Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری آکسیوس به نقل از یک منبع گزارش کرد، مقامهای پنتاگون و کاخ سفید دسیسه چینی کردند تا مانع اجرای یک دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا برای خارج ساختن سربازان آمریکایی از همه ماجراجویی‌های نظامی خارجی شوند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، این ادعاهای مطرح شده در چند مقاله در آخرین روزهای ریاست جمهوری دونالد ترامپ تصویر یک مانع تراشی رسمی سیستماتیک در قبال تلاشهای چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا برای عمل به وعده انتخاباتی سال ۲۰۱۶ خود به منظور پایان دادن به "جنگهای بی پایان" کشورش را به تصویر می‌کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، جان مک انتی، یک دستیار ترامپ یادداشتی دست نویس به سرهنگ داگلاس مک گریگور، سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا که به عنوان مشاور کریستوفر میلر، وزیر دفاع موقت منصوب شده بود در تاریخ ۹ نوامبر ۲۰۲۰ داد که رویش نوشته شده بود: "این کاری است که رئیس جمهور آمریکا میخواهد شما انجام دهید".

در ادامه این یادداشت آمده است: "۱- ما را از افغانستان خارج کنید ۲-ما را از عراق و سوریه خارج کنید ۳-خارج شدن کامل از آلمان ۴-ما را از آفریقا خارج کنید."

مک گریگور بیان کرد، این که سربازان را از چند کشور بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و قبل از واگذاری قویه مجریه در ۲۰ ژانویه به دولت جدید خارج سازیم بسیار سخت بود.

بر اساس این گزارش مک انتی در پاسخ گفت: پس هر چقدر که میتوانی برایش تلاش کن. نظر مک گریگور این بود که میلر که به عنوان رئیس موقت پنتاگون منصوب شد، برای صادر کردن چنین دستورهای نیازمند اختیار ریاست جمهوری بود.

در ادامه این گزارش عنوان شد، یکی از زیردستهای مک انتی روز بعد با مک گریگور به جهت دریافت توصیه در خصوص نحوه تدوین این یادداشت تماس گرفت. این سرهنگ توصیه کرد: بیایید نخست به افغانستان بچسبیم. من فکر می‌کنم باید زمانش برای نیمه شب ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰ باشد.

نظر مک گریگور این بود که این موضوع به ترامپ اجازه خواهد داد وعده انتخاباتی‌اش برای خارج شدن از افغانستان را عملی کند.

این سرهنگ وقتی دید که در پیش نویس نهایی تاریخ خروج از افغانستان از ۳۱ دسامبر به ۱۵ ژانویه ۲۰۲۱ موکول شده و در مقابل اقدامی برعکس برای خروج از سومالی صورت گرفته شگفت زده شد. او در عین حال بر کنار گذاشتن دستورات برای خارج ساختن سربازان از آلمان، عراق و سوریه به عنوان اقداماتی غیر واقع بینانه در آن چارچوب زمانی تاکید کرد.

این گزارش ادعا می‌کند که میلر به طور مقتضی این دستور یک صفحه ای را در تاریخ ۱۱ نوامبر ۲۰۲۰ دریافت کرده و وقتی آن را خواند دچار شک و تردید شد. همچنین مقامهای ارشد نظامی شامل ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد کل مشترک ارتش آمریکا از این که ترامپ خواستار پایان دادن به ماجراجویی نظامی ۱۹ ساله در جهان شده اظهار تحیر کردند.

پت سیپولون، مشاور کاخ سفید تماسی از سمت پنتاگون درباره این دستور دریافت کرده و سپس مساله را به رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی ترامپ اطلاع داد. به نوشته آکسیوس، هیچ کداوم نمیدانستند که این دستور با وجود داشتن امضای ترامپ از کجا آمده است.

این دو مقام نسبت به این دستور مردد بوده و خواستار نشستی با ترامپ شدند و در این نشست میلی، میلر و اوبراین تلاش کردند با صحبت با رئیس جمهور در حال کناره گیری وقت آمریکا او را از برنامه اش برای خارج شدن سریع از این دو جبهه منصرف کنند.

ترامپ به آکسیوس گفت که بایدن که اکنون به دنبال اعتبار کسب کردن از بابت خروج از افغانستان است انتخابی جز عملی کردن این طرح نداشت چون ترامپ "قطاری ساخت که دیگر نمیشد آن را متوقف کرد".

او ادعا کرد در گفتگوی تلفنی مارس ۲۰۲۰ با ملا عبدالغنی برادر، رهبر طالبان به عنوان اولین تماس مستقیم از سوی یک رئیس جمهور آمریکا، او تضمین داده برای یک ساعت و در مسیر پایان ریاست جمهوری وی هیچ سرباز آمریکایی کشته نخواهد شد.

یک سخنگوی طالبان ادعای ترامپ درباره در خصوص تهدید ملا عبدالغنی برادر به برخورد سخت تر از قبل در صورت استفاده مجدد گروه‌های تروریستی از افغانستان به عنوان یک پایگاه را رد کرد.

ذبیح الله مجاهد به آکسیوس گفت، ترامپ "به اعمال فشار یا صدور تهدید و هشدار نپرداخت" و به جایش تاکید کرد که این گفتگوی تلفنی "صمیمانه و عادی" بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ارتش آمریکا ژنرال مارک میلی دونالد ترامپ آلمان افغانستان رابرت اوبراین طالبان ریاست جمهوری رئیس جمهور برای خارج مک گریگور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۹۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، رئیس دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا درباره اعتراضات دانشجویی گفته است: تمام اقدامات ما، از جمله درخواست کمک پلیس، نتوانست به تظاهرات پایان دهد.

