Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@19:38:57 GMT

کدام نامزدها احراز صلاحیت می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۳۹۴۷۰

کدام نامزدها احراز صلاحیت می‌شوند؟

به گزارش گروه داده کاوی ایرنا، فضای مجازی در هفته‌های منتهی به انتخابات به یکی از اصلی‌ ترین عرصه‌های فعالیت نامزدها، رسانه‌ها و کاربران برای اعلام نظر در خصوص انتخابات ۱۴۰۰ تبدیل شده است. کاربران در فضای مجازی به اظهار نظر در خصوص مسایلی چون مشارکت در انتخابات می پردازند و چهره‌ های مختلف جریان های سیاسی در شبکه‌ هایی نظیر توییتر و کلاب هاوس به صریح‌ ترین شکل مورد نقد و تحلیل قرار می گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه داده کاوی ایرنا در گزارش‌ های مستمر خود و در فاصله  حدود یک ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری، پربازدیدترین محورهای مطرح شده در شبکه‌های اجتماعی را مورد رصد قرار می دهد. این گزارش بر اساس روش تحلیل کیفی پست‌ های تلگرامی و توییت‌ ها در بازه زمانی ۱۱ صبح یکشنبه بیست و ششم اردیبهشت تا ۱۱ صبح دوشنبه بیست و هفتم اردیبهشت ماه جمع بندی شده است.

تلگرام و زمان‌بندی و نحوه بررسی صلاحیت نامزدها در شورای نگهبان

سخنان جمال عرف رییس ستاد انتخابات کشور درباره تمهیدات وزارت کشور برای برگزاری انتخابات و رعایت پروتکل‌های بهداشتی بازتاب زیادی در شبکه های اجتماعی داشت. یک کانال تلگرامی در این باره از قول وی نوشت: مردم هیچ نگرانی از حضور در شعب نداشته باشند.  حدود ۷۰ هزار شعبه در نظر گرفته‌ایم و تلاش داریم با افزایش شعب و ساعات اخذ رای از تراکم جمعیت در شعب جلوگیری کنیم.  همه پروتکل‌های بهداشتی از جمله فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده در شعب اخذ رای رعایت می‌شود.  

زمان بندی و نحوه بررسی نامزدها در شورای نگهبان یکی از موضوعاتی است که در شبانه روز گذشته در کانال های تلگرامی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. یک کانال تلگرامی در پستی با بیان این پرسش که «اسامی نامزدهای نهایی انتخابات چه زمانی اعلام می‌شود؟» نوشت: مراحل پیش‌ِرو از فرایند انتخابات ریاست‌جمهوری:

رسیدگی به صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان به‌مدت ۵ روز از تاریخ ۲۶ اردیبهشت تا ۳۰ اردیبهشت

تمدید مهلت رسیدگی به صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان به‌مدت ۵ روز از ۳۱ اردیبهشت الی ۴ خرداد

اعلام نتایج نهایی بررسی‌ها ۵ و ۶ خردادماه توسط وزارت کشور

تبلیغات انتخاباتی از ۷ الی ۲۶ خرداد به‌مدت ۲۰ روز

ممنوعیت تبلیغات انتخاباتی در تاریخ ۲۷ خرداد

أخذ رأی و برگزاری انتخابات در تاریخ ۲۸ خردادماه صداوسیما.

یک کانال تلگرامی پربازدید در خصوص چگونگی و مبنای بررسی نامزدها به نقل از عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان آورد: احراز صلاحیت منوط به رأی ۷ عضو شورای نگهبان است.  مبنای ما برای بررسی صلاحیت‌ها، قانون اساسی و سیاست‌های کلی انتخابات ابلاغی مقام معظم رهبری است. ملاک ما رأی نهایی اعضای شورای نگهبان است و ۷ رأی مثبت برای احراز صلاحیت لازم است. با توجه به کثرت افراد شاخص تلاش می‌کنیم در پنج روز اول نتایج بررسی‌ها را اعلام کنیم و اگر لازم شد از ظرفیت پنج‌روزه دوم هم استفاده می‌کنیم.  

ثبت نام نکردن محمد باقر قالیباف در روز آخر نام نویسی نامزدها، یکی از مهمترین موضوعاتی بود که بازتاب زیادی در شبکه های اجتماعی داشت. برخی از نمایندگان مجلس از ثبت نام نکردن قالیباف در انتخابات تقدیر کردند. در همین ارتباط یک کانال تلگرامی با بازنشر گفت و گوی علی یوسف پور فعال سیاسی اصولگرا در این باره نوشت: نیامدن قالیباف فداکاری بزرگی بود، اعتبارش نزد اصولگرایان بالاتر رفت.  با وجود کاندیداتوری رئیسی، اگر قالیباف هم می آمد، قطعا یک شکاف بزرگی بین اصولگرایان زمان انتخابات ریاست جمهوری اتفاق می افتاد. وقتی قالیباف به نفع آقای رئیسی در انتخابات ثبت نام نکرد، افکارعمومی یک امتیاز مثبت به او دادند. حالا انتظار داریم کاندیداهای اصولگرا، به نفع رئیسی کنار بروند.  

یک کانال تلگرامی به نقل از فرارو  در پستی با عنوان «رقبای اصلی انتخابات ۱۴۰۰ چه کسانی هستند؟» به بازنشر نقطه نظرات تحلیل گران سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب در خصوص نامزدهای اصلی انتخابات پرداخت و نوشت: محمدعطریانفر: رقابت اصلی میان مثلث جهانگیری، لاریجانی و رئیسی شکل خواهد گرفت. محمد مهاجری: سه گانه لاریجانی، رئیسی و جهانگیری می‌تواند در یک ماه آینده منشأ تحولات مهمی باشد. احمد زیدآبادی: پیش بینی شکست لاریجانی درست نیست و او پدیده انتخابات ریاست جمهوری پیش رو است. غلامرضا تاجگردون: اگر انتخابات سه قطبی شود و یکی از قطب‌ها پزشکیان است و در صورت تایید صلاحیت جهانگیری و پزشکیان کنار رفتن یکی به نفع دیگری راحت نیست.

«رادیو انتخابات راه‌اندازی شد»؛ یک کانال تلگرامی درباره جزییات این خبر نوشت: رادیو انتخابات، رادیویی مناسبتی است که روی موج اف‌ام ردیف ۹۵.۵ مگاهرتز به صورت ۲۴ ساعته از امروز با حضور معاون صدای رسانه ملی راه‌اندازی شد و تا مشخص‌شدن رئیس‌جمهور دولت سیزدهم به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

یک کانال تلگرامی اصولگرا به نقل از مهر از تخصیص بسته های اینترنتی از سوی وزارت ارتباطات و برای کاندیداهای تایید صلاحیت خبر داد و  از قول آذری جهرمی وزیر ارتباطات نوشت: کاندیداهای ریاست جمهوری برای تبلیغات بسته اینترنت می گیرند.  وزارت ارتباطات بسته های ارتباطی را برای تبلیغات کاندیداهای تایید صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری در نظر گرفته است. هماهنگی های لازم به منظور توزیع عادلانه این بسته ها از طریق ستاد انتخابات کشور صورت خواهد گرفت. به زودی جزئیات این‌بسته های ارتباطی را به کاندیداها اعلام خواهیم‌کرد.

توییتر و گمانه زنی درباره بررسی صلاحیت نامزدها

سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی  نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری توییت زد: رسانه‌ها مرا جوان‌ترین نامزد #انتخابات۱۴۰۰ می‌دانند. خوشحالم که حائز یکی ازمهمترین شرایط اولیه برای تشکیل #دولت_جوان_انقلابی موردتاکید رهبرانقلاب هستم. البته تشکیل این دولت تنها در نام، ظاهر و سن افراد خلاصه نمی‌شود بلکه مهمترین رکن آن، راهبردها وبرنامه‌های اجرایی آن است. #دولت_سلام

کاربران توییتر در ۲۴ ساعت گذشته درباره موضوعات مختلفی چون نحوه و زمان بررسی صلاحیت نامزدها از سوی شورای نگهبان و همچنین بحث و گمانه زنی در خصوص نامزدهای مختلف جریانات سیاسی به ابراز نظرات خود پرداختند.

