Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، استان فارس از دیرباز خاستگاه محصولات کشاورزی مرغوب و متعددی بوده که تعدادی از آنها بازار خود را در سطح کشور یافته یا در بازار جهانی جلوه گر شدند.

هر چند برخی از محصولات این استان با توجه به سطح کیفی و مرغوبیت آنها، هنوز جایگاه خود را در بازار جهانی و صادرات نیافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه مسلم است، تبلیغات و بازاریابی در پروسه‌ای به هم پیوسته می‌تواند در راستای برندسازی محصولات قدم موثری باشد و در کنار آن توسعه سیستم حمل و نقل، قیمت‌گذاری متناسب، نوسانات ارزی و در نهایت وضعیت تبادلات تجاری در بازار کشورهای مقصد نیز از آیتم های اثرگذار بر صادرات محصولات کشاورزی است.

بدیهی است که عملکرد ضعیف در هرکدام از این بخشها می‌تواند بر صادرات محصولات کشاورزی استان فارس اثر منفی گذاشته و روند کار را با مشکل مواجه کند.

طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سیب از محصولاتی است که بیشترین میزان صادرات استان به کشورهای خارجی را تشکیل می دهد این در حالی است که محصولاتی نظیر مرکبات، پسته، پنبه، انجیر، گل محمدی  نیز در تعدادی از شهرهای استان با کیفیت مرغوبی تولید و توزیع شده و بازارهای مناسبی در سطح کشور یا خارج از کشور دارند و می‌توانند به عنوان
محصولات شاخص این استان به کشورهای دیگر ارسال شده و ارزآوری مناسبی برای استان فارس به همراه داشته باشند.

یکی از مشکلات و موانع سر راه صادرکنندگان، این روزها عدم ثبات و نوسان موجود در تبادلات جهانی است که ماحصل پاندومی کرونا همچنین تحریم‌ها است.

موضوع دیگری که به عنوان چالش مطرح شده، روند قیمت‌گذاری محصولات است.

البته به گفته فعالان این بخش، بخش دولتی نیز با صدور بخشنامه‌های متعدد ناهماهنگ،  صادرات را برای صادرکنندگان سخت‌تر کرده که بازگشت ارز حاصل از صادرات نیز، این عرصه را دچار معضل کرده است.

عمده مشکلات ارزی ایجاد شده برای صادرکنندگان از جمله معافیت صادراتی بخش کشاورزی و خدمات فنی مهندسی در بازگشت ارز حاصل از صادرات به دلیل نقض مصوبات بخش دولتی است که بخش خصوصی پیش از این، هشدارهایی برای بروز مشکلات در حوزه صادرات را اعلام کرده بود.

به گفته رئیس کمیسیون صادرات و واردات اتاق بازرگانی فارس، اقدام قاطعی برای راه‌گشایی صادرات انجام نشده است و باید در این زمینه اقدام جدی صورت گیرد در غیر این‌ صورت وضعیت صادرات، دچار مشکلات اساسی خواهد شد.

 وی انتظار بخش‌ خصوصی استان را پیگیری مشکلات ارزی صادرکنندگان استان فارس توسط استاندار و وزیر صمت می‌داند.

کاهش ۴۰ درصدی صادرات کشاورزی; پیامد کرونا

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی فارس در گفتگو با خبرنگار فارس می‌گوید: طبق آمار رسمی گمرک طی سال گذشته، ۴۰ درصد صادرات استان فارس مربوط به بخش کشاورزی بوده به عبارتی ارزش دلاری۴۰ درصد از صادرات استان، متعلق به بخش کشاورزی است.

صمد رنجبری با بیان اینکه محصولات صادر شده به طور عمده در دو بخش باغی و صنایع غذایی تقسیم می‌شوند، ادامه می‌دهد: سیب در بین محصولات باغی و رب گوجه در بخش صنایع غذایی، بیشترین میزان صادرات فارس را به خود اختصاص داده‌اند.

وی با بیان اینکه صادرات سال ۹۹ به دلیل شیوع کرونا مناسب نبود، ادامه می‌دهد: سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ با افت ۳۰ درصدی صادرات مواجه شدیم و اپیدمی کرونا که سخت‌گیری کشورهای مقصد و بسته شدن مرزها را به دنبال داشت، در کنار تحریم دست به دست هم داد تا صادرات کاهش یابد.

وی البته اظهار امیدواری می‌کند که چشم‌انداز سال ۱۴۰۰ بهتر است و عرصه صادرات امسال با پیش‌بینی رشد ۲۰ درصدی صادرات، شرایط بهتری را تجربه خواهد کرد.

معاون سازمان جهاد کشاورزی فارس، تسهیل و رونق در حمل و نقل را از ملزومات صادرات برشمرد و می‌گوید: کانتینرهای یخچال‌دار برای حمل و نقل جاده‌ای محصولات کشاورزی و سیستم حمل و نقل هوایی، امکاناتی است که تسهیل و تجهیز آن می‌تواند به توسعه صادرات کمک شایانی کند.


