Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@19:56:09 GMT

وقتی دندون درد داریم چی بخوریم و چی نخوریم؟

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۶۵۶۲۹

وقتی دندون درد داریم چی بخوریم و چی نخوریم؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک، از بدترین درد هایی که می توانید از لحاظ جسمی تجربه کنید، دردی است که به دهان و دندان مربوط می شود. زخم های دهان و دندان علاوه بر این که دردناک هستند در نحوه صحبت کردن، خوردن و نوشیدن شما نیز تاثیر می گذارند. تنها راه حل می تواند درمان دندان درد و یا بی حسی درد باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گذشته از روش های دندان پزشکی و دارو ها، راه هایی وجود دارد که می توانید میزان درد را کاهش دهید. یکی از این راه ها خوردن و نخوردن غذا های خاصی است. به منظور آگاهی در مورد این غذا ها این قسمت را ازدست ندهید.

چه عواملی سبب دندان درد می شوند ؟

دلایل مختلفی وجود دارد که سبب دندان درد می شود که می تواند به دلیل حفره یا آبسه دهان باشد. روش های دندان پزشکی مانند پروفلاکسی دهانی (تمیزکردن دندان) نیز می توانند دندان ها را فوق العاده حساس کنند. در دوره بهبودی پس از کشیدن دندان و جراحی نیز درد دندان احساس می شود.

درد دندان در اثر التهاب قسمت مرکزی دندان به نام پالپ ایجاد می شود. التهاب و عفونت لثه نیز می توانند سبب درد شوند زیرا هنگامی که لثه های شما ملتهب یا تحریک می شوند به طور خودکار بر دندان ها تاثیر گذار خواهند بود.

علائم متداول دندان درد:

هنگامی که لثه ها ملتهب یا متورم شوند دندان درد بلافاصله تجربه می شود. سر درد و تب نیز ممکن است به همراه دندان درد رخ دهند.

ممکن است در دهان مزه بدی احساس کنید که احتمالا از دندان خراب ناشی می شود.

هنگام جویدن نیز به مشکل خواهید خورد به خصوص هنگامی که غذاهای گرم و یا نوشیدنی سرد مصرف می کنید.

هنگامی که متوجه این علائم شدید و ماندگار شدند به یک دندان پزشک مراجعه کنید.

تغذیه هنگام دندان درد  

زمانی که به دندان درد مبتلا شدید خوردن برخی خوراکی ها غیر ممکن می شود اما با این وجود نباید خودتان را از خوردن غذا نیز محروم کنید. در این مواقع توصیه می شود غذا های خاصی را مصرف کنید.

به طور کلی، غذاهای نرم که باعث تحریک بیشتر لثه و دندان نمی شوند و هیچ گونه حساسیت دندانی را تشدید نمی کنند مناسب هستند.

غذا هایی که می توانید دراین شرایط مصرف کنید عبارتند از:

 پوره سیب زمینی  پنیر کاتیج  جو دوسر  میوه های نرم  ژلاتین، پودینگ و کاسترد  اسموتی و میلک شیک  هر غذای نرمی که نه خیلی گرم باشد و نه خیلی سرد

به محض این که جویدن و بلعیدن ممکن شد می توانید غذا هایی که اسیدی و شیرین نیستند را مصرف کنید و توجه کنید که دردی را تجربه می کنید یا خیر. 

غذاهایی که هنگام دندان درد باید از مصرف آن ها اجتناب کنید:

اگر دندان درد دارید باید از خوردن غذاهایی که سبب تشدید درد دندان می شوند خودداری کنید زیرا ممکن است جویدن را به چالش بکشند.

این غذاها عبارتند از:

 میوه های مرکباتی چون پرتقال و گریپ فروت  غذا های شور و ادویه دار  سبزیجات خام  گوشت  گرانولا

شما باید از غذاهایی که جویدن آن ها دشوار است دوری کنید. غذا های اسیدی، تند و شور ممکن است سبب التهاب بیشتر لثه ها شوند و همچنین از شستشوی دهان با دهانشویه ای حاوی الکل خودداری کنید.

پربیننده ترین یکی از نشانه های اولیه دیابت سالمندان بعد از تزریق واکسن کرونا چه اقداماتی انجام دهند؟ آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۲/۲۸) آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۲/۲۹) وقتی فشارخون بالا می رود!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دندان درد انتخابات ۱۴۰۰ دندان درد غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۵۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسید کربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب دیده، اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب دیده است اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه داشته باشد، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان برای بیمار به همراه دارد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که یک دندان پوسیدگی سطحی دارد با یک ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان هم کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده شده و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی از مواد غذایی گفت: دندان وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارد، اولین حساسیتی که نشان می‌دهند به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد این مواد لا به لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده شده که بعد از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماه غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل گرفته و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله دندان احتمال دارد دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد خیلی شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری از اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی از افراد عادت دارند لیمو ترش را با دندان فشار دهند و این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زود هنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار دارد، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر بوده و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به خوبی رعایت می‌کنند و استفاده مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید دارند، مراجعه آنها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک بار انجام شود.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، باید مراجعه کودکان به دندان‌پزشک هر شش ماه یا سالی یک بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده شده و مداخله زودتر هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندانپزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم در موارد انتهای پوسیدگی دندان اگر به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به بیمار تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان هم ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • صد و شصتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز که شاید از آن بی‌خبری!
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید