Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از نیوساینتیست، پژوهشگران ژاپنی، این روش را با موفقیت روی خوک‌ها آزمایش کردند. پژوهشگران در این پروژه، چهار خوک را بیهوش کردند و با کمک یک ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی)، سطح پایین‌تری از اکسیژن را به آنها دادند؛ بنابراین سطح اکسیژن خون خوک‌ها افت کرد. هنگامی که مایعات حاوی اکسیژن به دو خوک داده شد، سطح اکسیژن به صورت قابل توجهی بالا رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگامی که مایع با کمک یک لوله که به واسطه جراحی در راست‌روده (انتهای روده بزرگ که به مقعد باز می‌شود) دو خوک‌ دیگر قرار گرفته بود، انتقال یافت، همین اتفاق افتاد.

تاکانوری تاکبه، پژوهشگر "دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی توکیو" (TMDU) و گروهش، این ایده را با تجویز مایعی موسوم به «پرفلوئوروکربن» (Prfluorocarbon) برای خوک‌ها، آزمایش کردند. این مایع می‌تواند سطح بالایی از اکسیژن را نگه دارد. تاکبه گفت: چنین مایعاتی به عنوان راهی برای تنفس مورد بررسی قرار گرفته‌اند و پیشتر برای محافظت از ریه نوزادان نارس به کار می‌رفته‌اند؛ بنابراین می‌توانند برای استفاده در این روش جدید، غیرسمی باشند.

این سوال برای تاکبه ایجاد شده بود که آیا انسان‌ها می‌توانند اکسیژن را از راه روده جذب کنند. این موضوعی است که در برخی از ماهی‌های آب‌های شیرین اتفاق می‌افتد. «راست‌روده» برخی از پستانداران، با غشای نازکی پوشیده شده است که جذب برخی از ترکیبات ویژه به جریان خون را امکان‌پذیر می‌کند. پزشکان پیشتر با تجویز شیاف، از این ویژگی‌ استفاده می‌کردند.

دانشمندان چینی و آمریکایی رویان مخلوط انسان-میمون خلق کردند

شاید اکسیژن‌رسانی از راه مقعد، روشی برای نجات زندگی باشد و هنگام بروز نارسایی ریوی بتواند کارآیی خود را نشان دهد. افرادی که سطح اکسیژن خون آنها پایین می‌آید، ممکن است با کمک ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) تحت مراقبت‌های ویژه قرار بگیرند اما این روش می‌تواند به بافت ظریف ریه آسیب برساند. تاکبه گفت: ونتیلاتور واقعا می‌تواند آسیب‌رسان باشد.

تاکبه گفت: اگر این روش، تاثیر مشابهی را در انسان‌ها داشته باشد، برای فراهم کردن مزایای پزشکی کافی خواهد بود. 

تاکبه باور دارد که این روش به ویژه برای کشورهای کم‌درآمد که تجهیزات مراقبتی کمتری دارند، می‌تواند سودمند باشد. وی افزود: ونتیلاتورها بسیار پرهزینه هستند و مدیریت آنها، به تعداد زیادی از پرسنل پزشکی نیاز دارد.
استفن برت، پژوهشگر کالج سلطنتی لندن گفت: یکی از مشکلات پیش رو این است که امکان دارد عملکرد روده بیمارانی که به مراقبت ویژه نیاز دارند، مختل شود و بروز اسهال را به همراه داشته باشد.

کیلب کلی، پژوهشگر دانشگاه ییل آمریکا گفت: این یک ایده بحث‌برانگیز است و کسانی که برای نخستین بار با آن رو به رو می‌شوند، حیرت خود را بروز می‌دهند. در هر حال باید این موضوع را در نظر داشت که ایده پیوند مدفوع برای افراد مبتلا به عفونت‌های مکرر روده‌ای نیز ابتدا با مقاومت رو به رو بوده اما اکنون پذیرفته شده است.

این پژوهش، در مجله "Med" به چاپ رسید.

کد خبر 601563 برچسب‌ها علم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: علم خوک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۱۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب مغزی و فلج جوان انگلیسی در پی مصرف گاز خنده

یک جوان ۲۵ ساله در برتانیا می‌گوید که مصرف "گاز خنده" توسط او باعث شده که دیگر قادر به راه رفتن نباشد و به مدت ۶ هفته در بیمارستان بستری شود؛ این گاز در قلیان اکسیژن و با تایید وزارت بهداشت کشورمان در حال استفاده است! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در پی انتشار گزارش تسنیم مبنی بر سرو قلیان اکسیژن در برخی کافی‌شاپ‌های تهران، وزارت بهداشت اعلام کرد که این دستگاه تأییدیه سازمان غذا و دارو را اخذ کرده است.  

طبق اعلام وزارت بهداشت، در این قلیان از ترکیب اکسیژن با گاز N2O (اکسید نیتروژن) استفاده می‌شود که به گاز خنده نیز شهرت دارد. اگرچه وزارت بهداشت با ادعای مطالعات بالینی انجام شده، این گاز را بی‌خطر و میزان ترکیب گازهای موجود در آن را استاندارد می‌داند اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که این گاز در مواردی که مورد استفاده بیش از حد قرار گیرد، منجر به فوت نیز شده است!

سال گذشته بود که یک جوان 25 ساله در "ولز" به رسانه‌ها گفت که مصرف بیش از حد گاز خنده باعث شد او قادر به راه رفتن نباشد و او را به مدت 6 هفته در بیمارستان بستری کند.

او که "مولی" نام دارد گفت که پزشکان متوجه التهاب در نخاع و آسیب مغزی او به دلیل مصرف ماده‌ای شدند که به اکسید نیتروژن نیز معروف است.

اکسید نیتروژن که در قوطی‌های فلزی فروخته می‌شود، یکی از پرمصرف‌ترین موادی است که در بریتانیا در سنین بین 16 تا 24 سال استفاده می‌شود.

به همین دلیل نخست وزیر وقت، ریشی سوناک، ممنوعیت این فروش و استفاده از این ماده را در برنامه خود برای مقابله با رفتارهای ضداجتماعی اعلام کرد.

"مولی" فکر می‌کند این ممنوعیت ایده خوبی است.

او می‌افزاید که در طول همه‌گیری کرونا، خود را تنها و منزوی یافت و برای مقابله با حالات رو به وخامت روانی خود، شروع به خرید گاز خنده کرد.

وی ادامه داد: من هفته‌ای 10 جعبه می‌خریدم و هر جعبه حاوی 24 قوطی بود. پس از مدتی در دست و پاهایم احساس سوزن سوزن شدن داشتم.

فوق‌تخصص ریه: "قلیان اکسیژن" مبنای علمی ندارد

پس از چند ماه، "مولی" در مسیر خود به سر کار متوجه شد قادر به راه رفتن نیست.

در بیمارستان، پزشکان متوجه شدند که او دچار التهاب در نخاع و "آسیب شدید عصبی" شده است.

نیتروزاکسید می‌تواند با تداخل در متابولیسم ویتامین 12B به سیستم عصبی آسیب برساند.

"مولی" 6 هفته را در بخش توانبخشی گذراند و اکنون بهبود یافته است اما هنوز هم در دست و پاهایش احساس سوزن سوزن شدن دارد.

او می‌گوید: "من قبلاً یک دونده عالی بودم اما اکنون نمی‌توانم این کار را انجام دهم."

علاوه بر این گزارش،‌ پیش از این نیز آژانس نظارت بر مواد مخدر اتحادیه اروپا از استفاده تفریحی از نیتروزاکسید موسوم به "گاز خنده" و بروز مسمومیت‌های ناشی از آن ابراز نگرانی کرده بود.

با وجود این، وزارت بهداشت کشورمان استفاده از قلیان اکسیژن را که حاوی درصدی از این گاز است را بی‌خطر و در حد استاندارد اعلام کرده است! وزارت بهداشت کشورمان مدعی است در حال ارزیابی اثرات ناشی از مصرف این قلیان در 10 استان کشور است؛ اما آنچه در کافی‌شاپ‌های سطح کلانشهرهایی نظیر تهران دیده می‌شود، استفاده آزادانه از این قلیان و بدون اطلاع از خطرات و عوارض آن است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آسیب مغزی و فلج جوان انگلیسی در پی مصرف گاز خنده
  • دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس 
  • دفاع عجیب خبرگزاری دولت از قلیان پرعارضه اکسیژن
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • چرا بعد از دستشویی، شستشو با آب بهتر از پاک کردن با دستمال است؟
  • متخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • فوق‌تخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • قلیان اکسیژن؛ بِکشیم یا نه؟