Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@12:36:33 GMT

ادعای ماس و بلینکن در خصوص تلاش برای تنش زدایی در غرب آسیا

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۶۲۸۶۰

ادعای ماس و بلینکن در خصوص تلاش برای تنش زدایی در غرب آسیا

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزرای خارجه آلمان و آمریکا روز چهارشنبه در گفت‌و‌گوی تلفنی به بررسی آخرین تحولات غرب آسیا همزمان با تشدید تنش در غزه و موارد دیگر از جمله پروژه «نورد استریم-2» پرداختند.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان و«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در تماس تلفنی با هم  گفتند که تنش زدایی در خاورمیانه در این برهه اولویت نخست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در توییت وزارت خارجه آلمان در این باره آمده است که وزرای خارجه آلمان و آمریکا بر تداوم تلاش‌های دیپلماتیک  بدین منظور تاکید کردند.

این در حالی است که آمریکا و آلمان در چند روز گذشته بارها حمایت خود را از تل آویو اعلام کرده و حتی دولت آمریکا از توافق ارسال سلاح‌های پیشرفته به رژیم صهیونیستی خبر داد.

به گزارش اسپوتنیک، هایکو ماس و آنتونی بلینکن در این گفت‌وگو همچنین در زمینه چالش‌های روسیه ،چین و خروج نیروهای آمریکا از افغانستان رایزنی کردند.  وزیر خارجه آمریکا در گفت‌وگو با ماس باردیگر مخالفت آمریکا با پروژه گازی نورد استریم-۲ را بیان کرد.

این در حالی است که منابع آگاه سه‌شنبه گفتند که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا  قصد دارد شرکت مجری پروژه خط لوله گازی «نورد استریم -۲» و مدیرعامل  آن را که گاز  طبیعی روسیه را به آلمان ارسال می‌کند، از تحریم‌ها معاف کند.   برخی منابع آمریکایی گفته‌اند که دولت بایدن قصد معافیت از تحریم‌های یک شرکت مجری پروژه نورد استریم-۲ را دارد و وزارت خارجه این کشور با استناد به منافع ملی ایالات متحده، از اعمال تحریم‌ها چشم پوشی می‌کند.

منابع مطلع گفته‌اند که مقام‌های ارشد دولت بایدن به این نتیجه رسیده‌اند که تنها راه توقف بالقوه این پروژه  که ۹۵ درصد پیشرفت داشته، تحریم  آلمان به عنوان مصرف کنندگان نهایی گاز صادراتی روسیه است، اما دولت بایدن مایل به قطع رابطه خود با آلمان بابت اجرای پروژه نورد استریم-۲ نیست.

تکمیل پروژه نورد استریم-۲ یک پیروزی بزرگ ژئوپلیتیکی برای «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه است و به او قدرت جدید قابل توجهی در اروپا می‌دهد. در حال حاضر گاز روسیه باید از طریق اوکراین عبور کند و راهی اروپا شود. دور زدن اوکراین با خط لوله مستقیم به آلمان فرصتی برای روسیه است که می‌تواند هدف خود را از اروپای غربی پیش ببرد.

خط لوله نورد استریم- ۲ قرار است بعد از تکمیل، سالانه با ظرفیت ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی روسیه را از طریق دریای بالتیک به آلمان برساند. 

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی روسیه هایکو ماس وزیر خارجه آلمان آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا غزه نورد استریم 2 نورد استریم ۲ خارجه آلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۲۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟

آمریکا همزمان با حملات هوایی به الحدیده، صعده و صنعا برای حمایت از رژیم صهیونیستی، پروژه ای سیاسی - امنیتی برای تضعیف دولت نجات ملی یمن را به اجرادرآورده تا بار دیگر آتش جنگ داخلی در این کشور را شعله‌ور نماید. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با استمرار عملیات نیروهای یمنی در مقابله با کشتی های رژیم صهیونیستی در باب‌المندب برای حمایت از مردم غزه، آمریکا تحرکات سیاسی خود را با هدف تضعیف دولت صنعا آغاز کرده است. آمریکا به موازات عملیات موسوم به "نگهبان رفاه" که با همراهی انگلیس در غرب اقیانوس هند و دریای سرخ به اجرا درآورده، پروژه سیاسی را  با نقش آفرینی "استیون فاگین" به اجرا درآورده است.

براساس گزارش ها، استیون فاگین، سفیر آمریکا در یمن که سابقه سرکنسولی در اربیل و ریاست دفتر ایران در وزارت خارجه آمریکا را بر عهده داشته است، تلاش می کند تا گروه های مختلف در یمن را علیه دولت نجات ملی که در صنعا مستقر می باشد، متحد نماید. تلاش های فاگین طی دو ماه گذشته باعث شد تا از حجم حملات لفظی و رسانه ای میان اعضای شورای ریاستی (به ویژه بازمانده های دولت «منصور هادی»، رئیس جمهور مخلوع) کاسته شود و هم نشانه هایی از کاهش اختلاف میان این شورا با شورای انتقالی جنوب هم نمایان شد.

در این راستا، «رشاد العلیمی»، رئیس شورای ریاستی در همین بازه زمانی بارها از تلاش ها برای وحدت و همکاری برای مقابله با دولت صنعا سخن گفت و در مصاحبه ای در 18 آوریل با جمعی از خبرنگاران مصری اظهار داشت: اعضای شورای ریاستی شرایط استراتژیک کنونی را درک می کنند و دولت (در تبعید) بر ایجاد تحول استراتژیک که به سود منطقه باشد، تاکید دارند. سفیر آمریکا در یمن همزمان با تلاش برای یکصدا کردن شورای ریاستی تلاش برای کاستن از اختلافات موجود میان شورای ریاستی و شورای انتقالی جنوب را به طور ویژه در دستور کار خود قرار داده است. فاگین در همین راستا نشستی در 28-29 آوریل با حضور 24 حزب، گروه و مجموعه سیاسی یمنی مخالف دولت نجات ملی در عدن برگزار نمود.

این نشست که توسط آژانس توسعه بین المللی و مرکز دموکراسی وابسته به وزارت خارجه آمریکا برگزار گردید، به توافقی هفت بندی منجر شد که بر اصول صلح و همکاری میان بازیگران مخالف دولت صنعا تاکید داشت. در این توافق بر بندهایی همچون مبارزه با تروریسم، تشکیل دولت فراگیر و حل مشکل جنوب (بدون اشاره به استقلال) تاکید گردید و فاگین سفیر آمریکا در سخنانی بر تعهد کشورش بر اجرای این اصول تاکید نمود. با وجود تلاش های مذکور، شورای انتقالی جنوب پس از نشست تحت سرپرستی آمریکا با لحنی منفی به این نشست پرداخت و از گنجانده نشدن حق جدایی و استقلال جنوب انتقاد کرد تا نشان دهد رسیدن به توافق فراگیر در یمن تا چه حد دشوار است.

آمریکایی ها همزمان با این تلاش های سیاسی، در حوزه نظامی و امنیتی هم وارد عمل شده اند و سایت "الخلیج" در این زمینه خبر داد که آمریکا نیروهای مخالف حوثی ها در یمن از جمله شبه نظامیان وابسته به شورای ریاستی موسوم به نیروهای مقاومت ملی و عمالقه (مزدوران امارات) را به طور مستقیم و بی واسطه مسلح کرده است. همچنین نیروهای جدایی طلب جنوب هم توسط آمریکایی ها برای جنگ با دولت نجات ملی در صنعا تسلیح شده اند و سفرهای چندماه گذشته استیون فاگین به حضرموت در ارتباط با همین تلاش ها بوده است.

آمریکا درحالی همزمان با حملات هوایی به الحدیده، صعده و صنعا برای حمایت از رژیم صهیونیستی، پروژه ای سیاسی - امنیتی برای تضعیف دولت نجات ملی یمن را به اجرادرآورده که طی یکسال اخیر نه تنها درگیری میان عربستان با یمن متوقف شده بود، بلکه اوضاع جنگ داخلی در مناطقی همچون تعز و مارب هم تا حد زیادی آرام شده بود.  دور از انتظار نیست که با آغاز فاز عملیاتی پروژه آمریکا، تلاش ها برای صلح در جنوب شبه جزیره به کلی به شکست کشیده شود که این امر حتی به ضرر منافع متحدان عربی واشنگتن تمام خواهد شد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • ادعای مهندسی معکوس سلاح کلیدی آمریکا در ایران
  • آلمان سفیر خود را از مسکو فرا می‌خواند
  • مسکو: با استقرار موشک‌های آمریکا در آسیا-اقیانوسیه مقابله می‌کنیم
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • آغاز عملیات آسفالت معابر کوی نورد اهواز
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟
  • گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی
  • بلینکن: به تنهایی قادر به رقابت با حضور فزاینده چین دراقیانوس آرام نیستیم
  • ‏تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است