Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به تازگی، فعالان فناور شرکت دانش‌بنیان نیک فناوران ظهور شفق مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مسیر تولید چاپگرهای سه‌بعدی ایران‌ساخت گام گذاشتند و موفق شدند نخستین ساختمان را به روش چاپ سه‌بعدی در محل این پارک علم و فناوری احداث کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توسعه فناوری احداث سازه‌های ساختمانی به روش چاپ سه‌بعدی در کشور، صنعت ساخت و ساز شتاب بیش‌تری خواهد گرفت. فناوری چاپ سه‌بعدی، زمینه‌ساز تحولی جدی در آینده‌ است و رسوخ آن صنایع گوناگون را دست‌خوش تحولی اساسی می کند.

با افزایش تولید به وسیله فناوری چاپ سه بعدی در چند سال گذشته، تعداد اندکی از کشورهای توسعه یافته، قادر به تولید طرح هایی با پیچیدگی و ابتکار بیش‌تر شده اند. چاپ سه بعدی یک طرح اولیه کامپیوتری  دارد و چگونگی ساخت نیز بصورت لایه لایه است.

جسم نهایی از چیده شدن این لایه ها بر روی یکدیگر بدست می آید. اما کاربرد های چاپگرهای سه بعدی بسیار بیشتر از خلق اجسام هنری و تزیینی است. چاپ سه بعدی سازه‌های ساختمانی، تقریباً امکان ساخت بنای هر سازه‌ای با معماری‌های گوناگون را فراهم کرده است. به طوری که تولید یک نمونه از سازه در این روش از تمامی شیوه‌های سنتی تفکیک و به شکلی نوآورانه، با سرعت و شتاب بیش‌تری انجام می شود.

 

پیشرفت صنعت ساختمان با فناوری چاپ سه‌بعدی

یک چاپگر سه بعدی ساختمان‌سازی، دستگاهی است که می‌تواند با سپردن یک لایه مثل بتن به لایه دیگر، خانه‌ها را بسازد. از جمله مزایای پرینتر سه بعدی در صنعت ساختمانی، کاهش زمان ساخت، کاهش ضایعات ساختمانی، کاهش هزینه‌ها، قابلیت ساخت سازه های منحنی شکلی و امکان طراحی‌های متفاوت را فراهم کرده است.

استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی در صنعت ساخت‌وساز هنوز به عنوان یک فناوری نوپا در جهان مطرح شده است در حال حاضر نیز در برخی از کشورها مانند آمریکا، چین، روسیه و برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و  عمدتاً با هدف نمایش این فناوری به کار گرفته شده است.

 

فناوری چاپ‌سه بعدی ایران‌ساخت

با توجه به نقش و اهمیت دستیابی به دانش و فناوری ساخت بنای چاپ شده به صورت سه بعدی و ورود دانش و فناوری آن به کشور توسط شرکت دانش‌بنیان نیک فناوران ظهور شفق، ایجاد اولین سازه سه‌بعدی پرینت شده در خاورمیانه در دستور کار دفتر نوآوری و کسب و کارهای نوین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفت.

برای اجرای طرح پایلوت این فناوری برای اولین بار در ایران، در مجاورت با فضای دانشگاهی، ضمن هماهنگی با پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برای ایجاد سازه، پایلوت اجرای طرح به متراژ 20 متر مربع آغاز شد.

پس از شروع فراهم کردن مقدمات اولیه پروژه ، نصب و مونتاژ دستگاه، ربات و تأمین مواد اولیه از اواسط فروردین‌ماه سال جاری، ساخت سازه در تاریخ 22 اردیبهشت‌ماه سال جاری  همزمان با فرارسیدن عید سعید فطر به اتمام رسید و آماده بهره‌برداری شد.

 

ساخت نخستین خانه سه بعدی با فناوری بومی

در حال حاضر این شرکت  توانسته است فناوری چاپ سه‌بعدی ساختمان را با استفاده از بتن مخصوص که برای نخستین بار در کشور ایران‌ساخت شده است، محقق کند.

در این روش نوآورانه، احداث بناهایی که فرآیندی وقت گیر و هزینه‌بر است، با کمک فناوری چاپ سه بعدی و فرآورده بتن ساخته شده در کشور، روند احداث با سرعتی حداکثر تا 10 برابر روش پیشین انجام می‌شود.

موادی که در این خانه به کار رفته از نظر ایمنی، راحتی و انعطاف‌پذیری دارای استاندارد بالایی است، ضایعاتی در حد صفر دارد و در برابر محدودیت‌های غیر‌قابل‌پیش‌بینی نیز از مقاومت لازم برخوردار است.

دفتر نوآوری و کسب و کارهای نوین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این طرح فناورانه در قالب ارائه تسهیلات به پارک علم و فناوری دانشگاه تهران حمایت کرده است تا یکی از اولویت‌های اصلی در این حوزه یعنی فناوری‌ چاپ سه‌بعدی توسعه پیدا کند.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: چاپگر سه بعدی خبرخوب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری چاپ سه بعدی پارک علم و فناوری سه بعدی صنعت ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۵۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور امروز در رویداد گرامیداشت روز جهانی مالکیت فکری با عنوان «دیدار پایدار» که در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، گفت: مالکیت فکری در خلق ارزش و مزیت رقابتی نقش اساسی دارد.

وی گفت: اگر خواهان احداث بنای اقتصاد دانش‌بنیان در کشور هستیم، باید مالکیت فکری را به عنوان ستون اصلی این بنا در نظر بگیریم.

 وی در ادامه تصریح کرد: ارزش ذاتی اقتصاد دانش‌بنیان، در تبدیل علم و فناوری به دارایی‌های فکری نهفته است. این دارایی‌ها، که شامل اختراعات، طرح‌های صنعتی، علائم تجاری و ... می‌شوند، هویت و اعتبار یک شرکت دانش‌بنیان را شکل می‌دهند.

معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه بیش از ۹۸ درصد ارزش بازار ۱۰۰ شرکت بزرگ دنیا ریشه در دارایی‌های نامشهود آنها دارد، خاطرنشان کرد: ما در ایران در حوزه مالکیت فکری با چالش‌های متعددی روبرو هستیم و باید با شتابی فزاینده برای رفع این موانع تلاش کنیم.

دهقانی از برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک با سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) در ایران خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با کسب تجارب بین‌المللی در این زمینه، شاهد ارتقای جایگاه مالکیت فکری در کشور باشیم.

وی در پایان سخنان خود با تأکید بر اهمیت ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: امیدواریم با عزم راسخ معاونت علمی و فناوری در این زمینه، شاهد استقرار یک نظام کارآمد برای ارزیابی و اعتباردهی این دارایی‌ها باشیم.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • فروش دانش‌ بنیان‌ها طی سال گذشته به ۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسید
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • تحریم نوعی جنگ است | با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا