Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-04@23:26:06 GMT

ناگفته هایی از طرح اقتصادی تکاپو

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۴۵۱۸۵

ناگفته هایی از طرح اقتصادی تکاپو

دولت ها طرح هایی را به صورت ملی اجرا می کنند تا مزیت های یک استان از نظر سرمایه گذاری اقتصادی مشخص شود تا نقشه راهی برای فعالان اقتصادی هر استان باشد.

به گزارش اکونا پرس،دولت ها طرح های را به صورت ملی اجرا می کنند تا مزیت های یک استان از نظر سرمایه گذاری اقتصادی مشخص شود تا نقشه راهی برای فعالان اقتصادی هر استان باشد به عنوان مثال طرح آمایش سرزمین و یا طرح هایی که معاونت اقتصادی استانداری ها تدوین می کنند از جمله آنهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است در میان طرح های اقتصادی و سرمایه گذاری ملی، طرح تکاپو با نگاه اشتغال‌زایی، طرح های اقتصادی استانها را بررسی کرده است. برای شناخت جنبه های مختلف طرح تکاپو بر اساس آمار و ارقام، این طرح در استان گلستان بررسی شده است.

بر این اساس مهمترین شاخص های اقتصادی استان گلستان بدین شرح است: سهم جمعیت از تولید ناخالصی داخلی حدود ۲.۶ درصد، سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی استان حدود ۲۱.۲ درصد، سهم بخش صنعت از تولید ناخالصی داخلی استان حدود ۱۰.۸ درصد، سهم بخش خدمات از تولید ناخالصی داخلی استان حدود ۶۹%، سهم بخش ساختمان از تولید ناخالص داخلی استان حدود ۷.۴ دهم درصد، ضریب نفوذ اینترنت ۱۳.۶ درصد؛ نرخ باسوادی حدود ۸۶ و یک دهم درصد، سهم اشتغال بخش خدمات ۴۵% ،سهم اشتغال بخش صنعت ۲۶ درصد، سهم اشتغال بخش کشاورزی ۲۷ درصد، جمعیت روستایی ۴۵ درصد، سهم جمعیت شهری ۵۴ درصد، نرخ مشارکت اقتصادی ۳۸ درصد، شاخص بهبود فضای کسب و کار ۵ درصد است.

بر اساس آمار و ارقام مهم ترین مزیت استان گلستان به عنوان یک شاخص مورد بررسی قرارگرفته، کشاورزی است بر این اساس استان گلستان بالاترین میزان تولید سویا و کلزا در کشور را دارد. همچنین کسب رتبه دوم محصولات زراعی دیم کشور و رتبه دوم تولید و پرورش کرم ابریشم از دیگر مزیت های استان گلستان است.

اما با توجه به مزیت استان گلستان در بخش کشاورزی، مقایسه تناسب بین دانش‌آموختگان استان با مزیت های اقتصادی آن نکات متفاوتی را نشان می دهد بر این اساس حدود ۴۵ درصد از نیروی انسانی استان گلستان در رشته علوم انسانی، 30 درصد در رشته مهندسی، ۱۰ درصد در رشته علوم کشاورزی،8 درصد علوم پایه، پنج درصد در علوم پزشکی و پنج درصد در علوم هنر تحصیل کرده اند. بر این اساس رتبه اول اشتغال ناقص با حدود ۱۹ درصد متعلق به استان گلستان است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: داخلی استان حدود استان گلستان بر این اساس سهم بخش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۵۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مهم هواشناسی پس از پر شدن ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان

مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان با اشاره به پرشدن ۸۱ درصدی مخازن سد‌های خوزستان در پی بارندگی‌های اخیر گفت: ۱۰۰ درصد مخزن سد دز پر شد.

عباس صدریان‌فر جمعه شب در گفت وگوی رسانه‌ای بیان کرد: شاهد ۲ موج قوی بارشی در روز‌های ۱۳ و ۱۴ اردیبشهت‌ماه در خوزستان بودیم که حوضه‌های آبریز منتهی به استان خوزستان را تحت تاثیر قرار داد.
وی با بیان اینکه سامانه‌های بارشی از ۱۰ روز گذشته مورد رصد کارشناسان سازمان آب وبرق خوزستان قرار گرفت، افزود: بررسی سامانه‌های بارشی به دلیل نوسانات زیاد دشوار بود که با مدیریت خوب و ایجاد ظرفیت در سد توانستیم سیلاب اخیر را به درستی مدیریت کنیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، نقطه بحرانی بارندگی اخیر را سد دز دانست و گفت: ورودی سد دز حدود ۲هزار متر مکعب بر ثانیه بود لذا خروجی سد را از روز‌های قبل به حدود ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه رساندیم تا بتوانیم ظرفیتی حدود ۶۵ میلیون مترمکعب ایجاد کنیم.

صدریان‌فر تصریح کرد: اگر خروجی سد افزایش نمی‌یافت مجبور بودیم آب ورودی به سد دز را خارج کنیم.

وی با تاکید بر اینکه با این ظرفیت توانستیم از سیل پایین دست جلوگیری کنیم، افزود: همزمان با این بارش، در پایین‌دست سد دز، حوضه‌های میانی از جمله سیلاب‌ها، مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی دبی حدود ۹۰۰ متر مکعب بر ثانیه تولید کردند که اگر مقاومت ما برای خروجی سد نبود همپوشانی این ۲ خروجی می‌توانست برای مردم مشکلاتی ایجاد کند.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: وضعیت مدیریت شده و حوضه‌های پایین‌دست در حال فروکش کردن هستند و احتمال دارد خروجی سد دز را در ساعت‌های آتی بیشتر کنیم.
وی از مردم تقاضا کرد در پایین‌دست مراقبت کنند و فرمانداران مربوطه نیز اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند.

۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان پر شد

صدریان‌فر درخصوص آبگیری انجام شده نیز گفت: حدود ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان آبگیری شده است؛ میزان آبگیری سد کارون به ۹۱ درصد و سد دز به ۱۰۰ درصد رسیده است.

بارش بیش از ۱۷۵ میلیمتر باران طی روز‌های پنجشنبه و جمعه باعث آبگرفتگی معابر و وارد آمدن خسارت به زیرساخت‌های عمرانی و کشاورزی شهرستان دزفول شد.

فرماندار ویژه دزفول گفت: دستور تعطیلی بوستان‌های ساحلی این شهر صادر و عملیات تخلیه خودرو‌ها از این بوستان‌ها نیز آغاز شده است.

وی از شهروندان خواست از نزدیک شدن به بستر رودخانه دز و حضور در پارک‌های ساحلی تا عادی شدن شرایط به طور جدی خودداری کنند.

منبع: ایرنا

tags # بارش باران ، اخبار هواشناسی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • نصب بیش از ۲۸ هزار کنتور هوشمند در استان قزوین
  • آورد آب سد دز خوزستان در حد سیلاب نیست
  • وضعیت سد دز استان خوزستان عادی است
  • وضعیت سد دز عادی است
  • یک سد مهم کشور پُر شد؛ مردم مراقبت کنند
  • هشدار مهم هواشناسی پس از پر شدن ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان
  • کاهش کم سابقه نرخ زاد و ولد در آلمان
  • حدود ۳ هزار نفر جذب آموزش و پرورش البرز می شوند
  • اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را ابزار نفوذ چین می‌دانند
  • دستگیری شاهرخ‌خان در تهران | ناگفته های شاهرخ خان در گفت و گو با همشهری آنلاین