Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@22:46:19 GMT

جهرمی: انرژی مان بجای توسعه صرف چالش ها می شود

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۴۲۷۸۱

جهرمی: انرژی مان بجای توسعه صرف چالش ها می شود

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، «محمدجواد آذری جهرمی» در اتاق گفت‌وگویی که به مناسبت روز جهانی مخابرات و ارتباطات ICT در کلاب‌هاوس و با حضور فعالان بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل شد حضور پیدا کرد و گفت: خانواده فناوری اطلاعات در سال‌های اخیر برای رشد فناوری اطلاعات زحمات زیادی متحمل شدند و انصافا یک تلاش بی‌نظیر در دنیا رقم خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عقب‌ماندگی که در یک برهه زمانی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با آن مواجه بودیم در زمان کوتاه و با تلاش زیاد و سختی‌ها و دشواری‌ها به سرانجام رسید. امروز در ایران با شرایطی مواجه هستیم که ارتباطات توانسته به عنوان زیرساخت و پایه بسیاری از خدمات در کشور نقش‌آفرین و تاثیرگذار باشد. در هر حوزه‌ای که امروز بحثی مطرح می‌شود ارتباطات و فناوری اطلاعات جایگاه قابل توجهی در عرصه مسائل اجتماعی، سیاسی، اقتصاد و فرهنگی دارد.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: تمام این رشدی که در حوزه ارتباطات داشتیم حاصل تلاش شبانه‌روزی فعالان بخش ارتباطات است. اکنون که به پشت سرمان نگاه می‌کنیم نقاط قوتی وجود دارد که به آن‌ها می‌بالیم و نقاط ضعفی که وجود دارد باید در ترسیم نقشه‌راه پیش‌رو به گفت‌وگوهایی که بین فعالان بخش انجام می‌شود، توجه کرده و اشکالاتی که وجود دارد را برطرف کنیم.

آذری جهرمی اشاره کرد: برطرف شدن این اشکالات، به فراهم آوردن زیرساخت‌های خدماتی برای رفاه مردم و سایر بخش‌ها منجر می‌شود. رشدی که در این حوزه اتفاق افتاده مثال‌زدنی است و در سایر بخش‌ها شاهد چنین رشدی نبودیم.  

وی با بیان این‌که به دلیل شیوع کرونا، گردهمایی روز جهانی ارتباطات به صورت مجازی و در بستر تکنولوژی انجام شد، تاکید کرد: زیرساخت ارتباطی اکنون شرایطی را فراهم کرده تا بتوانیم دور یکدیگر جمع شویم و صحبت کنیم تا از خلال آن نقشه راهی برای سال‌های پیش رو و رشد بیشتر تدوین کنیم.

تصویب طرح‌ها، اشتباهات بزرگی را رقم می‌زند

جهرمی در پاسخ به این‌ سوال که ممکن است در آینده و با تغییر دولت حوزه فناوری دچار چالش‌ شود، گفت: نقشه توسعه کشور در حوزه ICT روشن است و یکی از اتفاقات خوب این حوزه، سندی است که در شورای عالی فضای مجازی به جمع‌بندی رسیده است.

وی افزود: من چند پیش‌بینی دارم که با توجه به تاثیرگذاری ICT، در سال‌های پیش رو پیچیدگی‌ها، تعدد نهادهای تصمیم‌گیر و قانون‌گذار و دخالت‌های غیر تخصصی در بخش افزایش پیدا می‌کند. این سیر طبیعی است چرا که ICT به حوزه قابل توجهی تبدیل شده و دیگر مانند گذشته کوچک نیست. بخش باید آماده تکانه‌های بیشتر در این حوزه باشد.

وزیر ارتباطات گفت: امسال شاهد بودیم که مجلس در تبصره‌ها برای قانون‌گذاری در این حوزه، ورود جدی داشت. طرح‌هایی در مجلس منتظر تصویب در صحن هستند که مکانیزم بخش را به صورت کلی تغییر می‌دهند. بسیاری از این طرح‌ها اشتباهات بسیار بزرگی هستند اما در هر صورت ممکن است مکانیزم قانون‌گذاری کشور این اشتباهات را انجام دهد.

البته فرصت داد که این اتفاقات رخ دهد چون کسانی که دست‌اندرکار هستند شاید آمادگی لازم برای شناخت نداشته باشند و مانند بسیار از حوزه‌های دیگر که ابتدا در کشور تجربه و بعد تصحیح می‌شوند، چالش‌های این حوزه نیز بعد از به دست آوردن تجربیات، تصحیح شوند.

شوکه از تصمیمات جدید

وی افزود: بسیار از فعالان حوزه فناوری اکنون از تصمیماتی که در حوزه رمز ارز اتخاذ می‌شود، شوکه هستند. دغدغه‌ها جدی و تصمیم‌ها شوکه کننده است. از ابتدای سال ۹۶ که من وزیر ارتباطات شدم، با چالش‌های این چنینی مواجه بودیم و وقت بسیار زیادی از ما گرفت. به جای اینکه ما درگیر توسعه باشیم مجبور شدیم انرژی‌مان را برای مقابله با این مقاومت‌ها صرف کنیم.

وزارت ارتباطات تمام پروژه‌های خود را دنبال می‌کند

جهرمی درباره فعالیت‌های وزارتخانه در ماه‌های پایانی دولت افزود: حدود ۶ ماه است که سامانه کنترل پروژه برای تمام سازمان‌ها و بخش‌های تابعه وزارت ارتباطات، فعال شده و برگ‌های تحویل و تحول کار استخارج شده تا مسئولین بعدی زمانی که سر کار می‌آیند روند اجرای کار را ببیند و سریع‌تر کار را پیش ببرند تا پس از تغییر و تحول کمترین آسیب به بخش وارد شود.

پربیننده ترین چرا موبایل ارزان شد؟ هدیۀ ایرانسل به مناسبت روز جهانی ارتباطات هفتمین نمایشگاه آنلاین کتاب دیجی‌کالا آغاز شد گوگل؛ شریک جدید اینترنت ماهواره ای آشنایی با مودم همراه 4G هواوی E5577؛ اینترنت پرسرعت در جیب شما!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: محمدجواد آذری جهرمی انتخابات ۱۴۰۰ فناوری اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۲۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت ۲۷.۵ میلیاردی ستاد اتصال‌پذیری از ۲۵ طرح فناورانه

ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات در بحث تبصره ۱۸، از ۱۱ طرح به مبلغ ۲۷.۵ میلیارد تومان و خارج از تبصره ۱۸، از ۱۴ طرح به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان حمایت کرده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات در خصوص اقدامات این ستاد در سالی که گذشت، اظهار کرد: این ستاد در بحث تبصره 18، از 11 طرح به مبلغ 27.5میلیارد تومان و خارج از تبصره 18، از 14 طرح به مبلغ 10 میلیارد تومان حمایت کرده است.

سید محمد کرباسی؛ دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات درباره مأموریت‌های ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری اظهار کرد: رصد فناوری و شناسایی زیست‌بوم، فرهنگ‌سازی و ترویج سواد فناوری، حمایت از نخبگان پژوهشگر و سرآمدان فناور، توسعه فناوری‌های اولویت‌دار و نوظهور و تجاری‌سازی و بازاریابی از جمله ماموریت‌هایی است که این ستاد در دستور کار خود دارد.

وی همچنین، توسعه منابع انسانی، توسعه فرهنگ بومی‌سازی شبکه ملی اطلاعات، توسعه اتصال‌پذیری با اولویت هوشمندسازی صنایع و تقویت زیرساخت امنیت سایبری شبکه و صنعتی را از اهداف راهبردی این ستاد برشمرد.

به گفته وی، دانشگاهیان و پژوهشگران، هسته‌های فناور و شرکت‌های نوپا، صنایع، سازمان‌ها و نهادهای دولتی، عموم افراد جامعه از مخاطبان این ستاد محسوب می‌شوند.

مأموریت‌های ستاد اتصال‌پذیری معاونت علمی؛ از بومی‌سازی شبکه ملی اطلاعات تا مخابرات کوانتومی

کرباسی در ادامه در تبیین فعالیت‌های ستاد گفت: ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات در سال گذشته اقدام به انتشار هفت فراخوان کرد که از آن جمله می توان به فراخوان حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی (یکی با پژوهشگاه ارتباطات و یکی هم با همراه اول)، فراخوان پروژه‌های تحقیقاتی- طرح‌های پژوهشی و پسادکتری (بنیاد علم)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه (نوآفرین)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه در حوزه تجهیزات رادیویی (ترنج)، فراخوان مشترک با شرکت ایرانسل، فراخوان‌ حمایت از طرح‌های فناورانه و ... کرده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات همچنین به پروژه‌های پرچم‌دار این ستاد در سال گذشته هم اشاره کرد و گفت: این پروژه های پرچم دار بر محصولات مورد نیاز گلوگاهی کشور تمرکز دارند و هدف از طرح این پروژه ها را حل مشکلات کشور در بحث فناوری  دانست.

وی در این راستا، پروژه اینترنت کوانتومی، فناوری دسترسی رادیویی باز(Open RAN) و  Fablab IOT و FSO را از جمله این پروژه های پرچم دار برشمرد.

کرباسی در خصوص حمایت های ستاد هم گفت: ستاد در بحث تبصره 18، 72 طرح دریافت و 11 طرح را به مبلغ 27/5 میلیارد تومان مورد حمایت قرار داده و خارج از تبصره 18، 18 طرح دریافت  و 14 طرح به مبلغ 10 میلیارد تومان مورد حمایت قرار گرفته اند.

به گفته او، در حوزه تجاری‌سازی و بازاریابی هم ستاد برنامه هایی را در دستور کار خود داشته است.

وی شرکت در گردهمایی شرکت‌های فناوری اطلاعات و نرم افزارهای رایانه‌ای در مشهد، شرکت در رویداد ملی نکست و امضا 13 تفاهم نامه و توافق نامه را از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستا عنوان کرد. همچنین، همکاری در تجهیز دو آزمایشگاه تخصصی در حوزه 5G و IOT با همراه اول و شرکت ایرانسل از دیگر اقدامات این ستاد در سال 1402 است.

کرباسی خاطرنشان کرد: حدود 33 میلیارد تومان از محل بودجه ستاد به تفکیک 11 درصد به فرهنگ سازی و ترویج سواد فناوری، 21 درصد حمایت از نخبگان و 68 درصد توسعه فناوری و همچنین  49 میلیارد تومان هم از نهادهای دیگر در قالب اعتبار مالیاتی و تفاهم‌نامه‌ها جذب شد که به تفکیک1 درصد به فرهنگ سازی و ترویج سواد فناوری، 37 درصد به حمایت از نخبگان و 62 درصد به توسعه فناوری اختصاص پیدا کرده است.

وی در ادامه از تشکیل کارگروه‌هایی همچون اینترنت اشیا و هوشمندسازی، ارتباطات نسل جدید، ماهواره و سنجش از راه دور و  امنیت سایبری به عنوان یکی از اقدامات این ستاد در سالی که گذشت یاد کرد. 

بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان و آزمایشگاه‌های تخصصی در راستای رصد، شناسایی و ترویج امید در حوزه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات از دیگر برنامه‌هایی است که دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات به این آنها اشاره کرد و در این راستا، بازدید از آزمایشگاه تحقیقاتی و  مرکز نوآوری و شرکت‌های دانش‎‌بنیان مستقر در دانشگاه علم و صنعت، مجموعه‌های شتاب‌دهنده و شرکت‌های دانش‌بنیان شهر اصفهان، هلدینگ گرین‌وب و کارخانه نوآوری خراسان رضوی و بررسی مسائل فناورانه بخش رادیویی نسل پنجم ارتباطی در نشستی با شرکت‌های دانش‌بنیان از دیگر اقدامات این ستاد برشمرد.

به گفته کرباسی، حضور ستاد در چهارمین رویداد هفته ایران دیجیتال، کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات ویژه توسعه هوشمندسازی، چهاردهمین نمایشگاه فناوری‌ نانو 1402 و  بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی تلکام 1402 از دیگر فعالیت های نمایشگاهی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات است.

وی ادامه داد: برگزاری سه دوره رویداد کاشتن برای آینده با عناوین «دنیای شگفت‌انگیز ارتباطات از ژرفای کوانتوم تا ماورای ماهواره‌ها»، «اتصال‌پذیری، ارتباطات و هوش مصنوعی» و «ایران هوشمند و متصل» و حمایت‌‌های مالی از نهادها و دانشجویان با موضوعاتی همچون نخستین هکاتون همراه اول 5G ، دومین هکاتون همراه اول IOT، دوم هکاتون 5G ، برگزاری اولین دوره ASMMasters و مسابقه طراحی و ساخت ماهواره‌های مکعبی Qsat (کیوست) و برگزاری دو دوره‌ آموزشی «امنیت سایبری» و «آشنایی‌ با فناوری‌های نوظهور‌ و مشاغل آینده با عنوان اتصال‌پذیری و ارتباطات نسل جدید»  از دیگر رویدادها و مسابقات و دوره های آموزشی است که این ستاد در سال گذشته به انجام رسانده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • توسعه همکاری های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اوگاندا
  • اینترنت فورجی به قمر زمین می‌رود
  • حمایت ۲۷.۵ میلیاردی ستاد اتصال‌پذیری از ۲۵ طرح فناورانه
  • توسعه روابط ایران و تانزانیا در ارتباطات و فناوری‌اطلاعات
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود