Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@23:30:01 GMT

گل محمدی؛ نسخه شفابخش اشتغال برای کشاورزان

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۵۶۱۵۷

گل محمدی؛ نسخه شفابخش اشتغال برای کشاورزان

کشت و توسعه گل محمدی در پلدشت به سبب کاهش مصرف آب و عدم نیاز به زمین مرغوب می‌تواند نجاتبخش زمین‌های خشکیده و مردم مناطق روستایی باشد و زمینه اشتغال بیش از پیش را فراهم کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، گل محمدی درختچه‌ای دارای شاخه‌های گل دهنده تیغ دار، استوانه‌ای شکل، بدون شیار و دارای برگ‌های مرکب شانه‌ای شکل است که از گذشته‌های دور در میان ایرانیان از محبوبیت خاصی برخوردار بوده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گل محمدی گیاه پرخواصی است که از محصولات عمده‌ی این گیاه می‌توان به گلاب، اسانس و گلبرگ خشک شده آن اشاره کرد؛ همچنین از دیگر مزیت‌های فرآورده‌های گل محمدی می‌توان بهره‌گیری از این گیاه در صنایع دارویی، عطرسازی، فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی را نام برد‌.

مصارف دارویی این گیاه بیشتر در درمان دردهای روماتیسمی، قلبی، تقویت اعصاب و معده و رفع بعضی از سردردها بوده؛ ضمن اینکه در صنایع شیرینی‌سازی و تهیه بستنی نیز کاربرد دارد.

محبوبیت این گل در میان مردم به قدری است که می‌بینیم مردم برای مصرف شخصی خود بخشی از باغچه یا حیاط خود را به کاشت این گیاه اختصاص داده اند.

در  پلدشت چند سالی است گل محمدی کمی فراتر از باغچه و زمین‌های کوچک به کشت می‌رسد به طوری که امروز تعدادی از کشاورزان پلدشتی زمین‌های خود را با گیاه گل محمدی مزین کرده‌اند.

کشت و توسعه گل محمدی در پلدشت به سبب مصرف کم آب و عدم نیاز به زمین مرغوب می تواند نجاتبخش زمین های خشکیده مردم مناطق روستایی باشد.

علی عظیم زاده یکی از تولیدکنندگان گل محمدی در پلدشت است که به همراه خانواده خود مشغول تولید گیاه گل‌محمدی است.

 

این تولیدکننده‌ی پلدشتی در گفت‌وگو با آراز سسی گفت: حدود سه سال پیش به همراه خانواده تصمیم گرفتیم تا وارد عرصه‌ی تولید گیاه گل محمدی شویم؛ چرا که پرورش گل علاوه بر ایجاد شغل، تاثیر بسزایی در شادابی روح و روان انسان دارد.

وی تصریح کرد: در سال دوم گل‌های تولید شده بیشتر صرف مصارف شخصی شده و یا در قالب گل جهت تهیه مربا بفروش می رسید.

وی اظهار کرد: زمین زیر کشت گل محمدی طی بازه زمانی ۱۵ الی ۲۰ روزه عمده محصول خود را به بازار عرضه می کند.

عظیم زاده گفت: با توجه به پتانسیل منطقه برای گل محمدی، ظرفیت خوبی برای گلاب‌گیری و تولید عرقیات گیاهی در منطقه وجود دارد.

 

عظیم زاده در خصوص این گیاه دارویی و پر سود تصریح کرد: با کشت این محصول برای برای ۲۰ نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی ایجاد شده است.

وی در خصوص هزینه های راه اندازی این مزرعه اظهار کرد: هزینه های صرف شده برای این محصول در برابر سود آن نزدید بسیار ناچیز است.

کارآفرین پلدشتی افزود: امسال فروش گل نداشته ایم و تمام محصول مزرعه را بصورت خانگی و با رعایت تمام موارد بهداشتی تبدیل به گلاب کرده و به بازار عرضه می کنیم.

عظیم زاده گفت: حمایت مسئولان می‌تواند زمینه‌ی خوبی برای گسترش کار، پرورش گونه‌های مختلف گل و گیاهان دارویی شود و در نتیجه جوانان بیشتری به شغل پرورش گل و گیاه که یک شغل بدون استرس و همراه با نشاط روحی و روانی است، روی آورند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: گل محمدی عظیم زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۶۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی معاون مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان شمالی از اهلی سازی دو گیاه دارویی در این استان خبر داد.

دکتر مهدی باور در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر گیاه آویشن خراسان شمالی اهلی سازی شده است و اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دستور کار قرار دارد و هنوز به مرحله کامل اهلی سازی نرسیده است.

وی افزود: اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دست اقدام است و البته این گیاه در برخی از عرصه‌های منابع طبیعی در حال کشت است.

باور ادامه داد: اهلی سازی کاپاریس از دیگر گیاهان دارویی است که در دست اقدام است و در حال حاضر تلاش برای شکستن خواب بذر این گیاه دارویی در حال انجام است.

وی بیان کرد: خراسان شمالی با توجه به شرایط آب و هوایی‌اش، یکی از رویشگاه‌های خوب گیاهان دارویی است و ظرفیت خوبی برای تولید این گیاهان در استان وجود دارد. ۴۳۰ گونه گیاهی در این استان شناسایی شده‌اند، البته بسیاری از این گیاهان در رویشگاه‌های خود به‌صورت خودرو رشد می‌کنند و در مساحت کمی از کشتزارهای استان، گیاهان دارویی به مرحله کشت درآمده است.

این عضو هیات علمی تصریح کرد: خراسان شمالی رتبه سوم کشوری را در تولید زعفران، رتبه چهارم را در تولید زیره سبز دارد و جزو یکی دو استان‌ اول در تولید گیاه دارویی با ارزش باریجه است. از سوی دیگر، این استان ظرفیت بسیار خوبی در تولید گیاهان دارویی دیگر مانند گون، کتیرا، زرشک وحشی، کاکوتی کوهی و آویشن دارد. این گیاهان به‌صورت خودرو در رویشگاه‌ها می‌رویند.

وی گفت: با این میزان پتانسیل در این استان برای تولید گیاهان دارویی، اکنون فقط در ۸۰۰۰ هکتار گیاه دارویی کشت می‌شود که از این مساحت ۴۸۰۰ هکتار مربوط به زعفران، ۲۰۰۰ هکتار زیره سبز و ۲۰۰ هکتار گل محمدی است.

باور تاکید کرد: باید مراقب گیاهان دارویی در معرض خطر به علت بروز خشکسالی‌های پی در پی و برداشت‌های غیراصولی در طبیعت باشیم، اکنون گیاهانی مانند کاکوتی کوهی، آویشن خراسانی، گون و کتیرا و زرشک کوهی در خطرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فال تاروت برای متولدین ماه‌های مختلف امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جراحت وحشت لب شجاع خلیل زاده بعد از برخورد با مهرداد محمدی + عکس
  • روش‌های تکثیر گیاه برگ انجیری در خانه
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی کاشان
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • (ویدئو) گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است
  • تحقق کامل تعهد اشتغال استان کرمانشاه