Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحقیقات جدید نشان داده است که تزریق دو دوز مختلط از واکسن‌های کرونا فایزر و آسترازنکا بی‌خطر است اما عوارض جانبی کوتاه‌مدت بیشتری دارد.

به گزارش برنا از روزنامه دیلی میل، محققان دانشگاه «آکسفورد» در این مطالعه به بررسی این موضوع پرداختند که تزریق ترکیبی واکسن‌ های «آکسفوردـ‌آسترازنکا» و «فایزر ـ‌بایون‌تک» چه سطحی از ایمنی ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روش درمانی که تحت عنوان تقویت اولیه ناهمگن (heterologous prime-boost) نیز شناخته می‌ شود، فقط می‌تواند با واکسن‌ های مجاز اعمال شود و شامل استفاده از یک دوز از دو واکسن مختلف است.

با توجه به عدم دسترسی کافی به برخی واکسن‌ ها و نیز تغییر در توصیه‌ های پزشکی در خصوص واکسن آسترازنکا، پزشکان و مقام‌ های بهداشتی به شکل روزافزونی معتقدند که در ماه‌های آینده استفاده از روش تقویت اولیه ناهمگن برای واکسینه‌ کردن همگانی جمعیت ضروری خواهد بود.

با توجه به این موضوع محققان دانشگاه آکسفورد به ریاست پروفسور «متیو اسنیپ» متخصص اطفال و واکسن‌ شناسی در این دانشگاه در این مطالعه تلاش کردند پاسخ‌ هایی در خصوص ایمنی و اثربخشی «مخلوطی مکمل» از واکسن‌ های مختلف به دست آورند.

داده‌های اولیه این تحقیق که در نشریه پزشکی The Lancet منتشر شده است، نشان می‌ دهد که تزریق دوز اول از واکسن آسترازنکا و به دنبال آن دوز دوم از واکسن فایزر و بالعکس «واکنش سیستمیک بیشتری» نسبت به تزریق دو دوز از یک واکسن واحد ایجاد می‌کند.

در مجموع ۴۶۳ فرد ۵۰ ساله و ۶۹ ساله در این بخش از این تحقیق شرکت کردند و دو دوز واکسن کرونای خود را با فاصله چهار هفته دریافت کردند. نتایج این مطالعه نشان داد که ۳۷ نفر از ۱۱۰ نفری که برای دوز اول واکسن کرونای خود واکسن آسترازنکا و برای دوز دوم واکسن فایزر دریافت کرده بودند (۳۳ درصد)، دچار لرز شدند.  همچنین از ۱۱۴ نفری که برای دوز اول واکسن فایزر و برای دوز دوم واکسن آسترازنکا دریافت کرده بودند ۴۷ نفر (۴۱ درصد)، دچار تب به عنوان یک عارضه جانبی شدند.

این در حالی است که بروز این عارضه در میان افرادی که دو دوز واکسن فایزر دریافت کرده بودند، ۲۱ درصد بود. داده های این مطالعه نشان می دهد که برنامه تزریق ترکیبی دو واکسن کرونای مختلف عوارض جانبی کوتاه مدت بیشتری دارد. همچنین بروز این عوارض جانبی در گروه‌ های سنی جوان‌تر بالاتر بود و انتظار می‌رود نتایج مربوط به سطح ایمنی حاصل از ترکیب واکسن‌ های کرونای مختلف در اوایل ماه آینده میلادی گزارش شود.پروفسور اسنیپ،  گفت: «گرچه بخشی دوم این آزمایش هنوز در دست انجام است اما آگاه کردن مردم از نتایج این مطالعه مهم است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می‌دهد که واکسینه کردن با دوزهای مختلط می‌ تواند منجر به افزایش غیبت از کار در روز بعد از تزریق واکسن شود. از این رو، در نظر گرفتن این موضوع در برنامه واکسیناسیون کادر پزشکی حائز اهمیت است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: نکته مهم‌تر این است که هیچ نگرانی‌ درباره ایمنی مایه کوبی با دوزهای مختلط واکسن کرونا وجود ندارد، اما این به آن معنا نیست که ایمن‌ سازی آنها بیشتر یا کمتر خواهد بود. وی در عین حال ابراز امیدواری کرد که بتوانند نتایج میزان اثربخشی این روش را در ماه‌ های آینده منتشر کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا واکسیناسیون کرونا واکسن کرونا واکسن آسترازنکا واکسن کرونای عوارض جانبی واکسن فایزر برای دوز دو دوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۸۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناتو زنگ خطر را به صدا درآورد

ائتلاف نظامی غرب تحت رهبری ایالات متحده نسبت به آنچه «فعالیت هیبریدی» مسکو در جمهوری چک، استونی، آلمان، لتونی، لیتوانی، لهستان و بریتانیا خواند، به شدت ابراز نگرانی کرد.

