Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان بهزیستی کشور در پی انتشار تصویری از تخلف در یکی از پایگاه های جمع آوری زکات فطریه در شهرستان ساری مبنی بر استفاده از صندوق اداره به جای صندوق زکات برای جمع‌آوری فطریه و صادر نکردن قبض، توضیحاتی در این زمینه ارائه کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان بهزیستی کشور، با توجه به انتشار گزارش تصویری از یکی از پایگاه‌های جمع آوری زکات فطریه در شهرستان ساری، سازمان بهزیستی کشور با ابراز مراتب تأسف عمیق و فراوان از رخداد پیش‌آمده، در اطلاعیه خود آورد: طبق مصوبات دبیرخانه شورای عالی زکات، مراکز و مؤسسات غیردولتی، انجمن‌های خیریه و تشکل‌های صنفی همکار با سازمان بهزیستی پس از اخذ مجوز از دبیرخانه مذکور نسبت به راه‌اندازی و استقرار پایگاه‌های ثابت و سیار جمع آوری ذکات فطره، کفاره و نذورات مردمی اقدام می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال جاری نیز یکی از موسسات خیریه پس از اخذ مجوز از شورای عالی زکات استان نسبت به استقرار پایگاه جمع آوری زکات فطریه در میدان شهدای شهرستان ساری اقدام کرده و متاسفانه به‌دلیل نداشتن صندوق لازم جهت اخذ وجوهات، به‌رغم استفاده از دستگاه پوز اختصاصی موسسه و مجوز جمع‌آوری مشارکت‌ها برای مددجویان تحت پوشش موسسه، از صندوق اداره بهزیستی شهرستان برای جمع آوری وجوهات نقدی استفاده می‌کند که این امر تخلف صریح و قابل پیگیری بوده و اداره بهزیستی شهرستان نیز موظف به پاسخگویی در این زمینه است.

در این اطلاعیه آمده است: همچنین براساس تبصره یک بند پنجم ماده ۱۱ دستورالعمل جامع جلب، مصرف و هزینه‌کرد مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی، عامل جذب موسسه خیریه، باید در قبال دریافت هر نوع مشارکت نقدی و غیرنقدی نسبت به صدور قبض و ارائه یک نسخه از آن به فرد خیر و یک نسخه به اداره بهزیستی شهرستان اقدام می‌کرد که مطابق گزارش تصویری، تخلف موسسه محرز و قطعی بوده که قطع به یقین از طریق کمیته بررسی علل و عوامل این تخلف که بلافاصله پس از دریافت گزارش در سطح کشوری تشکیل شده، مورد پیگیری و اقدام قرار می‌گیرد.

این اطلاعیه افزوده است: سازمان بهزیستی در سال جاری به‌منظور نظارت بهتر، شفاف‌سازی و پیشگیری از رخدادهای اینچنینی، بیش از ۱۰ درگاه پرداخت اینترنتی بر بستر اپلیکیشن‌های بانکی به‌عنوان شیوه‌های جذب وجوهات فطریه فعال و معرفی کرده است. همچنین این سازمان جهت افزایش اعتماد عمومی و تقویت سرمایه اجتماعی، "شفاف سازی" را بعنوان تفکر حاکم و سیاست اصلی با رویکردهای اجتماعی، توانبخشی و پیشگیرانه سرلوحه اقدامات خود قرار داده و با ایجاد و راه اندازی سامانه شفافیت و بارگزاری گزارش‌های عملکرد مالی، قراردادها، موافقتنامه‌ها، املاک و مستندات سازمان و گزارش مشارکت‌های نقدی و غیرنقدی جمع‌آوری شده به‌صورت آنلاین، بهزیستی را به اتاقی شیشه‌ای مبدل کرده که امکان نظارت عمومی از سوی آحاد مردم و دستگاه‌های نظارتی فراهم شود.

بنا به این گزارش، همچنین سازمان بهزیستی در ۲ سال گذشته موفق شده تمام پرداخت‌های خود به مددجویان اعم از مستمری، کمک هزینه پرستاری، یارانه مراکز توانبخشی، مراقبتی و اجتماعی را بصورت متمرکز و الکترونیک انجام دهد. در همین راستا برنامه‌ریزی جهت ایجاد بسترهای الکترونیک و شفاف در زمینه وجوه دریافتی اعم از مشارکت‌های مردمی و نذورات از جمله ذکات فطره و حتی محل مصرف آن در دستور کار سازمان قرار گرفته و از اهم سیاست‌ها و راهبردهای است. تا حصول این مهم، ضمن ابراز تأسف از رخداد مذکور و با استقبال از هشیاری و حساسیت شهروندان محترم، سازمان بهزیستی از طریق سامانه دیده بان (خط ۱۴۸۲ با قابلیت بارگذاری عکس و فیلم)، آماده پذیرش هرگونه شکایت، درخواست و اعلام موارد نقض قانون و حقوق شهروندی است.

این اطلاعیه در پایان با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در امر نظارت بر اقدامات و فعالیت‌های خیریه ای، فرآیندهای جذب و جلب مشارکت‌های داوطلبانه و دقت نظر در نحوه هزینه کرد صحیح تمام وجوه دریافتی خرد و کلان، اطمینان می‌دهد تمام مبالغ جمع آوری شده در قالب زکات فطره با نظارت دقیق شورای زکات در استان‌ها و شهرستان‌ها و براساس قوانین و فتاوای مربوطه با حساسیت بین مددجویان توزیع می‌شود و در اولین فرصت گزارش کامل و دقیق از جمع‌آوری فطریه از سوی سازمان بهزیستی و موسسات خیریه تحت نظارت این سازمان و حتی محل مصرف و هزینه کرد آن به تفکیک خدمت مردم ارائه خواهد شد.

لینک کوتاه: asriran.com/003ICe

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سازمان بهزیستی مشارکت ها جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۶۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارشی حقوقی از تبدیل مدارس غزه به پایگاه‌های نظامی توسط اشغالگران

یک سازمان حقوق بشری در گزارشی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در ادامه تجاوزهای خود به غزه مدارس این باریکه را به پایگاه‌های نظامی برای خود تبدیل کرده است.

به گزارش ایسنا، دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه امروز-چهارشنبه- در بیانیه‌ای تاکید کرد: اسرائیل به‌طور عامدانه مراکز غیرنظامی را نظامی می‌کند و مدارس و مراکز آموزشی را به پایگاه‌های نظامی در چارچوب حملاتش به نوار غزه برای هفتمین ماه متوالی تبدیل کرده است. ارتش اشغالگر به بمباران و ویرانی هدفمند و گسترده مدارس و کشتار و اعدام غیرقانونی غیرنظامیانی که به مدارس پناه آورده‌اند اکتفا نکرد بلکه تعدادی از مدارس را به پایگاهایی نظامی برای خود و تمرکز نیروها و تجهیزاتش و همچنین مراکز بازداشت، بازجویی و شکنجه تبدیل کرده است که این امر نقض آشکار قوانین بین‌المللی و قواعد جنگ است.

طبق گزارش روسیا الیوم، این سازمان حقوق‌بشری اعلام کرد: این جنایت‌های اسرائیل در راستای تداوم میراث استعماری است که بر پایه سلطه گری و برچیده شدن مولفه‌های اصیل و اساسی ملت‌ها به ویژه فرهنگی و آموزشی بنا نهاده شده است. ارتش اسرائیل در حمله به غزه بسیاری از مدارس این منطقه را به پایگاه‌های نظامی و مراکز بازداشت تبدیل کرده است؛ مدارسی مانند صلاح‌الدین که در ماه فوریه به بازداشتگاه و مرکز بازجویی برای صدها غیرنظامی تبدیل شد. در روز ۳۰ آوریل امیر بوخبوط خبرنگار اسرائیلی ویدیویی منتشر کرد که نشان می‌دهد ارتش این رژیم یک پایگاه نظامی عملیاتی در داخل یک مدرسه در نوار غزه ایجاد کرده است و این پایگاه وابسته به تیپ ۱۶۲ است و از داخل آن عملیات نظامی انجام می‌دهد.

در ادامه این گزارش آمده است: نظامیان اسرائیلی ویدیوهای زیادی منتشر کردند که نشان می‌دهد آنها به مدارس هجوم می‌آورند و آوارگان را مجبور به تخلیه آن‌ها می‌کنند، همچنین آن‌ها در برخی از کلاس‌ها مستقر شده و از داخل آن‌ها تیراندازی می‌کنند. این نظامیان همچنین یک مدرسه وابسته به سازمان ملل را منفجر می‌کنند و به این کار افتخار می‌کنند. اسرائیل ۸۰ درصد مدارس غزه را به طور کامل و یا جزئی ویران کرد، این رژیم حتی مدارس وابسته به سازمان ملل که به پناهگاهی برای آوارگان تبدیل شده تخریب کردند و حملات این رژیم همچنان ادامه دارد حتی در مناطقی که خود آن‌ها گفته‌اند امن هستند. علاوه بر ده‌ها هزار شهید و مجروح در غزه، ۶۲۵ هزار دانش‌آموز از حق آموزش محروم هستند، از سوی دیگر ۶ دانشگاه در نوار غزه تخریب شده است که یکی از آن‌ها چند هفته بعد از اینکه به عنوان پایگاه‌ نظامی برای اسرائیل از آن استفاده می‌شد، توسط این رژیم منفجر شد.

دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در بخش دیگری از بیانیه خود بر لزوم محافظت از مدارس غزه تاکید کرد و از جامعه بین‌المللی خواست تا به تل‌آویو فشار بیاورد و عملیات نظامی در داخل و علیه مدارس غزه را متوقف کند.

این سازمان همچنین خواستار ورود کمیته‌های فنی متخصص به داخل غزه و انجام تحقیق درمورد جنایت‌های وحشتناک اسرائیل و نسل کشی مردم فلسطین در غزه شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • ساماندهی مراکز مجاز جمع آوری سیب صنعتی د رارومیه
  • بررسی تعارض منافع شرکت تعاونی کارکنان بنادر و گمرکات در ارائه برخی خدمات
  • جمع آوری ۵۶۰ میلیارد ریال زکات در خوزستان
  • گزارشی حقوقی از تبدیل مدارس غزه به پایگاه‌های نظامی توسط اشغالگران
  • ورودی آب به سد زاوین کلات بیش از سه برابر شد
  • صافکار متخلف اردبیلی نقره داغ شد
  • بیش از یک تُن مواد غذایی غیربهداشتی کشف و جمع‌آوری شد
  • جریمه ۱۰ میلیارد ریالی به اتهام هدر دادن سوخت رایانه ای در خوروبیابانک
  •  رشد ۴۶ درصدی جمع‌آوری زکات فطره و کفاره در نطنز