Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@04:30:26 GMT

رونمایی از تور مجازی موزه هنرهای معاصر اصفهان

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۴۱۰۷۰

به گزارش جام جم انلاین اصفهان؛ مدیر موزه هنرهای معاصر اصفهان، ضمن تبریک روز جهانی موزه به موزه داران ایران و جهان و علاقه مندان به تماشای موزه ها، گفت: در این تور مجازی، غیر از تماشای ساختمان موزه هنرهای معاصر اصفهان که یکی از عمارت های قرار گرفته در دولتخانه صفوی است، تماشای منتخب آثار گنجینه این موزه نیز به دو زبان فارسی و انگلیسی مهیا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی تمیزی اظهار داشت: تور مجازی موزه هنرهای معاصر اصفهان و تماشای منتخب آثار گنجینه موزه، به مناسبت روز جهانی موزه، به آدرس www.imcart.ir/tour پذیرای نگاه علاقه مندان است.

وی درباره تاریخچه بنای موزه افزود: عمارت جٌبه خانه که امروزه موزه هنرهاي معاصر اصفهان است، بخشی از دولتخانه صفوی بوده که در کنار دیگر آثار برجامانده از دوران ها، به یادگار، به دست ما رسیده است و معماری امروز این بنا، قاجاری و دلیل آن، تخریب و بازسازی این عمارت صفوی در دوره قاجار است.

وی ادامه داد: رکیب خانه و تالار اشرف (در ضلع جنوبی)، تالار تیموری (در ضلع شمالی)، کاخ چهلستون (در ضلع شمال غربی) و مجموعه میدان نقش جهان و عمارت های اطراف آن (در ضلع شرقی) از جمله همسایه های این عمارت هستند.

وی با اشاره به مساحت 3000 متر مربعی موزه و 1800 متر مربعی زیربنای آن که در دو طبقه است، از گالری های یک و دو در ضلع شمالی و گالری های سه و چهار و گالری تک اثر، در ضلع غربی خبر داد و اظهار داشت: موزه هنرهای معاصر اصفهان در اسفند سال 1373 به همت شهرداری اصفهان آغاز به کار کرد، برگزاری نمایشگاه هایی از آثار ارزشمند هنر معاصر ایران و جهان به صورت دوره ای و همچنین برپایی رویدادهای هنرهای تجسمی و نگاهبانی از آثاری که در گنجینه گردآوری شده از جمله وظایف این مرکز هنری است.

تمیزی خاطرنشان کرد: گنجینه موزه از نظر حقوقی متعلق به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان و از نظر معنوی متعلق به شهروندان این جهانشهر است.

گفتنی است؛ با توجه به اینکه ایده وقف آثار هنری، از برنامه های مهدی تمیزی در دوره مدیریت او بر موزه هنرهای معاصر اصفهان است، برنامه ریزی و تبلیغات برای اهدای آثار هنری به گنجینه این موزه، از سال 1397 آغاز شد. اهدای بیش از 37 قطعه اثر از هنرمندان ایرانی و 4 قطعه اثر از هنرمندان خارجی و ثبت و پلاک بیش از 60 قطعه اثر هنری ثبت نشده و موجود در انبارهای موزه، بخشی از این برنامه است. گنجینه موزه هنرهای معاصر اصفهان هم اکنون دارای 965 قطعه اثر با 556 شماره اموال است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: موزه اصفهان هنر موزه هنرهای معاصر اصفهان قطعه اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۱۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجه تسمیه شهر «نائین» چیست؟

ایسنا/اصفهان یک اصفهان شناس گفت: در خصوص وجه تسمیه «نائین» حمدالله مستوفی مورخ و جغرافیاشناس اسلامی در کتاب «نزهةالقلوب» می‌نویسد «نائین مشتق از نام یکی از پسران حضرت نوح(ع) به نام ناین است.»

محمدحسین ریاحی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وجه تسمیه شهرستان نائین، اظهار کرد: شهرستان نائین یکی از شهرهای با قدمت نه تنها در استان اصفهان، بلکه در ایران محسوب می‌شود. این شهر از لحاظ برخی فنون و صنایع دستی در گذشته پیشرفت زیادی داشته است. در فرش‌بافی، عبا بافی و کوزه‌گری و در کشاورزی این شهر در برخی محصولات که مرتبط با مناطق کویری مانند گندم، جو پنبه و زعفران و انار است محصولاتی دارد.

وی افزود: مسجد جامع نائین که از قدیمی‌ترین مساجد جامع ایران است متعلق به دوران دیلمی می‌شود. در خصوص وجه تسمیه «نائین» حمدالله مستوفی مورخ و جغرافیا شناس اسلامی در کتاب نزهةالقلوب می‌نویسد نائین مشتق از نام یکی از پسران حضرت نوح(ع) به نام «ناین» است.

این اصفهان شناس تصریح کرد: همچنین برخی معتقدند نائین مأخوذ از «نِی» است که گیاهی باتلاقی است. اما «صفا السلطنه نائینی» در سفرنامه صفاء، وجه تسمیه نائین را از نوادگان نوح نبی می‌داند. برخی این مطلب را عنوان کرده‌اند. برخی مورخان نیز معتقدند که نائین در گذشته به دست ساکنان فلسطین بنا شده است و آن‌هایی که از دست «بخت‌النصر» نجات یافته و با کمک کوروش، شاه هخامنشی نجات پیدا کردند، به شرق اصفهان آمدند و نائین را از خود به یادگار گذاشتند.

ریاحی خاطرنشان کرد: نائین که در ۱۴۰ کیلومتری شرق اصفهان است دارای خاندان‌های بزرگ علمی مانند نائینی، پیرنیا، غلامحسین مصاحب، پروفسور فاطمیِ ریاضی‌دان و حسین فاطمی سیاستمدار است و از شخصیت‌های مشهور مذهبی این شهر میرزای نائینی است که در زمان مشروطه آثار خوبی از خود به جای گذاشت. همچنین مرحوم حسین نائینی که ادیب و مورخ بود و در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شده است.

وی گفت: نائین را یکی از شهرهایی می‌دانم که باید بیشتر مورد بررسی باستان‌شناسانه قرار بگیرد. آثار تاریخی زیادی در دل این سرزمین ارزشمند مدفون است و طبیعتاً باید ارج بیشتری بر این آثار بگذاریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار رونمایی شد
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • رونمایی از پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • بازدید رایگان معلمان و استادان دانشگاه از موزه هنر‌های معاصر تهران در روز معلم
  • وجه تسمیه شهر «نائین» چیست؟
  • بازدید رایگان از موزه هنرهای معاصر در روز معلم