Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-09@00:19:05 GMT

ثبت گونه کمیاب پرنده سسک دمگاه زیتونی در مریوان

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۴۵۱۶۸

ثبت گونه کمیاب پرنده سسک دمگاه زیتونی در مریوان

سومین رکورد پرنده کمیاب سسک دمگاه زیتونی خاوری در ایران اردیبهشت سال جاری در شهرستان مریوان توسط شورش وهابی پرنده‌نگر کردستانی مشاهده و ثبت شد.

به گزارش برنا؛ شورش وهابی، پرنده‌نگر کردستانی روز سه‌شنبه با اشاره به اینکه از ۴۶ سال پیش سسک دمگاه زیتونی خاوری برای نخستین بار در شهرستان مریوان مشاهده شده است، اظهار داشت:  در اردیبهشت امسال هم برای دومین بار این پرنده کمیاب را توانستیم در شهرستان مریوان مشاهده کنیم و این مهم به عنوان دومین رکورد این پرنده در کردستان به ثبت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پرنده‌نگر کردستانی با بیان اینکه چندین سال گذشته هم در یکی دیگر از استان‌های کشور این گونه پرنده کمیاب مشاهده و ثبت شده است، اضافه کرد: در مجموع تاکنون سه رکورد از سسک دمگاه زیتونی خاوری در ایران به ثبت رسیده که ۲ مورد آن مربوط به کردستان است.

وهابی با اشاره به اینکه تاکنون موفق به ثبت رکورد بیش از ۲۰ گونه کمیاب پرنده شده است، گفت: فروردین سال جاری هم سسک ملخی را در سنندج مشاهده کردم که نخستین ثبت این گونه برای استان کردستان بود.

سسک دمگاه زیتونی شرقی( خاوری) یکی از پرندگان کمیاب ایران که تنها سه رکورد آن در ایران ثبت شده که رکورد اول آن درتاریخ ۴ژوییه ۱۹۷۵، دومین رکوردش، در روز ۱۴ فوریه ۲۰۰۳  و رکورد سوم در تاریخ  ۲۴ می ۲۰۲۱ برابر با ۱۷ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در شهر مریوان توسط شورش وهابی به ثبت رسیده است.

سسک دمگاه زیتونی شرقی( خاوری) با نام علمی phylloscopus Orientalis و نام انگلیسیEastern Bonellis Warbler ۱۲ سانتی متر طول دارد،پرنده‌ای است کوچک و پر جنب و جوش کە از روی جثه لاغر، منقار باریک ،رنگ تقریبا سبزش صدا و رفتارش می‌توان آن را شناخت.

تارک و روتنه‌اش، قهوه‌ای خاکستری و فاقد اثری از رنگ زرد است؛ بال و دم قهوه‌ای با حاشیه ‌پرهای سفید، دمگاه زیتونی و اثری از آن روی دم و بال دیده می شود؛ نوار ابرو و گوشپرها خاکستری،حلقه‌ی، چشمی، سفید و خط چشمی، تیره‌رنگی، دارد؛ زیرتنه و تا پوشپرهای زیر دم سفید و پاها به‌رنگ قهوه‌ای، نیمه‌ی پایینی منقارش هم زرد و در نیمه‌ی بالایی خاکستری است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پرنده ایران استان کردستان پرندگان شورش مریوان پرنده سسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۵۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ درسبزکوه چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ازچهارمحال وبختیاری، سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقۀ حفاظت‌شدۀ سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

به گفته وی، در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف پور اظهار داشت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

گفتنی است: منطقه حفاظت‌شدۀ سبزکوه با مساحت بیش از ۵۱ هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان و ۳۰ کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و 6 منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود ۱5 درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال جاری ثبت شده و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903399

دیگر خبرها

  • مشاهده خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید + ویدئو
  • حواصیل هندی برای نخستین بار در قم رصد شد
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید +فیلم
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • خراسان شمالی میزبان فلامینگو‌های مهاجر
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • مشاهده پلنگ درسبزکوه چهارمحال و بختیاری
  • مشاهده و ثبت پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه