Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار سیاسی ایرنا،  سید حمیدرضا کاظمی رییس هیات نظارت بر انتخابات شوراها روز دوشنبه در نشست خبری در ساختمان شیخ فضل الله نوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بررسی صلاحیت داوطلبان شوراها در هیات نظارت استان‌ها به پایان رسیده است، گفت: در ۶ اصل قانون اساسی به شوراها اشاره شده و شورا به عنوان یکی از ارکان تصمیم‌گیری شهرها و روستاها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شوراها به عنوان پارلمان‌های محلی برای اداره منطقه هستند.

رییس هیات نظارت بر انتخابات شوراها تصریح کرد: انتخابات شوراها مهم و مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است چون شوراهای اسلامی شهر و روستا در رفع مشکلات محلی و منطقه‌ای تاثیرگذار است.

کاظمی با بیان اینکه رسانه‌ها باید جایگاه شوراها را برای مردم تبیین کنند، بیان کرد: با افزایش شعب رای مشکلی برای حضور حداکثری وجود ندارد و باید با مشارکت پرشور فرد اصلح را انتخاب کرد.

وی درباره برگزاری انتخابات الکترونیکی شوراها، گفت: با توجه به ظرفیت وزارت کشور که ۳۰ هزار صندوق الکترونیکی دارد در ۸ کلانشهر و ۱۶ مرکز استان و در مجموع ۲۴ مرکز استان، انتخابات به شکل الکترونیکی برگزار می‌شود.

رییس هیات نظارت بر انتخابات شوراها با توجه به ردصلاحیت داوطلبان شورای شهر گفت: ردصلاحیت هیات اجرایی در برخی شهرها باعث شد که حدنصاب برای برگزاری انتخابات با مشکل مواجه شود و با دستور هیات نظارت این موضوع تا حدودی حل شده است.

کاظمی با اشاره به ماده ۴۹ قانون انتخابات، گفت: علاوه بر مراجع چهارگانه مراجع دیگری هم در تعیین صلاحیت داوطلبان نقش دارند. یکی از کارگروه‌ها وظیفه دارد درباره کسانی که مرجعی درباره پرونده آنان نظر نداده، اقدام به بررسی کند.

وی افزود: ردصلاحیت شدگان می‌توانند از طریق فرمانداری، هیات نظارت استان‌ها و با حضور در سالن شهید افراسیابی مجموعه شهید شیرودی، اعتراض کرده و اسناد و مدارک خود را تحویل دهند.

رییس هیات نظارت بر انتخابات شوراها بیان کرد: در مرحله پایان رسیدگی استان‌ها، حدود ۱۰ درصد در هیات اجرایی و ۱۲ درصد در هیات نظارت استان‌ها ردصلاحیت شدند.  در مجموع ۶ درصد ردصلاحیت تایید شدند و ۴ درصد از ردصلاحیت شدگان اعتراضی نداشتند.

کاظمی گفت: وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و پلیس بین‌الملل می‌توانند مرجع استعلام هیات نظارت برای تایید صلاحیت داوطلبان شوراها باشند اما تصمیم نهایی تایید صلاحیت داوطلبان با هیات نظارت مرکزی بر انتخابات است.

رییس هیات نظارت بر انتخابات گفت: کسانی که حکم قطعی قضایی دارند و مراجع چهارگانه در مورد آنان نظر داده است پرونده آنان نیاز چندانی به بررسی ندارد اما پرونده‌های که مراجع در مورد آنان نظر نداده و مشکل چندانی در پرونده ندارند رسیدگی و تایید صلاحیت آنها وقت‌گیر نیست.

کاظمی بیان کرد: افکار عمومی نسبت به دوره پنجم شوراها رضایت ندارد توجه به این دغدغه مردم نباید زمینه‌ساز دلسردی مردم در انتخابات شود و باید افراد دست پاک را برای اداره شهر و روستا به مردم معرفی کنیم تا مردم با آرامش خاطر در انتخابات شرکت کنند.

وی عنوان کرد: برای احقاق حقوق مردم و داوطلبان شرکت کننده در انتخابات با تبعیت از قانون اساسی برای مشارکت پرشور تلاش خواهیم کرد.

وی درباره اقلیت‌ها اظهار کرد: اقلیت‌های شناخته شده در قانون اساسی باید به دین خود التزام و اعتقاد داشته باشند و فرقی میان اقلیت دینی و مسلمانان وجود ندارد و نظر مراجع چهارگانه برای ما مهم است.

برچسب‌ها سید حمیدرضا کاظمی مجلس شورای اسلامی انتخابات ۱۴۰۰ شورای شهر سازمان بازرسی كل كشور پلدختر وزارت کشور سید حمیدرضا کاظمی قانون انتخابات قانون اساسی وزارت اطلاعات پروندهٔ خبری انتخابات ۱۴۰۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید حمیدرضا کاظمی مجلس شورای اسلامی انتخابات ۱۴۰۰ سید حمیدرضا کاظمی مجلس شورای اسلامی انتخابات ۱۴۰۰ شورای شهر سازمان بازرسی كل كشور پلدختر وزارت کشور سید حمیدرضا کاظمی قانون انتخابات قانون اساسی وزارت اطلاعات اخبار کنکور رییس هیات نظارت بر انتخابات شوراها صلاحیت داوطلبان قانون اساسی استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۵۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

بهنام نیک‌نژاد؛ درباره ابلاغ آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی و ساماندهی وضعیت شهریه این مدارس اظهار کرد: طبق این قانون سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی با هدف شفاف سازی ایجاد می‌شود البته این در گذشته ایجاد شده بود اما چون پشتوانه قانونی نداشت، عمدتاً مورد اعتراض مدارس قرار می‌گرفت.

وی در پاسخ به این پرسش که سازمان مدارس غیردولتی چگونه در سامانه نظارت بر وضعیت مدارس میزان شهریه دریافتی، تعداد کارکنان و وضعیت فضای آموزشی را نظارت می‌کند؟ عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش مکلف است حداقل ۶ ماه بعد از ابلاغ قانون، سامانه الکترونیکی مدیریت، نظارت و ارزیابی مدارس و مراکز غیردولتی را ایجاد کند و تمام اطلاعات از جمله آمار کارکنان و دانش‌آموزان مدارس غیردولتی، فضا و نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، مجوزهای تأسیس و راه اندازی، شاخص‌های ارزیابی، میزان شهریه دریافتی، درآمد و هزینه‌ها را ثبت کند.

امکان نظارت مجلس

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در گذشته مدارس برای اعلام درآمد و هزینه‌ها همراهی نمی‌کردند، افزود: مجلس و سازمان مدارس غیردولتی به عنوان ناظر می‌تواند سامانه نظارت را رصد کنند؛ در گذشته معلمان مدارس غیردولتی همواره اعتراض داشتند که حقوق آن ها اندک است هم‌اکنون سامانه نظارت می‌تواند درباره شفاف‌سازی مبالغ پرداختی به کارکنان مدارس شفافیت ایجاد کند.

وی ادامه داد: امکان ارزیابی و رصد سامانه شفافیت برای مدیران آموزش و پرورش و اعضای کمیسیون آموزش مجلس فراهم است همچنین اولیای دانش‌آموزان مدرسه می‌توانند به اطلاعات مربوط به فضا، نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، شاخص‌های ارزیابی و میزان شهریه دریافتی دسترسی داشته باشند، دریافت این اطلاعات جامع می‌تواند به اجرای رتبه‌بندی مدارس غیردولتی کمک کند.

نیک‌نژاد بیان کرد: والدین نسبت به شهریه بالای مدارس غیردولتی معترض هستند از سوی دیگر مؤسسان می‌گویند که چرا شهریه مدرسه را پایین تعیین می‌کنید، در گذشته چون نمی‌توانستیم اطلاعات مربوط به درآمد و هزینه مدارس را به صورت سامانه‌ای و آنلاین مشاهده کنیم در نهایت شهریه برخی مدارس بسیار زیاد و برخی پایین می‌شد.

حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شود

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید به وضعیت مدارس غیردولتی نظم داد، افزود: حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شوند و شفاف‌سازی به نفع مؤسسان و مردم است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان برداشت شهریه دریافتی اضافه از حساب مدرسه وجود دارد، بیان کرد: طبق قانون جدید امکان جریمه نقدی مؤسس تا ۱۰۰ درصد شهریه ابلاغی کل دانش‌آموزان مدرسه در همان سال متناسب با مبلغ تخلف مالی وجود دارد، در گذشته جریمه نقدی وجود نداشت.

برگرداندن شهریه به مردم و جریمه مدارس

نیک‌نژاد ادامه داد: به مدرسه‌ای که بیشتر از شهریه مصوب دریافت کند فرصت می‌دهیم شهریه اضافه را به خانواده‌ها بازگرداند و بعد از آن برای مدرسه جریمه تعیین می‌کنیم روند کار بدین صورت است، وقتی در استان رأی صادر شد که مؤسس مدرسه باید جریمه پرداخت کند ۲۰ روز فرصت برای اعتراض دارد پس از آن پرونده در شورای سیاست‌گذاری و نظارت بر مدارس غیردولتی بررسی می‌شود، وقتی آن ها جریمه مدرسه را تایید کردند، قطعیت یافته و از مدرسه دریافت می‌شود.

وی افزود: جریمه نقدی به حساب درآمدهای عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز و به طور کامل در اختیار صندوق حمایت از مدارس غیردولتی قرار می‌گیرد تا در راستای ارتقای کیفیت و عدالت آموزشی و پرورشی در مدارس غیردولتی مناطق محروم هزینه شود.

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: شهریه باید به حساب مدرسه واریز بشود و پس از در پایان سال تحصیلی اگر مبلغی باقی ماند، مؤسس می‌تواند به عنوان سود برداشت کند.

ساماندهی ساعت کار و بیمه معلمان

نیک‌نژاد درباره ساماندهی حقوق و بیمه معلمان مدارس غیردولتی عنوان کرد: در قانون جدید آمده است، ساعات فعالیت تمام وقت معلمان و کارکنان آموزشی غیر رسمی مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی شامل برنامه درسی ملی و فوق برنامه درسی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و آمادگی برای حضور در کلاس درس، ۳۰ ساعت در هفته و ساعات کار مدیران، معاونان و کارکنان اداری دفتری و خدماتی این مدارس و مراکز ۳۶ ساعت در هفته با احتساب حضور در جلسات و شوراهای آموزشی، پرورشی و اداری مدرسه تعیین می‌شود.

وی ادامه داد: در گذشته قانون کار مبنا بود و با استناد به آن معلمان مدارس غیردولتی برای دریافت حقوق و بیمه کامل باید ۴۴ ساعت در هفته تدریس می‌کردند اما اکنون در قانون جدید ساعت تمام وقت معلمان ۳۰ ساعت است و مؤسسان مدارس غیردولتی و مهدکودک‌ها باید با رعایت این موضوع کارکنان خود را بیمه کنند و امکان رصد به صورت آنلاین برای سازمان مدارس غیردولتی وجود دارد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • جزئیات برگزاری دور دوم انتخابات مجلس
  • انجام وظیفه در شورای شهر دشوار و دایره نظارت آن بسیار وسیع است
  • تشکیل هیات ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • نشست نامزدهای دور دوم انتخابات با رئیس هیات نظارت بر انتخابات خوزستان
  • جزئیات جدید درباره دور دورم انتخابات مجلس /انتخابات در این حوزه ها، الکترونیکی نیست
  • تحویل صندوق‌های اخذ رأی الکترونیکی به حوزه انتخابیه قائم شهر
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • برگزارنشدن الکترونیکی دور دوم انتخابات مجلس در ورامین
  • دور دوم انتخابات مجلس در تبریز الکترونیکی برگزار می‌شود