Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@03:23:39 GMT

اشعار مختومقلی در دانشگاه‌های قزاقستان تدریس می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۶۵۶۳۲

اشعار مختومقلی در دانشگاه‌های قزاقستان تدریس می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از گنبدکاووس، آیدجان آیداشف عصر امروز در همایش بین‌المللی ادبی «مختومقلی فراغی» در محوطه برج قابوس اظهار کرد: «مختومقلی فراغی» یکی از شاعران شایسته دوران گذشته بوده که اشعار وی در کل جهان به زبان‌های مختلف ترجمه شده است.
وی تصریح کرد: یکی از فعالان فرهنگی و شاعران قزاقستان این اشعار را به زبان قزاقی ترجمه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرکنسولگری قزاقستان در ایران شهر گرگان خاطرنشان کرد: با توجه به ارزشمند بودن اشعار این شاعر شهیر ترکمن، دیوان اشعار وی در بخش ادبیات دانشگاه‌های قزاقستان تدریس می‌شود.

* ۵۰ مقاله علمی از سراسر ایران به دبیرخانه همایش مختومقلی ارسال شد
دبیر علمی همایش بین‌المللی ادبی مختومقلی فراغی در این مراسم اظهار کرد: شناساندن اشعار و شخصیت مختومقلی فراغی در آسیای میانه و کشور عزیزمان مدیون جمهوری اسلامی ایران است.
وی تصریح کرد: در ۴۰ سال اخیر در جمهوری اسلامی به‌خاطر اندیشه‌های والای اسلامی و همگرایانه شاعر والامقام ترکمن مراسم باشکوهی در زاد روز وی برگزار می‌شود.
عرازمحمد سارلی خاطرنشان کرد: در این مدت برنامه‌های مختلفی برگزار شده اما به نظر می رسد باید نگاه عمیق علمی درباره اشعار و شخصیت این شاعر صورت گیرد.
وی ادامه داد: برای نگاه علمی به اشعار و شخصیت این شاعر باید اندیشمندان علوم حوزوی و محققان نسل جدید به عنوان شاخه‌ای از دانش به شاعر شهیر بپردازند.
دبیر علمی همایش ادبی «مختومقلی فراغی» گفت: به منظور تولید محتواهای جدید و عطف توجه بیشتر به شخصیت و اندیشه‌های این شاعر این همایش ادبی ترتیب یافت که در مدت یک‌ماه بیش از ۵۰ مقاله از شهرهای مختلف تهران، تبریز، ارومیه و غیره به دبیرخانه همایش ارسال شد.
وی بیان کرد: برای نخستین بار در این همایش دیپلم افتخار به افرادی که برای بزرگداشت این شاعر قدم برداشتند اهدا می‌شود و سریال ۱۳ قسمتی از این شاعر از صداوسیما پخش خواهد شد.
* مختومقلی فراغی نماد وحدت بین اقوام مختلف است
نماینده تشکل‌های مردمی ترکمن در این مراسم اظهار کرد: موسسه فرهنگی هنری بنیاد مختومقلی از ۲۵ سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده و در سال ۱۳۸۳ رسما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دریافت کرد.
وی ادامه داد: فعالیت این بنیاد در راستای اتحاد و انسجام امت اسلامی، وحدت اقوام و دیگر فعالیت‌ها بوده که همگی در راستای وحدت و اتحاد بوده است.
عبدالرحیم نیازی‌ساعی گفت: مختومقلی فراغی نماد وحدت بین اقوام مختلف بوده و یکی از عوامل وحدت در منطقه و استان گلستان بین اقوام مختلف این شاعر شهیر است.
وی با اشاره به عدم اعتبار و بودجه به تشکل‌های مردمی خاطرنشان کرد: در نظام جمهوری اسلامی برای تمام ادارات بودجه و اعتبار در نظر گرفته شده اما برای این سازمان‌های مردم‌نهاد و سمن‌ها اعتبار خاصی وجود ندارد.
نماینده تشکل‌های مردمی ترکمن بیان کرد: حفظ فرهنگ اساس کار بوده و تلاش سازمان‌های مردم‌نهاد حفظ این فرهنگ و آداب رسوم بوده و از نمایندگان  مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم پیگیر تخصیص اعتبار در این خصوص باشند.
انتهای پیام/2307

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان های مردم نهاد نماینده آداب رسوم حفظ این فرهنگ مختومقلی فراغی نماد وحدت بین اقوام مختلف موسسه فرهنگی هنری دبیر علمی همایش ادبی ۵۰ مقاله علمی سرکنسولگری قزاقستان مختومقلی فراغی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۵۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی

علیرضا قیامتی استاد زبان و ادبیات فارسی و عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان مشهد در نشست فرهنگی با باشندگی ۵۰ تن از اساتید برجسته دانشگاه فردوسی افزود: خردورزی رکن فرهنگ ایرانی است و فقط در این فرهنگ است که خردورزی زیربنای اخلاق محسوب می‌شود. 

او اضافه کرد: در فرهنگ ایرانی، خرد زیربنای اخلاق و اخلاق زیر بنای دین است، یعنی اگر کسی خردمند باشد، قطعا اخلاق‌مدار است و اگر کسی اخلاق‌مدار باشد، به قطع و یقین دیندار محسوب می‌شود.

قیامتی با اشاره به اینکه گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی است تصریح کرد: ایرانیان با هر باوری، با هر نگاهی و با هر گونه سلیقه‌ای با شاهنامه کنار هم جمع می‌شوند.

او اظهار داشت: ما همه یک ملت واحدیم، پناهگاه ملی ما فرهنگ ماست که به آن می‌پردازیم تا بتوانیم در بهتر گسترش دادن اندیشه‌های ایرانی اسلامی پاینده باشیم و بیشتر از این تلاش نماییم.

قیامتی یادآور شد: خردسرای فردوسی اردکان با وجود اینکه تازه پا گرفته، اما راه‌های بسیار بزرگی را پیموده و در این راه بسیار موفق بوده، این خردسرا هم در تربیت شاهنامه خوانان کودک و نوجوانان و هم در تربیت بزرگانی که دوست داشتند دل در گرو شاهنامه داشته باشند موثر واقع شده است.

سید حسین پایدار دبیر همایش خردسرای فردوسی در اردکان نیز افزود: این همایش با حضور ۵۰ تن از اساتید دانشگاه فردوسی مشهد که بسیار دانش پژو و شاهنامه خوان هستند با هدف برقراری یک ارتباط موثر با دانشگاه فردوسی مشهد و با آشنایی با شاهنامه پژوهان و فرهنگ آشنایی با فرهنگیان اردکانی برگزار شد.

وی تاکید کرد: در نظر داریم که شاهنامه خوانی را در خانواده‌های اردکانی گسترش دهیم.
بازدید از بافت تاریخی و اماکن دیدنی اردکان، بافت شریف آباد، گنجینه قنات و سلامت و آتشکده زرتشتیان از دیگر برنامه‌ها بود.

این همایش به منظور گرامیداشت روز معلم در اردکان برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • جایگاه میرنوروز از نگاه ملی مغفول مانده است
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود
  • شعر میرنوروز آمیخته با مضامین قرآنی است
  • ۳۰۰ رشته در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تدریس می شود
  • شهید مطهری تکلیف‌محور و وظیفه‌مند بود
  • گزارشی از نکوداشت مختومقلی فراغی؛ شاعری که وحدت‌بخش بود
  • آئین نکوداشت مختومقلی فراغی در بجنورد برگزار شد
  • همایش شهدا و تقریب برگزار می شود/ شهدای تقریب از افتخارات ما هستند
  • گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی