Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه روسیه گفت: روسیه حاضر به مذاکره با آمریکا درباره هر مسئله‌ای، البته به شرط رعایت اصل احترام متقابل است.

به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه نخستین مذاکرات حضوری خود با  "آنتونی بلینکن" وزیر امور خارجه آمریکا را مفید و سازنده ارزیابی کرد.

وی در پایان مذاکراتش با همتای آمریکایی که اواخر شب گذشته (چهارشنبه) در شهر ریکیاویک (پایتخت ایسلند) و بعد از اتمام نشست شورای وزیران قطب شمال انجام گرفت و حدود دو ساعت بطور انجامید، در جمع خبرنگاران گفت: «به نظرم این دیدار سازنده بود، درک مشترکی درباره ضرورت فایق آمدن بر وضعیت ناسالمی که طی چند سال اخیر در روابط بین مسکو و واشنگتن بوجود آمده، وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من آمادگی برای پاکسازی "آوار " ریخته شده بر روابط دوجانبه را در آقای بلینکن و تیم همراه وی مشاهده کردم. البته این تخریب طی چندین سال بوجود آمده و برطرف کردن آن کار ساده‌ای نیست، ولی آمادگی طرف آمریکایی برای انجام آن را احساس کردم.»

بیشتر بخوانید

تاثیر دیدار لاوروف و بلینکن بر گفت‌وگوهای وین

وزیر خارجه روسیه تأکید کرد که مسلماً بدون وجود شرایط عادی، فعالیت دیپلماتیک یا به اصطلاح "ساخت پل ارتباطی و حفظ آن" ممکن نخواهد بود. وی ابراز امیدواری کرد که به زودی رهبران روسیه و آمریکا ادامه جهت گیری‌ها به منظور اصلاح وضعیت کنونی در روابط بین دو کشور را مشخص کنند.

لاوروف یادآور شد که در این دیدار پیشنهاداتی برای اینکه روسای جمهوری روسیه و آمریکا در خصوص مسائل مربوط به ثبات راهبردی مذاکره کنند، مطرح شد و طرف روسی آمادگی دارد که در چارچوب این گفتگوها همه عوامل موثر بر آن، از جمله تسلیحات هسته‌ای، غیرهسته‌ای، تهاجمی و تدافعی بررسی شود و واشنگتن نیز با این نظریه مخالفت ندارد و اکنون لازم است تا کارشناسان روی این مسائل کار کنند.  

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه تأکید کرد که مذاکرات با وزیر خارجه آمریکا اهمیت بسیار زیادی برای آینده همکاری‌های دوجانبه دارد. به گفته وی، مسکو و واشنگتن اختلافات جدی در ارزیابی اوضاع در برخی مسائل دارند، البته طرف روسی آمادگی دارد که درباره هر مسئله‌ای، البته بر اساس اصل صداقت و احترام متقابل، مذاکره کند.  

وزیرخارجه تأکید کرد که روابط روسیه و آمریکا در بسیاری از موارد تعیین کننده وضعیت کلی در مسائل بین المللی است و از این جهت دارای اهمیت بسیار زیادی است.

سرگئی لاوروف در این رابطه توضیح داد که با همتای آمریکایی خود تأثیر همکاری‌های دو کشور بر مسائل مهم بین المللی همچون وضعیت پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران، مشکلات در شبه جزیره کره و اوضاع افغانستان را مورد بررسی قرار داد. وی افزود: «توافق شد که به اقدامات مشترک برای موفقیت در حل و فصل مناقشات منطقه‌ای که منافع روسیه و آمریکا بر یکدیگر منطبق است، ادامه دهیم و طور کلی گفتگوها در خصوص این مسائل مفید بود.»

وزیر خارجه روسیه یادآور شد که مسائل مربوط به فعالیت دیپلماتیک دو کشور نیز در این دیدار بررسی شد.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا انفجار افغانستان فلسطین سرگئی لاوروف آمریکا روسیه روسیه و آمریکا خارجه روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۸۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه

وزیر امور خارجه انگلیس با هشدار درباره پیامدهای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی این کشور برای روابط دیپلماتیک لندن با تهران، گفت که این اقدام به نفع انگلیس نیست.

به گزارش ایسنا، در پی برخی درخواست‌های ضدایرانی برای قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست تروریستی کشورهای اروپایی، "جیمز کامرون" وزیر امور خارجه انگلیس گفت که تحریم‌های فعلی علیه این شاخه نظامی ایران کفایت می‌کند و اقدام یاد شده مانع گفت‌وگوی تهران و لندن از کانال‌های دیپلماتیک و تضعیف جایگاه انگلیس خواهد شد.


پرداختن دوباره به موضوع این اقدام علیه سپاه پاسداران پس از پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق انجام شد. ایران طی عملیات "وعده صادق" حملات موشکی و پهپادی گسترده‌ای را علیه اهدافی دز اراضی اشغالی در پاسخ به این اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی انجام داد.

مقامات ایران این عملیات را "پاسخی مشروع" و "در چارچوب بند ۵۱ منشور سازمان ملل" تلقی کردند.


آمریکا نام سپاه پاسداران را در فهرست تروریستی خود قرار داده است اما موضوع انجام شدن این اقدام علیه یکی از شاخه‌های رسمی نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران توسط کشورهای اروپایی، طی دو سال گذشته و در پی مداخله‌جویی مقامات غربی در امور داخلی ایران با ادعای "نقض حقوق بشر" در ایران نیز مطرح شد.


"جوزپ بورل" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این باره گفته بود که "نمی‌توانیم بگوییم چون از شما خوشمان نمی‌آید، تروریست می‌خوانیمتان" و با تاکیو بر وجود مبنایی قانونی برای این اقدام، گفت که "باید حکم یک دادگاه در این زمینه وجود داشته باشد."


شبکه اسکای‌نیوز در این باره گزارش داد: کامرون با حضور در کمیته دفاعی و روابط خارجی مجلس اعیان انگلیس گفت که تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران ایران ضرورتی ندارد و وضعیت فعلی که کلیت این گروه در آن تحت تحریم است، کفایت می‌کند.


کامرون به این کمیته گفت: تمامی کارهایی که باید برای فشار آوردن به ایران انجام دهیم و با آن اطمینان داشته باشیم که هر جایی که اقدامی غیرقانونی انجام دادند، علیه آن‌ها اقدام کنیم، به واسطه مقررات تحریمی‌ای که آن را تقویت کرده‌ایم، پابرجا است.


او گفت: ما کلیت سپاه پاسداران ایران را تحریم کرده‌ایم. وقتی از نهادهای قضایی، پلیس و اطلاعاتی می‌پرسم که آیا این کار اضافی برای اقدام علیه این افراد هنگام انجام دادن کارهایی که مورد تاییدمان نیست، نیاز است یا نه، پاسخشان منفی است.


وزیر امور خارجه انگلیس با هشدار درباره پیامدهای این اقدام برای روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس گفت: در واقع، این نوع محکومیت باعث پایان دادن به روابط دیپلماتیک خواهد شد و این در حالی است که ما همین حالا هم روابط دیپلماتیک مختصری داریم و من به عنوان کسی که مکالمات زیادی با وزیر امور خارجه ایران داشته است، می‌گویم که ما الان واقعا امکان داشتن این مکالمه را داریم.


او ادامه داد: وقتی قرار است برای گسترش درگیری‌ها تلاش کنیم، وقتی قرار است پیام مستقیمی به ایران منتقل کنیم، می‌خواهم خودم کسی باشم که این مکالمه را انجام می‌دهد. نمی‌خواهم به همتای فرانسوی‌ام زنگ بزنم و بگویم "ممکن است این پیام را به ایرانی‌ها منتقل کنی؟"


کامرون گفت: فکر می‌کنم این به نفع بریتانیا نیست و باعث تقویت رویرکردمان نمی‌شود، بلکه آن را تضعیف می‌کند.


او همچنین مدعی شد که مقامات ایران گاهی برای تفسیر کردن پیام کشورهایی که با آن‌ها روابط دیپلماتیک ندارند، با او تماس می‌گیرند و می‌پرسند "از نظر شما معنای این چه می‌تواند باشد؟"


کامرون با این ادعا می‌گوید که به همین دلیل مایل است خود با همتایان ایرانی‌اش گفت‌وگو کند.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بررسی آخرین وضعیت روابط دوجانبه توسط وزرای خارجه ایران و استونی
  • وزیر خارجه اوکراین به برتری‌های نظامی روسیه در مقابل کل غرب اعتراف کرد
  • کرملین: فشار آمریکا به متحدان روسیه بی‌نتیجه است
  • اعتراف وزیر خارجه اوکراین به برتری‌های نظامی روسیه در مقابل کل غرب
  • امیرعبداللهیان بر توسعه روابط ایران و لبنان تاکید کرد
  • چراغ سبز غرب به اوکراین برای حمله به روسیه
  • دور جدید رایزنی‌های دوجانبه روسیه و ترکیه درباره مسائل سازمان ملل
  • هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم