Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، با گرم‌تر شدن هوا، بازار رهن و اجاره هم داغ می‌شود و مستاجران به دنبال خانه و خانه داران به دنبال مستاجر هستند.

شیوع کرونا از یک سو و تورم و گرانی از سوی دیگر این جابه جایی‌ها را هرسال سخت‌تر از قبل می‌کند. سال گذشته بود که ستاد ملی مبارزه با کرونا سه مصوبه «الزام موجران به تمدید قرارداد‌های اجاره از سال گذشته و عدم امکان فسخ قرارداد»، «تعیین سقف اجاره بها در تهران و سایر شهرها» و «اعطای تسهیلات ودیعه مسکن به مستأجران» را صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصوباتی که اگرچه اعتبار آن را وزیر راه  و شهرسازی تا تیرماه امسال تمدید کرده، تأثیر آن در بازار درمقایسه  با اندک فایده اش در سال قبل، کمتر شده است و اکنون بازار رهن و اجاره مسکن، وضعیت مناسبی ندارد.

با وجود اینکه براساس این مصوبه در کلان شهر‌ها سقف افزایش اجاره ۲۰ درصد است، آن طور که بهای رهن و اجاره در بازار مشهد نشان می‌دهد و مستاجران می‌گویند، برخی موجران میزان رهن و اجاره ملک خود را بین ۴۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش داده اند.

در جدول این گزارش می‌توانید بهای سنگین رهن و اجاره در مناطق مختلف مشهد را ببینید. کارشناسان نیز افزایش ۲۰ درصدی بهای اجاره مسکن را بعید می‌دانند و معتقدند که این افزایش، حداقل به اندازه نرخ تورم خواهد بود.

اگر بخواهیم تورم سالانه تا فروردین امسال را درنظر بگیریم، باید در انتظار دست کم افزایش ۹/۳۸ درصدی بهای اجاره مسکن باشیم. صاحب یکی از بنگاه‌های املاک در مشهد می‌گوید: بهای اجاره سلیقه‌ای شده و به طور سرسام آوری افزایش یافته است. همچنین هرچند مسئولان به مستاجران می‌گویند از جایشان تکان نخورند و برای حل مشکلاتی که در این زمینه برایشان پیش می‌آید، به شورای حل اختلاف بروند، رفتن به شورای حل اختلاف نیز برای بعضی از آن‌ها بی نتیجه بوده است و در نهایت مجبور به تخلیه خانه شده اند.

افزایش اجاره باتوجه به نرخ تورم

افزایش میزان اجاره امسال هم بیشتر از ۲۰ درصد است که به طور متوسط برای مناطق مختلف، این رقم درحدود نرخ تورم خواهد بود. این صحبت یکی از کارشناسان و فعالان بازار مسکن در مشهد است، اگر بخواهیم بر این اساس نرخ تورم سالانه تا فروردین امسال را درنظر بگیریم، افزایش بهای اجاره مسکن حداقل ۹/۳۸ درصد خواهد بود، موضوعی که به گفته صادق عابدزاده، در نتایج گزارش بانک مرکزی از بازار اجاره مسکن تهران در فروردین نیز دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید

کلاهی به بزرگی مسکن بر سر برخی شهروندان مشهدی

او می‌افزاید: این افزایش در پایتخت ۳۵ درصد بوده است و معمولا کلان شهر‌هایی مثل مشهد نیز از الگو‌های اجراشده در تهران، تبعیت می‌کنند. کارشناس حوزه مسکن با انتقاد از عملکرد مسئولان می‌گویند: ۲۰ درصد افزایش اجاره مسکن یک عدد غیرواقعی است، بهتر است مسئولان به جای اعلام این اعداد، مستاجران را برای خرید خانه، توانمند و قیمت‌ها را تعدیل کنند.

فاجعه پی به آر

یکی از کارشناسان و فعالان بازار مسکن در مشهد با توضیح گزینه پی به آر یعنی قیمت یک مترمربع آپارتمان باتوجه به اجاره سالانه همان یک مترمربع، ادامه می‌دهد: این عدد که در روال عادی بازار حدود ۱۴ است، در شهریور سال ۹۸، ۱۶ بود، اما تیرماه سال ۹۹ به طور فاجعه آمیزی به ۸/۴۶ رسید. اواخر سال گذشته با ثبات نسبی ایجادشده در بازار مسکن، این عدد به ۴۴ رسید و اکنون به احتمال زیاد کمتر هم شده است. اگر بخواهیم صحبت‌های این کارشناس را به صورت ساده تری بیان کنیم، باید بگوییم که وقتی این نسبت زیاد می‌شود، یعنی قیمت مسکن افزایش یافته، اما بهای اجاره مسکن به آن اندازه تغییری نکرده است؛ حالا اگر بازار بخواهد به روال عادی بازگردد، یا باید قیمت مسکن کاهش یابد یا بهای اجاره در مقایسه با آن افزایش پیدا کند.

عابدزاده در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بالا و پایین کردن چند عدد، این موضوع را توضیح می‌دهد و بیان می‌کند: اگر در بازار روال عادی رهن یک واحد مسکونی را یک ششم قیمت خانه درنظر بگیریم، رهن یک خانه ۱۰۰ متری که اکنون در یک منطقه متوسط ۲ میلیارد قیمت می‌خورد، حدود ۳۳۰ میلیون تومان خواهد شد، برای تبدیل این رهن به اجاره اگر سود بازار یعنی هر ۱۰۰ میلیون را ۵/۲ میلیون محاسبه کنیم، اجاره این واحد مسکونی حدود ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تمام خواهد شد که عددی بسیار بزرگ است. حتی اگر سود بانکی را در نظر بگیریم، باز هم بهای اجاره این واحد مسکونی حدود ۵ میلیون تومان می‌شود که در این صورت نیز اجاره سنگینی خواهد بود.

او تصریح می‌کند: ازطرفی مسئولان می‌گویند اجاره کاهش بیابد و از طرف دیگر قیمت میلگرد، سیمان، حقوق و دستمزد و... افزایش می‌یابد، نمی‌توانیم از جیب افراد دیگر هوای مستاجران را داشته باشیم؛ مسئولان باید قیمت‌ها را تعدیل و با کمک به مستاجران، آن‌ها را صاحب خانه کنند.

مستاجر‌ها تکان نخورند

همچنین علی اصغر مرادزاده رئیس اتحادیه مشاوران املاک مشهد با تاکید بر اینکه هنوز نمی‌توانیم به صورت مستند بگوییم که امسال قیمت رهن و اجاره چقدر زیاد می‌شود، می‌گوید: شنیده‎ ایم در برخی محل ها، موجران قیمت‌ها را تا دوبرابر افزایش داده اند.

او می‌افزاید: مستاجران نباید خانه را ترک کنند و از جایشان تکان بخورند. آن‌ها باید صبر کنند تا موجر به شورای حل اختلاف مراجعه کند. اگر مستاجری خانه را ترک کند، حتما موجر برای مشتری جدید قیمت را خیلی بیشتر از ۲۰ درصد افزایش خواهد داد و اگر یک معامله با قیمت سنگین رقم بخورد، باعث تغییر نرخ در یک محله خواهد شد.

مصوبه، قانون نیست

 رئیس اتحادیه مشاوران املاک مشهد از تکان نخوردن مستاجر‌ها از خانه هایشان می‌گوید و ادامه می‌دهد: که شورای حل اختلاف پشتیبان این افراد برای اجرای مصوبات ستاد ملی کروناست.

با این حال یکی از شهروندان ما می‌گوید: با وجود مراجعه به شورای حل اختلاف، قاضی به ما گفت که «این موارد فقط مصوبه هستند و قانون نیستند که لازم الاجرا باشند» و درنهایت رأی را به نفع موجر صادر کرد؛ ازسوی دیگر طبق پرس وجو‌های میدانی ما، برخی موجران برای تخلیه تا تیرماه و پایان موعد این مصوبات، دست نگه داشته اند، بعضی نیز با آوردن دلایلی مانند قصدشان برای فروش خانه یا استفاده شخصی برای خود یا اطرافیانشان، قاضی را مجاب می‌کنند که حکم تخلیه را امضا کند. البته هستند صاحب خانه‌هایی که با مستاجر خود راه می‌آیند، اما نکته اینجاست که این مصوبات تأثیر چندانی بر حمایت از مستاجران ندارد.

 

منبع: شهرآرانیوز

انتهای پیام//ف.ح

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اجاره بهای مسکن خانه های آپارتمانی مستاجران وام مسکن بهای اجاره مسکن شورای حل رهن و اجاره نرخ تورم ۲۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۴۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد

به گزارش خبرنگار مهر، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز (یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه) خود با اصحاب رسانه، اظهار کرد: ۱۰ طرح و لایحه، ۵ اساسنامه و ۳ استعلام دیوان عدالت اداری در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و پاسخ داده شد.

وی توضیح داد: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها از سال گذشته در رفت‌وآمد بین مجلس و شورای نگهبان بود که ایرادات و ابهاماتی داشت و با رفع ابهامات، این طرح خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و امیدواریم که این طرح به اهداف خود در جهت سامان‌دهی این موضوع بیانجامد.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

در حال تکمیل

کد خبر 6096962 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • پایانی بر اجاره بهای بی‌حساب و کتاب مسکن
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد
  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • بازار نابسامان اجاره مسکن در شهرهای جدید
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن