Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اعتقاد دارد که شهرستان سپیدان در استان فارس، به واسطه برخورداری از داشته‌های متعدد طبیعی، می‌تواند به عنوان منطقه ویژه گردشگری جنوب کشور، مطرح باشد.

محسن علیزاده در دیدار با دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: صنعت گردشگری به عنوان یکی از متنوع ترین و بزرگترین صنایع در جهان و یکی از مهمترین منابع درآمدی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای بسیاری از کشورهای دنیا مطرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از دفتر نماینده مردم سپیدان و بیضاء در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: صنعت گردشگری که به عنوان موتور توسعه از آن نام برده می شود، به علت اهمیتی که از نظر اقتصادی، اجتماعی دارد روز به روز بیشتر موردتوجه قرار گرفته است. 

علیزاده خاطرنشان کرد: گردشگری برای کشورهای دارای جاذبه‌های جهانگردی نظیر ایران می ‌تواند به مهم‌ترین منبع کسب درآمد ارزی تبدیل شود. مشروط بر اینکه برنامه‌ریزی صحیح و همه‌ جانبه توأم با آینده‌نگری برای آن تنظیم و اجرا شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: متأسفانه در کشورما، صنعت گردشگری و توریسم چنان که شایسته است گسترش و توسعه نیافته است.

علیزاده با اشاره به پتانسیل های فراوان گردشگری موجود در شهرستان سپیدان خواستار معرفی این شهرستان به عنوان منطقه ویژه گردشگری در جنوب کشور شد و افزود: رشد و توسعه صنعت گردشگری و توریسم در ایران به عنوان یکی از راهکارهای عملی رهایی از اقتصاد تک محصولی و متنوع سازی منابع درآمدی کشور باید بیش از پیش مورد توجه برنامه‌ریزان و سیاستگذاران کشور قرار گیرد.

نماینده مردم سپیدان و بیضاء در مجلس شورای اسلامی همچنین به ظرفیت‌های کم‌نظیر شهرستان بیضاء در زمینه کشاورزی پرداخت و با ممتاز و استراتژیک خواند موقعیت جغرافیایی این شهرستان، گفت: مجاورت با آزادراه شیراز- اصفهان، دسترسی به تنها خط ریلی در فارس و فرودگاه بین‌المللی شیراز و مسافت کوتاه در مرکز استان در کنار وجود بیش از هزار هکتار منابع طبیعی، بیضاء را شاخص کرده است.

علیزاده خاطرنشان کرد: تعریف منطقه وِیژه اقتصادی در این شهرستان با تمرکز بر صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی می تواند از خام فروشی محصولات کشاورزی در کشور جلوگیری کند.

بر پایه این گزارش، در جلسه یاد شده، مقرر شد اقدامات لازم برای تعریف محدوده مورد نظر در هر دو شهرستان به عنوان مناطق ویژه توسط دبیرخانه مناطق آزاد دنبال شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی منطقه ویژه گردشگری منطقه ویژه اقتصادی شهرستان سپیدان شهرستان بیضا مجلس شورای اسلامی کمیسیون اقتصادی مجلس آزادراه شيراز اصفهان شورای عالی مناطق آزاد فرودگاه بین المللی شیراز صنعت گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۷۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: همانطور که می‌دانید استان ایلام یکی از زیباترین استان‌های کشور با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی به حساب می‌آید که در حصار کوه‌های زاگرس و جنگل‌های انبوه با جاذبه‌های طبیعی زیبا و متنوعش عنوان عروس زاگرس را از آن خود کرده است.

این استان چهار فصل دارای جاذبه‌های فراوان، غنی، تاریخی و طبیعی است، به نحوی که هر نقطه از آن با جاذبه‌های طبیعی مانند جنگل، کوه و دریاچه چشم هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کند. اگر اهل سفر و طبیعت باشید حتماً می‌دانید که روستای طولاب از توابع دهستان میشخاص در بخش مرکزی شهرستان ایلام، یکی از روستاهای زیبای ایران است که با طبیعتی بکر و دست نخورده، آب و هوای دل انگیز و سالم، خوراکی‌های مخصوص، آداب و رسوم جذاب و اهالی مهمان نواز همواره در تمام فصول سال میزبان گردشگران بسیاری از اقصی نقاط دنیا می‌باشد.

برای بازدید از این روستای زیبا و تاریخی، باید پس از عزیمت به استان ایلام حدود ۳۰ کیلومتر را به سمت جنوب شهر ایلام طی کنید، مهم‌ترین راه ارتباطی این روستا محور ایلام_ ملکشاهی می‌باشد که با درختان زیبا و سبز زرد آلو و گردو پوشیده شده که زیبایی خاص و دل انگیزی به ارمغان آورده است.

شایان ذکر است، روستا طولاب یکی از روستاهای کوهستانی استان ایلام می‌باشد که ارتفاعات آن از درختان جنگلی از جمله درخت تنومند بلوط پوشیده، به گونه‌ای که این جنگل‌ها با باغ‌های در هم آمیخته زیبایی خاص و منحصر به فردی به این روستا داده است.

جاذبه‌های طبیعی و گردشگری روستای طولاب

محمد کریمی از ساکنان روستای طولاب در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روستای گردشگری طولاب در منطقه‌های قرار گرفته که از سه طرف با کوه محصور شده است و وجود همین کوه‌ها باعث گردیده چشمه‌های آب فراوان، مراتع سر سبز، جنگل‌ها و باغات در منطقه شکل بگیرد.

وی افزود: کوهستانی بودن منطقه در شکل گیری بافت روستا تأثیر بسزایی داشته است به گونه‌های که در حال حاضر این روستا دارای شیب نسبتاً بالایی است.

مرضیه نوری از دیگر روستاییان به خبرنگار مهر گفت: روستای طولاب به لحاظ کوهستانی بودن و بالا بودن نزولات جوی، پوشیده از جنگل‌های طبیعی است که توسط جنگلبانان محیط زیست مورد حفاظت قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه این جنگل‌ها چشم اندازهای زیبایی از طبیعت روستای طولاب به نمایش می‌گذارند، افزود: سکونت در این روستا نزدیک به ۲۰۰ سال قدمت دارد که ابتدا به صورت موقت و ییلاق و قشلاق و بعد از آن به صورت خانه‌های خشت و گل و سنگ به صورت سنتی و نزدیک به ۲۵ سال است که از ساختمان‌های امروزی جهت سکونت استفاده می‌کنند.

ضعف زیرساخت‌های گردشگری

مجید جباری از دیگر اهالی روستا در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: گردشگری روستایی یا روستاگردی یکی از شاخه‌های گردشگری است که امروزه به علت جاذبه‌های طبیعی، صفا و صمیمیت روستایی‌ها خیلی رایج شده و طرفداران زیادی دارد.

وی افزود: روستای طولاب نیز با جاذبه‌های منحصر، غذاهای محلی، صنایع دستی و سوغات و محصولات کشاورزی پتانسیل بالایی در حوزه جذب گردشگر و توسعه این صنعت دارد.

این روستایی ادامه داد: با این حال موانعی از قبیل عدم دسترسی به راه ارتباطی مناسب، کمبود اقامتگاه‌های بومگردی و ضعف زیرساخت‌ها مشکلاتی را برای گردشگران و توسعه صنعت گردشگری در این روستا به همراه داشته است.

توسعه زیرساخت‌های گردشگری در روستا طولاب

فرزاد شریفی مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روستای طولاب به خاطر موقعیت کوهستانی و بهره‌مندی از فضای سبز و آب و هوای ییلاقی به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری در استان ایلام شناخته شده است.

وی افزود: هر فصل برای این روستا زیبایی خاص خود را دارد؛ بهار با سبزیش، تابستان و هوای مطبوعش، پاییز با درختان هزاررنگش و زمستان با درختان پوشیده از برف همه و همه از جاذبه‌های دیدنی این روستا هستند، که برای گردشگران از جذابیت بالایی برخوردارند.

شریفی با بیان اینکه روستای طولاب علاوه بر ایام نوروز در سایر فصول نیز میزبان گردشگرانی از اقصی نقاط کشور خودمان و همچنین کشور عراق است، ادامه داد: متأسفانه استان ایلام در حوزه صنعت گردشگری از لحاظ زیرساخت‌ها با ضعف و مشکلاتی مواجه بوده، با این حال اقدامات اساسی در خصوص توسعه صنعت گردشگری در تمام استان به ویژه روستای طولاب لحاظ شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام ادامه داد: با اعتبار تخصیص یافته از محل اعتبارات ملی به مبلغ ۳۵ میلیارد ریال، عملیات تکمیل و بهسازی راه‌دسترسی به منطقه تفریحی روستای هدف گردشگری طولاب واقع در بخش سیوان شهرستان ایلام انجام می‌شود.

شریفی در پایان گفت: به منظور اسکان و راحتی گردشگران نیز اقامتگاه‌های بومگردی و مراکز تفریحی گردشگری در این روستا راه اندازی شدند که بدون شک با تلاش‌ها و رایزنی‌های انجام شده شاهد افزایش آنان در آینده خواهیم بود.

منطقه روستایی طولاب فرصتی برای ایجاد فضاهای توریستی و گردشگری است که باید به طور اساسی مورد توجه مسئولان در دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.

کد خبر 6089446

دیگر خبرها

  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • میمند همچون نگینی در فیروزآباد، فارس و در سطح کشور می‌درخشد
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • در بزرگداشت روز میمند خاستگاه گل و گلاب جهان چه گذشت؟
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • شهرداری منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • جذب ۵۰۰ هزار گردشگر به چشمه مرغاب