Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@05:22:53 GMT

اسرار عجیبی از الاغ ها که نمی‌دانید

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۵۲۸۶۳

اسرار عجیبی از الاغ ها که نمی‌دانید

حقایق و دانستنی های بسیار جالبی در رابطه با الاغ ها وجود دارد، حقایق و رازهایی که اغلب افراد از آن ها به خوبی آگاه نیستند.

به گزارش برنا؛ همه ی ما الاغ را به عنوان یک حیوان باربر می شناسیم، البته اشتباه هم نمیکنیم اما بهتر است بگوییم در موردش همه چیز را نمیدانیم. این چهارپای مفید مثل تمام خلوقات خداوند زیبایی ها و اسراری دارد انواع مختلفی از الاغ وجود دارد که مشهورترین شان به الاغ سومالیان و الاغ نوبیان معروف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ترکیب با یکدیگر الاغ مدرن امروزی را به وجود می آورند.

شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد حدوداً از چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح، الاغ ها به عنوان یک وسیله کاربردی در کنار انسان ها حضور داشتند و تا امروز هم مورد استفاده قرار می گیرند. از آن زمان الاغ ها در کل فرهنگ ها و کشورهای مختلف انتقال داده شدند، گسترش پیدا کردند و اکنون در هر جایی از جهان یافت می شوند. باید توجهات بیشتری به این حیوان شود، همچنین حقایقی در مورد آن ها منتشر شد که تا به حال کسی در موردش اطلاعاتی نداشت.

    الاغ ها گوش های بزرگی دارند که به خنک نگه ماندن بدن شان کمک می کند.

    الاغ بیشتر در مناطق آسیا و آفریقا یافت می شود اما نسبت به گذشته در کشور های دیگر پراکندگی بیشتری پیدا کرده است.

    چین بیشتر تعداد الاغ در جهان را دارد.

    در بریتانیا الاغ ها باید پاسپورت داشته باشند.

    گوش های بزرگ به تقویت حس شنوایی الاغ ها کمک می کند. بنابراین او می تواند حتی صدای جانوران ریز و کوچک را هم بشنود و در مناطق گرم دوام بیاورد.

    ویژگی شنوایی الاغ ها کمی منحصر به فرد است و این ویژگی در حیواناتی مثل گورخر و اسب وجود ندارد.

    بدن الاغ پشمالو است.

    الاغ پوئیتو در فرانسه در قرن 18 وجود داشت و نسل آن به کمک انسان ها ادامه پیدا کرد.

    الاغ های اولیه پوست ضخیم تری نسبت به الاغ های کنونی داشتند و مو های روی بدنشان بیشتر بود.

    کم کم استفاده از قاطر و الاغ در دنیای مدرن کاهش پیدا کرد و زاد و ولد الاغ ها هم کمتر شد. به طوری که در سال 1977 فقط 44 عدد الاغ باقی مانده بود و خوشبختانه به دلیل تلاش های زیاد بعضی از افراد، دوباره تعداد الاغ ها مانند قبل افزایش پیدا کرد.

    الاغ های قدیمی در آفریقا، الاغ هایی وحشی و با راه راه سیاه و سفید هستند. اولین نوع این الاغ های آفریقایی به 5 هزار سال پیش برمی گردد اما این الاغ ها هم اکنون در معرض خطر می باشند؛ به طوری که فقط 23 الی 200 عدد از آن ها در سال 2014 باقی مانده بود. این الاغ ها به دلیل استفاده در مصارف دارویی و غذایی کشته شدند.

    مذاکرات زیادی برای نگهداری از گونه های در معرض خطر الاغ انجام شد. آینده الاغ هنوز مشخص نیست و باید اقدامات زیادی برای محافظت از آنها انجام شود. خطرات محیطی زیادی در کشور های بزرگ این حیوانات را تهدید می کرد؛ تا حدی که در سال 2017 برنامه ای برای محافظت از این حیوانات روی کار آمد. استراتژی آنها در مناطق جغرافیایی مختلف متفاوت بود اما به دنبال این بودند که تا 20 سال آینده جمعیت الاغ ها را حفظ کنند. در نتیجه قوانین جدیدی برای آن ها وضع شد تا بتوانند محافظت کامل و قانون را از این حیوانات به عمل بیاورند.

    الاغ های دورگه تعداد زیادی از آن ها را تشکیل می دهند که گردن نسبتاً بلند با بدن قهوه ای و گوش های سربالا دارند. بیشتر الاغ ها از نتیجه رابطه گور خر و اسب هستند که به آنها قاطر گفته می شود. وجود آن ها تا قرن ها یک اتفاق معمولی بود و برای حمل و نقل بسیار خوب عمل می کردند.

    الاغ ها حیوانات اجتماعی هستند که دوست ندارند تنها بمانند آن ها در کنار حیوانات دیگر بالغ می شوند.

    جدا کردن یک جفت الاغ از یکدیگر، باعث ایجاد تاثیرات منفی مثل استرس، رفتار های بد و کاهش اشتها در این حیوانات می شود و همین دلیل کسانی که دوست دارند از الاغ نگهداری کنند، معمولاً باید آن را با جفت خود به خانه بیاورند تا بتواند در کنار جفتش آرامش داشته باشد.

    الاغ می تواند مانند یک حیوان نگهبان از حیوانات دیگر مثل گوسفند ها حفاظت کند، زیرا نسبت به آن حیوانات شجاع تر است و همچنین می تواند از خودش در برابر حیواناتی مثل سگ و روباه و انواع دیگر هم مراقبت کند. در نتیجه بعضی از گله ها همراه خودشان الاغ هم دارند.

    الاغ ها حیوانات یک دنده و لجوجی هستند که حتی نمی توان در کنار آن ها راه رفت. ممکن است ناگهان رم کنند و با لگد محکم به چیزی بزنند. از طرفی تمایل زیادی به مقاومت دارند. آن ها به شدت به دنبال مراقبت و حفاظت از خودشان هستند.

    اگر احساس خطر کنند، به جای دویدن در مقابل شما می ایستند و از حرکت اجتناب می کنند و خودشان تصمیم می گیرند که چه کاری را به انجام برسانند و در این باره کاملا مستقل عمل می کنند اما اگر وحشت کنند، به سرعت پا به فرار می گذارند.

    الاغ ها حافظه خیلی خوبی دارند و می توانند الاغی که 25 سال پیش دیده اند را به یاد بیاورند.

    در صورت مراقبت خوب از الاغ آنها بیش از 40 سال عمر می کنند.

    الاغ ها برای تضمین امنیت خود قادر به تفکر و تصمیم گیری مستقل در مقایسه با اسب ها هستند.

    الاغ ها در صورت احساس خطر در حال سفر حرکت نمی کنند و شروع به کوبیدن پاهایشان می کنند. این رفتار از روی سرکشی و لجبازی آن ها نیست و مربوط به هوش آن هاست.

    الاغ ها حیوانات گله ای هستند و معمولا قوی ترین الاغ به عنوان رهبر گله انتخاب می شود. رهبر گله در برابر خطرات همیشه می ایستد و با خطر روبرو می شود تا بقیه گله فرصت فرار داشته باشند.

    الاغ ها حیوانات کنجکاوی هستند اما اول امنیت را در نظر می گیرند.

    پوشش الاغ ها ضدآب نیست و آنها از باران متنفرند و در صورت ماندن زیاد زیر باران آسیب می بینند.

    کولان نام یک نوع الاغ وحشی است که اولین بار در ترکمنستان یافت شد. الاغ های وحشی و قاطر در بیابان ها و خشکی های آفریقای شمالی از مراکش تا سومالی و در بعضی از قسمت های شرق میانه در عربستان یافت می شوند.

    اما الاغ های اهلی در سراسر جهان هستند و بیشتر ترجیح می دهند در مناطق خشک و گرم قرار بگیرند. بیشتر آن ها در نواحی پاکستان، هند و نپال یافت می شوند.

    معمولا در گرم ترین روز های سال به استراحت می پردازند و هنگام صبح و عصر فعالیت بیشتری دارند.

    الاغ ها معمولاً دوست دارند که علف بخورند اما از گیاهان بیابانی هم استفاده می کنند؛ به جای اینکه سبزی ها را با دندان بکَنَند، آن ها را با لب ها می گیرند، وارد دهان می کنند و با دندان های عقبی و صاف، آن را می گیرند و به سمت جلو می برند.

غذای الاغ

    الاغ ها می توانند در سال 2722 کیلوگرم غذا مصرف کنند.

    سیستم گوارش الاغ ها فقط گیاهان را هضم نمی کنند بلکه رطوبت آن ها را استخراج می کنند و برای رفع تشنگی استفاده می کنند.

    دوره بارداری این حیوانات تقریباً 12 ماه است. انواع کره الاغ ها بین هشت و نیم تا 13 و نیم کیلو وزن دارند و می توانند نیم ساعت بعد از تولد روی پای خود بایستند. بعد از 2 سال به اندازه کافی رشد می کنند تا به جفتگیری برسند. معمولاً الاغ ماده تمایل دارد که هر سال فرزند به دنیا بیاورد.

    الاغ ها در گله یکدیگر را تیمار می کنند و خودشان را تمیز نگه می دارند.

    الاغ ها را می توان آموزش داد اما این کار به حوصله زیاد نیاز دارد.

    بهترین تفریح الاغ ها غلتیدن روی زمین است.

    بر اساس ارتفاع شانه تا زمین الاغ ها سه نوع مختلف دارند. الاغ مینیاتوری یا کوچکترین نوع با ارتفاع 90 سانتیمتر، الاغ استاندارد با ارتفاع 90 تا 137 سانتیمتر و دسته سوم نژاد ماموت با ارتفاع بیش از 137 سانتیمتر.

    به بچه اسب ماده و الاغ نر قاطر و بچه اسب نر و الاغ ماده یابو می گویند.یابو ها و قاطر ها از زمان تولد عقیم هستند و قاطرها معمولا قوی ترند.

    دشمنان طبیعی الاغ ها گرگ ها و کایوت ها هستند و آنها از سگ سانان متنفرند.

    انواع الاغ های اهلی در معرض خطر انقراض نیستند اما در مورد علاقه وحشی نمی توان چنین فرمولی را صادر کرد. انواع وحشی الاغ های آفریقایی به شدت در معرض خطر انقراض می باشند و تعداد آن ها خیلی کم شده است.

    اغلب الاغ ها حیوانات بسیار مطیعی هستند و جزء حیوانات رام محسوب می شوند.

    انواع مختلفی از رنگ ها در بین بدن این حیوانات هم دیده می شود.

جالب است بدانید که در تقویم روزهای جهانی، یک روز به نام روز جهانی الاغ ها نامگذاری شده است، " 8 می " روز جهانی الاغ روزی است که توسط فردی به نام " رازق آرک " تعیین شده است که نگرانی خود را در مورد حیوانات بیابانی و خشکی ابراز کرده بود.

تقریباً ده سال پیش متوجه شد که هیچ کس هیچ تلاشی برای نگهداری از این حیوان ها ندارد. در حالی که خود حیوان الاغ، کیفیت زندگی را ارتقا می دهد و کمکی برای انسان ها محسوب می شود، به همین منظور یک گروه فیس بوکی ترتیب داده شد. گونه های مختلف الاغ در سراسر دنیا به دیگران معرفی شد. در نهایت ایده ایجاد روز جهانی الاغ در سال 2018 مطرح شد که از همان موقع تا به الان این روز را جشن می گیرند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حیوان زیبایی جهان آسیا چین بریتانیا جانوران فرانسه پوست مو سیاه و سفید قانون حمل و نقل پوشش ترکمنستان مراکش سومالی عربستان بارداری وزن تولد رشد زمین استاندارد تقویم حیوان الاغ الاغ ها حیوانات معرض خطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۲۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند

در روزهای اخیر شبکه‌های اجتماعی و وبگاه‌های نیازمندی‌های اینترنتی شاهد واگذاری‌های رایگان حیوانات خانگی هستند.

سرویس جامعه مشرق - در سال‌های اخیر، فرهنگی غیربومی با عنوان نگهداری از حیوانات در خانه رواج پیدا کرده است. پدیده‌ای که قدمت آن به سالیان گذشته برمی‌گردد و در ابتدا به بهانه نگهداری از حیوانات آسیب‌دیده وارد خانه‌ها شد و رفته‌رفته به همزیستی با آن‌ها تبدیل شده است. حالا با گذشت چندین سال، کم کم تبعات این همزیستی خودنمایی می‌کند و صاحبان سگ‌ و گربه‌های خانگی به دنبال خلاصی از این زبان‌بسته‌ها هستند. در این گزارش خواهیم پرداخت که چگونه طرفداران پر و پا قرص نگه‌داری حیوانات در خانه، همدم خانگی خود را همچون کالای دسته دوم در آگهی‌های دیوار درج می‌کنند!

کمتر کسی است که در جامعه امروز این حقیقت را نداند که همزیستی با حیوانات، یک فرهنگی غربی بود که با استفاده از ابزارهای وسیع تبلیغاتی و عناوینی همچون حقوق حیوانات در بطن جوامع مختلف نفوذ کرد. در ایران، ابتدا شبکه‌های فارسی‌زبان ماهواره‌ای به‌ویژه منوتو، نقش ابزار تبلیغاتی را ایفا کردند و در لابه‌لای این فعالیت‌های تبلیغاتی، گزاره‌های گمراه‌کننده‌ای با عنوان حقوق حیوانات در جامعه نهادینه شد.

دختران و پسران نوجوان با مشاهده فیلم‌های خارجی، شیفته این فانتزی و تغییر در زندگی روزمره خود شده بودند، اما بهانه خوبی برای باز کردن پای حیوانات به اتاق خود پیدا نمی‌کردند. از طرفی این نسل، گرفتار بحران فرزندآوری شد و همدم و همبازی داشت. اینجا بود که حقوق حیوانات مطرح شد و ابتدا به بهانه مددرسانی به سگ‌ها و گربه‌های آسیب‌دیده و بی‌پناه، آن‌ها را وارد خانه کردند.

درحالی‌که این حیوانات پس از سلامت کامل باید به زیست ذاتی خود یعنی حیات وحش رها می‌شدند، اما در خانه‌ها ماندگار شدند. وابستگی کودکان و نوجوانان به آن‌ها اوج گرفته بود و حاضر به ترک حیوانات نشدند. از سویی دیگر فیلم‌های سینمایی، انیمیشن‌های پرطرفدار، بازی‌های کامپیوتری و موبایلی جهان‌باز و تصاویر سلبریتی‌های محبوب بین‌المللی در شبکه‌های اجتماعی، همگی در حد توان خود، مروج نگه‌داری حیوانات خانگی بودند؛ این وضعیت سبب شده بود تا این اقدام نامتعارف از بدو طفولیت و نوجوانی در جامعه عادی شود. به همین خاطر برخی سلبریتی‌های داخل کشور هم در این چرخه رقابت گرفتار شدند و برای اینکه از مدهای روز عقب‌ نمانند، حیوانت خانگی را به سبک زندگی خود اضافه کردند و عادی‌سازی این موضوع را در جامعه تقویت کردند.

همین‌جا بود که اولین مواد نقض حقوق حیوانات تحقق پیدا کرد. در ابتدا والدین نگران انتقال بیماری‌ از طریق حیوانات به فرزندانشان بودند و خطر حمله آن‌ها به‌ویژه سگ‌ها، جان اهالی خانه را تهدید می‌کرد. بازار خرید و تربیت حیوانات هم به‌قدری رونق گرفته بود که ارزشش را داشت کلینیک‌های پزشکی برای خدمت‌رسانی به این بازار راه‌اندازی شود.

اولین مورد در نقض حقوق حیوانات، عقیم‌سازی آن‌ها برای جلوگیری از زاد و ولد و فراهم ساختن نگه‌داری گونه‌های جانوری وحشی در خانه بود. این زبان‌بسته‌ها عقیم شدند تا از کودک خردسال تا انسان بالغ و بزرگ‌سال بتواند با او همزیستی و بازی کند. کم‌کم این بازار گل گرفت و دامپزشک‌ها پا روی وظیفه پزشکی خود گذاشتند و این جانوران را عقیم کردند.

در سال‌های اخیر هم کانال‌های تلگرامی زیادی با عنوان حمایت از حیوانات تاسیس شد که گروه‌های مختلفی با عضویت در این کانال‌ها، تنها در یک فقره، مبلغ ۳۰۰میلیون تومان برای عقیم‌سازی ۴سگ و تامین غذای آن‌ها از علاقه‌مندان به حمایت از حیوانات دریافت کرده بود.

مجموعه خریداران، فروشندگان و دامپزشکان، گرفتار دام مدگرایی شده بودند و عقیم‌سازی این حیوانات را در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی توجیه می‌کردند. عده‌ای هم که به دنبال درآمدزایی از تربیت و تکثیر این جانوران بودند، با تبلیغات فریبنده مجازی، راه را برای روشنگری و تفهیم این فاجعه بسته بودند.

تبلیغات گسترده شبکه‌های ماهواره‌ای و تحلیل‌گران مجازی که در هر دوره به دنبال خودنمایی و اظهارنظر درباره موضوعات روز بودند، ارزش‌های فرهنگی و اسلامی را دچار چالش کرد. کارشناسان محیط زیست از سال‌های گذشته درباره افراط در حمایت از حیوانات ولگرد و حیوانات خانگی هشدار می‌دادند، اما عده‌ای در ایران تحت تأثیر این تبلیغات، گمان‌ می‌کردند که این هشدارها ناشی از تفریط در تفکرات مذهبی و اعتقادی است! بدون پژوهش و پذیرفتن استدلال‌ها، باقدرت مقابل هشدارها مقاومت می‌کردند و همین موضوع سبب شد تا بدون حدومرز برای سگ‌های ولگرد خوراک تهیه کنند و اکوسیستم جمعیتی آن‌ها در خیابان و نقاط مسکونی دچار اختلال شود.

البته در این زمینه کلاهبرداری هم شد؛ تنها در یک مورد در سال ۱۴۰۱، یک باند ۳نفری از زنان، تنها ۵ تا ۱۰درصد از کمک‌های دریافتی را صرف حمایت از سگ‌ها در شهر تهران کرده و مابقی کمک‌ها را به جیب زده بودند.

حالا کسانی که تصور می‌کردند دلسوزانی که مانع غذارسانی به سگ‌های ولگرد می‌شدند، در مذهب و اعتقاد افراط می‌کنند، خود در این ماجرا تفریط کردند و چرخه تولیدمثل سگ‌های درنده و هار حاشیه شهر و بعضاً داخل شهر را به اوج خود رساندند.

قوه عقل و منطق جای خود را به احساسات داد و تا حدی پیشرفت که گروه‌های مختلفی برای حمایت از حیوانات البته از نوع ولگرد، تأسیس شد. در ادامه چالش تأمین خوراک سگ هم در فضای مجازی راه‌اندازی شد. اختلال در اکوسیستم حیوانات و ورود کنترل نشده آن‌ها به حریم زندگی انسان‌ها همانا و افزایش گزارشات حمله به کودکان و رهگذران در خیابان همانا.

هم‌زمان با بحران زیست‌محیطی این حیوانات در خارج از خانه‌ها، داخل منازل نیز پدیده‌های جدید و نگران‌کننده‌ای ظهور کرد.. همچون دیگر معضلات مدگرایی در جامعه ایران، این موضوع هم دچار افراط شد. رفته‌رفته دامپزشکی‌های تخصصی، جای خود را به کلینیک‌های پزشکی حیوانات دادند و پدیده‌ای تازه با عنوان عمل‌های زیبایی حیوانات در جامعه رونق گرفت.

افرادی که زمانی به بهانه حمایت از حیوانات و پناه دادن به جانوران، آن‌ها را در خانه همدم خود کرده بودند، با گذشت زمان کارشان به بریدن گوش و تغییر زاویه صورت‌ این جانوران کشیده شد. این عمل‌های نازیبا در اغلب کشورها ممنوع و موجب آزار حیوانات اعلام شده است؛ اما به گزارش تجربه‌گران، همچنان در ایران، برخی کلینیک‌های دامپزشکی برای زیبایی نژادهایی مثل پیتبول و دوبرمن، این جراحی را انجام می‌دهند.

هزینه‌های اخلاقی و زیست‌محیطی همزیستی با حیوانات به کنار، بحران واردات خوراک و وسایل مربوط به نگهداری سگ و گربه نیز به معضلات دیگر اضافه شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده که فقط در سال ۹۷، ۱۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی از کشور خارج شده که حدود ۱۴ میلیارد دلار آن نیز غذای سگ و عروسک و دیگر اقلام وارد شده است. یعنی نیمی از ارزهایی که در سال ۹۷ از کشور خارج شده به این موضوع اختصاص پیدا کرده است.

بازار خرید و فروش حیوانات خانگی به شدت اوج می‌گرفت و حتی در کنار سگ و گربه، گونه‌های جانوری دیگری هم به ایران وارد شد و برای نگه‌داری در خانه تربیت شدند. مار، خرگوش، خوکچه هندی، کروکودیل، تمساح و گاندو از قبیل این حیوانات بودند.

این صنعت کنترل‌نشده، پای بلاگرها را هم به این ماجرا باز کرد. بسیاری از اینفلوئنسرهای شبکه‌های اجتماعی در تلاش برای بیشتر دیده شدن و جذب فالوور، ایده جدید تحت عنوان آرایش و یا برگزاری مراسم ازدواج حیوانات، یا همان جفت‌گیری را مطرح کردند. هرچند این رفتارها در فضای مجازی مذمت شد، اما چرخه تبلیغات اینستاگرامی به فعالیت خود ادامه میداد و هر از چندگاهی یک نمونه از این آزارهای علیه حیوانات، وایرال می‌شود.

اکنون با گذشت سال‌ها، نگهداری این حیوانات با بحران مدیریت مالی خانواده‌ها روبه‌رو شده است. همچنین عمر کوتاه این حیوانات نیز مشکلات احساسی و عاطفی متعددی برای کودکان ایجاد کرده و در نهایت آن شور و شوق سابق برای نگهداری پت خانگی از بین رفته است.

در روزهای اخیر شبکه‌های اجتماعی و وبگاه‌های نیازمندی‌های اینترنتی شاهد واگذاری‌های رایگان حیوانات خانگی هستند. خریداران این حیوانات که پیش‌تر از حق زاد و ولد طبیعی محروم شده و برخی اعضای دیگر بدن خود را برای عمل زیبایی از دست داده‌اند، دل صاحبانشان را زده و قصد دارند آن‌ها را حتی بدون مزد و وجه، واگذاری کنند.

گویا این افراد متوجه نیستند که حیوانات آموزش‌دیده و وابسته، سبزه شب عید نیستند که موقتاً خریداری شوند و هر وقت دلشان بخواهد از خانه بیرون کنند. این جانوران یک‌بار از دل طبیعت و خانواده خود جدا شده و با خانواده‌ای جدید و البته مغایر با جنس و خلقت خود انس می‌گیرند؛ پس از گذشت مدتی به بهانه‌های مختلف، از دل خانواده دوم خود جدا شده و باید به دنبال همدم سوم بگردند. درواقع این چرخه، دقیقا نقض حقوق حیوانات و زیرپا گذاشتن احساسات و عواطف آن‌ها است که همه این دردسرها فقط به دلیل عقب نماندن از مد روز و فرهنگ غربی است.

برخی هم در کل، شرایط و آموزش‌های نگه‌داری و تربیت این حیوانات را فراهم نکردند و پس از مواجهه با رفتارهای غریزی آنها، تصمیمات اشتباهی نظیر رهاسازی در طبیعت و برخورد فیزیکی با آنها می‌گیریند.

در اغلب کشورهای غربی، همزمان با رواج نگه‌داری حیوانات در خانه، قوانینی برای خریداران و فروشندگان وضع کردند. در این قوانین، صاحبان سگ موظف به استفاده از پوزبند و قلاده در خیابان هستند و در منزل نیز باید سروصدای سگ‌ها را کنترل کنند، در غیر این صورت، با شکایت همسایگان مواجهه شده و به مکانی مخصوص منتقل می‌شوند.

قوانین دیگری هم از جمله مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی برای جلوگیری از انتقال بیماری و عدم ورود حیوانات به هتل‌ها و رستوران‌ها وضع شده است. برای مستاجران نیز برخی قوانین و شرایط برعده صاحب‌خانه واگذار شده و مستاجر در این شرایط باید تابع مالک خانه باشد.

در پایان این گزارش بد نیست بدانید که، هیئت وزیران در سال ۱۳۹۲ «آیین نامه نحوه نگهداری حیوانات اهلی» را تصویب نمودند؛ که در بند الف ماده چهار این مصوبه آمده: «از پرورش، نگهداری و عبور دادن حیوان اهلی (به صورت پیاده)، در محدوده شهرهای با جمعیت بیش از (۵۰) هزار نفر ممانعت به عمل آورده و در موارد بلاصاحب حسب تشخیص سازمان دامپزشکی کشور و یا سازمان حفاظت محیط زیست و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نسبت به انتقال آنها به باغ وحش یا سایر مکان های مناسب زندگی حیوانات مذکور اقدام نمایند.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) ویدئوی عجیبی که ۳.۵ میلیون نفر را سرکار گذاشت!
  • اگر حیوانات جنگل زندگی اشرافی داشتند! (عکس)
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • قاتل گربه ها به ۱۴ ماه زندان محکوم شد !
  • هوش مصنوعی به داد حیوانات در تصادفات جاده‌ای رسید
  • جدیدترین فیگورهای ورزشی حیوانات (عکس)
  • شکارچی پسربچه‌ها اسرار جنایاتش را به گور برد
  • افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