تفاهم‌نامه با مجمع اقتصادی اورآسیا; ظرفیتی که جدی گرفته نشد

وی با اشاره به اینکه با وجود تفاهم‌نامه‌ای با کشورهای حوزه اوراسیا، ظرفیت صادرات کشاورزی به این کشورها بسیار مناسب ارزیابی می‌شود، بیان می‌کند: طبق تفاهم‌نامه فارس با کشورهای مجمع اقتصادی اوراسیا شامل روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان، در روند صادرات تخفیفات چشمگیری شامل فارس می‌شود که در برخی از اقلام تعرفه‌ها به صفر رسیده یا شامل تخفیف ۴۰ درصدی می‌شود.

رنجبری می‌افزاید: این تفاهم‌نامه که از ۲ سال پیش ایجاد شده، امسال دائمی می شود، هر چند به خوبی از ظرفیت آن استفاده نشد اما با به جریان افتادن آن می‌توان در صادرات محصولاتی نظیر خرما، سبزی‌ها و صیفی‌ها از تخفیف خوبی برخوردار شد.

وی تصریح می‌کند: به خاطر نبود زیرساخت لازم از جمله حمل و نقل در تامین محصول انبوه برای این کشورها، تاکنون نتوانستیم از این امتیاز استفاده کنیم و امید است زیرساخت‌های مورد نیاز آن، طی سال جاری تأمین شود.

رنجبری، تحقیقات در زمینه برندسازی، بازاریابی و تبلیغات را به عهده صادرکنندگان عنوان می‌کند و به گفته وی آنها باید فرایند لازم را بررسی کرده و بازاریابی را بر حسب شرایط روز، موانع یا فرصتها انجام دهند.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: صادرات کشاورزی رشد بازار جهانی معاون جهاد کشاورزی فارس مجمع اقتصادی اورآسیا محصولات کشاورزی درصدی صادرات تفاهم نامه استان فارس حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۳۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود

محمد هادی ایمانیه در اولین شورای کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳، ضمن تقدیر و تشکر از پرسنل سازمان جهاد کشاورزی استان به سبب زحمات فراوانی که متحمل شده اند، بر ارزیابی مداوم و مستمر تاکید کرد و گفت: همه فرمانداران و روسای ادارات جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها در حوزه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت، احداث گلخانه و صنایع تبدیلی، پر کردن چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتور و هوشمند شدن چاه‌های کشاورزی و تولید محصولات ارگانیک بصورت مستمر پایش شوند.

استاندار فارس خواستار توجه جدی مسئولین ذیربط به حوزه گیاهان دارویی شد و افزود: در زمینه گیاهان دارویی دستگاه‌های ذیربط در سطح مدیران کل و معاونین جلسات فشرده‌ای برگزار و گزارش جلسات را ارائه کنند.

او در ادامه خواستار اعلام برنامه عملیاتی در حوزه جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۳ شد و افزود: برنامه عملیاتی مد نظر را برای دانش بنیان شدن حوزه‌های مرتبط با جهاد کشاورزی تا پایان اردیبهشت سال جاری ارائه دهید.

ایمانیه استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت کردن تولید برخی محصولات کشاورزی و دامی را اقدامی ارزشمند در حوزه جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تشکیل شود؛ علی رغم اینکه شاید این علم جدید مشکلاتی داشته باشد، اما در زمینه جهاد کشاورزی، مصرف سوخت، دامداری و دامپروری، اصلاح الگوی کشت قطعا موثر و راه‌گشاست و می‌توان از این طریق تناسب بین کاشت محصولات زراعی و میزان تقاضا را رعایت کرد.

او در ادامه از مشارکت مردم در جهش تولید سخن گفت و با اشاره بر اینکه فارس در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی رتبه‌های برتر را دارد، گفت: تعاونی اشتغال و تولید سازمان جهادکشاورزی و زیرمجموعه آن، با مشارکت مردم وبا هدف ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره‌های ارزش تشکیل شود؛ قطعا تحقق این موضوع برای تولید کنندگان و مشارکت کنندگان سودمند خواهد بود.

نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر اینکه هدف گذاری کرده‌ایم تا حداقل یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی طی هرسال در استان داشته باشیم، افزود: میزان سرمایه گذاری داخلی و خارجی مختص به سال ۱۴۰۳ را در حوزه جهادکشاورزی مشخص و ارائه کنید.

او در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، با قاطعیت برخورد خواهد شد، تصریح کرد: در جلسه امروز تکلیف را شفاف روشن کرده ایم؛ امحا کشت‌هایی که از آب‌های غیرسالم استفاده می‌کند برعهده جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه قضایی است.

ایمانیه با تصریح بر اینکه هیچ فردی حق ندارند سلامت مردم را در معرض خطر قرار دهد، ادامه داد: دو پیشنهاد برای فعالین این حوزه نیز وجود دارد ابتدا تهاتر زمین در مکان مناسب به جایگزینی زمین‌های فعلی و یا مساعدت در کاشت درخت‌های غیر مثمر و احداث جنگل کاری و همچنین ایجاد صنایع چوبی مساعدت می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • رشد ۱۰ درصدی مبادلات مرزی محصولات کشاورزی از سیستان و بلوچستان
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • رشد ۱۰ درصدی مبادلات مرزی محصولات کشاورزی سیستان و بلوچستان
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان