Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@07:26:59 GMT

شفافیت و پاسخگویی مطالبه اصلی مردم از شوراها

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۵۶۷۷۰

شفافیت و پاسخگویی مطالبه اصلی مردم از شوراها

حجت الاسلام محمد عبادی زاده در گفتگو با مهر در پاسخ به سئوال اینکه شوراهای آینده چه شاخص هایی باید داشته باشند، بیان داشت: یکی از کارآمدترین روش‌ها برای مقابله با فساد در مدیریت شهری و احیای سطح اعتماد متقابل مردم و شهرداری قرار دادن شهرداری در اتاق شیشه‌ای از طریق ابزارهای شفافیت است. از این رو از شورای ششم انتظار می رود «حرکت به سمت شفافیت» در شهرداری و شورای شهر اولویت و برنامه اصلی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: خوشبختانه در شوراهای شهر و روستای هرمزگان شاهد تخلفاتی که منجر به دستگیری شود نداشته ایم. اما عملکرد شوراها در اطلاع رسانی مصوبات و عملکرد سالانه مورد قبول نیست. شوراها برآمده از انتخاب و اعتماد مردم هستند و باید پاسخگوی این اعتماد و انتخاب باشند.

نماینده ولی فقیه در هرمزگان با بیان اینکه شوراها در ارائه عملکرد موفق نبوده اند، اظهارداشت: شوراهای ششم باید از ابتدا بنا را بر شفافیت و پاسخگویی به مردم بگذارند.

حجت الاسلام عبادی زاده با اظهار اینکه در دین اسلام پاسخگویی و مطالبه گری از اهمیت خاصی برخوردار است، افزود: توجه به مشکلات مردمی، برقراری ارتباط مستمر با محلات و تکشیل جدی شورایاری ها می تواند شوراها را به جایگاه اصلی خود بازگرداند.

وی تاکید کرد: مردم در انتخاب اعضای شورا نقش تعیین کننده ای دارند. از همین ابتدا باید داوطلبان ورود به شورا با ارائه برنامه ها و شرکت در میزگردها و برنامه های مهم تبلیغاتی با استفاده از بسترهای فراهم شده مجازی که توسط رسانه های رسمی همچون خبرگزاری مهر ایجاد شده شرکت کنند.

وی شفافیت، شایستگی و پاسخگویی را سه شاخصه مهم یک عضو شورا بیان کرد و افزود: مردم در انتخاب ها دقت کنند و کاندیداها را بر اساس این سه شاخصه محک بزنن و راهی پارلمان محلی کنند.

نماینده ولی فقیه در هرمزگان اضافه کرد: شفافیت و ایجاد مطالبه‌گری برای پاسخ‌گو بودن مدیران شهری از مهم‌ترین راه‌های مبارزه با فساد است. این شفافیت همزمان باید در شورای شهر هم به وجود آید. به این معنا که شفافیت، پاسخ‌گو بودن اعضای شورای شهر نسبت به عملکردشان را ایجاد کند.

وی تاکید کرد: گردش آزاد اطلاعات به کاهش فساد در حوزه شورا و شهرداری ها کمک می کند.

به گفته حجت الاسلام عبادی زاده، اعضای شورای شهر که به انتخاب مردم هستند باید با مدیران دستگاه‌های اجرایی ارتباط داشته باشند تا بتوانند موانع موجود در مدیریت شهری را رفع کنند.

کد خبر 5215554

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد عبادی زاده نماینده ولی فقیه در هرمزگان انتخابات 1400 جنبش ازما انتخابات 1400 ویروس کرونا چالش شایستگی بوشهر آمار کرونا گرگان جنبش ازما فلسطین اردبیل شیوع کرونا زلزله کرمانشاه انتخابات شورای شهر و روستا واکسن کرونا شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۶۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت ۳۷ عضو شوراهای استان تهران در سال گذشته

معاون استاندار تهران با بیان اینکه سال گذشته ۱۲ جلسه شورای حل اختلاف برای شوراها در استانداری تشکیل شده است گفت: ۳۷ نفر از اعضای شوراها در استان تهران سال گذشته بازداشت و شش نفر از اعضای شورای شهرها و ۱۲ نفر از اعضای شورای روستاها سلب عضویت شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، میرمحمد غراوی در همایش روز شوراها که پیش از ظهر امروز در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار شد، اظهار کرد: در استان تهران ۸ شهر داریم که ترکیب اعضای شورای اسلامی شهر آن‌ها بیش از ۹ نفر است و هفت شهر شورای هفت نفره و ۲۶ شهر نیز شورای شهر پنج نفره دارند.

وی با بیان اینکه تعداد شهرهایی که شورا ندارند و توسط قائم مقامی اداره می‌شوند پنج شهر هستند، افزود: در سطح استان تهران تعداد زنان عضو شورا ۲۰ نفر و تعداد مردان اعضای شورا ۲۳۱ نفر هستند.

معاون استاندار تهران خاطرنشان کرد: از تعداد ۲۵۱ نفر عضو شورا ۴ نفر دارای مدرک دکتری، ۸۲ نفر داری مدرک کارشناسی ارشد، ۱۴۱ نفر دارای مدرک کارشناسی، ۱۵ دارای مدرک کاردانی و مدرک ۹ نفر نیز دیپلم است.

غراوی با بیان اینکه سال گذشته ۱۲ جلسه شورای حل اختلاف برای شوراها در استانداری تشکیل شده است، تصریح کرد: برخی موارد در هیأت تطبیق تأیید و برخی رد شدند که در کل ۱۴۲ مصوبه داشتیم و ۱۰۲ مورد از آنها تأیید نظر شوراها بوده است همچنین ۳۷ نفر از اعضای شوراها در استان تهران سال گذشته به دلیل برخی تخلفات با دستور قضائی بازداشت شدند و ۶ نفر از اعضای شورای شهرها و ۱۲ نفر از اعضای شورای روستاها سلب عضویت شدند.

واریز ۱۱ هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها

وی با بیان اینکه انتخاب شهرداران و تعیین اولویت‌های توسعه‌ای از وظایف اصلی شوراها است، اضافه کرد: در سال گذشته ۱۱ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری‌های استان تهران واریز شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران عنوان کرد: سال گذشته ۲۶ هزار میلیارد تومان بودجه در شهرداری‌های استان تهران محقق شده که رشد ۵۷ درصدی بودجه و اعتبارات را نسبت به سال پیش از آن نشان می‌دهد.

غراوی با اشاره به اینکه سهم هزینه‌های جاری شهرداری‌ها ۶۰ درصد و سهم اعتبارات عمرانی ۴۰ درصد تعیین شده است، گفت: طی سال گذشته در شهرداری‌های استان تهران ۳۹ درصد اعتبارات صرف هزینه‌های جاری و ۶۱ درصد صرف پروژه‌های عمرانی شده است.

منبع: فارس

کد خبر 748843

دیگر خبرها

  • پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم
  • ضرورت پاسخگویی به مطالبات و دغدغه مردم خراسان جنوبی
  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • تعامل و همدلی بین اعضا اولین اصل تشکیل شورای موفق است
  • شوراها در تاثیرگذاری مردم در سرنوشت خود تاثیرگذار هستند
  • بازداشت ۳۷ عضو شوراهای استان تهران در سال گذشته
  • تلاش در راستای رفع مشکلات مردم از وظایف مهم شورا است
  • جایگاه شورا به درستی در جامعه نهادینه نشده است
  • شوراها به جایگاه واقعی خود نرسیده‌اند
  • فصل طلایی پاسخگویی و عمل به وعده‌های شهردار به شورا و شورا به مردم رسیده است