Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@10:23:38 GMT

نامی: وزرای دولت‌های نهم و دهم خوب کار کردند

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۶۳۷۷۱

نامی: وزرای دولت‌های نهم و دهم خوب کار کردند

خبرگزاری تسنیم: امیر سرتیپ «محمدحسن نامی» نامی‌ است که در عرصه نظامی‌گری و وزارت شنیده شده است. او آخرین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت احمدی نژاد بود و پیش از آن نیز معاونت وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را بر عهده داشت.

 

ریاست سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، معاونت ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران، جانشینی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران در کشور کره شمالی، ریاست اداره دوم ستاد مشترک ارتش، عضویت شورای امنیت کشور، عضویت گروه پدافند غیرعامل کشور، استادی مشاور مطالعات گروهی دانشکده فرماندهی ستاد و فرماندهی یگان‌های مختلف عملیاتی در سال‌های دفاع مقدس از دیگر سوابق امیر نامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتگوی ما با این داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست‌جمهوری را ادامه می‌خوانید:

تسنیم: شما جزو افرادی هستید که در انتخابات ثبت‌نام کردید و سوابق متعددی در نیروهای مسلح و دولت داشتید و فکر می‌کنم جز معدود کاندیداهایی هستید که رشته تحصیلی‌اش مرتبط با بحث ریاست جمهوری است و رشته کشورداری خواندید‌. چه انگیزه‌ای موجب شد در این دوره وارد عرصه انتخابات شوید؟ با توجه به اینکه شرایط کشور از جهات مختلف معیشتی، اقتصادی، سیاسی، سیاست خارجه و... دشوار است، چه برنامه‌ای برای حل کردن مشکلات کشور دارید؟

امیر نامی:  ما نمی‌گوییم کشور در شرایط سخت هست. زمانی این اتفاق می‌افتد که فشار دشمن زیاد باشد و امکان پاسخگویی به آن نباشد. اما به هرصورت بعضی قسمت‌ها به خصوص اقتصاد، مردم را تحت فشار قرار داده ‌است. اینکه من برای انتخابات اعلام حضور کردم به چند جهت است‌، یکی اینکه من در نیروهای مسلح توانمندی و آشنایی خوبی دارم. امروز ما در بُعد دفاعی، امنیتی و نظامی بسیار قوی هستیم، اگر قوی نبودیم آمریکا و صهیونیسم بین الملل ما را می‌‌زد و شاید اصلا کشور ایران دیگر وجود نداشت. چون رژیم صهیونیستی عقیده داشت که راه رسیدن به خاورمیانه بزرگ تنها از طریق حذف ایران امکان‌پذیر است. اما همچنان به دنبال راهکار هستند و امروز این راه برایشان از عراق می‌گذرد. البته با وجود محور مقاومت و نیروهای ارزشمند آن و وجود مرد و قهرمان ملی و جهانی مثل شهید سلیمانی تقریبا محدود شد.

همانطور که عرض کردم ما امروز در بعد دفاعی بسیار قوی هستیم. وقتی که نیروی هوافضای سپاه توانست در یک اقدام خارق‌العاده با سامانه سوم خرداد پیشرفته‌ترین هواپیمای بدون سرنشین آمریکا را هدف قرار دهد؛ آن هم هواپیمایی که از آسمان کشورهای زیادی عبور کرده بود. نشان می‌دهد که از توانمندی بسیار بالایی برخوردار هستیم.

** چرا علی‌رغم اقتدار دفاعی در سیاست عقب ماندیم؟

ما در بُعد دفاعی بسیار قوی هستیم. اگر امروز موشک‌های نقطه زن ما نبود وضعیت ما اینگونه نبود. اما سایر بخش‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ...نتوانستند دوش به دوش اقتدار دفاعی ما پیش بروند. مثلا بعد سیاسی کشور می‌توانست در کنار بُعد نظامی و دفاعی ما حرکت کند‌. ما الان می‌بینم کشورهایی که در بعد نظامی قوی هستند، بُعد سیاسی‌شان را نیز تحت آن حرکت می‌دهند.

چرا امروز در سیاست علی‌رغم اقتدار دفاعی عقب ماندیم؟ این جای بحث و بررسی دارد. ما باید از این توانمندی برای اقتدار سیاسی استفاده کنیم. اگرچه جمهوری اسلامی ایران به لحاظ ساختاری، جایگاهی و قدرتی که رهبری در هدایت کشور دارند بسیار قوی عمل کرده؛ اما مسئولین و عهده داران سیاست خارجی نتوانستد خوب عمل کنند. بُعد دیگر بعد اقتصادی است. نیروهای مسلح در اقدامات اقتصادی نیز می‌توانند موثر باشند اما از آنها خواسته نشده است. من توان نیروهای مسلح را می‌شناسم.

به طور مثال عرض می‌کنم، در 8 سال گذشته 48 میلیارد دلار نهاده دامی مثل جو و ذرت وارد کردیم. به شما قول می‌دهم اگر دو یا سه میلیارد آن را به سپاه یا ارتش می‌دادند چندین برابر این نهاده دامی تولید می‌شد. ضمن اینکه ما نباید کشور را در خصوص محصولات استراتژیک به خارج و به ویژه دشمن وابسته کنیم. الان اگر نهاده دامی نباشد تولید مرغ، تخم مرغ، لبنیات و گوشت قرمزمان دچار مشکل می‌شود و این عدم بهره برداری از توانایی‌های نیروهای مسلح در زمینه تولید نیز می تواند باشد.