به گزارش یورونیوز، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو ضمن طرح این نگرانی در خصوص «فعالیت‌های خصمانه» روسیه در سراسر اروپا هشدار داده است.

این ائتلاف بزرگ نظامی متشکل از ۳۲ کشور عضو روز پنجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که از «فعالیت‌های بدخیم و خرابکارانه اخیر» روسیه که آن را تهدیدی برای امنیت غرب می‌داند، «عمیقاً نگران» است.

در این بیانیه از مواردی، چون «کارزار فریب، جعل و اطلاعات نادرست، خرابکاری، اعمال خشونت، حملات سایبری و الکترونیکی... و سایر عملیات ترکیبی» به عنوان نمونه‌هایی از فعالیت‌های خرابکارانه روسیه علیه اهدافی در اروپا نام برده شده است.

کشور‌های اروپایی نام برده شده در بالا به ادعای ناتو همگی به نوعی تاکنون تحت تاثیر این فعالیت‌ها قرار گرفته‌اند.

این موارد «بخشی از یک کارزار مرتبط با فعالیت‌های خرابکارانه» توصیف شده که به ادعای ناتو، روسیه همچنان در پی تقویت و اجرای آن‌ها در سراسر قلمرو ائتلاف در منطقه یورو-آتلانتیک از طریق نیرو‌های نیابتی خود است.

ناتو در بیانیه خود ضمن محکوم کردن «رفتار روسیه» اعلام کرد: «ما از متحدانی که از این اقدامات آسیب دیده‌اند حمایت و با آن‌ها اعلام همبستگی می‌کنیم.»

این بیانیه می‌افزاید: «ما به تقویت تاب‌آوری و به کارگیری و ارتقای ابزار‌هایی که در اختیار داریم برای مقابله و مبارزه با اقدامات ترکیبی و حملات روسیه ادامه خواهیم داد و در پی آنیم که نسبت به تقویت قدرت بازدارندگی و دفاع متحدان در برابر حملات ترکیبی و اقدامات روسیه اطمینان حاصل کنیم.»

حمله نظامی تمام عیار روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ تحت رهبری ولادیمیر پوتین، به شدید‌ترین تنش‌ها میان روسیه و غرب طی سال‌های اخیر دامن زد؛ این در حالیست که واشنگتن و اکثر پایتخت‌های اروپایی همچنان قاطعانه از کی‌یف در این جنگ حمایت می‌کنند.

این پیامد‌ها منجر به لفاظی‌های آتشین و اشکالی از جنگ ترکیبی شده است که در کنار نیروی نظامی متعارف، فعالیت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی غیرمتعارف را نیز به خدمت گرفته است.

مارگوس ساهکنا، وزیر خارجه استونی ماه سپتامبر در مصاحبه اختصاصی با یورونیوز هشدار داده بود که عبور مهاجران از مرز‌های ۳۰۰ کیلومتری روسیه، خود شکلی از یک حمله ترکیبی تدارک دیده شده از سوی مسکو است.

ناتو در بیانیه روز پنجشنبه خود متعهد شده است که کشور‌های عضو همچنان به ارائه کمک‌های نظامی و مالی مورد نیاز به اوکراین ادامه داده و هرگز از این رویکرد دست نکشند.

بیانیه ائتلاف نظامی ناتو در بحبوحه افزایش اتهامات و پیگری روند تحقیقات علیه افرادی که گفته می‌شود با مسکو مرتبط هستند، منتشر شده است.

یک فرمانده ارتش آلمان آوریل گذشته در دادگاه دوسلدورف، شهر غربی این کشور، به جاسوسی برای روسیه و افشای اسرار دولتی اعتراف کرد.

در همین حال، گزارش‌هایی نیز اخیرا از اتهام علیه یک مرد بریتانیایی در زمینه همکاری با گروه مزدور روسی واگنر حکایت داشت.

پارلمان اروپا ماه مارس گذشته اعلام کرد که در حال بررسی ادعا‌هایی در مورد دریافت رشوه از سوی برخی از اعضای پارلمان به منظور تبلیغ به نفع روسیه است.

در پی افشاگری‌های متعدد درباره آنچه پارلمان آن را «تلاش‌های مورد حمایت کرملین برای دخالت و تضعیف فرایند‌های دموکراتیک اروپا» خوانده است، قانون‌گذاران اروپایی ماه آوریل قطعنامه‌ای را برای محکومیت قاطعانه چنین تلاش‌هایی صادر کردند.

دیگر خبرها

  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه
  • ناتو زنگ خطر را به صدا درآورد
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • اعتراف آسترازنکا به عوارض مرگبار واکسن/ رشوه، دروغ و پنهان‌کردن حقیقت برای تجارت با سلامتی انسان‌ها