Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-26@08:46:56 GMT

اهمیت برنامه‌ریزی و بودجه

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۵۹۵۸۸

اهمیت برنامه‌ریزی و بودجه

الگو‌های اقتصادی سایر کشور‌ها متناسب با شرایط و اقتضائات خودشان طراحی و اجرا می‌شوند و با قابلیت‌ها، نیازمندی‌ها و مقتضیات و بدنه اقتصاد مقاومتی ما ارتباطی ندارد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا خرسندیان؛ بدون شک یکی از مهمترین و اصلی ترین ارکان های اقتصادی یک کشور نظام برنامه ریزی و بودجه آن کشور می باشد و روشن کردن و قابل درک کردن آن برای سایر مردم(منظور افرادی که مطالعات اقتصادی و مالی ندارند و به صورت تخصصی آن را مورد بررسی قرار نمی دهند) امری بسیار مهم است؛ زیرا اگر هر کاری را مردم بفهمند و به آن روی بیاورند از آن مشکل گلستان ها خواهند ساخت و مطمئناً اگر مردم عزیز از شرایط اقتصادی و ارکان آن به خوبی خبر داشته باشند در به اتمام کشاندن و پیروز شدن کشور در این حمله ی تحمیلی اقتصادی به همانند دفاع مقدس هم بزرگترین نقش را ایفا خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

موتور محرک هر اقتصادی ،نظام برنامه ریزی و بودجه آن کشور می باشد یک نظام بودجه ریزی نظام مند، برنامه ریزی با آینده پژوهشی و نگاه به مسائل گذشته و با در نظر گرفتن توانایی ها، استعدادها، تمکن مالی و احصاء نیازمندی ها و برآورد مبتنی بر واقعیت هزینه های کشور برای یک سال عمل می شود. این نظام، علاوه بر بستر سازی جهت برقراری تراز مالی در سال پیش رو، مسائل و مشکلات سال آینده را حل و یا کمرنگ می کند.

 

لذا اگر اصلاح و ترمیمی بر این نظام اقتصادی معیوب قرار است صورت بگیرد یا نباید بگیرد و یا اگر هم می خواهد بگیرد نباید به صورت ناقص بلکه به صورت بنیادی، ساختاری و در تمام اجزاء و ابعاد انجام گیرد. ما برای نجات اقتصادمان یکی از نقاطی را که باید درست کنیم نظام برنامه ریزی و بودجه مان است و برای نجات این موتور محرک نباید از نسخه های وارداتی استفاده کنیم بلکه با اتکای به استعداد هایمان در حوزه های مختلف علوم اقتصادی،ظرفیت ها و قابلیت های پیدا و پنهان موجود در گستره ی جغرافیای کشور و متخصصین مسلط بر مسائل مالی و برنامه ریزی بودجه، به بومی کردن این موتور بپردازیم.

 

الگوهای اقتصادی سایر کشورها متناسب با شرایط و اقتضائات خودشان طراحی و اجرا می شوند و با قابلیت ها، نیازمندی ها و مقتضیات و بدنه اقتصاد مقاومتی ما ارتباطی ندارد. الگو ها و مدل های اقتصادی سایر کشورها نجات دهنده اقتصاد ما نخواهد بود. حال با این تفاسیری که خدمتتان عرض کردم باید ببینیم که چه کاندیدایی برای ریاست جمهوری۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ به دنبال این اصلاحات است. دانستن چند نکته ما را در شناخت بهتر فرد مطلوبمان کمک خواهد کرد.

 


مردم به عنوان انتخاب گران این عرصه رقابتی مهم و سرنوشت ساز باید ببینند که چه کسانی که دل به نسخه های وارداتی اقتصاد بسته اند و این شناخت را می توانند با نگاهی به سابقه ی گذشته آن ها دریابند و کسانی که اقتصاد ایران را با این همه منابع انسانی و مادی وابسته به خارج و به خصوص با تعامل با غرب می بینند آیا در بهبود این اقتصاد توانسته اند کاری از پیش ببرند؟ و در ثانی اگر کسی از کاندیداهای انتخاباتی علاج درد کشور را در نسخه های داخلی می بیند، آیا برنامه مشخصی دارد و یا اینکه سخنی بیش ندارد! اگر کاندیداهای ما هر کدام خود را علاج دهنده ی این اتومبیل خراب اقتصادی می داند باید نسبت خود را با نظام برنامه ریزی و بودجه کشور مشخص کند؛ چرا که نظام برنامه ریزی و بودجه کشور موتور این خودرو از کار افتاده است که خود این موتور سالهاست که نیاز به تعمیرات و اصلاحات بنیادی دارد.

 

رضا خرسندیان - مسئول هسته نظام برنامه ریزی و بودجه بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: یادداشت دانشجویی بودجه رئیس جمهور اقتصاد نظام برنامه ریزی و بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۹۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: سفر یک روزه سیدابراهیم رئیسی در شرایطی انجام شد که افتتاح ابرپروژه چندمنظوره سد و نیروگاه «اومااویا» یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این سفر بود؛ ابرپروژه‌ای که بیش‌از هر چیز نشان‌دهنده گام‌های موفق در پیشبرد راهبردهای مدنظر در عرصه دیپلماسی اقتصادی با بهره‌گیری از توانمندی‌های حوزه فنی – مهندسی کشور است.

رئیس‌جمهور ایران در جریان سفر به سریلانکا، علاوه‌بر بهره‌برداری از ابرپروژه «اومااویا»، رایزنی‌های دوجانبه‌ای هم با رانیل ویکرمسینگه، همتای سریلانکایی خود داشت. برگزاری نشست هیات‌های عالی‌رتبه مشترک دو کشور، امضای اسناد همکاری و برگزاری نشست‌مطبوعاتی روسای‌جمهور دو کشور، از دیگر برنامه‌های رئیسی در کلمبو بود.

مناسبات اقتصادی ایران و سریلانکا

قطار دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم درحالی به ایستگاه سریلانکا رسید که این کشور از نظر جایگاه ژئوپلتیک، از موقعیت ویژه‌ای در شبه قاره هند برخوردار است و همواره مورد توجه دولت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای قرار داشته‌است. این درحالی است که مناسبات تهران – کلمبو طی سال‌های گذشته همواره در مسیر پیشرفت بوده‌است و سریلانکا از مشتریان انرژی و خدمات فنی – مهندسی ایران به‌حساب می‌آید.

اگرچه طی دهه‌های گذشته ایران و سریلانکا در حوزه مبادله نفت و چای تعاملات قابل‌توجهی داشته‌اند، اما وجود توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متنوع در دوطرف، شرایط مناسبی را برای گسترش روزافزون همکاری‌های سیاسی – اقتصادی فراهم کرده‌است.

اهمیت «کلمبو» در تجارت دریایی

یک کارشناس مسائل شبه قاره هند در گفت‌وگو با همشهری آنلاین، با اشاره به اهمیت سفر رئیس‌جمهور به سریلانکا اظهارکرد: سریلانکا ازجمله کشورهای مهم در حوزه جنوب‌ آسیا محسوب می‌شود که گسترش همکاری‌ها با این کشور از جنبه‌های مختلف می‌تواند مزیت‌های قابل‌توجهی برای ایران به همراه داشته باشد.

امین رضایی‌نژاد افزود: شهر بندری «کلمبو» به‌عنوان پایتخت سریلانکا از اهمیت ویژه‌ای در حوزه تجارت دریایی برخوردار است و توجه بسیاری از کشورهای را به خود جلب کرده‌است. کلمبو در واقع نقطه عطفی در مراودات جاری در اقیانوس هند و عبور و مرور کشتی‌ها به‌شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه بیشتر کشتی‌های عبوری از این منطقه معمولا توقفی هم در بندر کلمبو دارند، گفت: این بندر از نظر راهبردی دارای اهمیت ویژه‌ای است و می‌توان آن را جزو بنادر مهم جهان به‌شمار آورد که برای کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای اهمیت ویژه‌ای دارد.

مزیت‌های راهبردی سریلانکا

این کارشناس مسائل شبه قاره هند با اشاره به اهمیت توسعه مناسبات ایران و سریلانکا عنوان کرد: طی سال‌های اخیر شاهد یک جنگ کمتر رسانه‌ای شده میان ابرقدرت‌های جهان برای حضور پررنگ‌تر در سریلانکا بوده‌ایم و آنها کوشیده‌اند با افزایش مناسبات با این کشور از مزیت‌های راهبردی این موضوع استفاده کنند.

رضایی‌نژاد با اشاره به حضور پررنگ چینی‌ها در سریلانکا طی سال‌های اخیر اظهارکرد: چینی‌ها طی سال‌های اخیر اقدام‌های گسترده‌ای به‌منظور توسعه بندر «هامبانتوتا» در قسمت جنوبی سریلانکا و در نزدیکی مسیر کشتیرانی بین‌المللی انجام داده‌اند؛ اقدامی که نقش ویژه‌ای در کنترل تجارت دریایی ازسوی چینی‌ها دارد.

وی با اشاره به راهبرد ایران برای نقش‌آفرینی موثرتر در معادلات نظام بین‌الملل، عنوان کرد: گسترش فعالیت‌ها و ظرفیت‌ها در عرصه تجارت و حمل‌ونقل دریایی، یکی از مهم‌ترین ابزارها در مسیر نیل به راهبرد محوری افزایش تاثیرگذاری بر مناسبات بین‌المللی است؛ راهبردی که بیش از پیش اهمیت گسترش روابط با سریلانکا را نمایان می‌کند.

رضایی‌نژاد همچنین تاکید کرد: ازسوی دیگر اگر می‌خواهیم نقش‌آفرینی موثرتری در حوزه شبه‌قاره هند داشته باشیم، ناگزیر به توسعه مناسبات با سریلانکا هستیم.

فرصتی برای ارتقای جایگاه دیپلماسی عمومی ایران

این کارشناس مسائل شبه قاره هند با اشاره به برخورداری سریلانکا از جمعیت مسلمان (حدود ۱۰ درصد)، عنوان کرد: با توجه به اینکه جمعیت مسلمانان سریلانکا طی سال‌های اخیر ازسوی جریان‌های بودایی افراطی مورد ستم بوده‌اند، توسعه مناسبات تهران – کلمبو سبب ارتقای جایگاه دیپلماسی عمومی ایران در جهان اسلام خواهد شد.

رضایی‌نژاد با اشاره به نقش محوری جمهوری‌اسلامی در تحولات جهان اسلام ادامه داد: نکته اینجاست که رقبای ایران در حوزه جهان اسلام، مانند مصر، ترکیه، قطر، عربستان و پاکستان توجه ویژه‌ای به مسلمانان سریلانکا ندارند و جایگاهی برای این کشور در پازل سیاسی خود قائل نیستند.

وی افزود: با توجه به چنین رویکردی، گسترش روزافزون مناسبات ایران و سریلانکا از اهمیت قابل توجهی برخوردار است و باید با جدیت ویژه‌ای ازسوی دستگاه سیاست‌خارجی کشور پیگیری شود.

اهمیت توسعه همکاری‌های اقتصادی

این کارشناس مسائل شبه قاره هند درباره اهمیت توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران و سریلانکا تصریح کرد: با توجه به شرایط تحریمی ایران، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی به‌منظور گسترش مناسبات دراین حوزه، می‌تواند گام مهمی در مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها به‌حساب آید.

رضایی‌نژاد با اشاره به ضرورت توسعه صادرات محصولات ایرانی به سریلانکا، اضافه کرد: اگرچه سریلانکا جزیره‌ای کوچک به‌حساب می‌آید، اما می‌تواند به‌عنوان یک مقصد صادراتی مهم برای ایران باشد. رقابت قدرت‌های جهانی به‌منظور ایفای نقش بیشتر در سریلانکا نشان‌دهنده ظرفیت‌های اقتصادی و اهمیت موقعیت ژئوپلتیک این کشور است.

کد خبر 847066 برچسب‌ها ایران و سریلانکا سیاست‌ خارجی سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد