Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی  گفت: اکنون می‌توانیم بگوییم که بیشترین آثار ثبت شده جهانی در شرق ایران متعلق به خراسان جنوبی است.

حسن رمضانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در سال گذشته 32 اثر از خراسان جنوبی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد که شامل 14 اثر تاریخی و فرهنگی، شش شی تاریخی، چهار اثر طبیعی و هشت اثر معنوی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه با این آثار در مجموع تعداد آثار ثبتی استان خراسان جنوبی در فهرست میراث ملی به ۹۴۸ اثر رسید، تصریح کرد: اکنون ۷۷۷ بنا و محوطه تاریخی و فرهنگی، دو اثر میراث معماری صنعتی، ۷۵ اثر طبیعی، ۸۱ اثر معنوی و ۱۳ شی تاریخی در استان ثبت شده است.

رمضانی گفت: یکی از مهم‌ترین نیازهای ما در راستای حفاظت از آثار تاریخی در کنار ثبت ملی این آثار، تعیین و ثبت حریم آثار و مجموعه‌های تاریخی است، لذا در طی سال گذشته 4 حریم آثار تاریخی استان به ثبت رسیده است و در تیرماه امسال شاهد حضور ارزیابان یونسکو برای ارزیابی کاروان سراهای استان که پنجمین اثر ثبت شده‌ جهانی است، خواهیم بود.

وی بیان کرد: پس از ثبت آثار تاریخی مهمترین اقدام در حوزه اجرایی معاونت میراث‌فرهنگی، حفاظت اضطراری و مرمت بناهای تاریخی است؛ این به این دلیل است که میراث معماری بومی و سنتی منحصر بفرد کشورمان با پیشینه چند هزار ساله خود توانسته است ارمغان همزیستی با طبیعت و اقلیم ایران را به همراه داشته باشد.

رمضانی ادامه داد: معماری ما نشانی است که هویت تاریخی و بومی سرزمین‌مان را به جهانیان نمایان می‌سازد و ما در پناه چنین معماری هزاران ساله توانسته‌ایم در اقلیم‌های گوناکون ایران از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب زندگی کنیم و تمدنی کهن را به دیگر کشورها بشناسانیم.

وی با بیان اینکه نیاکان ما برای هر اقلیم و منطقه‌ای از ایران معماری ویژه و سازگار همان اقلیم را بنا نهاده‌اند، اظهار کرد: در این راستا در سال گذشته، ۵۸ بنای تاریخی استان خراسان جنوبی با اعتبار بالغ ‌بر 35 میلیارد ریال مرمت شد.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی گفت: مرمت بناهای تاریخی باعث معرفی میراث نیاکان و همچنین رونق گردشگری و اقتصادی می شود که در این میان برخی از آثار که به فهرست میراث جهانی پیوسته‌اند از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند چراکه ارزش‌های معماری بومی و یا طبیعی آنها از حد و مرز کشورمان فراتر می‌رود.

رمضانی افزود: ازجمله آثار شاخص مرمت‌ شده می‌توان به باغ اکبریه با اعتبار 5 میلیارد ریال، باغ رحیم‌آباد بااعتبار یک‌ میلیارد ریال، مرمت آسبادهای استان بااعتبار 3 میلیارد ریال، مرمت قنات بلده با اعتبار ۳ میلیارد ریال، اشاره کرد.

وی، مرمت بافت‌های تاریخی شهری و روستائی را از دیگر فعالیت‌های حوزه میراث فرهنگی دانست و گفت: مرمت بافت‌های تاریخی (ازجمله بافت تاریخی خوسف، بیرجند، تون و بشرویه) بااعتبار 8 میلیارد ریال از تلاش های ارزشمند میراث فرهنگی در حفاظت از معماری بومی و سنتی خراسان جنوبی است.

وی بیان کرد: بافت خوسف بااعتبار 2 میلیارد ریال و بافت بشرویه بااعتبار 2 میلیارد ریال، بافت بیرجند بااعتبار 3 میلیارد و 500 میلیون ریال، بافت شهر تون فردوس بااعتبار 2 میلیارد مرمت شدند.

رمضانی اظهار کرد: 10 خانه مشارکتی نیز بااعتبار 5 میلیارد ریال مرمت شدند و در قالب اقامتگاه‌های بوم‌گردی و... مورد بهره‌برداری قرار گرفتند.

وی تصریح کرد: یکی از بخش‌های فعال اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی آزمایشگاه حفاظت و مرمت اشیاء است که در چهارچوب وظایف و تعهدات محوله در طول سال 99 مطابق اصول فنی، مرمت 50 شیی تاریخی را انجام داده است؛  این اشیا شامل 15 سفال و سرامیک، 8 شیی فلزی، یک نسخه کتاب و کاغذ، یک اثر شیشه ای و 25 سکه می‌شود.

رمضانی با بیان اینکه ۱۸ موزه در سطح استان فعال هستند، گفت: در سال گذشته موزه میراث زمین طبس راه‌اندازی شد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۲۱۸۰ نفر از موزه‌های استان بازدید کردند که این کاهش بازدید به دلیل بیماری کرونا بود، بیان کرد: سه پایگاه جهانی، پنج پایگاه ملی، ۱۰ روستای دارای بافت ارزشمند و پنج شهر دارای بافت تاریخی در استان خراسان جنوبی وجود دارد.

رمضانی تصریح کرد: اکنون می‌توانیم بگوییم که بیشترین آثار ثبت شده جهانی در شرق ایران متعلق به خراسان جنوبی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: در حوزه بناهای مشارکتی تا قبل از سال ۹۳، تنها ۳۷ بنای مشارکتی در استان وجود داشت، اما امروز تعداد بنای مشارکتی به ۷۵ مورد رسیده است.

رمضانی با بیان اینکه تا سال ۹۳ تنها ۸۶ بنای تاریخی در استان مرمت شده بود که امروز تعداد بناهای تاریخی مرمت شده به عدد ۱۲۰ رسیده است، تصریح کرد: تعداد تعاونی‌های فعال در حوزه‌ی صنایع دستی تا قبل از سال ۹۳، ۱۷ مورد بوده که امروز به ۳۸ تعاونی در سطح استان رسیده است.

وی افزود: تعداد شاغلین در حوزه‌ صنایع دستی تا سال ۹۳ در سطح استان ۲۵۰۰ نفر بوده که امروز به ۹ هزار نفر رسیده است.

رمضانی یادآور شد: همچنین تداد موزه‌های فعال در استان تا قبل از سال ۹۳، ۱۴ مورد بوده که با اضافه شدن پنج موزه جدید تعداد موزه‌ها به عدد ۱۹ رسیده است.

وی از تخصیص 30 میلیارد ریال اعتبار ملی برای احداث و تکمیل بازارچه‌های صنایع‌دستی خراسان جنوبی خبر داد و خاطرنشان کرد: این اعتبارات برای احداث و تکمیل بازارچه‌های در دست اجرا، تخصیص یافته که براساس میزان پیشرفت فیزیکی در شهرستان‌ها توزیع شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری آثار تاریخی منطقه خراسان جنوبی خراسان جنوبی میلیارد ریال میراث فرهنگی سال گذشته صنایع دستی آثار ثبت مرمت شد ثبت شده سال ۹۳ ثبت شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۶۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، بهروز محبی در این زمینه افزود: پس از کسب گزارش هایی مبنی بر انجام حفاری غیرمجاز در منطقه تاریخی مغاطیلوی ارومیه، این موضوع به‌صورت نامحسوس و شبانه‌روزی توسط تیم‌های اطلاعاتی فرماندهی انتظامی پاسگاه بخش انزل و واحد اطلاعات یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان مورد رصد قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در یک عملیات منسجم و مشترک با فرماندهی انتظامی پاسگاه بخش انزل قوشچی ارومیه باند بزرگ و حرفه‌ای حفاران غیر مجاز حین برداشت آثار تاریخی و فرهنگی در منطقه تاریخی مغاطیلو معروف به «ماوارا» دستگیر شدند.

سرپرست یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی ادامه داد: در این عملیات علاوه بر دستگیری ۱۰ حفار غیرمجاز، سه دستگاه خودرو، آلات و ادوات تخریب گران آثار تاریخی از قبیل موتور برق، بتن‌کن، بیل و کلنگ کشف و ضبط شد.

سال گذشته نیز ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی منهدم و اعضای آن دستگیر شده بودند

کد خبر 6092604

دیگر خبرها

  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • راهیابی 417 اثر به دومین جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان