Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@05:31:59 GMT

اعتماد‌سازی در جامعه با واکسیناسیون

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۶۵۶۲۱

اعتماد‌سازی در جامعه با واکسیناسیون

در‌ مورد ارتباط واکسیناسیون و کاهش اضطراب اجتماعی در حال حاضر آنچنان نمی‌توان به صورت واضح و علمی نظر داد. البته این مسأله منجر به کاهش استرس و اضطراب حاکم بر سالمندان شده و غیر‌قابل انکار است، اما تأثیر آن بر آحاد جامعه فعلاً قابل پیش‌بینی نیست چرا که در حال حاضر کمتر از 5 درصد مردم واکسینه شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 البته برای کادر درمان که در صف ابتدای مبارزه با کرونا هستند اعتماد و اطمینان خاطر خوبی ایجاد شده است که می‌توانند در روند کنترل و واکسیناسیون دیگر افراد نقش بسزایی داشته باشند. همچنین با واکسیناسیون افراد بالای 80 سال یا سالمندانی که ریسک ابتلای بیماری در آنها بالا بود آسایش خاطری هم برای خودشان و هم برای فرزندانشان ایجاد شده است. در آینده می‌توان پیش‌بینی کرد اگر همین روند ادامه پیدا کند هم اعتماد عمومی افزایش خواهد یافت و هم روابط اجتماعی مردم بهبود می‌یابد و شاهد تأثیر مثبتی در جامعه خواهیم بود. اما اگر بخواهیم قضاوتمان را از بُعد اشتغال مجدد افراد و بُعد اقتصادی جامعه در نظر بگیریم باید روند واکسیناسیون را تسریع ببخشیم و اگر این مهم تحقق یابد،  تأثیر کاهش استرس و اضطراب اجتماعی محسوس‌تر خواهد شد. همچنین باید به این نکته توجه کنیم که اگر این روند به درازا کشید، با توجه به غیرقابل پیش‌بینی بودن این بیماری شاید ناچار شویم این روند را دوباره تکرار کنیم و این اثر اجتماعی خوبی نخواهد داشت.
 با اینکه درصد کمی در زمینه این بیماری ایمن شده‌اند اما شاهد آن هستیم که ملاحظات خانوادگی بهبود پیدا کرده و آن تنهایی و افسردگی که در سالمندان وجود داشت کاهش یافته است و این افراد می‌توانند با اعتماد بیشتری مورد حمایت فرزندان خود قرار گیرند چرا که جوانان در این دوران بیشتر نگران افراد مسن خانواده خود بوده‌اند تا خودشان و با واکسینه شدن افراد مسن این نگرانی تا حدودی کاهش می یابد. البته این بدان معنا نیست که خانواده‌ها پروتکل‌ها را رعایت نکنند چرا که تزریق واکسن در چند دوره در یک فرد باید انجام شود، اما به صورت کلی قابل پیش‌بینی است که استرس و اضطراب اجتماعی بزودی کاهش و اعتماد اجتماعی روز به روز افزایش یابد چرا که مردم شاهد آن هستند که کادر درمان و مسئولان با مدیریت و نظم در حال ایمن‌سازی جامعه‌اند و به همین واسطه استرس در آنها کاهش می‌یابد و این بر سلامت روان جامعه تأثیر‌گذار است. البته در ابتدای امر که در همه جای جهان هم این‌گونه بود مردم نسبت به واکسن زدن و به دولت‌ها برای ایمن‌سازی جامعه و حتی ساخت واکسن بی‌اعتماد بودند. این سؤالات در ابتدای طرح کشف علاج بیماری و ساخت واکسن در اذهان وجود داشت که آیا تزریق واکسن خطر ابتلا را افزایش خواهد داد؟ یا اینکه آیا کل مبحث کرونا خود یک توطئه است؟ یا نه! این در همه جوامع وجود داشت اما وقتی درصدی از مردم از واکسن استفاده کردند و اتفاقات مثبت که مورد انتظار مسئولان بود رخ داد، گستره زیادی از شایعات در مورد واکسن فروکش کرد. ما در جامعه شناسی یک تئوری داریم به نام تئوری «اشاعه»، بر مبنای این نظریه وقتی لایه‌های درگیر و سطوح بالای جامعه مانند پزشکان و کادر درمان واکسن بزنند این اعتماد در مردم ایجاد می‌شود که قرار نیست خطری پس از تزریق واکسن تهدیدشان کند و این خود سطح اعتماد جامعه را افزایش و استرس و اضطراب را در جامعه کاهش خواهد داد.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: استرس و اضطراب پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۵۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

 عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرد  که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است
  • به جای افتادن در چرخه باطل اخاذی و باج گیری به کارآگاهان پلیس اعتماد کنید!