه پشتیبان برنامه Health Pass، در وب‌سایت خود نوشت: پس از دریافت واکسن کووید-۱۹به‌سادگی آن را به‌حساب مراقبت‌های بهداشتی خود پیوند دهید تا سوابق واکسن خود را به روشی ایمن، قابل تأیید و با حفظ حریم خصوصی ثبت کنید. این کار به ظاهر ساده می‌رسد، اما دسترسی و پذیرش آن در سطح جهان کمی مبهم است؛ بنابراین بهترین کار استفاده از کارت واکسن برای تأیید وضعیت فرد است.

با عدم‌اجرای برنامه گذرنامه واکسن جهانی توسط دولت فدرال آمریکا، این ایالت و سازمان‌های دیگر هستند که باید این خلأ را پر کنند. به زبان ساده، بعید است این اتفاق قبل از تابستان رخ دهد.

پیشنهاد رئیس فرودگاه دوبی
رئیس شلوغ‌ترین فرودگاه جهان برای مسافران بین‌المللی می‌گوید، گذرنامه‌های کووید تنها راه برای شروع مجدد سفرهای گسترده خارجی است. پل گریفیتس، مدیر اجرایی فرودگاه‌های دوبی به بی‌بی‌سی گفت: فکر نمی‌کنم گزینه دیگری وجود داشته باشد. منتقدان این سیستم‌های دیجیتال معتقدند که این روش، یعنی تبعیض بین کسانی که به هر دلیلی نتوانسته‌اند واکسینه شوند. اما گریفیتس کاملا حامی صدور مدرکی است که به‌گفته وی اجتناب‌ناپذیر است: به‌نظر من مشکل گذرنامه واکسن تبعیض نیست، بلکه رفع نیاز و توزیع عادلانه واکسن در جهان مشکل اصلی است. اگر قرار است سفر هوایی بین‌المللی مجددا آغاز شود، این کشورها هستند که باید درباره شرایط ورود مسافر تصمیم بگیرند و ایرلاین‌ها و فرودگاه‌های سراسر جهان باید آن را اجرا کنند. اگر همه اینها جواب دهد و همه با هم همکاری کنند، گذرنامه‌های واکسن راهی بسیار ساده برای سفر به سراسر جهان خواهد بود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 نشست وین انتخابات 1400 غزه اکبر ترکان پاسپورت واکسن ویروس کرونا نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 نشست وین انتخابات 1400 غزه اکبر ترکان پاسپورت واکسن گذرنامه واکسن واکسینه شده بین المللی برنامه ها برای سفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۵۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۷ درصدی سهم حمل ونقل هوایی از سفرهای نوروزی!

تین نیوز

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در پاسخ به یک گزارش واکنش نشان داد و درباره چگونگی رشد ۷ درصدی سهم حمل ونقل هوایی از سفرهای نوروزی امسال توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، جعفر یازرلو در پاسخ به مطالب مطرح شده مبنی بر اینکه بعد از ورود ۱۶ هواپیمای برجامی، اضافه شدن ۵۰ یا ۶۰ هواپیما در دو سال گذشته قابل حس کردن نیست؛ این گونه پاسخ داد: اینکه "تعداد هواپیماهای قابل اتکای ایران ۷ یا ۸ فروند است" این سوال مطرح می شود که افزایش ۷ درصدی سهم حمل ونقل هوایی در سفرهای نوروزی امسال چگونه حاصل شده است؟

وی در ادامه اظهار کرد: وضعیت ناوگان هوایی کشور در دولت قبل با وجود تخصیص چند صد میلیون دلار برای هواپیماهای خریداری شده برجامی به دلیل عدم انتخاب صحیح نوع هواپیما و عدم تعهد شرکت سازنده در تأمین قطعات به گونه ای بود که در پایان دولت بیشتر این هواپیماها در طول کمتر از ۲سال زمین گیر شدند.

یازرلو تصریح کرد: عملکرد دولت قبل به طوری بوده که در تابستان ۱۴۰۰ در اواخر دولت دوازدهم تعداد هواپیماهای فعال و در حال ارائه خدمات کمتر از ۱۰۰ فروند بود و اگر آن رویه ادامه پیدا می کرد از صنعت هوانوردی غیرنظامی کشور اثری باقی نمانده بود. اما در دولت سیزدهم با راه اندازی نهضت تامین قطعه به منظور جلوگیری از زمین گیری هواپیماها با وجود پیچیده تر شدن تحریم ها اقدامات اساسی در خصوص ارائه خدمات ایمن هوایی صورت گرفت.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری افزود: دولت سیزدهم با اتخاذ چهار راهبرد تاب آوری، توسعه، واردات هواپیما و ساخت و تولید هواپیماهای بومی و همچنین استفاده از توان شرکت های دانش بنیان و بدون هیچ گونه تزریق مالی از سوی دولت بیش از ۹۰ فروند ناوگان هوایی وارد کشور شد که پس از فرایند چک، تعمیر و نگهداری ۵۰ فروند هواپیما تاکنون عملیاتی شده و مابقی به مرور زمان به ناوگان اضافه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: صنعت هوانوردی کشور روزانه هزاران پرواز ایمن به اقصی نقاط دنیا و سراسر کشور دارد که این تعداد پرواز با بالاترین استاندارد روز دنیا و با رعایت ایمنی کامل در حال خدمت رسانی به مردم است و در بازه های زمانی متعدد رشد قابل توجهی هم در جابه جایی مسافر و هم تعداد نشست و برخاست شاهد هستیم.

یازرلو همچنین اظهار کرد: در نوروز ۱۴۰۲ حدود ۲میلیون و ۹۰۰ هزار مسافر جابه جا شدند که در نوروز ۱۴۰۳ این رقم به بیش از ۳میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر با ۲۷هزار و ۵۰۰ پرواز رسید که این امر حکایت از این دارد که واردات هواپیما در دولت سیزدهم جان تازه ای به صنعت هوانوردی کشور بخشیده است.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در پایان مجدد تاکید کرد: تعداد پروازهای روزانه در مسیرهای داخلی و خارجی و افزایش مسافران بخش هوایی در بازه های زمانی مختلف به وضوح نشان می دهد که چه تعداد هواپیما در حال سرویس دهی هستند و آیا واقعاً تردد این تعداد مسافر و این حجم سفر با ادعای این روزنامه که گفته شده صرفاً ۷یا ۸ هواپیمای سالم در ناوگان وجود دارد شدنی است؟

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اوکراین از زندانیان به عنوان نیروی جنگی استفاده می‌کند
  • سرگردانی مسافران در فرودگاه‌های انگلیس در پی بروز اشکال فنی در رایانه‌ها
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت
  • رشد ۷ درصدی سهم حمل ونقل هوایی از سفرهای نوروزی!
  • دام‌ها در خوزستان به طور رایگان واکسینه می‌شوند
  • اعلام آماده باش مدیریت بحران آذربایجان شرقی
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند