Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق قانون از ده سال گذشته می‌بایست این مجوز‌ها تسهیل شوند، اما در واقعیت تسهیل نشده است. باید بررسی شود که چرا این ۱۲۷۶ عنوان اصلاح نمی‌شود؟ یک دلیل کاملاً جذاب و جالب دارد. دلیل آن قوانین و منافع پشت این مجوز‌ها است.

مسئله مجوز‌های کسب‌وکار و اهمیت آن برای حل شدن مشکل شروع کسب‌وکار در کشور بر کسی پوشیده نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر طبق بررسی مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار، مهم‌ترین مانع پیش‌روی کسب‌وکار‌ها مسئله مجوز‌های کسب‌وکار است؛ بنابراین لازم است که در سال تولید، پشتیبانی‌ها؛ مانع‌زدایی‌ها، مسئله مجوز‌ها باید به عنوان مهم‌ترین مانع تولید حل شود. در حال حاضر مجوز‌های شروع کسب‌وکار موجب شده‌اند، علاوه بر کاهش امکان ورود مردم به مشاغل خاص و ایجاد انحصار، کیفیت ارائه خدمات نیز به شدت پایین بیاید.

در همین رابطه با دکتر معتمدی کارشناس مسائل حقوقی و علی فیروزی مدیر مرکز ملی بهبود و پایش محیط کسب‌وکار به گفتگو پرداختیم.

معتمدی در ابتدای مصاحبه با اشاره به اقدامات مثبت فعلی وزارت اقتصاد عنوان کرد: داستان تسهیل ثبت شرکت‌ها به‌خوبی نشان داد که اگر اراده انجام کاری در کشور وجود داشته باشد، پیاده‌سازی آن شدنی و ممکن خواهد بود. یک زمانی ثبت شرکت در طی چند روز، مثل خواب و رویا می‌ماند. اما از وقتی اراده انجام این کار شکل گرفت، ایده پنجره واحد شروع کسب‌وکار، بسیار سریع عملیاتی و پیاده‌سازی شد. البته علت اصلی این امر، حفظ آبروی کشور در عرصه بین‌المللی بود، زیرا وضعیت کشور در شاخص‌های کسب‌وکار خیلی بد بود که یکی از عوامل موثر آن، همین بحث ثبت شرکت‌ها بود.

وی ادامه داد: باتوجه به این نمونه موفق، آیا دولت و مجموعه حاکمیت، به کسب‌وکار کمک می‌کند یا یک سنگی هم پیش پای افراد می‌اندازد؟ همین یک نمونه پیشرفت، یک تلنگر خیلی جدی هم به ما زد که فکر کنیم بقیه مشاغل چه وضعیتی دارند؟ در این وضعیت اقتصادی که بیکاری بیداد می‌کند، فشار اقتصادی مردم دارد بیداد می‌کند، آیا حاکمیت به کسب‌وکار‌ها کمک می‌کند یا اینکه سنگی هم جلوی پای کسب‌وکار‌ها می‌گذارد؟ به نظر بنده، در حالت کلی بیشتر سنگ جلوی پای کسب‌وکار‌ها گذاشته می‌شود.

فیروزی در رابطه با اینکه پنجره واحد کسب‌وکار تنها نقطه شروع است و مشکل مجوز‌ها پابرجاست؛ گفت: راجع‌به آن بحثی که حول پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار، این فقط نقطه صفر و آغازین یک کسب و کار است. در ایران متأسفانه برای راه‌اندازی یک کسب و کار به n تا مجوز نیاز دارد، به n تا استعلام نیاز دارد. به تأمین منابع مختلف مثل آب، برق، گاز و زمین و این‌ها نیاز دارد. به تایدییه بهداشت، به بازدید‌ها و بازرسی‌ها نیاز دارد و قس علی هذه. اما پنجره واحد شروع کسب‌وکار محدود به ثبت شرکت نبود و ثبت نام مالیاتی و تخصیص کد بیمه تامین اجتماعی و موارد دیگری را به همراه داشت.

وی افزود: به جز مجوز‌های صنفی هزار و دویست و هفتاد و شش عنوان مجوز ما در کشور داریم. طبق قانون از ده سال گذشته می‌بایست این مجوز‌ها تسهیل شوند، اما در واقعیت تسهیل نشده است. باید بررسی شود که چرا این ۱۲۷۶ عنوان اصلاح نمی‌شود؟ یک دلیل کاملاً جذاب و جالب دارد. دلیل آن قوانین و منافع پشت این مجوز‌ها است.

مدیر مرکز ملی بهبود و پایش محیط کسب‌وکار در پایان با اشاره به رانت‌ها، منافع و قوانین ناکارآمد پشت مجوز‌ها گفت: من تمامی این هزار و دویست و خرده‌ای را یک بار حداقل رفتم نگاه کردم و به این نتیجه رسیدم که پشت تمام این‌ها قانون ناکارآمد وجود دارد. قانون ناکارآمد سبب شده است که یک جا‌هایی در آن عنصر انحصار هم اضافه شده است. یک جا‌هایی گفته شده است که این دستگاه اجازه دارد دو ماه هم این کار را طول دهد. یک جا‌هایی گفته شده که اگر دستگاه جوابی نداد کسی به کار او کاری نداشته باشد، یک جا‌هایی هم رانت به آن اضافه شده است. اگر این‌ها را کنار هم بگذاریم یک پازل ترسناک برای ما شکل می‌گیرد. موضوعی که داریم این است که یک نظام پیچیده بسیار ترسناک داریم از مجوز‌ها که گره‌های بسیار زیادی در آن هست. باید به جای مجوز‌های شروع کسب‌وکار که محل منافع اشخاص خاص شده است؛ به سراغ نظارت پسینی روی کسب‌وکار‌ها برویم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مجوز کسب و کار رانت پایش محیط کسب و کار شروع کسب وکار کسب وکار ها مجوز ها پنجره واحد شروع کسب یک جا هایی کسب و کار ثبت شرکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۷۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: این مجلس به دوران تاریک رانت‌های صنفی پایان داد

رئیس مجلس با اشاره به قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار مجلس، گفت: مهمترین اقدام مجلس یازدهم در این حوزه رفع انحصار از مجوزهای کسب و کار و شکستن قلم‌های طلایی با تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار بود. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر قالیباف رئیس مجس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (سه شنبه، 12 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی، در نطق پیش از دستور خود گفت: فرا رسیدن سالروز شهادت معلم انقلاب، استاد شهید مطهری و روز معلم را گرامی میدارم. شهید مطهری پاره تن و حاصل عمر امام راحل و صدای بلند عقلانیت انقلاب اسلامی بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ایشان، عمر شریف خود را صرف مبارزه سرسختانه با انحرافات کرد و به همین جهت همواره مورد بغض و نفرت متحجران و غرب زده‌ها بود، جوانان و نوجوانان دلباخته به انقلاب اسلامی، اندیشه بلند مطهری را که جوهر اندیشه امام است چراغ راه خود قرار دهند تا اساتید خودخوانده و درس نخوانده به اسم اسلام و انقلاب راهزن فکر و عمل آنها نشوند.

وی با بیان اینکه مطهری زنده است چرا که اندیشه مطهری همچنان راهگشا و درس آموز است، تصریح کرد: همچنین روز معلم را به تمامی فرهنگیان عزیز و پرتلاش سراسر کشور تبریک و تهنیت می‌گویم. مجلس یازدهم مفتخر به تصویب قانون رتبه بندی معلمان و پیگیری مستمر تا اجرای کامل آن است. همچنین در برنامه هفتم پیشرفت کشور نیز احکام بسیار مهمی برای ارتقاء کیفیت آموزشی و پرورشی مدارس و افزایش رضایت شغلی معلمان و اصلاح نظام تربیت معلم و ارزیابی عملکرد به تصویب رسیده است که در صورت اجرای درست می تواند تحول جدی در وضعیت تربیتی نظام آموزش و پرورش ایجاد کند.

رئیس مجلس بیان کرد: همچنین روز جهانی کار و کارگر را به تمام کارگران عزیز تبریک و تهنیت می‌گویم، مجلس یازدهم کارنامه درخشانی در حوزه حمایت از تولید و اشتغال دارد و قوانین مهمی در این باره به تصویب رسیده است. مهمترین اقدام مجلس یازدهم در این حوزه رفع انحصار از مجوزهای کسب و کار و شکستن قلم‌های طلایی با تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار بود که به دوران تاریک رانت‌های صنفی پایان داد.

قالیباف افزود: تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان نیز به عقب ماندن نظام قانونگذاری از نیازهای زیست بوم  فناوری کشور پایان داد و به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، قانون جهش تولید دانش بنیان تاکنون منجر به 1.3 میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی شده است. رهبر معظم انقلاب قانون جهش تولید دانش‌بنیان را یکی از 3 قانون راهبردی تصویب شده در مجلس یازدهم دانستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تصویب قانون مالکیت فکری و قانون حمایت از صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی، همچنین معافیت‌های مالیاتی بر کسب و کارهای خرد و تصویب قانون مالیات بر سوداگری برای هزینه‌دار کردن فعالیتهای اقتصادی غیرمولد و در نهایت اختصاص منابع تبصره 18 بودجه برای ایجاد اشتغال به خود استانها از دیگر عناصر ریل‌گذاری مجلس در موضوع تولید و اشتغال هستند که در صورت اجرای درست و دقیق آن به بهبود وضعیت کسب و کار در کشور و رونق تولید منجر خواهد شد.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • قالیباف: این مجلس به دوران تاریک رانت‌های صنفی پایان داد
  • تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • آغاز مزایده فروش ۱۳۰۰ دستگاه وسیله نقلیه توقیفی در هرمزگان
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی
  • تکمیل مدارس نیمه تمام آذربایجان‌غربی با جذب ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار
  • مرگ ۱۷۸ نفر در حوادث هفته گذشته در کشور/ بیش از ۱۳۰۰ تن مصدوم شدند
  • استان گلستان در حذف پروانه کسب‌های کاغذی ۴ پله صعود کرد