Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@04:56:48 GMT

پایان رانت و پارتی‌بازی در بخش معدن

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۴۴۲۳۷

پایان رانت و پارتی‌بازی در بخش معدن

رانت موجود در واگذاری محدوده‌های اکتشافی به سرمایه‌گذاران و تخلفات گسترده‌ای که می‌توانست در قالب دست‌به‌دست‌شدن پروانه‌ها رخ دهد، همواره با اعتراض بخش وسیعی از فعالان حوزه معدن همراه بود؛ اما علیرضا رزم‌حسینی، وزیر صمت، اعلام کرد با واگذاری معادن متروکه از طریق مزایده و در‌پیش‌گرفتن رویه‌ای جدید در این وزارتخانه، ایجاد رانت و پارتی‌بازی در بخش معدن پایان خواهد یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شرق، همواره خبرهایی از دست‌به‌دست‌شدن پروانه‌های بهره‌برداری معادن، بدون آنکه اقدام خاصی روی معدن انجام شود، به گوش می‌رسید. فعالان بخش معدن معتقد بودند تجارت با پروانه‌ها ناشی از رانتی است که برای گروهی خاص در فرایندهای ناسالم ایجاد می‌شود؛ اما علیرضا رزم‌حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت)، در مراسم «فعال‌سازی شش‌هزار محدوده و معدن غیر‌فعال» از پایان این فرایندهای ناسالم خبر داد.

او گفت: در این مراسم، شش هزار محدوده معدنی اکتشافی و بهره‌برداری متروکه، واگذار خواهد شد. همچنین کسانی که بیش از 40 سال معدنی را در اختیار داشتند و به دلایل مختلف آن را فعال نکرده بودند بلکه به‌صورت مجوز فروشی اقداماتی را انجام می‌دادند، از چرخه بهره‌برداری معدن حذف خواهند شد.

به گفته وزیر صمت، با واگذاری معادن متروکه، فرصت جدید سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذارانی که مایل به حضور در این عرصه هستند، فراهم می‌شود.

او ادامه داد: معادن شناسایی‌شده طبق قانون مزایده و با شفافیت به دیگر سرمایه‌گذاران واگذار خواهند شد و در چنین شرایطی، نقش نظارتی وزارت صمت پررنگ‌تر خواهد شد.

رزم‌حسینی تأکید کرد: از این به بعد اگر کسی در مزایده برنده شود و معدنی را در اختیار بگیرد ولی کار بهره‌برداری از معدن را آغاز نکند، خلع ید شده و این معدن به اشخاص دیگری واگذار می‌شود.

او در این مراسم با تأکید بر جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی یادآور شد: از این به بعد معدنی را استخراج نمی‌کنیم، مگر اینکه امکان فراوری مواد معدنی حاصل از آن را داشته باشیم.

وزیر صمت تأکید کرد: استخراج معدن و صدور مواد خام معدنی با سود ناچیز، به مصلحت صنعت کشور و آینده ایران نخواهد بود. باید ثروت را در کشور تبدیل به ارزش افزوده بسیار بالایی کنیم.

او با اشاره به مزایده‌ای که برای شش هزار محدوده معدنی برگزار خواهد شد، گفت: این مزایده طبق مقررات جاری کشور خواهد بود. رانت و پارتی‌بازی در این مسیر وجود نخواهد داشت و افراد می‌توانند در مزایده الکترونیکی شرکت کنند.

رزم‌حسینی ادامه داد: ایران یک کشور معدن‌‎خیز است. ارزش معادن کشف‌شده در کشور بالغ بر 500 میلیارد دلار است. در آینده نزدیک، با تزریق عملیات اکتشافی در کشور، حتما ارزش ذخایر معدنی ایران نیز افزایش خواهد یافت.

او یادآور شد‌: شرکت‌های بزرگ منطقه‌ای در خاورمیانه می‌توانند فرصت‌های جدیدی برای ایران ایجاد کنند. ما سعی کرده‌ایم در مدت باقی‌مانده دولت، فرصت سرمایه‌گذاری برای شرکت‌های بزرگ فراهم شود و این فرصت‌ها را در قالب بسته‌هایی ارائه کرده‌ایم.

در پایان، دستور برگزاری مراسم مزایده شش هزار محدوده معدنی از سوی وزیر صمت صادر شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: علیرضا رزم حسینی وزیر صمت رانت معادن بهره برداری رزم حسینی وزیر صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۴۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد

سال جدید از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان" جهش تولید با مشارکت مردم" فعال سازی معادن کوچک مقیاس از جمله برنامه های سال جدید است که در اشتغال بخش معدن نیز بسیار تاثیرگذار می باشد. - اخبار بازار -

رضا محتشمی پور معاون معادن و فرآوری مواد معدنی وزارت صمت ضمن حضور در غرفه ذوب آهن اصفهان در ششمین نمایشگاه IRAN EXPO2024 و بازدید از دستاوردهای این مجتمع بزرگ صنعتی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما گفت : با توجه به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان" جهش تولید با مشارکت مردم"  فعال سازی معادن کوچک مقیاس از جمله برنامه های سال جدید است که در اشتغال بخش معدن نیز بسیار تاثیرگذار می باشد.
وی ضمن افزود : فعال کردن بازار سرمایه نیز از جمله سایر اقدامات است تا از این طریق شرکت های بورسی بتوانند به بخش معدن ورود کنند البته این رویکرد سال گذشته با معدن جانجا محقق شد و امسال هم چنین برنامه هایی توسعه می یابد تا ظرفیت های معدنی کشور از طریق شرکت های بورسی فعال شده و سرمایه های خُرد وارد بخش معدن شوند.
معاون معادن و فرآوری مواد معدنی وزارت صمت در ادامه به اهمیت تامین مواد اولیه برای رشد تولید محصولات ارزش افزا در ذوب آهن اصفهان پرداخت و اظهار داشت : رویکرد معدنی این مجتمع عظیم صنعتی در دوره جدید متفاوت و اثربخش است و سبب شده با حضور فعال در مزایده های معدنی کشور موفقیت های خوبی را در سال گذشته کسب نماید.
محتشمی پور تصریح کرد : ذوب آهن اصفهان به دلیل شیوه تولید کوره بلند نیازمند نوع خاصی از مواد معدنی است و همچنین از یارانه انرژی هم برخوردار نیست ،در مقابل فولادی های دیگر با شرایط متفاوت تولید قرار دارند بنابراین ذوب آهن اصفهان کمبود مواد اولیه و سایر فولادی ها کمبود انرژی را تجربه می کنند.
وی اضافه کرد : معادن دولتی در قالب قراردادهای برداشت و فروش به صورت مداوم وارد مزایده می شوند و  انشاا... امسال هم با برگزاری مزایده چند معدنی که در اختیار ایمیدرو قرار دارد این روند ادامه می یابد که فرصت بسیار خوبی برای گسترش فعالیت های معدنی ذوب آهن اصفهان به شمار می رود.
معاون معادن و فرآوری مواد معدنی وزارت صمت گفت : در طول سالیان متمادی واحدهای معدنی ذوب آهن اصفهان گرفته شد و حتی واحدهای صنعتی که می توانست برای این مجموعه ارزش آفرین باشد مانند بخش ورق از آن جدا شد و این موضوع محدودیت هایی را برای شرکت ایجاد کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که علت صدور مجوزهای احداث واحدهای فولادی با وجود کمبود مواد اولیه برای شرکت های فعلی چیست، چنین گفت : در طی سال های 97 و 98 بر اساس سیاست های موجود از جایگاه دولت و حاکمیت در قیمت گذاری زنجیره فولاد مداخله هایی صورت گرفت و این رویکرد باعث شد جذابیت سرمایه گذاری در پایین دست افزایش یافت و لذا شرکت های بسیاری وارد این مقوله شدند و راهکار برطرف شدن این چالش، ادغام شرکت های فولادی بزرگ با یکدیگر و همین طور مجموعه های معدنی است تا اشکالات موجود در زنجیره فولاد برطرف شود و همچنین توان سرمایه گذاری شرکت ها نیز افزایش یابد.

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد
  • سرمایه‌گذاری صنعتی ۱۰ هزار میلیارد تومانی در کرمانشاه با تسهیلات سفر رئیس جمهور
  • ۲۸۹ محدوده معدنی استان آذربایجان غربی از طریق مزایده واگذار می‌شود
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان‌غربی
  • واگذاری ۲۸۹ محدوده معدنی در آذربایجان غربی
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان غربی