رئیس دانشگاه جورج واشنگتن همچنین تاکید کرد کهما با مقامات پایتخت در تماس هستیم و پلیس حضور خود را در داخل و اطراف دانشگاه افزایش می‌دهد.

دانشگاه‌های سراسر آمریکا بعد از آگاهی از جنایات پرشمار رژیم اشغالگر قدس علیه مردم غزه و کشتار حدود ۳۵ هزار انسان بی‌گناه، عرصه اعتراض علیه سیاست‌های این رژیم و دولت آمریکا به عنوان مهم‌ترین حامی آن تبدیل شده است. در این بین یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که با گسترش اعتراضات به مراکز دانشگاهی مختلف آمریکا جلب توجه می‌کند، سیاست‌های دولت آمریکا و پلیس این کشور است. دولت و پلیس در این کشور بدون توجه به خواسته‌های معترضین، تنها سیاست سرکوب و بازداشت گسترده را در پیش گرفته است.

از روزهای ابتدایی حمله‌های رژیم صهیونیستی به غزه، جامعه آمریکا عرصه واکنش‌های مختلف به این رویداد بود. نظرسنجی‌های مختلف نشان از افزایش بی‌سابقه حمایت آمریکایی‌ها از مردم غزه دارد. طبق نظرسنجی گالوپ در مارس ۲۰۲۴ اکثر آمریکایی‌ها اقدامات رژیم اشغالگر در غزه را تأیید نمی‌کنند. تعداد مخالفان با اقدامات رژیم صهیونیستی از ۴۵ درصد در نوامبر ۲۰۲۳ به ۵۵ درصد افزایش یافت. دموکرات‌ها ۷۵ درصد دیدگاه منفی نسبت به اقدامات تل‌آویو دارند. رائد جرار از اندیشکده دموکراسی برای جهان عرب معتقد است که نظرسنجی فوق نشان از جدایی بین سیاست دولت بایدن و دیدگاه اکثر آمریکایی‌ها درباره اقدامات رژیم اشغالگر در غزه دارد و سیاست خارجی دولت آمریکا با انتظارات رای‌دهندگان هماهنگ نیست.

حمایت جوانان آمریکایی از فلسطینیان آشکارتر شده است. نظرسنجی پیو (PEW) در آوریل ۲۰۲۴ نشان داد که یک سوم از افراد بزرگسال زیر ۳۰ سال آمریکایی با مردم فلسطین همدردی می‌کنند و تنها ۱۴ درصد این احساس را نسبت به صهیونیست‌ها دارند. جوانان آمریکایی نسبت به مردم فلسطین نظر مساعدتری نسبت به صهیونیست‌ها دارند و از هر ۱۰ فرد زیر ۳۰ سال، شش نفر دیدگاه مثبتی نسبت به مردم فلسطین دارند. در میان آمریکایی‌های جوان، ۳۴ درصد دلایل حماس برای مبارزه با رژیم صهیونیستی را معتبر می‌دانند.

اعتراض‌های دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم فلسطین، ابتدا از دانشگاه‌های کلمبیا و هاروارد آغاز شد. دانشجویان معترض با صدور بیانیه‌ای مشترک، رژیم اشغالگر را به عنوان مسئول کامل جنگ معرفی کردند. این اعتراض‌ها به تدریج به شمار زیادی از دانشگاه‌های این کشور نظیر آموری، میشیگان، براون، پلی‌تکنیک هومبولت، برکلی، کالیفرنیای جنوبی، نیویورک، ییل، کلمبیا، ماساچوست، تگزاس، مینه‌سوتا و غیره گسترش یافت به گونه‌ای که تاکنون ۷۹ دانشگاه آمریکا درگیر اعتراض علیه رژیم اشغالگر قدس شده است. علاوه بر حضور دانشجویان، در برخی از دانشگاه‌ها اساتید حامی فلسطین نیز عمدتاً در اعتراض‌ها مشارکت فعال دارند.

خواسته اصلی دانشجویان آمریکایی، همبستگی با ملت فلسطین است که در چارچوب آن خواستار آتش‌بس دائمی در غزه، اتمام کمک‌های نظامی دولت آمریکا به رژیم اشغالگر، قطع همکاری دانشگاه با مجتمع‌های تسلیحاتی و کنار گذاشتن روند سرمایه‌گذاری دانشگاه‌ها در سرزمین‌های اشغالی شده‌اند. با اوج‌گیری اعتراض‌ها، مدیران برخی از دانشگاه‌ها درصدد توافق با دانشجویان برآمدند. برای مثال مسئولان دانشگاه براون ایالت رودآیلند اعلام کردند که با دانشجویان حامی فلسطین به توافق رسیده که در اکتبر ۲۰۲۴ توقف سرمایه‌گذاری در فلسطین اشغالی را به رأی بگذارد. دانشجویان نیز ضمن پایان دادن به تحصن خود، این توافق را یک پیروزی بی‌سابقه و امتیازی بزرگ برشمردند.

کد خبر 6097738

دیگر خبرها

  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار تشدید سرکوب معترضان حامی فلسطین شد
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...