Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@17:16:32 GMT

انرژی پاک در خدمت زمین

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۳۸۰۳۹

انرژی پاک در خدمت زمین

همشهری آنلاین_مهدی اسماعیل پور:  از سوی دیگر، تولید برق با استفاده از منابع آبی به‌ویژه برای کشور ما که سال‌ها است با چالش خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند، جای توجیه ندارد و سبب می‌شود تا در برخی از موارد در تأمین آب مورد نیاز بخش‌های دیگر از جمله کشاورزی، دچار مشکل شویم.

به همین دلیل بسیاری از کشورهای پیشرفته از سال‌ها پیش به سمت استفاده از انرژی‌های جایگزین و تجدیدپذیر مانند انرژی «خورشیدی» رفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی سال‌های اخیر، نیروگاه‌های خورشیدی بزرگ و کوچکی در گوشه و کنار کشور نصب و راه‌اندازی شده که یکی از آنها در ساختمان شهرداری ناحیه منطقه ۲۱ است. از طریق این نیروگاه خورشیدی بخشی از برق مورد نیاز و مصرفی شهرداری ناحیه تأمین می‌شود. بازدید دوره‌ای صورت گرفته از نیروگاه خورشیدی برای رفع نواقص احتمالی، فرصتی شد تا از فعالیت این مرکز تأمین انرژی پاک در منطقه گزارشی تهیه کنیم.  

شاید بسیاری از اهالی منطقه ۲۱ از وجود چنین نیروگاهی بی‌خبر باشند. نیروگاه خورشیدی که حدود ۳ سال پیش نصب و راه‌اندازی شد.  
رئیس اداره «محیط‌زیست و توسعه پایدار» شهرداری منطقه ۲۱ درباره این نیروگاه خورشیدی و اطلاعات مربوط به آن به همشهری محله می‌گوید: «نیروگاه خورشیدی منطقه ۲۱ در سال ۱۳۹۷ در ساختمان معاونت خدمات شهری و محیط‌زیست ناحیه ۳ با هدف تأمین بخشی از برق مصرفی شهرداری ناحیه ۳ راه‌اندازی شد.

ظرفیت این نیروگاه سالانه ۵ کیلووات است که انرژی خورشیدی را به برق مصرفی تبدیل می‌کند و میزان تولید آن در طول فصول سال بر اساس میزان تابش خورشید، زاویه تابش و شرایط جوی متغیر است. همچنین علاوه بر این نیروگاه، در ۱۰ بوستان منطقه هم در مجموع بیش از ۲۰ آبگرمکن خورشیدی فعال داریم.»

راه‌اندازی نیروگاه جدید در دست بررسی  فریده قیطاسی/ رئیس اداره محیط‌زیست

«فریده قیطاسی» تأکید می‌کند که علاوه بر این نیروگاه، برای توسعه و افزایش نیروگاه خورشیدی در منطقه، طرح و برنامه‌های دیگری نیز دارند.  
بر همین اساس قرار است یک نیروگاه جدید نصب و راه‌اندازی شود که البته در حال حاضر در مرحله بررسی و کارشناسی قرار دارد: «در راستای استفاده از انرژی‌های پاک و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و با توجه به برنامه ۵ ساله سوم توسعه شهر تهران که بر ضرورت تأمین ۲‌درصد انرژی مصرفی در فضاهای تحت مدیریت شهرداری از انرژی‌های تجدیدپذیر تأکید دارد، کارشناسان در حال بررسی و امکان‌سنجی ایجاد یک نیروگاه خورشیدی دیگر در منطقه ۲۱ هستند و این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است.» 
البته انجام این کار به همین سادگی‌ها نیست و علاوه بر موضوع تأمین بودجه و هزینه‌هایی که دارد، باید به لحاظ شرایط محیطی هم ویژگی‌هایی را داشته باشد.  
قیطاسی در این خصوص هم می‌گوید: «از آنجایی که ساخت نیروگاه‌های خورشیدی نیازمند بررسی شرایط گوناگون است، در نتیجه لازم و ضروری است تا عوامل مختلف از سوی کارشناسان بررسی شود. یکی از این شرایطی که نقش بسزایی در انتخاب مکان احداث یک نیروگاه خورشیدی دارد، زاویه تابش خورشید از شمال به جنوب است. از عوامل دیگر می‌توان به فضای مناسب و بدون مانع برای نصب پنل‌های خورشیدی اشاره کرد. همچنین موضوع دیگری که بسیار اهمیت دارد، نبود اجسام و موانع سایه‌انداز بر روی پنل‌ها است.»

کاهش گاز گلخانه‌ای در منطقه

با توجه به بحران کم‌آبی که در کشور وجود دارد و هم‌چنین دیگر مشکلات زیست‌محیطی، اقدام شهرداری منطقه ۲۱ در راه‌اندازی و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی می‌تواند مورد توجه قرار بگیرد و برای دیگر بخش‌ها تبدیل به الگو شود. توسعه این نیروگاه‌ها می‌تواند به داشتن محیط‌زیستی سالم‌تر و بهتر کمک کند.  
قیطاسی از کاهش تولید چندین تن گاز گلخانه‌ای به سبب فعالیت این نیروگاه خورشیدی در منطقه خبر می‌دهد: «با توجه به وضعیت کشور از لحاظ کمبود منابع آبی و هم‌چنین مشکلات زیست‌محیطی و انواع آلودگی‌های موجود، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای، مصرف منابع آبی جهت تولید برق نیروگاه‌ها و هم‌چنین ایجاد انواع آلودگی‌ها داشته باشد. در حال حاضر، نیروگاه ۵ کیلوواتی منطقه ۲۱، سالانه حدود ۵/۸ مگاوات برق تولید می‌کند که منجر به کاهش حدود ۸/۴ تن گاز Co۲ می‌شود که این گاز از گازهای گلخانه‌ای است.

افزایش تعداد نیروگاه‌های خورشیدی در کشور به‌ویژه در مناطقی که پتانسیل بالاتری برای احداث نیروگاه و تعداد روزهای آفتابی بسیاری در طول سال دارند، می‌تواند در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و آلودگی‌های محیط‌زیست نقش بسزایی داشته باشد.»

مشکلات و موانع پیش روی توسعه نیروگاه‌های خورشیدی 

هزینه نگهداری، تولید و راه‌اندازی چنین نیروگاهی با توجه به تحریم‌ها بالا رفته است و شاید یکی از دلایلی که سبب شده تا در سال‌های اخیر تعداد این نیروگاه‌ها زیاد نشود، همین موضوع است.
«شاهین تهرانی» از کارشناسان حوزه انرژی در این خصوص می‌گوید: «در حال حاضر، با توجه به تحریم‌هایی که علیه کشور اعمال شده است نمی‌توانیم از پنل‌های خورشیدی و «اینورتر» با کیفیت بالا استفاده کنیم. برای همین هزینه راه‌اندازی نیروگاه بسیار بالا است که با توجه به موضوع هزینه‌های انجام شده و میزان بازگشت سرمایه، چندان توجیه اقتصادی ندارد.»

او با اشاره به افزایش چند باره قیمت تجهیزات مربوط به نیروگاه‌های خورشیدی می‌افزاید: «از سوی دیگر، قیمت تجهیزات لازم برای نیروگاه‌های خورشیدی مدام در حال تغییر است که متأسفانه این قیمت‌ها روند افزایشی داشته و در نتیجه هزینه نهایی و تمام شده ساخت یک نیروگاه خورشیدی بسیار بالا است. هم‌چنین در مکان‌هایی که نیاز است تا از باتری جهت ذخیره انرژی استفاده شود، به موجب اینکه باتری‌های تولید داخل، راندمان بالایی ندارند و پس از حدود ۲ سال از سرویس خارج می‌شوند،

در نتیجه هزینه‌های مربوط به این بخش نیز جای توجیه اقتصادی ندارند و این در شرایطی است که در کشورهای پیشرفته، باتری‌هایی تولید می‌شود که تا ۲۰ سال راندمان دارند و پس از آن نیز قابل جایگزینی هستند. . به همین دلیل مجموع این عوامل سبب می‌شود تا بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها تمایل کمتری برای ساخت نیروگاه خورشیدی از خودشان نشان دهند.»

کد خبر 601189 برچسب‌ها منطقه ۲۱ نیروگاه خورشیدی خورشید همشهری محله محیط زیست سبز انرژی نو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۲۱ نیروگاه خورشیدی خورشید همشهری محله محیط زیست سبز انرژی نو نیروگاه های خورشیدی نیروگاه خورشیدی راه اندازی نیروگاه ها یک نیروگاه محیط زیست گلخانه ای منطقه ۲۱ هم چنین سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۸۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،مصطفی کرمی با اعلام اینکه در سال گذشته انرژی تولید شده بالغ بر ۲ میلیون کیلووات ساعت بوده است افزود: ظرفیت تولیدی مولدهای مقیاس کوچک و انرژی های نو در سال گذشته با ۱۴۱ درصد رشد به عددی افزون بر دو هزار کیلووات ساعت رسیده است.