برچسب‌ها انتخابات ۱۴۰۰ داده كاوي انتخابات ریاست جمهوری پروندهٔ خبری انتخابات ۱۴۰۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۱۴۰۰ داده كاوي انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ۱۴۰۰ داده كاوي انتخابات ریاست جمهوری اخبار کنکور یک کانال تلگرامی بررسی صلاحیت ریاست جمهوری شورای نگهبان بسته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۹۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرواز بودجه نهاد ریاست‌جمهوری در دولت رئیسی؛ افزایش ۸۶ درصدی کجا صرف می‌شود؟

در گزارشی جداول بودجه ۱۴۰۳ را مرور شده است.

به گزارش اعتماد، در بخش‌هایی از این گزارش بودجه نهادهای زیر نظر ریاست‌جمهوری مورد واکاوی قرار گرفته است که در ادامه می خوانید.

 

در بخش هزینه‌ها، طبق سنت، نخستین ردیف بودجه مربوط است به نهاد ریاست‌جمهوری؛ مجموعه‌ای که از دفتر رییس‌جمهوری گرفته تا معاونت‌ها ذیل نهاد ریاست‌جمهوری هستند. بودجه نهاد ریاست‌جمهوری طبق جدول شماره ۷ که اعتبارات دستگاه‌ها، مصوب ۱۴۰۲ و پیشنهادی ۱۴۰۳ را قید کرده، برای امسال ۶ هزار و ۱۱۷ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است؛ در حالی که طبق همین جدول، سال گذشته ۳ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان بودجه مصوب شده بود. به عبارت دیگر رقمی حدود ۲ هزار و ۸۴۵ میلیارد تومان یعنی حدود ۸۶درصد به بودجه ریاست‌جمهوری افزوده شده است.

عمده این افزایش بودجه مربوط می‌شود به «معاونت اجرایی ریاست‌جمهوری»؛ درحالی که طبق همین جدول ۷، این معاونت سال گذشته ذیل نهاد، بودجه‌ای نداشته است، امسال بودجه‌ای معادل یک‌هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. این افزایش هنگفت و چشم‌گیر زمانی قابل تامل می‌شود که سال ۱۴۰۳ منتهی می‌شود به بهار ۱۴۰۴ که انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم برگزار می‌شود.

«شورای اطلاع‌رسانی دولت» که قاعدتا ذیل ردیف نهاد ریاست‌جمهوری دخل و خرج خود را دریافت می‌کند، در جدول ۹ که مربوط به ردیف‌های متفرقه (دایمی یا موقت) می‌شوند نیز جای گرفته است؛ رقم پیشنهادی دولت برای بازوی اصلی رسانه‌ای خود، که در ردیف‌های «متفرقه» آمده، ۲۰۰ میلیارد تومان است؛ این درحالی است که شورای اطلاع‌رسانی دولت به عنوان زیرمجموعه نهاد ریاست‌جمهوری بودجه‌اش از محل بودجه ریاست‌جمهوری پرداخت می‌شود.

دیگر خبرها

  • تخصیص ۸۹ درصد اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری به ایلام در حوزه راه
  • کلاهبرداری دریافت وام در کانال تلگرامی
  • تخصیص جدید اعتبارات سفر ریاست جمهوری به خراسان شمالی
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • پرواز بودجه نهاد ریاست‌جمهوری در دولت رئیسی؛ افزایش ۸۶ درصدی کجا صرف می‌شود؟
  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • آغاز ضبط مستند تبلیغاتی و مناظره نامزدهای دور دوم انتخابات
  • جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک ۸۵ درصدی سرخابی‌ها