Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@04:07:59 GMT

آیا سرود ملی ایران کپی است؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۴۳۹۹۵

شاید بهتر باشد اندیشیدن در مورد این سرود را از اینجا آغاز کنیم که ابتدا ما از یک «سرود ملی» چه می‌خواهیم. چه انتظاراتی از آن باید داشته باشیم؛ بعضی از موسیقی‌دان‌ها پیشنهاد داده‌اند این سرود استفاده بیشتری از مواد موسیقی ایرانی (احتمالا منظور مواد موسیقی دستگاهی ایران است نه مثلا موسیقی ترکمن‌صحرا یا هوره‌لکی) بکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پاسخ باید گفت، هر چند بهتر است سرود ملی یک کشور از مواد موسیقایی مخصوص همان کشور بهره ببرد ولی در این مسیر مشکلاتی می‌تواند وجود داشته باشد که مهم‌ترین آنها اول عدم آشنایی مجریان این موسیقی در کشورهای دیگر با فواصل خاص یا تکنیک‌های مخصوص موسیقی آن کشور و دوم غریب بودن آن موسیقی به گوش شنونده خارجی است.

این دو مشکل بسیار مهم باعث شده که امروزه سرود ملی بیشتر کشورهای جهان از جمله کشور ما ایران برخوردار از یک‌سری کلیشه‌ها باشند: طول زمان: حدود یک دقیقه؛ مد: ماژور؛ متر: چهارضربی (مارش)؛ چندصدایی: هارمونی تیرس؛ خصوصیت ارکستر و کر: ارکستر سمفونیک به‌ همراه گروه کر زنان و مردان به صورت تکصدایی (۳)؛ خصوصیات ملودیک: آغاز با یک حرکت صعودی دومینانت به تونیک با ضرب آهنگی شکوهمند با همراهی سازهای بادی برنجی و کوبه‌ای؛ میانه با نوانس پیانو و حرکت پیوسته نغمه‌ها؛ پایان با فرودی باشکوه با همراهی پررنگِ سازهای کوبه‌ای و بادی برنجی با نوانس فورته. چنانکه گفته شد شش خصوصیت در بیشتر موسیقی‌های ملی سراسر جهان وجود دارد، وجود این عناصر موجب می‌شود مجموعه‌ای از سرودهای کلیشه‌ای و مشابه در سراسر جهان وجود داشته باشد که البته قابل فهم و اجرا برای مجریان و مخاطبان موسیقی در دنیا است. 

به جز مواردی که ذکر شد، دیگر شباهت‌های دو موسیقی مورد بحث (سرودهای ملی دو کشور ایران و کره‌جنوبی) تنها مربوط به چند نغمه پایانی در پایان جملات موسیقایی این سرودهاست که قطعا مصداق «کپی کاری» نمی‌تواند باشد؛ مگر اینکه بسیاری از آثار بزرگان موسیقی کلاسیک را به ‌همین خاطر کپی شده از یکدیگر بدانیم!

ما در ایران مدی شبیه به ماژور داریم که به آن ماهور می‌گوییم ولی بعضی ممالک جهان در موسیقی‌های محلی و ملی خود چنین مدی ندارند؛ همین سرود ملی کره‌جنوبی اگر خود تقلیدی از موسیقی غربی نبود و برگرفته از موسیقی محلی کره بود، چیزی بسیار غریب و احتمالا غیرقابل اجرا برای مجریان موسیقی در کشورهای خاورمیانه و غربی بود. شاید بتوان گفت؛ حسن ریاحی، خالق آثار برجسته موسیقی سمفونیک ایران مانند «سوئیت ایرانی» می‌توانست برای این سرود، ملودی‌پردازی بهتری از چیزی که امروز می‌شنویم، داشته باشد ولی گمان می‌کنم نهایت بی‌انصافی باشد وقتی سرودهای ملی دیگر ممالک جهان را شنیده‌ایم و با آن عناصر تکرار شونده در این سرودها آشنا هستیم، ادعا کنیم «این سرود کپی است.»

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سرود ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۳۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق ایران در بیش از ۲۰ کشور جهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای رئیسی در مراسم افتتاح طرح چندمنظوره سد و نیروگاه «اومااویا» که شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا است، اظهار داشت: اجابت دعوت رئیس جمهور محترم سریلانکا و حضور در این‌ کشور برای بهره‌برداری از نماد دوستی دو کشور برای من افتخارآمیز است. مهم‌تر از طرح بزرگ و چندمنظوره سریلانکا، تحقق اراده دو ملت است که می‌خواهند رفاه، آسایش و بهتر زیستن را برای خود رقم بزنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه تأمین مالی طرح از طرف کشور سریلانکا و نیروی فنی و مهندسی از طرف جمهوری اسلامی ایران انجام شد، تصریح کرد: پیگیری این طرح از طرف کشور دوست، سریلانکا بود و انتقال علم و دانش ایرانی به این سرزمین صورت گرفت.   آقای رئیسی گفت: سد بزرگ اومااویا گرچه امروز به عنوان ابرطرح بهره‌برداری می‌شود، اما مهم‌تر از آن، همبستگی، همدلی و همراهی دو ملت در آسیا است.   رئیس جمهور اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با توانمندی فنی و مهندسی خود، در بیش از ۲۰ کشور جهان، طرح‌های بزرگ آب و برق را اجرایی می‌کند.    آقای رئیسی تصریح کرد: غرب می‌خواست القا کند که دانش و فناوری، فقط در اختیار آنان است، اما دستان توانای متخصصان و دانشمندان ایرانی، امروز نه فقط در ایران، بلکه در سراسر قاره آسیا و کشور‌های منطقه، کار‌های بزرگی را رقم زده و در حال رقم زدن است.   رئیس جمهور با بیان اینکه ما با کشور‌های آسیایی و همسایه مستقل، بنای توسعه مناسبات را داریم، اظهار داشت: ارتباط ایران و سریلانکا از جمله ارتباط با کشورهای آسیایی، همسو و مستقلی است که می‌تواند آینده درخشانی را برای دو ملت، رقم بزند.    آقای رئیسی تصریح کرد: دشمن نمی‌خواست ما پیشرفت کنیم، اما ملت ما اراده کرد که پیشرفت کنیم. خواست و اراده ملت بزرگ ایران، تحقق پیدا کرد و دشمن ناکام ماند.    رئیس جمهوری اسلامی ایران، خطاب به رئیس جمهور سریلانکا گفت: ایران آمادگی دارد در پیشرفت کشور شما شریک شود و همه تجربیات خود را که نتیجه ۴۵ سال مجاهدت مردان و زنان ایرانی است، با شما به اشتراک بگذارد. ما آمادگی داریم در طرح‌های بزرگ سریلانکا با صدور خدمات فنی و مهندسی ایران در پیشرفت این کشور، شرکت کنیم.   آقای رئیسی اظهار داشت: من به صاحبان ادیان که در نشست حضور دارند، مسلمانان، هندو‌ها و همه صاحبان ادیان و جوانان سریلانکایی می‌گویم که شما می‌توانید با اتکا به خداوند و اعتماد به نفس و داشته‌هایی که خداوند متعال مرحمت کرده است، پیشرفت کنید.   رئیس جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: آنچه نظام سلطه به ملت‌ها القا می‌کند، این است که شما بدون حضور، دانش و مشارکت ما نمی‌توانید؛ این حرف، القای استعماری ـ استکباری بوده و نظام سلطه از نظر ما مردود است. بدون تردید، رفاه حال مردم سریلانکا رفاه حال مردم ما است. زنده باد ایران، زنده باد سریلانکا.

دیگر خبرها

  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • مرحله استانی دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار شد
  • داستان تیتراژ سریال دلیران تنگستان
  • داستان تیتراژ سریال«دلیران تنگستان»/ وقتی موسیقی ایرانی محترم است
  • فرهنگ پهلوانی از گود زورخانه تا گرد جهان
  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان/ عکس
  • اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق ایران در بیش از ۲۰ کشور جهان
  • موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • متاسفانه موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود