Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@05:07:21 GMT

سونامی مشکلات اقتصادی در راه است

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۴۷۷۸۲

سونامی مشکلات اقتصادی در راه است

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، مسعود خوانساری در نشست امروز هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: در مورد واردات واکسن متاسفانه به علت بروکراسی حاکم بر وزارت و همینطور به این علت که تجربه اول واردات واکسن بود واردات دچار تاخیر شد. سه بار پروفرم‌ها رفتن و با تأخیر ایجاد شده نتوانستیم به موقع ۶ میلیون دوز واکسن را وارد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته سه شرکتی که وارد کننده محصول بودند گزارش داده‌اند که منابع جدیدی برای تامین آن یافتند.

وی با اشاره به مشکلات فعالیت اقتصادی در کشور گفت: وزارت صمت از ۹۵۰ نفر از کارآفرینان در مورد بزرگترین مشکلات و موانع فعالیت اقتصادی نظرسنجی گرفته که طبق آن اولین مانع از نظر کارافرینان عدم ثبات اقتصادی بوده است. انگیزه برای سرمایه‌گذاری کم شده و فرار سرمایه افزایش و همچنین انتقال سرمایه به کارهای غیر مولد زیاد شده است. با وجود تورم ۳۶/۴ درصدی بیشترین ضرر را سپرده‌گذارانی کردند که سود ۱۶ درصدی گرفتن در حالی که در همین مدت دلار ۶۰ درصد و مسکن ۸۰ درصد بازدهی داشته و نشانگر این است که انگیزه برای سرمایه‌گذاری‌های غیر مولد بیشتر است.

رییس اتاق بازرگانی تهران وی با اشاره به تورم مواد غذایی بیان کرد: طبق آمار تورم مواد غذایی ۳۹ درصد بوده است. نرخ تورم برای چهار دهک اول ۴۰.۸ درصد و برای دهک دهم ۳۶/۵ درصد بوده است. این موضوع نشان می‌دهد که ارز ترجیحی نیز به نفع کسانی استفاده می‌شود که پول بیشتری دارند.

وی همچنین در مورد انتخابات ریاست جمهوری پیش رو تصریح کرد: امسال جو انتخابات بسیار سرد بود. متاسفانه از آنجا که در کشور حزبی وجود ندارد، افراد به شخص ثبت‌نام کردند و شعار می‌دهند. در چهار سال آینده بزرگترین چالش مربوط به اقتصاد خواهد بود و اگر کاندیداها به این چالش‌ها واقف بودند شاید به این تعداد ثبت‌نام نمی‌کردند.

وی افزود: از چند سال پیش با پژوهشکده دانشگاه شریف قراردادی داشتیم که کارهای پژوهشی پیش ببرند در پروژه بنای ایران پنج شاخص مطرح شد که شامل رشد اقتصادی، فقرزدایی، مقابله پایدار با تورم، مقابله با فساد و ارتقای جایگاه ایران در اقتصاد جهان است امیدواریم کاندیداها به این موارد توجه کنند.

خوانساری در ادامه با طرح سوال از کاندیداهای ریاست جمهوری گفت: طی ۱۶ سال گذشته ۱۰ میلیون نفر به سن کار اضافه شده اند اما میزان اشتغال مفید تنها ۳ میلیون نفر افزایش داشته برنامه کاندیداها برای موضوع چیست؟ سرمایه اجتماعی دچار ریزش شده که این موضوع در اقتصاد نیز تأثیرگذار است، میانگین ۱۰ ساله رشد اقتصادی ما تقریبا صفر بوده است، مشکلات منطقه و تحریم‌ها همچنان پابرجاست و ماهانه ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه غیر هدفمند داده می‌شود. بنابراین برنامه کاندیداها برای هریک از مشکلات چیست؟ ما در ۴ سال آینده مشکلات اقتصادی زیادی خواهیم داشت، مشکلاتی که در ده سال گذشته طلب شده در ۴ سال آینده سرریز خواهد شد کاندیداها باید برنامه‌های خود را برای موضوع اعلام کنند.

پربیننده ترین صادرات شمش فولاد آزاد شد وضعیت تجارت ایران درسال۹۹ با کشورهای ۱+۵ چگونه بود؟ چین مقصد جدید فولاد ایرانی؟ دو شرکت خارجی ۷۰ درصد بازار دخانیات را در دست دارند عرضه آهن اسفنجی را از فردا در بورس کالا آغاز می کنیم

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد ایران انتخابات ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۷۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، سیاست بانک مرکزی در سال جاری هدف‌گذاری برنامه‌ریزی شده برای تداوم کاهش تورم و نرخ رشد نقدینگی به همراه هدایت هدفمند اعتبارات بانکی به سمت تولید است. در همین راستا بررسی‌ها نشان می‌دهد سیاست‌ها و اقدامات اتخاذ شده توسط مجموعه اقتصادی دولت و بانک مرکزی در ابتدای سال جدید در راستای بهبود متغیرهای کلان اقتصادی و به خصوص مهار تورم موفقیت‌آمیز بوده است. به طوری که بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده بیانگر ادامه روند کاهشی این شاخص در فروردین سال ۱۴۰۳ می‌باشد. بر اساس آخرین آمار، تورم دوازده‌ماهه شاخص بهای تولیدکننده از ۳۷.۳ درصد در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ به ۳۱.۲ درصد در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ کاهش یافته که موید کاهش ۶.۱ واحد درصدی نرخ تورم شاخص بهای تولیدکننده در این مقطع است.

در همین راستا تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده نیز در ادامه روند کاهشی خود از سال گذشته، با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش از ۴۰.۷ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۲۳.۸ درصد در فروردین‌ماه سال جاری رسیده است. بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده به تفکیک گروه‌های اصلی «کالا» و «خدمت» در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ حاکی از کاهش تورم نقطه به نقطه هر دو گروه اختصاصی «کالا» و «خدمت» به ترتیب از ۴۱.۰ و ۴۰.۰ درصد در فروردین سال ۱۴۰۲ به ۲۰.۶ و ۳۱.۴ درصد در فروردین سال ۱۴۰۳ است.
تورم ماهانه شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به ۱.۳ درصد رسید. بررسی تورم ماهانه به تفکیک گروه‌های اختصاصی «کالا» و «خدمت» نیز حاکی از تحقق تورم ۲.۱ درصدی گروه کالا (ضریب اهمیت ۶۵.۷ درصد) با سهم از تورم ۱.۴ واحد درصد و تورم ۰.۴- درصدی خدمات (ضریب اهمیت ۳۴.۳ درصد) با سهم از تورم ۰.۱- واحد درصد می‌باشد.


شاخص بهای تولیدکننده - فروردین ۱۴۰۳

‌ کد خبر 6090650 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • حقوق کارگر با تورم و مشکلات اقتصادی جامعه همخوانی داشته باشد
  • حقوق کارگران ۵۷ درصد بیشتر شده است