Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-28@02:38:03 GMT

تقویم تاریخ؛ از روز عمر خیام تا روز جهانی موزه

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۴۴۸۵۹

تقویم تاریخ؛ از روز عمر خیام تا روز جهانی موزه

امروز سه شنبه بیست و هشتم اردیبهشت سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با ششم شوال سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با هجدهم می‌سال ۲۰۲۱ میلادی است. مهم‌ترین وقایع تاریخی جهان در چنین روزی چیست؟ خبرگزاری میزان _ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (بیست و هشتم  اردیبهشت سال ۱۴۰۰) به شرح زیر است:   روز بزرگداشت عمر خیام، دانشمند و شاعر ایرانی در تقویم ایرانی، روز بیست و هشتم اردیبهشت، روز بزرگداشت دانشمند، شاعر و عارف بلندآوازه ایران حکیم «عمر خیام» نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  ابوالفتح عمر بن ابراهیم خیام نیشابوری، فیلسوف، ریاضی‏دان، منجم، پزشک، شاعر و نویسنده بزرگ ایران، در اواخر قرن پنجم و اوایل قرن ششم هجری زندگی می‏ کرد. خیام در حدود سال ‏های ۴۱۷ الی ۴۴۰ قمری در نیشابور متولد شد. شهرت خیام در دوران زندگی او بیشتر در حکمت، طب، نجوم و ریاضیات بود، اما امروز او را در جهان بیشتر به سبب رباعیات فلسفی لطیفش می ‏شناسند. رباعیات خیام شهرت جهانی دارد و به اغلب زبان‌های دنیا ترجمه شده است. خیام در ریاضیات چند اثر معروف دارد که کتاب جبر و مقابله از همه مشهورتر است. همچنین او مأمور اصلاح تقویم ایرانی شد و نیز رصدخانه ‏ای را تأسیس کرد. «رساله‌ای درکلیات الموجود»، «نوروزنامه» و «رساله‌ای در طبیعیات» از دیگر آثار مهم این حکیم بزرگ ایرانی است.   آغاز عملیات ارتش فرانسه برای اشغال الجزایر ۱۹۱ سال پیش، در روز هجدهم می‌سال ۱۸۳۰ میلادی عملیات ارتش فرانسه برای اشغال الجزایر آغاز شد.   بهانه شارل دهم، پادشاه مستبد وقت فرانسه برای صدور فرمان آغاز این عملیات تجاوزگرانه، آن بود که فرمانروای الجزایر سه سال پیشتر، برای وصول ۷ میلیون فرانک طلب این کشور از فرانسه، پاریس را تهدید کرده بود. برخلاف تصور دولتمردان فرانسه، مردم الجزایر درمقابل حمله به کشورشان به شدت مقاومت کردند و حتی پس از اشغال این کشور توسط سربازان فرانسوی، امیرعبدالقادر الجزایری سال‌ها با آن‌ها مبارزه کرد. استعمارگران فرانسوی پس از تسلط بر الجزایر به مدت ۱۳۰ سال به غارت منابع این کشور و کشتار مردم آن پرداختند. سرانجام مبارزات مردم الجزایر با استعمار فرانسه، با یک و نیم میلیون کشته از مردم الجزایر به نتیجه رسید و این کشور در سال ۱۹۶۲ به استقلال رسید.   روز جهانی موزه ۴۴ سال پیش در چنین روزی، هجدهم می‌سال ۱۹۷۷ میلادی براساس قطعنامه دوازدهمین مجمع عمومی کمیته بین المللی موزه ها، این روز به عنوان "روز جهانی موزه" نامیده شد.   از اهداف مهم این مجمع، گسترش موزه‌ها در سراسر جهان، همکاری همه جانبه موزه‌ها برای رسیدن به اهداف فرهنگی، جلوگیری از نابودی فرهنگ بومی و ایجاد مانع در برابر فرهنگ‌های بیگانه است. شایان ذکر است که هدف از تشکیل مکانی به نام موزه، نگهداری آثار گذشتگان و انتقال آن‌ها به نسل‌های آینده است.     برگزاری اولین ویدئو کنفرانس بین المللی در اثر کرونا یک سال پیش در چنین روزی در ۱۸ ماه مه ۲۰۲۰ سازمان بهداشت جهانی در یک اقدام تاریخی و به دنبال اوج گرفتن بیماری کرونا، کنفرانس سالانه خود را به صورت ویدئو کنفرانس برگزار کرد.   این اولین بار در تاریخ نهاد‌های بین المللی بود که یک نشیت سالانه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار می‌شد.   بیشتر بخوانید: تقویم تاریخ؛ از روز جهانی کارگر تا انتشار اولین تمبر پستی در جهان انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود. برچسب ها: تقویم تاریخ تقویم رسمی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تقویم تاریخ تقویم رسمی چنین روزی روز جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۴۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیدبندی جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴؛ ایران سرگروه شد

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه ویکی پدیا، تا کنون ۲۳ تیم جواز حضور در این مسابقات را کسب کرده اند و تیم برتر دور پلی آف جام ملت‌های آسیا از میان افغانستان و قرقیزستان آخرین مجوز جام جهانی را کسب خواهد کرد. مرحله نهایی رقابت‌ها ۱۴ سپتامبر تا ۶ اکتبر ۲۰۲۴ (شنبه ۲۴ شهریور تا یک شنبه ۱۵ مهر) در شهر‌های تاشکند، بخارا و آندیجان برگزار خواهد شد و دور گروهی رقابت‌ها یک شنبه ۶ خرداد قرعه کشی می‌شود و تیم‌ها به ۶ گروه ۴ تیمی تقسیم بندی می‌شوند و از هر گروه تیم‌های اول و دوم به صورت مستقیم صعود می‌کنند و ۴ تیم برتر از ۶ تیم سوم نیز راهی دور یک هشتم نهایی می‌شوند. سیدبندی مسابقات به این شرح است: 
* پات یک: ازبکستان، ایران، برزیل، اسپانیا، آرژانتین و پرتغال 
* پات دو: قزاقستان، پاراگوئه، اوکراین، مغرب، تایلند و پاناما 
* پات سه: کاستاریکا، گواتمالا، ونزوئلا، نیوزیلند، کوبا و لیبی 
* پات چهار: آنگولا، کرواسی، فرانسه، هلند، تاجیکستان و تیم برنده پلی آف آسیا (افغانستان و قرقیزستان)
- تیم‌های فرانسه، تاجیکستان، برای اولین بار به جام جهانی فوتسال راه یافته اند.

دیگر خبرها

  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • سیدبندی جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴؛ ایران سرگروه شد
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • تخفیف موزه‌ها و اماکن تاریخی یزد به مناسبت روز معلم
  • تحویل مشعل المپیک به فرانسه
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی زنجان
  • بازدید رایگان از موزه های سنندج در روز سنه
  • تولید گندم را به ۱۹ میلیون تن می رسانیم