Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@13:40:00 GMT

تاسیس ۴ آزمایشگاه اینترنت اشیا در دانشگاه اصفهان

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۵۷۴۴۱

تاسیس ۴ آزمایشگاه اینترنت اشیا در دانشگاه اصفهان

رئیس دانشکده کامپیوتر دانشگاه اصفهان با بیان اینکه نقشه راه توسعه شبکه اینترنت اشیا تهیه شده است، گفت: در جهت توسعه امکانات دانشکده کامپیوتر با کمک مسئولان دانشگاه اصفهان توانستیم سرمایه‌گذاری خوبی انجام دهیم که به ایجاد چهار آزمایشگاه اینترنت اشیا در آینده نزدیک منجر خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بهروز ترک‌لادانی، - امروز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه، در آئین افتتاح پنجمین کنفرانس اینترنت اشیا و کاربردها که به صورت مجازی و به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه نقش اینترنت اشیا در توسعه اقتصادی، صنعتی و جهش تولید بر کسی پوشیده نیست، اظهار کرد: اینترنت اشیا فرصتی برای آشتی دانشگاه و صنعت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های گذشته شرایط به سمتی پیش رفته که دانشگاه از نیاز واقعی جامعه و بخش صنعت دور شده و صنعت نیز تنها به رفع نیاز روزمره خود پرداخته است.

وی با تاکید بر اینکه بعضی مواقع در توسعه فناوری فرصت‌هایی پیش می‌آید تا میانبرهایی ایجاد کنیم، گفت: همیشه لازم نیست راه دیگر کشورها برویم؛ فراموش نکنیم دانش ایجاد جهش می‌کند.

رئیس دانشکده کامپیوتر دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه اینترنت اشیا فرصت طلایی برای جبران عقب ماندگی‌هاست، خاطرنشان کرد: این شبکه فرصتی برای همگرا کردن طیف زیادی از تجربیات و تأمین آسایش مردم است.

ترک‌لادانی با اشاره به ظرفیت‌های استان اصفهان در زمینه توسعه صنعتی، ادامه داد: دانشگاه اصفهان بر روی اینترنت اشیا تمرکز کرده است که این اقدام می‌تواند به تولید علم و رفع نیازهای جامعه و ارتباط دانشگاه با صنعت منجر شود.

وی ادامه داد: سر فصل‌های آموزشی دانشگاه را بر اساس ارتباط اینترنت اشیا و صنعت تدوین کرده‌ایم، و در بعد پژوهشی تلاش شده تا پژوهش‌ها را به پنج لایه کلی و هفت خوشه پژوهشی برای توسعه این شبکه تقسیم کنیم.

رئیس دانشکده کامپیوتر دانشگاه اصفهان با بیان اینکه نقشه راه توسعه شبکه اینترنت اشیا تهیه شده است، گفت: در جهت توسعه امکانات دانشکده کامپیوتر با کمک مسئولان دانشگاه اصفهان توانستیم سرمایه‌گذاری خوبی انجام دهیم که به ایجاد چهار آزمایشگاه اینترنت اشیا در آینده نزدیک منجر خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه پیشتاز صنعت توسعه چهار است، تاکید کرد: فعالیت در حوزه اینترنت اشیا فقط نباید به مباحث تئوری ختم شود؛ خوشبختانه مرکزی با هدف توسعه این شبکه در دانشگاه اصفهان ایجاد شده که فولاد مبارکه یکی از حامیان اصلی آن است

آینده صنایع در انحصار ابزارهای آی. تی

رسول رکنی‌زاده، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان نیز در این کنفرانس اظهار کرد: اینترنت اشیا پدیده‌ای چند بخشی است که مهمترین عناصر تشکیل دهنده آن، اینترنت و شبکه است.

وی با بیان اینکه اینترنت اشیا مربوط به جامعه پسااطلاعات است، ادامه‌داد: اینترنت اشیا زیرساخت ویژه‌ای برای تولید و توزیع محصولات صنعتی است. با توسعه این شبکه سلطه جدیدی بر نظام ماشینی ایجاد و زمینه پیوستگی بیشتر جامعه بشری فراهم می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان با بیان اینکه بشر به این نکته پی برده که با کار شبکه‌ای بسیار قدرتمندتر می‌شود، عنوان کرد: در جامعه پسااطلاعاتی باید با مفهوم "حاکمیت آی. تی" بیشتر آشنا شویم، زیرا امکانات حاصل از رشد فناوری به زندگی بهتر منجر خواهد شد.

وی با اشاره به سخن یکی از اساتید بین‌المللی که گفته بود "آموزش مکانیک کوانتومی را باید از مهد کودک‌ها آغاز کنیم" ادامه داد: وقتی از شبکه انسانی صحبت می‌کنیم ابزارها و شبکه‌های آی. تی قابل چشم پوشی نیست. "ابزار آی. تی" باعث می‌شود شیوه مواجه انسان‌ها با دنیا دستخوش تغییر شود.

رکنی زاده با اشاره به اینکه باید بررسی‌هایی صورت بگیرد و مشخص شود که آیا انسان سبب انحلال شبکه اطلاعات خواهد شد؟ تصریح کرد: همه این مسائل اطلاعات مورد نیاز جهت هستی شناسی است و نیاز به مطالعات عمیقی دارد.

وی ادامه داد: واقعیت‌های مستقل از انسان وجود دارد؛ واقعیت‌های علمی محصول جستجوی علمی است وگرنه به خودی خود واقعیت مستقل از انسان نیست. اگر شبکه فرو بریزد بسیاری از واقعیت‌ها از بین می‌رود.

کد خبر 494633

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اینترنت اشیاء کنفرانس بين المللي دانشگاه اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دانشگاه اصفهان دانشکده کامپیوتر اینترنت اشیا خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۷۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: در راستای حفظ آثار تاریخی به جای مانده از نیاکان، یک خانواده ملایری ۵۹ شیء تاریخی را به اداره میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر اهدا کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، محسن معصوم علیزاده امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آثار باستانی، دفینه‌ها و گنجینه‌های مادی و معنوی هر ملت و میراث‌فرهنگی آن‌ها محسوب می‌شود.

وی افزود: اشیا و آثار باستانی بیان کننده پیشینه تاریخی و تمدن هر کشور و سرزمین است. قدمت تاریخی این اشیا سبب ارزشمند بودن آن‌ها و اعتبار تاریخی ملت‌ها می‌شود، به نحوی که برای نگهداری و مراقبت از این هویت‌های تاریخی هر ملت باید همه احساس مسئولیت کند و هزینه‌های هنگفتی در سال از سوی دولت‌ها برای این موضوع پرداخت می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان خاطرنشان کرد: در هر خانه‌ای کتابی، نوشته‌ای، فرشی، گلدانی، تابلو و میراثی از پدران و مادران و گذشتگان وجود دارد که با حساسیت خاصی نگهداری می‌شود و برای اعضای آن خانه از ارزش و اعتبار ویژه‌ای برخوردار است، چراکه نشان‌دهنده هویت فرهنگی، میراث خانوادگی و ارزش‌های یک خاندان است.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: حفظ آثار تاریخی و فرهنگی در یک منطقه نیز همین جایگاه را میان اعضای یک جامعه دارد و نشان‌دهنده هویت و تمدن یک ملت است، به ویژه ملتی همچون ایران که تمدنی بسیار قدیمی و درخشان دارد و زمانی که بسیاری از جوامع غربی و شرقی هنوز به وجود نیامده بود، ایران از تمدن غنی و پیشرفته برخوردار بود.

وی اضافه کرد: این اشیا و آثار تاریخی و فرهنگی همچون اجداد ما هستند و به دلیل اینکه حاصل هنر و نبوغ پیشینیان ما است، باید در حفاظت و حراست از این میراث نهایت دقت و کوشش را به عمل آوریم و چه خوب است که برای ماندگاری بهتر آثار تاریخی در اختیار موزه‌ها و مخازن امن قرار گیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان تاکید کرد: اهدای آثار تاریخی یکی از راه‌های حفظ اشیا، اموال فرهنگی و غنی‌سازی موزه‌ها به لحاظ داشته‌های فرهنگی و آثار است که در راستای حفظ آثار تاریخی به جای مانده از نیاکان، یک خانواده ملایری ۵۹ شیء تاریخی را به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر اهدا کرد که امیدواریم این کار پسندیده در جامعه ما ادامه‌دار باشد.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: با توجه به رویه موجود در قوانین و ضوابط موزه‌های دنیا مبنی بر اینکه اگر فرد یا سازمانی آثار تاریخی خود را به مرجع و منبع اصلی بازگردانند، آثار اهدایی به نام آن‌ها در تاریخ کشور ثبت و بر همین اساس اشیا به نام خانواده محبی ثبت خواهد شد.

وی گفت: این اشیا توسط مسعود محبی از ایرانیان ساکن آمریکا و بعد از فوت پدرشان به موزه لطفعلیان ملایر اهدا شد که شامل ۵۹ شیء تاریخی با قدمت‌های مختلف است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: این اشیا برای دوران مختلف پیش از تاریخ، دوران تاریخی اسلامی و معاصر از جمله پیه‌سوز، پیکرک‌های کوچک، انگشتر، باروت‌دان، ابریق و ظروف مختلف کاربردی است که پس از کارشناسی به منظور طی فرآیندهای قانونی تحویل امین اموال استان شد.

معصوم‌علیزاده با اشاره به اینکه اصالت و هویت بیش از نیمی از این مجموعه به صورت قطعی تأیید شده است، افزود: تعیین اصالت تعدادی دیگر از این آثار به پژوهش و مطالعات دقیق‌تری نیاز دارد.

کد خبر 749012

دیگر خبرها

  • کشف ۳۰۸ قطعه شی تاریخی چندهزارساله در چالوس
  • توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آب‌رسانی شهری نیست
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آبرسانی شهری نیست
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • ساخت ۱۷ بوستان جدید در شهر قم