Web Analytics Made Easy - Statcounter

چرا البرزی ها باید ناچار باشند برای رفع نیاز های روز افزون خود به چاه ها و آبخوان ها فشار بیشتر بیاورند که این مسئله منجر به کاهش ۷۰ درصدی منابع آب های زیر زمینی استان بشود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، عمدتا ما زمانی از شکست ها درس می گیریم که کار از کار گذشته و دیگر راهی برای جبران کاستی ها باقی نمانده، در آخر هم باید درس عبرتی شویم برای آیندگان، البته ما هنوز این فرصت را داریم تا با جبران کاستی ها و کنار زدن سوء مدیریت ها حال ناخوش آبخوان ها را خوب کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای درک وضعیتی که در آن گیر افتاده ایم، بهتر است بدانیم سهم منابع  آب های زیر زمینی در مصرف آب شرب استان البرز طبق گفته مدیر آب منطقه ای البرز چیزی حدود ۸۰ درصد است، این در حالی است  که حدود ۲۰ درصد از مصرف آب شرب البرزی ها توسط آب های سطحی دو سد کرج و طالقان تأمین می شود.   وضعیت آن جایی خطر ناک می شود که بدانیم،  در کل البرز که مساحت آن بالغ بر ۵۸۰۰ کیلومتر مربع است، تنها  یک پنچم از این مساحت دارای آب خوان ها و آب های زیرزمینی است و از این مساحت ۱۱۶۰ کیلومتر مربعی دارای آب خوان، حدود ۷۰ درصد منابع آبی زیر زمینی  مصرف شده و چیزی معادل ۳۰ درصد از آنها دست نخورده باقی مانده است.   در سایه این بی عدالتی ها در حق این منابع آبی و این سرمایه های عظیم البرز، افزایش عمق دسترسی به چاه های آب استان تا ۳۵۰ متر و فرونشست ۱ متری خاک نیز به وقوع پیوسته که تجدید حیات آنها غیر ممکن یا بسیار سخت است.   وقتی از بی عدالتی سخن می گوییم، دقیقا از میزان بهره برداری البرز و تهران از منابع آبی مشترک صحبت میکنم، چرا باید  منابع آب شرب تهران به صورت  ۵۰/۵۰ از آبخوان ها و دو سد کرج و طالقان باشد، ولی البرز با وجود آنکه این دو سد در محدوده استانی البرز اند، حدود ۲۰ درصد از آب شرب البرزی ها را  تامین کنند؟!   چرا البرزی ها باید ناچار باشند برای رفع نیاز های روز افزون خود به چاه ها و آبخوان ها فشار بیشتر بیاورند که این مسئله منجر به کاهش ۷۰ درصدی منابع آب های زیر زمینی استان بشود. همه این آمار ها برای آن بود که متوجه عمق فاجعه بشویم، گر چه در پاسخ به این بی عدالتی ها بعضاً سخنانی از این دست توسط مدیران آب منطقه ای تهران که (تقسیم منابع آبی مربوط به حوزه آبریز است نه هر شهر) روبه‌ رو می شویم، اما ای کاش دلیل دیگری برای نابودی  آبخوان های کرج آورده می شد.   بله، کسی منکر تقسیم آب بر اساس حوزه آبریز نیست اما آیا این دلیلی برای بی عدالتی در حق منابع آب های زیر زمینی البرزی است؟ در ماجرای بهبود وضعیت آب خوان های البرز بیشتر از آنکه از نبود قانون رنج ببریم، درگیر تعارض منافع مدیرانی هستیم که توسعه روزافزون  تهران برایشان بهانه  است.   برای انجام این بی عدالتی ها گسترده در حق آبخوان ها، در این میان مدیران آب منطقه‌ای البرز هم بی آنکه حق البرز را مطالبه کنند، گوش به فرمان مدیران تهرانی اند، این بله قربان گویی هم ناشی از نبود سندی برای مشخص کردن میزان بهره برداری از آب های سطحی و زیر زمینی برای البرزی هاست، یعنی در عین حال که مدیران تهرانی حقی را ناحق می کنند، مدیران البرزی نیز حق خود و مردم را نمی‌گیرند.   علی رغم وجود قانونی هم که میزان سهم استفاده از آبخوان ها را مشخص کرده و در برنامه ششم توسعه بر آن برای برون رفت از این مسئله  تکیه شده، هیچ اتفاقی برای بهبود این وضعیت انجام نشده است، کاهش ۱۷ درصدی استفاده از منابع آبخوان ها که می توانست تا حدود زیادی آبخوان ها را سر پا نگه دارد، انجام نشد، و هم اینک با رسیدن به پایان برنامه ششم توسعه دیگر محال است که بتوان با این رویکرد مدیریتی حال ناخوش آبخوان ها را خوب کرد.  
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: آب های زیر زمینی آبخوان ها منابع آبی البرزی ها بی عدالتی چاه ها منابع آب ۷۰ درصد آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۶۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ملی جهادآبرسانی امیدبخش روستا‌های تشنه خراسان شمالی

vضا عطایی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی با اشاره به اجرای طرح جهاد آبرسانی در خراسان شمالی گفت: این طرح با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) با حجم سرمایه گذاری ۵۵۰ میلیارد تومان، در نظر دارد تا پایان دولت سیزدهم جمعیت ۹۰ هزار نفری را در ۱۶۴ روستای استان از نعمت آب پایدار بهره‌مند نماید.
عطایی عنوان کرد: طرح جهادآبرسانی در قالب چهار مجتمع روستایی "پایین دست شیرین دره"، "کهنه جلگه"، "پرسه سو" و زیدرسرانی"در استان در حال اجرا است که تاکنون ۱۹ روستا در این طرح از نعمت آب شرب پایدار بهره‌مند شده اند.
وی در خصوص روند اجرای این طرح در سال ۱۴۰۲ افزود: طرح جهادآبرسانی استان در سال گذشته، گام‌های مثبتی داشته و تاکنون ۳ هزار مترمکعب مخزن ذخیره آّب شرب احداث و ۱۴۰ کیلومتر خط انتقال نیز اجرا شده است.
عطایی در ادامه اظهارداشت: عملیات اصلاح و توسعه ۶۵ کیلومتر خط انتقال و احداث ۹ باب ایستگاه پمپاژ از دیگر اقدامات انجام شده این طرح در سال ۱۴۰۲ بوده است.
عطایی گفت: علیرغم اینکه عملیات نوسازی انشعابات در قرارداد طرح جهادآبرسانی عنوان نشده، اما با این حال سال گذشته ۲۰۰ مورد نوسازی انشعاب صورت گرفته و هزار و ۵۰۰ مورد انشعاب نیز در سال ۱۴۰۳ نوسازی خواهد شد.
وی بااشاره به اینکه برای اجرای این طرح در استان، اعتباری معادل ۵۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده، افزود: تاکنون ۱۷۰ میلیارد تومان برای طرح‌های جهاد آّبرسانی در استان هزینه شده است. 
طرح جهاد آّبرسانی، از اقدامات تاثیرگذار و امیدآفرین در جهت آبرسانی به مناطق روستایی کم برخوردار از آب شرب پایدار است؛ در این طرح، قرار است، ۱۰ هزار روستا در سطح کشور از نعمت آب سالم و بهداشتی پایدار بهره‌مند شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان شمالی بجنورد

دیگر خبرها

  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد
  • طرح ملی جهاد آبرسانی امیدبخش روستا‌های تشنه خراسان شمالی
  • طرح ملی جهادآبرسانی امیدبخش روستا‌های تشنه خراسان شمالی
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • مقابله با تغییر کاربری ۱۲۸۷۰ هکتار از اراضی زراعی البرز
  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • عفو بیش از ۲ هزار نفر از زندانیان جرایم غیر سرقت در البرز
  • کمک ۳۴۰ میلیارد ریالی خیرین البرزی در طرح پنجره‌های امید
  • پاسخگویی به پرسش‎های مشترکین در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
  • درمان جدید بیماری آلزایمر