وی همچنین در راستای تشریح اهم اقدامات و فعالیت های حوزه معاونت بهره برداری و دیسپاچینگ در سال ۱۴۰۲ افزود: اجرای اتوماسیون ۲۰۱ کلید در شبکه توزیع برق همراه با ضریب کنترل پذیری ۹۴% ، متمرکز سازی مرکز فوریت های برق در سطح استان، نصب ۱۵ دستگاه نشانگر خطا در شبکه توزیع و استقرار و پیاده سازی هوشمندسازی مراکز اتفاقات در قالب طرح هُما از مهمترین اقدامات حوزه دیسپاچینگ و بهره برداری در سال گذشته بوده است.

وی با بیان اینکه ۹۶ درصد خطوط فشارمتوسط و ۹۵% پست های توزیع در سال گذشته مورد بازدید قرار گرفته است گفت: نظارت بر اصلاح ولتاژهای غیر استاندارد برخی از مشترکین همراه با تست بیش از ۹۹% از لوازم اندازه گیری، بکارگیری چراغ های پربازده در روشنایی معابر، برنامه ریزی – مدیریت و نظارت بر فعالیت های خط گرم در راستای کاهش حجم خاموشی ها و ارتقای شاخص های بهره برداری که منجر به ۲۱ هزار عملیات بررسی شبکه توزیع برق توسط دستگاه آلتراسونیک به طول ۳۱۰ کیلومتر همراه با کشف ۴۴۰ مورد عیب، بررسی چهار هزار و ۷۵۰ کیلومتر شبکه از طریق دستگاه ترموگرافی با شناسایی ۱۱۰ مورد خطا و عیب یابی ۲۸ مورد اتصالی کابل توسط دستگاه عیب یاب از مهمترین اقدامات دفتر نظارت بر بهره داری در سال ۱۴۰۲ بوده است.

کرمی به اهم اقدامات در حوزه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اشاره کرد و افزود: برگزاری ۲۶ مورد مانور تجمعی- تعمیراتی خدمت متعالی از مجموع ۲۸۸ مانور سال ۱۳۸۹ تاکنون، تست و ارزیابی آماده به کاری ۱۹۶ مولد برق اضطراری ادارات و دستگاه های اجرایی استان سمنان به ویژه در مراکز درمانی همراه با اجرای رزمایش سراسری قطع برق و ارزیابی آماده به کاری مولدهای برق اضطراری در ۳۶ نقطه استان ، میزبانی و اجرای رزمایش تمرینی آموزشی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل صنعت آب وبرق شمال شرق کشور از فعالیت های بارز در این حوزه بوده است.

وی افزود: محاسبه میزان انرژی و پیک نقاط تبادلی بین امور و استانی، به کارگیری نرم افزار جامع بازار برق با ورودی داده های کنتورهای بازار برق و مکانیزه نمودن قرائت داده های کنتورهای تبادلی از طریق وب سرویس فهام در نرم افزار مربوطه از دیگر اقدامات معاونت در حوزه دفتر بازار برق بوده است.

مصطفی کرمی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ اقدامات موثری در حوزه ایمنی پرسنل به انجام رسیده است، خاطرنشان کرد: تشکیل ۴۲۰ نفر ساعت جلسات کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار در ستاد و مدیریت های توزیع برق شهرستان ها، برگزاری جلسات بازآموزی ایمنی پرسنل عملیاتی در حدود ۲۰۱۶۰ نفر ساعت و انجام مستمر ارزیابی های ماهانه ایمنی از مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه نظارت بر فعالیت های حوزه ایمنی در سال گذشته بوده است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901980

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی آموزش نیروگاه برق خورشیدی در بوشهر
  • نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود
  • رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان
  • افزایش سرانه فضای ورزشی در شرق تهران
  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • نیروگاه برق خورشیدی برای مصارف سیمان دشتستان ایجاد شود
  • افتتاح بزرگ‌ترین جکوزی و نیروگاه‌های خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • افتتاح بزرگ‌ترین جکوزی و نیروگاه‌های خورشیدی سقفی کشور در مجموعه موج‌های آبی مشهد
  • ۵ هزار سامانه خورشیدی در فارس راه اندازی می شود
  • ۵۰۰۰ سامانه خورشیدی در فارس بهره‌برداری می‌شود