Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحسن موسویان مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران در نشستی خبری که به مناسبت روز جهانی زنبور عسل برگزار شد، با اشاره به اینکه زنبور عسل تنها از بابت تولید عسل نیست که اهمیت دارد، گفت: گرده افشانی مهمترین فایده زنبور عسل برای محیط زیست، کشاورزی و تأمین امنیت غذایی کشور است. به عبارتی می‌توانیم بگوییم زنبورعسل یک نهاده زنده برای بخش کشاورزی است و دولت باید از آن حمایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه عرف بین‌المللی تلفات زنبور عسل بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است، اضافه کرد: متأسفانه امسال تلفات زنبور عسل ما بیشتر از عرف معمول بوده است.

موسویان با اشاره به اینکه ما از اتحادیه‌های استانی درخواست کردیم این مساله را پیگیری و آمار تلفات را اطلاع رسانی کنند، افزود: بر اساس گزارشاتی که به ما رسیده بین ۳۰ تا ۵۵ درصد زنبورهای عسل تلف شده اند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران با بیان اینکه این اتفاق دلایل مختلفی داشته است، گفت: شیوع بیماری نوزوما، عدم تأمین به موقع نهاده‌ها، سمپاشی های بی رویه و خشکسالی از جمله دلایل این اتفاق بوده است.

موسویان ادامه داد: در زمستان گذشته قرار بود زنبورداران ۱۷ هزار تن نهاده شکر را از شرکت بازرگانی دولتی تحویل بگیرند که متأسفانه با افزایش شدید قیمت در این حوزه مواجه شدیم و قیمت شکر که قرار بود ۶,۶۵۰ تومان به دست زنبوردار برسد به ۱۱,۵۰۰ تومان افزایش پیدا کرد و جز تعداد کمی از استان‌ها بقیه نتوانستند این نهاده را تأمین کنند.

وی اظهار امیدواری کرد: روند انتقال شرکت بازرگانی دولتی از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی زودتر اتفاق بیفتد تا این شرکت در جریان کامل از وضعیت بخش کشاورزی قرار بگیرد و تولیدکنندگان را درک کند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران توضیح داد: سم پاشی های بی رویه بدون اینکه به زنبورداران اطلاع رسانی شود موجب تلفات گسترده در جمعیت زنبور عسل شده و ما در فروردین و اردیبهشت جمعیت زیادی از زنبور عسل را از دست دادیم. به عنوان مثال در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی باغداران از سم‌هایی استفاده کردند که مورد تأیید وزارت جهاد کشاورزی بوده اما منجر به مرگ زنبورها شده است.

وی تاکید کرد: ما از سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی درخواست کردیم بحث تلفات زنبورهای عسل به جد پیگیری شود و با توجه به اینکه امسال در شرایط خشکسالی قرار داریم جزو سال‌های سخت برای زنبورداران خواهد بود چرا که هم اکنون با کمبود شهد و گرده در طبیعت مواجه هستیم.

این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه زنبورهای عسل قدرت تولید مثل بالایی دارند، گفت: در صورت تأمین نهاده‌های لازم و حمایت از این صنعت، در مدت کوتاهی می‌توان تلفات ایجاد شده را جبران کرد.

همچنین در ادامه این نشست، بهزاد بانکی پور، صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور از تدوین سند ملی ارتقای کیفیت عسل ایران خبر داد و گفت: این سند با همکاری سازمان دامپزشکی کشور و برخی دستگاه‌های مسئول دیگر تدوین خواهد شد و می‌تواند در کیفیت عسل تولیدی کشور نقش بسزایی داشته باشد.

وی با بیان اینکه علی رغم رتبه خوب ایران در تولید عسل، نتوانستیم در صادرات این محصول توفیق چندانی به دست آوریم، افزود: مباحث مربوط به استانداردسازی، تحریم و عدم سرمایه گذاری لازم برای ایجاد دانش تخصصی صادرات از جمله بازاریابی و برندسازی و… منجر به چنین اتفاقی شده است.

ادامه دارد

کد خبر 5214983 زهرا مهدوی

منبع: مهر

کلیدواژه: زنبور عسل روز جهانی زنبور پرورش زنبور عسل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران قیمت دلار شاخص کل بورس بازار سهام میدان گازی فرزاد مصرف برق بانک مرکزی ایران اقتصاد آمریکا قیمت نفت قیمت طلا بازار سرمایه رمز ارز تولید گاز قیمت یورو انتخابات 1400 زنبورهای عسل تلفات زنبور زنبور عسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۹۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت

به گزارش خبرنگار مهر، حسین برزگر ظهر شنبه در همایش جهش تولید در دیمزارها گرامیداشت روز جهانی گندم و نان روستای امام‌قیس بروجن، اظهار کرد: تولید گندم به عنوان گسترده‌ترین سازوکار اقتصادی و تولیدی بخش کشاورزی در استان با حضور ۴۰ هزار کشاورز، ۱۰ هزار ماشین‌آلات و ادوات بخش کشاورزی، ۱۲ هزار تن نهاده‌های کود شیمیایی و بیش از ۱۵ هزار تن بذر یکی از بزرگ‌ترین فعالیت‌هایی است که انجام می‌شود.

وی افزود: در دنیا بیش از ۶۰ درصد غذای تولیدی با استفاده از آب سبز و آب باران است، این میزان در ایران کمتر از ۲۰ درصد است، به تناسب همین موضوع، برنامه الگوی کشت، جهش تولید در دیمزارها و مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) کار خود را از سال زراعی ۱۴۰۲ آغاز کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: امسال دومین سال طرح جهش تولید در دیمزارها است که در استان اجرا شده است و سطح زیر کشت از ۳۰ هزار هکتار در سال گذشته به ۶۰ هزار هکتار در سال ۱۴۰۳ رسیده است.

برزگر عنوان کرد: سازوکار موفق طرح کشت در دیمزارها که توانست مشارکت بخش کشاورزی و بهره‌برداران جلب کند، خدمات حوزه فنی و مهندسی، توزیع ادوات و ماشین‌آلات بخش کشاورزی خصوصاً دستگاه کشت مستقیم، تنوع بذری خصوصاً در زمینه دانه‌های روغنی و… بود.

کد خبر 6089871

دیگر خبرها

  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • حمله خرس خرابکار به کندو‌های زنبورداران در بانه (فیلم)
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت
  • افزایش ۱۰۰ درصد کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • (ویدئو) حمله خرس خرابکار به کندوهای زنبورداران در بانه
  • ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان
  • دستگاه تلقیح مصنوعی ملکه ثبت اختراع شد
  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • دلایل نوسان قیمت پیاز