Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@22:51:30 GMT

پیشنهاد فؤاد ایزدی درباره سیاست خارجی

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۵۲۶۱۵

پیشنهاد فؤاد ایزدی درباره سیاست خارجی

خبرگزاری فارس: «فؤاد ایزدی» تحلیلگر مسائل بین‌الملل و استاد دانشگاه امروز (سه‌شنبه) طی سخنانی در نشست راهبردهای سیاست خارجی دولت سیزدهم که در محل خبرگزاری فارس برگزار شد، عنوان کرد: سیاست خارجی کشورها نباید درگیر و دار رقابت‌های داخلی کشورها گیر کند.

به گفته وی زهری برای سیاست خارجی ایران یا هر کشور دیگری است که ابزاری برای رقابت‌های سیاسی داخلی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایزدی اضافه کرد: هر کشوری برای خودش قانون اساسی و سبک مدیریت در سیاست خارجی دارد و باید براساس آن عمل کند. جمهوری اسلامی قانون اساسی و عقبه معنایی دارد و افرادی که در حوزه سیاست خارجی کار می‌کنند، یا قانون اساسی کشور و اسناد بالادستی را می‌پذیرند که تکلیف مشخص است، یا نمی پذیرند و اگر نمی‌پذیرند، قاعدتا نباید مسئولیت قبول کنند.

وی ادامه داد: به نظرم راهبرد سیاست خارجی از زمان آقای هاشمی به بعد تعامل با غرب و حل مشکلات با غرب و بهبود و عادی سازی روابط با غرب بوده است و خیلی هم جدی و ذیل این راهبرد، کار و برنامه ریزی و رفت و آمد انجام شده است.

این استاد دانشگاه توضیح داد: افرادی که سیاست خارجی کشور را در قوه مجریه مدیریت می‌کردند، می‌دانستند که چه اتفاقی دارد می‌افتد و در همین راستا پروژه‌های مختلفی اجرا شد. در زمان مرحوم هاشمی بحث دعوت از شرکت‌های نفتی آمریکا را داشتیم. در دولت‌ آقای خاتمی بحث تعریف منافع مشترک را داشتیم که قرار بود در افغانستان اجرا شود که نشد. اواخر دولت آقای احمدی نژاد نیز آقای صالحی وزیر خارجه دولت احمدی نژاد بود که مذاکرات در عمان انجام شد و در دولت آقای روحانی هم برجام و پسابرجام را داشتیم.

به گفته ایزدی این راهبرد از زمان هاشمی راهبرد شکست خورده‌ای بوده است و بعد از ۳۰ سال اشتباه فاحشی بوده و به کشور ضرر زده است.

وی خاطرنشان کرد: معطل شدن کشور برای حل مشکل به عنوان مثال معطل برجام، پسابرجام، بایدن، وین و معطلی‌های این چنینی قطعا به کشور ضربه زده است. امید است که این واقعیت که جمهوری اسلامی در حوزه سیاست خارجی باید مشکلاتش را با غرب حل کند و این اولویت اول باشد، حل شود.

ایزدی ادامه داد: در کل ۳۰ سال با روش‌های مختلف در حال گفت‌وگو و مذاکره بودیم و همیشه درگیر این داستان‌ها بودیم و تحریم‌ها هم افزایش یافته است. حتی اگر فردی را متمایل به جریان تند اصلاح طلب در کرسی ریاست جمهوری ببینید، آن فرد باید راهبرد خودش را عوض کند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل درباره راهبرد جایگزین نیز اظهار داشت: جمهوری اسلامی باید از اولویتش که دیگر غرب نیست و رفع مشکلی که حل شدنی نیست، به سمت ارتباط و کار با کشورهایی برود که می‌خواهند با ما کار کنند. کار با همسایگان اولویت می‌یابد و غالبا همسایگان جمهوری اسلامی برای داشتن رابطه با ایران تمایل دارند و این جایگزین سیاست خارجی فعلی می‌شود.

این کارشناس مسائل آمریکا درباره روابط ایران و آمریکا نیز بیان کرد: تا زمانی آمریکا، آمریکا است و ایران، ایران است رابطه‌ای برقرار نخواهد شد. آمریکا در حال حاضر رو به افول است و شواهد آن هم زیاد است. آمریکا در حال تبدیل شدن به کشوری معمولی است و زمانی معمولی شد، خیلی از مشکلات حل می‌شود. 

این استاد دانشگاه اضافه کرد: باید از غرب عبور کنیم و نباید دغدغه اصلی ما باشد. عبور از غرب به این معنا نیست که اگر سفیر ما در فلان کشور غربی فرصتی پیدا کرد و پروژه خوبی پیدا کرد، با آن بداخلاقی شود. عبور از غرب، یعنی اولویت شما حل مشکل با غرب نباشد. اگر چنین باشد غربی‌ها راحت‌تر می‌روند به سمت این‌که روابط خصمانه با ایران را اصلاح کنند.

وی همچنین گفت که آمریکایی‌ها زبان قدرت را می‌فهمند و ما نباید نسبت به آمریکا رودربایستی کنیم. 

ایزدی در بخشی از اظهاراتش درباره تمدید توافق ایران و آژانس نیز خاطرنشان کرد: مجلسی که مشهور شد انقلابی است نباید احتیاط‌های این چنینی داشته باشد. 

وی اضافه کرد: عدم حل بعضی از مشکلات ریشه‌ای در سیاست خارجی نتیجه‌اش این می‌شود که هر کسی بر سر کار بیاید با همان مشکلات مواجه خواهد بود.

منبع: فردا

کلیدواژه: سیاست خارجی غرب فؤاد ایزدی جمهوری اسلامی سیاست خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۲۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس| پیشنهاد عجیب و غریب ایلان ماسک به حامیان فلسطین

ایلان ماسک، مالک شبکه اجتماعی توییتر(ایکس)  با انتشار یک نظرسنجی در اعتراض به حامیان فلسطین در آمریکا پیشنهاد عجیبی داد و گفت: قانون پیشنهادی: اگر کسی پرچم آمریکا را پایین کشیده و پرچم دیگری را به جای آن نصب کند، آن شخص باید یک سفر یک طرفه رایگان(اما اجباری) به کشور آن پرچم داشته باشد.

دیگر خبرها

  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • بورل: آمریکا جایگاه مسلط خود را از دست داده است
  • پیشنهاد اینترمیامی به ستاره پرتغالی/ رونالدو و مسی در یک تیم
  • نگاه نوآورانه واحدهای تولیدی برای ورود به عرصه رقابت خارجی
  • عکس| پیشنهاد عجیب و غریب ایلان ماسک به حامیان فلسطین
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اسرائیل خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است/ تلاش‌ها برای راه حل دو دولتی باید افزایش یابد
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • زاخارووا: اظهارات بورل یک اعتراف بزرگ و راه تحقق صلح است