در قانون اساسی آمده که دولت می‌تواند از تجهیزات و امکانات و نیروی انسانی نیروهای مسلح به منظور خدمات دهی عمومی بهره برداری کند. من احساس می‌کنم که باید به این بعد پرداخته شود. من با توانمندی های نیروهای مسلح آشنایی دارم. اگرچه نیروهای مسلح تحت فرماندهی رهبری است اما اگر دولت درخواست کند حتما موافقت خواهد شد. ما الان در زمینه گوشت و ماهی مشکل داریم. به طور مثال به نیروی زمینی پرورش گاو و گوسفند هم در کنار کارشان محول شود یا به نیروی دریایی علاوه بر مسئولیت‌های دیگر، ماهی گیری یا به عبارتی کمک به پایین آوردن قیمت ماهی محول شود. به مردم می‌گویند ماهی مصرف کنید اما با چه قیمتی؟ اصلا در دسترس مردم با این درآمدها هست؟

** کشور به تجدید برنامه نیاز دارد

کشور نیاز به تجدید برنامه دارد؛ نمی‌گویم تغییر ساختار. باید قوانینی که مربوط به وزارتخانه‌ها و سازمان‌هایی که عهده‌دار تولید، سیاست خارجه، سیاست‌های فرهنگی و... هستند بازنگری شود. نکته مهم بعدی این است که ما برنامه‌های اجرایی مهم مثل آمایش ملی یا آمایش سرزمین است که سال‌هاست زمین مانده است. تعریف علمی آمایش ملی به قراری نسبت منظم بین انسان فعالین و فضا گفته می‌شود و ما نه تنها نزدیک به این نسبت نظم نیستیم بلکه سال‌هاست از آن دور شده‌ایم.

یکی از بی توجهی‌هایی که دولت‌های گذشته به این امر کرده‌اند باعث شده که جمع بزرگی از روستانشینان ما که عهده‌دار تولید بودند حاشیه‌نشین شوند. گفته می‌شود دوازده میلیون و هفتصد هزار نفر حاشیه‌نشین داریم. وقتی ما از نسبت منظم صحبت می‌کنیم انسان و فعالیت که مشخص است؛ اما فضا به چیزی گقته می‌شود که با دست بشر روی عرصه جغرافیا ایجاد می‌شود. الان ما در این فضا با یک بی‌عدالتی روبرو هستیم؛ کشوری با وسعت یک میلیون و 873 هزار و 959 کیلومتر. سوال اینجاست که چرا علی‌رغم این وسعت ما مردم را جمع کردیم در یک شهر بزرگی مثل تهران که باید با رنج و مشقت زندگی کنند؟ عدم  اجرای آمایش سرزمینی موجب بی‌عدالتی‌های دیگر نیز شده است. الان 29 تا 31 درصد اقتصاد کشور فقط در تهران است. 50 تا 53 درصد اقتصاد کشور در هفت شهر دیگر است.

** استقرار دولت الکترونیک، موجب شفاف‌سازی خواهد شد

در آمایش ملی نیاز به یک حرکت برنامه‌ریزی شده است. برای یک بار سند آمایش ملی تنظیم می‌شود. این آمایش 44 پیوست دارد. یکی از آن‌ها پیوست محیط زیست است که الان بسیار هم آسیب دیده است. یکی دیگر از این پیوست‌ها می‌تواند تغییر ساختار دولت باشد. پس چه زمانی باید دولت الکترونیک را پیاده کنیم؟ دولت الکترونیک به  دولتی گفته می‌شود که 24 ساعته در 365 روزه سال آماده پاسخگویی است‌. ما بایستی شبکه ملی اطلاعاتمان را که در همین شبکه فیبر نوری و اینترنت داخلی داشته باشیم و این دولت الکترونیک را مستقر کنیم. در این صورت در دولت شاهد شفاف‌سازی خواهیم بود. در این صورت هزینه پایین خواهد آمد و مردم به راحتی کارشان انجام خواهد شد.

تسنیم: شما در مورد نقش نیروهای مسلح در کمک‌رسانی به دولت اشاره کردید. در بحث کرونا هم شاهد خدمات شایان نیروهای مسلح بودیم. اما گاهاً از زبان برخی‌ها مطرح می‌شود که نظامی‌ها حق ورود به عرصه سیاسی ندارند. از طرف دیگر برخی مدعی می‌شوند که ورود نیروهای مسلح به عرصه خدمات به نوعی رقیب بخش خصوص محسوب می‌شود. در مورد این دو گزاره نظر شما چیست؟ حضور نیروهای مسلح در عرصه سیاست چه حدی دارد و حضورشان در عرصه خدمات چقدر ممکن است نافی بخش خصوص باشد؟

امیر نامی: از اواخر دهه سوم قرن بیستم تا کنون حدود 37 رییس جمهور نظامی در دنیا ورود کردند که البته آنها در دوران سخت وارد شدند. ما الان نمی‌گوییم دوران سختِ قحط الرجال است اما وقتی می‌گوییم نظامی یعنی کسی که قبلا نظامی بوده اما الان غیر نظامی محسوب می‌شود‌. مثلا ژنرال دوگول وقتی وارد شد که فرانسه با مشکلات زیادی مواجه بود و او طرح آمایش ملی را اجرا کرد و حتی یک جمله ای گفت که می‌خواهم دوباره سرزمینمان را تصرف کنم. بنابراین می‌بینیم نظامی به فردی اطلاق می‌شود که الان جز نیروهای رسمی هست.

وقتی بیرون از مجموعه های نظامی هستید، بنابر قانون می‌توانید شرکت کنید؛ اما اگر نظامی به فردی گفته شود که تابع نظم و مقررات و اجرای قوانین باشد این خیلی خوب است. یکی از شالوده‌های کار این است که هر کس رییس جمهور شد اول باید قانون گرا باشد. به نظر من نظامی‌ها صلح طلب، انسان دوست و مردمی هستند که مدیریتشان واقعی تر است. ما در این زمینه افراد زیادی مثل شهید صیاد شیرازی داشتیم که بسیار منضبط، معتقد و توانمند بود ولی در عین حال برادر و دوست یک سرباز و افسر بود که می‌شد به او تکیه کرد.

** کارها را باید به مردم واگذار کرد

در بُعد دوم که بخش خصوصی است بایستی تمام کارها را به مردم واگذار کنیم. امروزه در کشورهایی که دولت الکترونیک اجرا شده سه بُعد دیدند. خدمات دهنده و خدمات گیرنده که دو بعد اصلی و قسمت عمده "وار" است که توسط مردم انجام می‌شود و دولت فقط نظارت می‌کند. مدیران ما بیشتر مدیر هزینه هستند و به درآمد و اینکه از کجا بیاید فکر نمی‌کنند. الان تمام سازمان‌های خصوصی در برابر مردم پاسخگو هستند اما دولت‌ها کجا پاسخگو هستند؟ الان حتی در نیروهای مسلح نسبت‌های نیروهای نظامی هم به افراد واگذار شده. به همین خاطر باید به سرعت به سمت خصوصی سازی برویم و هزینه‌ها را کاهش دهیم. ضمن اینکه بایستی به مردم خدمت کنیم. باید عمده دولت را به مردم واگذار کنیم بویژه شرکت‌های دولتی را. البته این شرکت‌ها الان بیشتر زیان ده هستند.

تسنیم: یکی از مشکلاتی که الان در کشور مطرح است این می باشد که ما ایده حکمرانی نداریم؛ مسئولی که بر مسند قدرت می‌نشیند شاید ایده هایی در ذهن دارد که با سیاست‌های کلی نظام و اهداف و چشم انداز همخوانی نداشته باشد یا اینکه اصلا ایده‌ای نداشته باشد. لذا یکی از مشکلات اصلی کشور ما ایده حکمرانی و برنامه‌هایی است که باید با چشم انداز و برنامه‌های کلان کشور منطبق شود. خلا آن را در هشت سال گذشته به خوبی احساس کردیم. آیا شما ایده‌ای برای حکمرانی دارید و آیا برنامه‌ای برای چگونه پیش بردن برنامه‌ها و دستیابی به اهداف دارید؟ ضمن اینکه مسیری را باز کنید که در آینده دولت‌ها پس از روی کار آمدن بر اساس ایده‌ها و برنامه عمل کنند. مردم هم به آن‌ها رای بدهند.

نامی: اول اجازه می‌خواهم در خصوص حکمرانی مواردی را عرض کنم. می‌دانید که جمهوری اسلامی ایران چشم انداز داشته و برنامه‌های متعددی را تصویب کرده اما در اجرایشان ضعیف بودیم. فرمایشات رهبری اکثرا تدوین شده و برنامه‌ای برای اینده هستند که می‌شود روی همه آنها کار شود و در مسیر اجرایی دولت قرار داد. ما در اجرا ضعیف هستیم چون مدیرانی که در سطح کلان قرار می‌گیرند نوع حکمرانی را خوب نمی‌دانند. الان خیلی از کشورها مدرسه حکمرانی دارند. ما هم چند سالی است مدرسه حکمرانی شهید بهشتی تحت نظر دانشگاه علی دفاع ایجاد کرده ایم. در این مدارس آموزش همزبانی، همراهی و هماهنگی داده می‌شود و اینکه چگونه حرکت کنیم و چگونه پشتیبانی کنیم تا به اهداف کلان ملی برسیم‌. به نظرم مهمترین ضعف ما در اجراست که برای اجرا در این مدارس انضباط اجرای قوانین و ... تاکید می‌شود.

** 64 برنامه برای اداره دولت دارم

مدیریت کلان یک مدیریت استراتژیک است. رئیس جمهور، وزرا و روسای سازمان‌ها بایستی به مدیریت استراتژیک اشراف داشته باشند. این نیاز به آموزش دارد و حتما باید در مدرسه حکمرانی شهید بهشتی این کار انجام شود. من برای دولت آینده 64 برنامه نوشتم که آنها به ترتیب باید اجرا شود. مردم به دولت بی اعتماد شده اند و اعتمادشان خدشه دار شده یا همراهی نمی کنند یا اگر اقدامی باید انجام دهند منفعلانه عمل می‌کنند‌. پس یکی از برنامه‌ها جلب اعتماد مردم ظرف 4 ماه اول دولت است. اگر مردم همراهی نکنند تمام برنامه‌ها با شکست مواجه می‌شود؛ آن هم در جمهوری اسلامی ایران که اساسش بر پایه مردم سالاری دینی است.

علاوه بر این برنامه، در 4 ماهه اول برنامه دیگری نیز دارم که بتوانیم یک تعادل در توانمندسازی مردم برای خرید مایحتاج عمومی‌شان فراهم کنیم. کارگری که روزکار است از کجا بیارود و بخورد؟ او حتی اگر بخواهد نان و پنیر بخورد، ما بایستی در 4 ماهه اول قدرت خرید را برای دهک‌های پایین، بالا بیاوریم و پس از آن با این اعتمادسازی جامعه را به سمت جلو حرکت دهیم. اعتماد یک روزه به دست نمی‌آید. چهار برنامه برای بازنگری قوانین دارم که مربوط به حوزه تولید است. اگر دقت کنید این قوانین وجود دارند اما در خیلی از جاها با یکدیگر تضاد دارند و همین عامل موجب می‌شود در زمینه تولید حرکت خوبی انجام نشود.

دو برنامه من شامل این می‌شود که چگونه ما تولیدگران را در بخش‌های مختلف مثل صنعت، کشاورزی و خدمات فعال کمک کنیم. یک برنامه که بسیار مهم است مربوط به بخش مسکن و ساختمان است. این بخش بسیار آسیب دیده و مسکن به قیمتی رسیده که خیلی از زوج‌های ما توانایی داشتن یک واحد خانه را ندارند. حالا ما مدام به جوان‌ها می‌گوییم ازدواج کنید اما توانایی مهیا کردن مسکن ندارند! کشور ما با این همه ثروت دارد یعنی بالقوه همه مردم ایران ثروتمند هستند؛ اما کسی نبوده که این منابع را به ثروت تبدیل کند. الان در کره شمالی که ثروتش اندازه ورامین ما نیست برای زوجی که یک سال به ازدواجشان مانده خانه فراهم است و این از نکات مثبتی است که می‌شود از این جامعه بسیار پادگانی استفاده کنیم.

** به زودی شاهد سقوط هژمونی آمریکا خواهیم بود

تسنیم: یک فایل صوتی که از آقای ظریف منتشر شد نشان داد که ایشان دوگانه‌ای میان میدان و دیپلماسی میان اذهان عمومی مردم ایجاد کرده است که شاید قبلاً چنین دوگانه‌ای در ذهن آن‌ها وجود نداشت. آقای ظریف خودشان را در این سخنان بخشی از دیپلماسی دانستند و سردار سلیمانی را نماد میدان معرفی کردند و میدان و دیپلماسی را در تقابل یکدیگر قرار دادند. شاید بخشی از این اظهارات به ضعف ما در حکمرانی برگردد که مدیران کشور نگاه درستی به عرصه تحولات کشور و تحولات منطقه ندارند و به فکر تقابل و همپوشانی هستند. به نظر شما که بیش از 40 سال در ارتش حضور داشتید این دوقطبی چقدر حصحیح است و آیا در کشورهای دیگر نیز ما این دوگانه را داریم و اینکه آیا تلاش‌های شهید سلیمانی در تقابل با عرصه دیپلماسی کشور بود یا خیر؟

امیرنامی: قدرت دفاعی می تواند پشتیبان دیپلماسی باشد‌. اگر امریکا الان قدرت نظامی نداشت چگونه می توانست آنقدر به مردم دنیا زور بگوید؟ سیاست امریکا در جهت توسعه استکبار و قدرت نظامی اش است. به عقیده من این عدم شناخت یا به قول معروف عدم آموزش حکمرانی موجب چنین خطاهایی می شود.

شهید سلیمانی توانست در وضعیت سختی ماجرا را به خوبی مدیریت کند و با مدیریت مستشاری که صورت گرفت کشور عراق و سوریه و منطقه غرب آسیا را از خطر داعش نجات دهد. داعش سال‌ها توسط یکی از کشورهای منطقه آماده بود، آموزش داده می‌شد و هزینه‌اش توسط کشورهای مرتجع تامین می‌شد. برنامه ریزی و طراحی آن با انگلیس، آمریکا و رژیم صهیونیستی بود و هرآنچه داشتند پای کار آوردند. اسلحه، اطلاعات، بودجه و فضای مجازی توسط آنها به داعش داده شد. آن‌ها جذب نیرو کردند و عملیات روانی انجام دادند.

وقتی که داعش وارد موصل شد همه فکر می‌کردند ارتش مجهزی وارد شده درصورتی که 400-500 نفر بیشتر نبودند؛ اما چون از طریق فضای مجازی که صهیونیست‌ها در اختیار آنها گذاشته بود با یک عملیات روانی میان مردم رعب و وحشت ایجاد کردند و مردم قالب تهی کردند. آن موقع بیش از سه هزار و 800 نفر نیروی نظامی ارتش عراق آنجا بودند؛ به طور مثال وقتی پایگاه آموزشی نیروی هوایی عراق را گرفتند جوانان بسیاری را که در اوج قدرت و توان جوانی بودند، سربریدند و بعضی‌ها را تیر زدند و در کانال انداختند.

هرکسی باشد فکر می‌کند انجام این کار توسط دو سه هزار نفر انجام شده اما اینطور نبود و آنها فقط 126 نفر بودند اما فضای مجازی به آنها کمک می کرد. نظر من این است که اگر تلاش‌های مخلصانه، عارفانه و از جان گذشته شهید سلیمانی نبود الان شهرهای ما وضعی بهتر از حلب و موصل نداشتند و معلوم نبود که سرهای ما در سبد کدام یک از داعشی ها باشد.

سیاست خارجی می توانست از این قدرتی که جمهوری اسلامی به برکت رهنمودهای فرمانده معظم کل قوا و به برکت دلاورمردی‌های شهید بزرگوار سردار سلیمانی داشت را بهترین بهره‌برداری داشته باشد؛ البته این کار را کردند اما با تردید. 

تسنیم: تعدادی از افرادی که اعلام کاندیداتوری کرده‌اند از مدیران دولت نهم و دهم هستند، آیا شما با  آقای احمدی نژاد برای کاندیداتوری دیداری داشته و بعد از وزارت هم با ایشان ارتباط سیاسی داشته‌اید؟

امیر نامی: اکثر کسانی که الان اعلام کاندیداتوری کرده‌اند، ارتباطی خاصی ندارم. اگر دولت نهم و دهم خوب کار کرد شاید بخشی از آن به خاطر وزرای پاکدستی بودند که کار کردند و آینده نشان خواهد داد که آنها مشکلی نداشتند. من حقوق وزارت نگرفتم و همان حقوق که سازمان جغرافیایی می داد را می‌گرفتم و به قول معروف در فکر مال‌اندوزی نبودم و نیستم.

اینگونه نبودم که بگویم امریکا بد است اما فرزندم را برای تحصیل و زندگی به آمریکا بفرستیم. یا بگویم انگلیس یا فرانسه این طور و آن طور هستند آن وقت خانواده‌ام آنجا زندگی کنند. این دوگانگی توسط مردم در بین مسئولین خیلی دیده می‌شود. بعد از آن مردم دیگر به شما اعتماد نخواهند کرد. افرادی که از دولت نهم و دهم درحال حاضر برای کاندیداتوری آمده اند افراد توانمندی هستند و آدم‌هایی بودند که خیلی می دویدند. ماباید تلاش کنیم به روستاها و شهرهای مختلف کشور برویم چرا که با نشستن کاری درست نمی شود. ما اگر به مردم اتکا کنیم به حرکت و مدیریت ما برکت می‌دهد.

ما در نیروهای مسلح چند اصل داریم که یکی از مهمترین آن ها اصل وحدت است. اگر این محقق نشود شما به هیچ کدام از اهدافتان نمی‌رسید حتی علی رغم اینکه همه امکانات دیگر را داشته باشید. در کشورداری نیاز است که اصل وحدت مدیریتی رعایت شود. 

تسنیم: به عنوان سوال آخر آیا عنوانی برای دولت خود انتخاب کرده‌اید؟ و کابینه‌ای مدنظرتان است؟

امیرنامی: من در گفته اولم عرض کردم که وقتی بزرگی داریم و به جایگاه ولایت اعتقاد داریم هرکس بخواهد دولت را دست بگیرد اول باید رهنمودهای رهبری را در دستور کار خود قرار دهد. چرا که این رهنمودها می تواند برای ما خیلی کارساز باشد. احتمال دارد من چیزی در ذهنم باشد اما وقتی خدمت رهبری برسم رهنمود ایشان می تواند مرا به خیر هدایت کند و می تواند برای آینده خودم و کشور مفید باشد. وگرنه همان سرنوشتی را دچار خواهیم شد که با لعن و نفرین مردم مواجه شویم. بایستی خوب حرکت کنیم.

من فعلا هیچ فردی را درنظر ندارم و هیچ تبلیغی هم تا موقع تایید صلاحیتم از سوی شورای نگهبان نخواهم کرد و در چارچوب قانون اساسی حرکت خواهم کرد. اگر مردم براساس گذشته من و برنامه هایم و همچنین شناختی که از روی خانواده من دارند به من رای دادند و من را به عنوان خادم خودشان پذیرفتند اولین کاری که خواهم کرد خدمت مقام معظم رهبری می رسم و رهنمودهای ایشان برای دولت آینده و چگونه انتخاب کردن وزرا برداشت خواهم کرد.

تسنیم: از اینکه وقت گذاشتید و به سوالات ما پاسخ دادید خیلی متشکرم.

منبع: فردا

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری نامی جمهوری اسلامی ایران نیروهای مسلح نیروهای مسلح دولت الکترونیک شهید سلیمانی آمایش ملی امیر نامی بسیار قوی نهم و دهم دولت ها ما الان علی رغم سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۳۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه نود بدترین دهه زندگی مردم بود

اعضای سازمان جوانان حزب کارگزاران سازندگی ایران، با «اسحاق جهانگیری»، معاون اول رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم دیدار کردند. در ابتدای این جلسه، «کوروش دستپاک»، رئیس شورای سازمان جوانان و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران ضمن قدردانی از میزبانی جهانگیری، به مرور و معرفی سازمان جوانان حزب کارگزاران سازندگی ایران، فعالیت‌ها و ظرفیت‌های این سازمان پرداخت.

در ادامه، ناعمه علی‌نژاد، دبیر سازمان جوانان حزب کارگزاران سازندگی ایران توضیحاتی درباره ظرفیت‌های این سازمان ارائه داد و با اشاره به وضعیت حساس و نگران‌کننده کشور جویای نقطه نظرات جهانگیری درخصوص وضعیت کشور شد.

در ادامه سایر اعضای سازمان جوانان حاضر در جلسه پرسش‌ها، پیشنهادات و انتقادات خود را با جهانگیری در میان گذاشتند؛ مسائلی از قبیل بن‌بست سیاسی موجود و راه برون‌رفت از آن، یأس و ناامیدی از آینده در میان جوانان، اهمیت خستگی‌ناپذیری دلسوزان کشور، نقش جوانان در شرایط کنونی، مهاجرت نیروهای جوان متخصص، بحران محیط‌زیستی کشور از طرف اعضای حاضر در جلسه مطرح شد.

جهانگیری پس از شنیدن صحبت‌های اعضای سازمان جوانان حزب کارگزاران سازندگی ایران، صحبت‌هایشان را با اشاره به عدم موضوعیت ناامیدی برای جوانان آغاز کرد و گفت: حتی اگر پیشکسوتان در سن بازنشستگی مأیوس و کم‌انگیزه شوند، در میان جوانان ناامیدی به‌‎هیچ‌عنوان نباید موضوع باشد. تنها گروهی که می‌تواند جامعه را حرکت بدهد و موتور حرکت جامعه باشد، جوانان هستند. حتی بزرگترها اگر جمله‌‍ای از جنس امید می‌گویند، بیش از آن‌که به خودمان امیدوار باشیم به نسل جوان ایران امیدواریم که این نسل در نهایت ایران را از این بحران‌ها و گرفتاری‌ها نجات خواهد داد. درنتیجه بدانید که باید بمانیم و ایران را بسازیم و از مشکلات عبورش دهیم.

وی افزود: اینکه شما کار تشکیلاتی می‌کنید و به کار حزبی باور دارید نکات مثبت زیادی دارد. مهم‌ترین آن این است که شما هرگز برای اضافه کردن به ناامیدی‌هایتان کنار هم نمی‌نشینید بلکه هربار که در کنار هم قرار می‌گیرید برای حل مسائل و مشکلات گرد هم می‌آیید. درنتیجه افرادی که کار جمعی و تشکیلاتی می‌کنند عموماً در مسائل دیگر زندگی هم موفق‌تر خواهند بود. هرچه شما با جوانان بیشتری ارتباط بگیرید و آنان را وارد سازمان کنید، به کشور خدمت کرده‌‎اید. زیرا هر جوانی که به این محیط‌ها پا می‌گذارد، فرصتی در اختیارش قرار می‌گیرد هم برای رشد و یادگیری بیشتر در زمینه‌های کاری و هم برای فعال بودن در حل مسائلی که در کشور داریم.

وزیر صنایع و معادن دولت اصلاحات ادامه داد: حزب کارگزاران و جوانان کارگزاران می‌تواند در برون رفت از شرایط فعلی کشور بسیار راهگشا باشد. یکی از کارکردهای مهم احزاب پیدا کردن و حل و ارائه راه حل برای مسائل اساسی کشور است و من باور دارم ایران هیچ راهی به جز توسعه ندارد. اگر مسائل و ریشه‌های اساسی کشور حل بشوند، کشور به روی دور توسعه می‌افتد. استعداد ایران برای توسعه از همه کشورهای منطقه بیشتر است و حقیقتاً حیف ایران است که توسعه پیدا نکند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما باید پرچم توسعه ایران را برافراشته نگه داریم. حتی اگر عده‌ای مخالفت بکنند، باید سینه سپر کنیم و خودمان را مسئول توسعه ایران بدانیم.

جهانگیری با اشاره به نگارش کتاب تجربه، خاطره و تحلیل هشت‌سال معاون اولی خود که به‌زودی از سوی نشر نی منتشر خواهد شد، گفت: در این کتاب یافته‌های خود از اداره کشور را بیان کرده‌ام؛ این‌که مشکل اصلی کشور چیست، کجاست و چه راه‌هایی برای حل این مشکلات وجود دارد و این‌که برای افرادی که می‌خواهند پژوهشی داشته باشند یا مسئولیتی را برعهده بگیرند می‌تواند کتاب مفیدی باشد. سعی شده در این کتاب به مسائل مهم و چالش‌های بزرگ کشور اشاره شود. اینکه نظام تصمیم‌گیری و حل مسأله در کشور کارآمدی لازم را در بسیاری از موارد ندارد و این باعث شده هرچه زمان سپری شده، مشکلات پیچیده‌تر شده‌اند. مشکلاتی که 20 سال پیش بسیار ساده‌تر قابل حل بوده‌اند. امروز بحران‌هایی هستند که ابعاد متعددی پیدا کرده‌اند و حل‌شان بسیار دشوار شده است.

وی در ادامه گفت: یکی از ساختارهای مشکل‌ساز کشور طرح نظام تصمیم‌گیری ماست که به‌موقع تصمیم‌گیری نمی‌کند و مشکلات کشور را حل نمی‌کند، به نظام کارشناسی کشور اهمیت کافی نمی‌دهد و نظام تکنوکراسی کشور را متلاشی کرده است. کارشناسی که وظیفه‌اش راهنمایی مسئول سیاسی است عملاً از چرخه خارج است. البته این موضوع حتی در قبل از انقلاب هم همین‌گونه بوده و در خاطرات اسدالله علم هست که شاه خصوصاً از زمانی که به لحاظ مالی تقویت شد حتی به سازمان برنامه و بودجه توهین می‌کرد و به نظر آنها اهمیتی نمی‌داد.

وی افزود: مثلاً درباره همین سازمان برنامه در بعد از انقلاب هم این نظر منفی تا امروز وجود دارد. سازمانی که وظیفه‌اش کار کارشناسی است و اگر یک سازمان کارشناسی مسئول توسعه ایران باشد همین سازمان مدیریت است، کسی مثل احمدی‌نژاد می‌آید و منحل می‌کند و عملاً به کارشناسی در کشور ضربه جبران‌ناپذیری وارد می‌کند. ما در دولت یازدهم و دوازدهم که این سازمان را احیا کردیم به معنای تشکیلات سازمانی توانستیم احیایش کنیم اما نه به معنای آن مجموعه از کارشناسان زبده کشور که گرد هم بیایند و راجع‌به توسعه کشور حرف بزنند. جلوی زیاده‌خواهی‌های نیروهای سیاسی کشور ایستادگی کنند و نگذارند نیروهای سیاسی وعده بی‌جا بدهند و توان کشور را هدر بدهند.

معاون اول دولت تدبیر و امید خاطرنشان ساخت: اشکال دیگر اینکه بخش زیادی از سازمان‌ها و ساختارهایی که ایجاد شده‌اند مقدار زیادی از توانشان در تعارض با هم از بین می‌رود. مجلس باورش شده است که همه‌کاره کشور است. درست است که در قانون اساسی آمده که در همه موارد می‌تواند قانونگذاری کند اما با رعایت سایر اصول قانون اساسی! یکی دیگر از اصول قانون اساسی استقلال قوا است. قوه مجریه برای خودش اختیاراتی دارد و این قوه مجریه است که مسئول اداره کشور است.

استاندار اصفهان در دولت سازندگی در ادامه گفت: در دولت آقای خاتمی وقتی در سال 1384 برنامه ۲۰ ساله توسعه نوشته شد، اقتصاد کشور به گونه‌ای بود که عموم جامعه انتظار داشتند خیز بلندتری به سمت توسعه برداشته شود در آن زمان وزیر صنایع بودم و خاطرم هست اصرار فراوانی می‌شد بر اینکه خودروی چینی بیاوریم اما آن موقع طی سفرهایی که به چین داشتم از کارخانجات خودروسازی چین بازدید کرده بودم و هرچه با خود فکر می‌کردم می‌دیدم ما از چین در خودروسازی و قطعه سازی خیلی جلوتریم. در آن زمان قطعه‌سازی و خودروسازی ما به قدری پیشرفته بود که ما با کشورهای اروپایی طرح تولید مشترک داشتیم نمونه اولیه آن خودروی تندر بود که با رنو فرانسه منجر به قرارداد شد. خودرویی که در آن طرح قرار بود جایگزین پیکان شود قیمت پایین اما کیفیت اروپایی داشته باشد. اما در مجلس هفتم عده‌ای برای فشار آوردن به دولت آقای خاتمی چندین قرارداد بین‌المللی از قرارداد مخابراتی ترکیه تا قرارداد فرودگاه را لغو کردند و در نهایت همین قرارداد تولید مشترک خودرو با رنو را مورد هجمه قرار دادند. خودروسازی آن روز ایران را ببینید امروز در چه وضعیتی قرار دارد.

جهانگیری در ادامه خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات این است که نهادهای حاکمیتی با رئیس‌جمهور که مورد تاییدشان نیست همکاری نمی‌کنند گویی که اگر او موفق شود نهادها شکست خورده‌اند. اما باید رویکرد به گونه دیگری باشد و همه به حل مسائل و مشکلات کشور و مردم اولویت بدهند. حتی همین دولت آقای رئیسی هم وقتی روی کار آمد بنده معتقد بودم نباید رقابت سیاسی ما باعث شود به عملکرد دولت مستقر آسیب و لطمه وارد شود. آقای رئیسی اگر تیم خوبی انتخاب می‌کرد می‌توانست بخش زیادی از مشکلات مردم را مرتفع کند.

دهه نود بدترین دهه زندگی مردم ایران بود

وی در ادامه افزود: دهه نود بدترین دهه زندگی مردم ایران و دهه گمشده اقتصاد ایران بود. اما در همین دهه سال‌هایی مثل سال 1395 استثنا است که ایران در آمار رشد اقتصادی اش در جهان اول شد و تورم تک رقمی حدود شش درصد را تجربه کرد.

وی تصریح کرد: چه چیزی باعث این تفاوت در سال 1395 نسبت به سایر سال‌های دهه نود شده بود؟ چون ما در این سال برجام را داشتیم و مشکلات‌مان را با جهان تا حدودی رفع کرده بودیم. با جهان کار می‌کردیم و جهان با ما کار می‌کرد. رفع مسائل بحرانی کشور در حرف یک جمله است اما نیاز به منابع وسیعی دارد که برای تامین آن باید مشکلات معضلات با جهان مدیریت شود. تنش‌ها کاهش پیدا کند. ما از سال 1389 تا امروز یا تحت تحریم‌های شورای امنیت هستیم و یا تحریم‌های آمریکا.

نماینده مردم جیرفت در مجالس دوم و سوم درباره پاسخ ایران به حمله ی اسرائیل به کنسولگری ایران اشاره کرد: ایران کشور بزرگ منطقه است و بقیه کشورها در مقابل ایران بسیار کوچک‌اند. اگر ایران برای سایر کشورها آقایی نمی‌کند نباید اینگونه برداشت شود که ایران ضعیف است لذا باید پاسخ مناسب به جنایت رژیم صهیونیستی داده می‌شد. باید می‌فهمیدند که ایران توانمندی‌های بسیاری دارد.

جهانگیری هم‌چنین درباره دلار 4200 تومانی هم پاسخ داد و درخصوص مسائل اقتصادی کشور گفت: اگر پنج نفر در ایران مدافع اقتصاد آزاد و بخش خصوصی باشند یکی از آن‌ها من هستم. اما وقتی که مسئول اجرایی کشور می‌داند که تامین اقلام بسیار ساده برای عده‌‎ای از مردم تا چه حد دشوار شده و گروه‌هایی از مردم برای تهیه خوراک روزانه دچار چالش شده‌اند نمی‌تواند آن مسئول بی‌تفاوت باشد.

وی افزود: درنتیجه در آن مقطع حذف این ارز ضربه مهلکی به روزی بخشی از جامعه می‌زد و ما با این کار نگذاشتیم فشار جنگ اقتصادی بر سفره مردم از حدی بیشتر شود. در دولت آقای رئیسی حذفش کردند اما حتی شش ماه هم نتوانستند نگهش دارند و مجدد برای اقلامی تخصیص ارز دولتی را در دستور کار قرار دادند.

اسحاق جهانگیری در انتها با قدردانی از فعالیت‌ها و حضور فعال اعضای سازمان جوانان حزب کارگزاران سازندگی ایران، مجدد تأکید کرد: هرگز ناامید نباشید.

گفتنی است، کوروش دست پاک رئیس سازمان جوانان کارگزاران و عضو شورای مرکزی این حزب درباره کم و کیف این جلسه گفت: این جلسه به روال چندسال اخیر که دیدارهای عیدانه سازمان جوانان حزب کارگزاران سازندگی ایران با برخی چهره‌های سیاسی برگزار می‌شد، شکل گرفت.

طبیعتاً آقای جهانگیری به عنوان یکی از سرمایه‌های اجرایی و مدیریتی کشور، در این سالها یکی از دیدارهای اعضای سازمان جوانان کارگزاران بود.

وی افزود: امسال این جلسه در بیست و هفتم فروردین ماه برگزار شد و اعضای شورای سازمان جوانان حزب کارگزاران به دیدار آقای اسحاق جهانگیری رفتند که مهم‌ترین نقطه این جلسه را از منظر خود تلاش جوانان برای فعال‌تر شدن حضور افراد دارای سرمایه سیاسی و اجتماعی مانند آقای جهانگیری در شرایط کنونی کشور و همچنین تلاش متقابل آقای جهانگیری برای اقناع جوانان در ماندن و ساختن کشور بود.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در پایان گفت: هر دوی این خواسته ها برای ایران و در راستای چشم‌اندازی توسعه‌خواهانه و اصلاح‌گرانه در امر سیاست و اداره کشور مطرح شد.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به کرمانشاه سفر می‌کند
  • تمجید رئیسی از عملکرد دولت
  • کاهش نرخ بیکاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست
  • کاهش نرخ بی‌کاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست
  • ایلام استانی راهبردی در کشور شناخته می شود
  • اهمیت «دور دوم انتخابات مجلس» نباید کمتر از دور اول تلقی شود
  • دشمن برای موضوع حجاب برنامه داشته و نباید بدون برنامه مقابل این دشمن هنجارشکن قرار بگیریم
  • زمینه مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری در لرستان فراهم شود
  • دهه نود بدترین دهه زندگی مردم بود
  • با مأموریت‌های چندگانه در حال فتح قله‌ها هستیم/ سد «معشوره» و «راه آهن» لرستان در دستور کار دولت است