Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، سال‌های پس از جنگ به واسطه تقدیم شهدای بسیار، برفرزندآوری تاکید شد و به یک باره جمعیت جوان کشور با شیب صعودی تندی در سال‌های بعد از انقلاب افزایش چشمگیری یافت، اما شعار "فرزند کمتر، زندگی بهتر" در آن دوران سیاستی بود که جهت کنترل جمعیت اتخاذ و ادامه‌دار شد تا جایی که بر اساس پیش‌بینی‌هایی که قرار بود کاهش جمعیت را در دورنمای سال ۹۱ رقم بزند به یک‌باره در سال ۷۱ رخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روند همچنان پیش رفت و این روزها بیم آن می‌رود که به زودی با ایرانی پیر و سالخورده رو به رو شویم و بحرانی جبران نشدنی در سال‌های نه چندان دور دامنگیرمان شود.

شاید در نگاه اول، ماجرا همچین بغرنج هم به نظر نرسد، اما وقتی عمیقا به موضوع بنگریم، آسیب‌هایی که در پی بروز پیری جمعیت رخ خواهد داد را به خوبی درک خواهیم کرد.

اینها در حالی است که رهبر معظم انقلاب از سال ۹۰ تا کنون بارها و بارها به این موضوع اشاره کرده‌ و حتی با به کار بردن جمله (خطا کردیم) نسبت به در پیش گرفتن سیاست کنترل جمعیت، نسبت به بحران کاهش جمعیت به مسئولان هشدار داده‌اند.

در این میان سیاست کشورهای دیگر در ظاهر تا باطن بسیار متفاوت است، چنانچه مشاهده می‌کنیم بسیاری از سلبریتی‌های جوان و مشهور جهانی تعداد فرزندان بسیاری دارند اما رسانه‌های همین کشورها اگر زوجی در ایران تعداد فرزندان‌شان از دو سه نفر تجاوز کند، راهکار سخره را در پیش می‌گیرند!

اما وقتی به تعداد فرزندان افراد مشهور در جامعه خودمان می‌نگریم، افرادی که به‌عنوان الگو برای بسیاری از جوانان خط و مشی تعیین می‌کنند، یا فرزندی نداشته، یا نهایتا یک و در خوشبینانه‌ترین حالت دو فرزند دارند.

برخی هم در این میان با پرورش سگ‌ و گربه و سایر حیوانات یا پرندگان به جای فرزندآوری روی آورده و این اقدام را در میان جوانان باب کرده‌اند.

همه اینها در حالی است که مقام معظم رهبری، بارها در سخنان‌شان بر بحث فرزندآوری تاکید کرده‌ و تسهیل شرایط ازدواج و فرزندآوری جوانان توسط دستگاه‌ها را ضروری عنوان‌ کرده‌اند.

این روزها کاهش میل به ازدواج و تشکیل زندگی مشترک به دلایل متنوع که مهم‌ترین آن مشکلات اقتصادی است و در پی آن، افزایش میانگین سن ازدواج و در نهایت کاهش نرخ باروری موضوعی است که در افق ۳۰ ساله کشور معضلی جدی را با تبعات جبران‌ناپذیر اجتماعی، اقتصادی و امنیتی پیش روی‌مان قرار خواهد داد.

معضلی که امروز برای عموم مردم چندان محسوس و ملموس نیست اما مسئولان باید نسبت به آن هشیار باشند.

یکی از دیگر مسائلی که در این شرایط بسیار اهمیت دارد، بالا بودن هزینه‌های بارداری است، از آزمایش‌ها و غربالگری و سونوگرافی‌های دوران بارداری گرفته تا هزینه‌های زایمان و مخارج بیمارستان.

از دیگر سو برخی زوج‌هایی که نیاز است با روش‌های نوین پزشکی باردار شوند که آن هم نتیجه صد در صدی به دنبال ندارد، باید هزینه‌های هنگفتی را متحمل شوند که با توجه به شرایط اقتصادی جامعه امروز برای بسیاری امکان‌پذیر نیست.

از این رو با توجه به اهمیت پرداختن به بحث فرزندآوری نیاز است، همه دستگاه‌ها بر این موضوع همت گماشته و در این راستا حرکت کنند و بر اساس فرمایشات معظم‌له برنامه‌ریزی‌های خود را بر اساس سیاست افزایش جمعیت بنا کنند.

آنچه مسلم است اینکه افزایش سن ازدواج، شیوع ناباروری، بالا بودن هزینه‌های درمان و مشکلات اقتصادی دغدغه‌هایی است که سبب شده سال‌های اخیر با کاهش چشمگیر فرزندآوری رو به رو باشیم و جوانان میل و رغبت چندانی به زاد و ولد نشان ندهند.

اما باید گفت توجه به زاد و ولد و فرزندآوری یک مساله حاشیه‌ای نیست که مربوط به قشر خاصی از جامعه باشد بلکه موضوعی کلان است که نیاز به آینده‌نگری و تصویرسازی نسبت به آن وجود دارد تا به درستی انچه را که قرار است در آینده ۲۰ ساله با آن مواجه شویم، برایمان متصور شود.

روانشناسان، جامعه شناسان و بسیاری از بزرگان این حوزه معتقدند که زنگ خطر درباره این مساله سال‌هاست به صدا درآمده است و لذا این موضوع باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، برای آن برنامه‌ریزی شود، افق ۲۰ سال آینده در تصمیم‌گیری‌ها دیده شود و در نهایت در مجلس شورای اسلامی برای تسهیل فرزندآوری تصمیماتی منطقی گرفته شود.

روز ملی جمعیت بهانه‌ای برای تلنگری دوباره راجع‌به این موضوع مهم و حیاتی است تا یادمان نرود کشور قدرتمند و موفق همواره نیازمند نیروی جوان و تازه‌نفس در همه عرصه‌های جامعه است.

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

کلیدواژه: افزایش جمعیت پیری فرزندآوری مجلس مقام معظم رهبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۵۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم

جعفری زاده در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با شورای ترافیک شهرستان بم گفت: رفع نقاط حادثه خیز در شهرستان بم همواره دغدغه مسئولان شهرستان بوده است و طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است با این وجود هنوز هم شاهد تصادفات منجر به مرگ در این نقاط هستیم و تمام تلاش ما بر کاهش تصادفات و حفظ جان شهروندان است. 

وی افزود: ضرورت توجه به رفع نقاط حادثه خیز بلوار خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی، به دلیل واقع شدن در کردیدر شمال به جنوب و قرارگرفتن مدارس و ادارات حول این محور حائز اهمیت است؛ اما آنچنان که باید تاکنون به این مسیر توجه نشده است.   

 دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بم ضمن تاکید بر اهمیت کاهش حوادث منجر به مرگ بیان داشت: نصب دوربین‌های هوشمند کنترل سرعت و ایجاد سرعتگاه‌ها مطابق با دستورالعمل‌های مصوب می‌تواند موجبات کنترل سرعت و کاهش تصادفات در این مسیر را به دنبال داشته باشد.

وی ابراز امیدواری کرد: با مصوبات این جلسه طی یک ماه آینده، طرح آرام سازی مسیر عملیاتی شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • منتظری: کاهش زمان رسیدگی‌های قضایی مورد توجه قرار بگیرد
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند
  • لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • نشست هم‌اندیشی تربیت تسهیل‌گر جوانی جمعیت
  • حل معضل پیری جمعیت و افزایش نسل نیازمند تلاش همگانی است
  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند