Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، از بنادر و گمرکات خبر می‌رسد که روند انجام تشریفات ترخیص کالاهای اساسی کند شده و در برخی گمرکات متوقف است.

براساس مصوبات دولت، در حال حاضر اقلام اساسی شامل گندم، ذرت، جو، دانه های روغنی، کنجالۀ سویا و روغن خام به صورت درصدی ترخیص می‌شود که این رویه دلایل گوناگون صورت می‌گیرد که عمده‌ترین آن تامین نشدن به موقع ارز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*افزایش یک میلیون تنی کالا در مبادی ورودی

موجودی کالا در بنادر و گمرکات، پای اسکله و منتظر در لنگرگاه حدود یک ماه پیش مورخ ۱۴ فروردین ماه ۴.۹ میلیون تن بوده است که در حال حاضر (۲۶ اردیبهشت) براساس آمارها با افزایش یک میلیون تنی روبرو شده و  به ۵.۸ میلیون تن رسید.

در شرایط کنونی کالاهای اساسی را به صورت ترخیص ۹۰ درصدی (۹۰ درصد کالای وارداتی ترخیص و ۱۰ درصد باقی مانده تا زمانی که کدرهگیری بانک مبنی بر تامین ارز انجام شود، در گمرک می‌ماند) به بازار می رسد. 

*چرا کالاهای اساسی ترخیص نمی‌شود؟

عمده دلایل بالا رفتن حجم کالاهای اساسی در مبادی ورودی کشور چیست؟ در روزهای اخیر ترخیص ۹۰ درصدی که مصوبه نهادهای بالادستی و دولت بوده و به تایید رئیس جمهور نیز رسیده است از سوی وزارت صمت و کارگروه تنظیم بازار ابلاغ نشده و عملا مسیر ورود کالای اساسی به کشور متوقف است.

*جلسه ویژه دولتی‌ها مشکل رسوب را حل کرد؟

جالب است که مسئولان ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که با حضور تمامی متولیان بحث تجارت برگزار می‌شود و مصوبات آن را تایید می‌کنند در عمل به آن پایبند نیستند. طبق مصوبات جلسه ۲۱۹ مورخ ۳۱ فروردین ماه امسال که به منظور رفع مشکل رسوب کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات انجام شد، این ستاد به وزارت صمت تکلیف کرد رویه ترخیص ۹۰ درصدی را برای سال ۱۴۰۰ همانند سال گذشته ادامه دهد.

در این مصوبه آمده است:‌ «همه متقاضیانی که تمایل دارند از رویه اعتباری استفاده کنند به گمرک اعلام کرده تا درخواست خود را به بانک مرکزی ارائه و آن بانک نیز به فوریت ظرف سه روز کاری از زمان اعلام نسبت به موافقت با درخواست آنان اقدام نماید. همچنین کارگروه تنظیم بازار موضوع اجازه ترخیص ۹۰ درصدی کالاهای اساسی را که قبلاً تا اسفند ۹۹ و نموده است برای سال ۱۴۰۰ تمدید کند.»

به گزارش فارس هنوز کارگروه تنظیم باز به صورت کلی و برای همه واردکنندگان این مجوز را صادر نکرده و فقط به موردی و خاص مواردی دیده می‌شود که این مسئله نیز شبهه و تالی فاسد دارد و ضرورت دارد دستگاه‌های نظارتی به این مسئله و انتفاع احتمالی ذی‌نفعان ورود کنند.

*تبعات توقف ترخیص کالاهای اساسی 

آمارهای بنادر از موجودی کالاهای اساسی این مسئله را تایید می‌کند و در صورت تداوم چنین شرایطی شاهد انباشت و رسوب کالاهایی خواهیم بود که سیگنال منفی به بازار مخابره می‌کند و می‌تواند منجر به افزایش مجدد قیمت‌ شود. علاوه بر آن هزینه تمام شده را نیز افزایش خواهد داد و با توجه به گرم شدن هوا و غیراستاندارد بودن شرایط نگهداری از کیفیت آنها نیز کاسته می‌شود.

این اتفاقات در حالی رقم می‌خورد که امروز نمایندگان مجلس به علیرضا رزم حسینی وزیر صمت به دلیل واردات کالاهای غیرضرور کارت زرد دادند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت کاهش رسوب کالا وزارت صمت گمرک کالای اساسی ستاد اقتصادی دولت ترخیص ۹۰ درصدی کالاهای اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۷۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد

امتداد - از اول فروردین ماه تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 444 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ؛‌علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۷ میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۵۴۹  میلیون دلار و برای خدمات ۱۲۱ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی ۷۴۷ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

 

 

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۷ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۷ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.   معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۵۰۹ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۴۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۷۶ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۴۹ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۰۱ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۲۸، ۳۳، ۱۸۸، ۱۰۸ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هشتمم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۲۶۶ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۹ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۴۴ هزار و ۳۵۹ تومان، یورو با نرخ ۴۷ هزار و ۴۵۶ تومان و درهم با نرخ ۱۲ هزار و ۷۸ تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۱ هزار و ۴۱۸ تومان، یورور با نرخ ۴۴ هزار و ۳۰۸ تومان و درهم با نرخ ۱۱ هزار و ۲۷۸ تومان بود.

 

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • کشف انبار احتکار ۳۳ میلیاردی کالاهای اساسی در بندرعباس
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • گام‌های بلند دولت سیزدهم برای رونق اقتصادی در گلستان
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی