Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@08:30:34 GMT

اصولی برای ایجاد شهر دوستدار بازار

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۶۶۵۹۴

اصولی برای ایجاد شهر دوستدار بازار

وجود بازارهای عمومی و پویا در یک شهر نقش مهمی در افزایش زیست‌پذیری آن ایفا می‌کند؛ مراکز خرید بخشی از فضاهای عمومی شهری به حساب می‌آید که می‌تواند مردم یک شهر را با اقتصاد روستایی، یعنی جایی که بسیاری از محصولات در آن پرورش داده می‌شود، پیوند دهد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بازارها در کنار تمام کارآیی‌های خود، مکان‌هایی برای گرد هم آمدن مردمی از نژادها و فرهنگ‌های مختلف به شمار می‌رود که می‌تواند با ایجاد ارتباط بین ساکنان، حس قطبیت یا جدایی در شهرها را از بین ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه با وجود مزایای بسیاری که در بازارهای شهری وجود دارد، در بسیاری از نقاط دنیا، تعداد این مراکز تجاری رو به کاهش است و بسیاری از شهرنشینان به خرید و فروش‌های اینترنتی روی آورده‌اند. حتی برنامه‌های جدیدی نیز به وجود آمده که امکان خرید محصولات کشاورزی و سایر مقوله‌های مورد نیاز شهروندان و روستانشینان را تنها از طریق تلفن‌های همراه هوشمند فراهم می‌آورد و همین امر، آینده فیزیکی بازارها را با تهدید جدی مواجه کرده است.

البته در بسیاری از شهرهای جهان نیز، وجود فیزیکی بازارها بسیار بیشتر از قبل اهمیت پیدا کرده به طوری که مثلاً در کلانشهر بارسلونای اسپانیا، مقامات امکان دسترسی مردم به تمام محصولات مورد نیاز خود را در فاصله ۱۰ دقیقه‌ای از محل سکونت آن‌ها فراهم آورده‌اند. در واقع، بارسلونایی‌ها بازارها را همچون سایر بخش‌های شهری، جزئی ضروری از زیرساخت‌ها به حساب می‌آورند و به طراحی آن‌ها، همانند خیابان‌ها، پارک‌ها و سایر مکان‌های عمومی ضروری می‌پردازند. صادق‌خان، شهردار پایتخت انگلستان نیز طراحی بازارهای عمومی را جز اولویت‌های برنامه‌ریزی شهری دوران مدیریت خود قرار داده و با دقت بر ۲۸۰ هزار بازار موجود در لندن نظارت می‌کند.

پیتسبورگ در ایالت پنسیلوانیای آمریکا، سیاتل در واشنگتن و تورنتوی کانادا نیز از نمونه‌های موفق جهان در مدیریت بازارهای عمومی به حساب می‌آید که عنوان "شهرهای دوستدار بازار" را از آن خود کرده‌اند. در ادامه به شرح بعضی از اصول مشترک بین بازارهای این شهرها که در موفقیت آن‌ها سهیم بوده، پرداخته می‌شود.

تنوع مراکز خرید

یک شهر دوستدار بازار، دارای تنوع زیادی از مراکز خرید است که همچون یک سیستم بازاری عمل می‌کند. این بازارها هم فروشگاه‌های مواد غذایی و هم غیر خوراکی را در برمی‌گیرد و از مراکز خرید عمده و خرده‌فروشی گرفته تا بازارهای غیررسمی و دستفروشی‌های خیابانی، همه نیازهای مردم در آن‌ها تأمین می‌شود.

مشارکت سرمایه‌گذاران و نهادهای مختلف در ایجاد شهر دوستدار بازار

چنین شهرهایی، شرکا و سرمایه‌گذاران مختلفی را گرد هم می‌آورد تا با همکاری یکدیگر در رونق اقتصادی منطقه و رسیدن به اهداف عمومی بکوشند. این گروه‌ها ممکن است مدیران، فروشنده‌ها، حامیان سلامت، تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و غیر کشاورزی و همچنین کارآفرینان را در برگیرد که در کنار هم مراکزی موفق برای خرید و فروش به وجود می‌آورند.

نظارت مقامات در نحوه عملکرد بازارها

مدیران در شهرهای دوستدار بازار، به طور مرتب بر عملکرد مراکز خرید نظارت می‌کنند تا از کاستی‌ها و مشکلات احتمالی به وجود آمده در آن‌ها باخبر شوند و در حل آن‌ها بکوشند. همچنین، افراد همیشه در تلاشند مکان‌های جدیدی، به خصوص در مناطقی با امکانات ضعیف‌تر، در شهرها بیابند که قابلیت ایجاد بازار در آن‌ها وجود دارد و در نتیجه، ساکنان می‌توانند در فاصله‌های نزدیکتری به محل زندگی خود به مراکز خرید دسترسی داشته باشند.

تضمین ارائه محصولات باکیفیت

شهرهایی که از بازارهای موفق برخوردار است، مقامات آن‌ها شبکه‌هایی توزیعی تشکیل می‌دهند که تأمین مواد سالم، مقرون به صرفه و تازه را یک اولویت در نظر می‌گیرند. در چنین شهرهایی، توزیع محصولات محلی بر واردات اولویت دارد که این اقدام به سهم خود می‌تواند در رونق اقتصادی شهر نیز سهیم باشد.

سرمایه‌گذاری مداوم در زیرساخت‌های بازاری

در شهرهای دوستدار بازار، مکان‌هایی نیز به ذخیره مواد غذایی و سایر محصولات اختصاص داده می‌شود، تا هر لحظه امکان تأمین نیازهای مردم وجود داشته باشد. علاوه بر این، سرمایه‌گذاری در چنین بازارهایی همیشه از اولویت‌های برنامه‌ریزان شهری به حساب می‌آید تا این مکان‌ها را همیشه در نگاه مشتریان جذاب جلوه دهند.

حمایت از دست‌فروشان در زمینه کسب و کار

در شهرهایی که بازارها جزئی ضروری از برنامه‌ریزی‌های شهری به حساب می‌آید، مقامات تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا افراد دست‌فروش به خصوص گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه را تحت حمایت خود قرار دهند و به آن‌ها کمک کنند در گسترش فروش خود به بیشترین موفقیت دست یابند. مدیران ممکن است زمینه لازم برای ایجاد کسب و کار توسط این افراد را فراهم آورند یا اینکه به آن‌ها در رونق کنونی درآمدشان کمک کنند.

بازارهای شهری به عنوان فضاهایی عمومی برای گرد هم آوردن گروه‌های قومی مختلف

بازارهایی موفق در نظر گرفته می‌شود که از جوی خوشایند برخوردار است و می‌تواند گروه‌هایی از اقوام مختلف جامعه را در صلح تمام گرد هم آورد. بدیهی است که این کار از طریق ایجاد فضاهای عمومی در اطراف بازارها امکان‌پذیر است که در نتیجه آن، امنیت، جذابیت و برقراری تعامل اجتماعی برای همه کاربران تضمین می‌شود.

کد خبر 494823

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بازار زیست پذیری زیست پذیری شهر اقتصاد روستایی فضاهای عمومی شهری نقش بازار در شهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق حساب می آید دوستدار بازار مراکز خرید گروه ها مکان ها گرد هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۶۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه مصوبات سفر دولت در استان سمنان ایجاد می‌شود

سید محمد رضا هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به دستاوردئهای سفر دوم هیات دولت سیزدهم به استان سمنان بیان کرد: دستگاه های اجرایی را موظف کردیم که تک تک کارگروه های پیگیری مصوبات سفر استانی هیات دولت به استان سمنان را تشکیل و تمام مصوبات را تا اجرای کامل دنبال کنند.

وی با بیان اینکه مصوبات سفرهای استانداری و مدیران دستگاه های اجرایی به روستاهای استان نیز دیگر موضوعی است که باید پیگیری شود، تاکید کرد: ابلاغ پیگیری و به نتیجه رسیدن این مصوبات نیز صورت گرفته است.

استاندار سمنان ضمن اشاره به تداوم سیاست دیدارهای چهره به چهره مسئولان استانی با مردم در دورترین نقاط استان در سال جاری بیان کرد: حضور مسئولان و مدیران کل دستگاه های اجرایی از دورترین روستاهای بخش خارتوران تا مساجد بزرگترین شهرها امسال هم ادامه خواهد داشت چرا که عقیده داریم این اقدامات در کنار گره گشایی از مردم، امید افزایی را نیز صورت می دهد.

هاشمی با بیان اینکه روابط عمومی ها دیگر موضوعی است که بسیار برای ما تاکید دارد، گفت: مردم باید از طریق روابط عمومی ها و رسانه ها از عملکرد دستگاه های اجرایی استان سمنان آگاه شوند.

وی افزود: دستور ارزیابی عملکرد مدیران در زمینه ارتباط شان با روابط عمومی ها در سراسر استان سمنان داده شده تا مدیران همانطور که به مدیر مالی اداری اهمیت می دهند به مدیر روابط عمومی هم اهمیت دهند لذا باید مدیران دستگاه های اجرایی جایگاه روابط عمومی را بالا ببینند.

استاندار سمنان بیان کرد: روابط عمومی ها در خط مقدم تبیین عملکرد دولت و امید افزایی در سراسر استان سمنان هستند و از مدیران خواسته ایم که به این موضوع اهمیت بدهند و حتماً در ارزیابی هایمان به این موضوع نیز توجه خواهیم داشت.

هاشمی با بیان اینکه امیدآفرینی و جلب اعتماد مردم باید در برنامه کاری مسئولان قرار گیرد، تاکید کرد: اگر ما مردم را از عملکرد مان مطلع نسازیم گویا کاری انجام نداده ایم و این درست و قابل قبول نیست.

به گزارش مهر، سفر اول هیات دولت سیزدهم به استان سمنان آبان ۱۴۰۰ و سفر دوم فروردین ۱۴۰۳ صورت گرفت.

کد خبر 6092785

دیگر خبرها

  • توزیع گوشت قرمز در بازارهای روز کرج + قیمت
  • نکات کلیدی برای خرید و فروش ملک در ستارخان
  • کارگروه مصوبات سفر دولت در استان سمنان ایجاد می‌شود
  • گندم معمولی هر کیلو۱۸۵۰۰تومان از کشاورزان استان خریداری می شود
  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • پرداخت مطالبات گندمکاران خوزستانی تا ابتدای هفته آینده
  • ۱۰۵ مرکز خرید تضمینی گندم در گلستان آماده فعالیت هستند
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • عمده شکایات مردمی از این پزشکان؛ علت چیست؟
  • بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است