Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا گفت، بریتانیا از روسیه می‌خواهد در تصمیم خود تجدیدنظر کند و از پیمان‌نامه آسمان‌های باز خارج نشود.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، مجلس عوام روسیه روز چهارشنبه به صورت متفق‌القول این توافق را محکوم کرده بود.

این سخنگو اظهار کرد: بریتانیا از روسیه می‌خواهد در تصمیم خود تجدیدنظر کند، به تطابق کامل با این پیمان‌نامه برگردد و به شکل سازنده با دیگر امضاکنندگان همکاری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این بیانیه، خروج روسیه از پیمان‌نامه، لندن را "نااُمید" کرده است.

پیمان‌نامه آسمان‌های باز در سال ۱۹۹۲ به امضا رسید و ۱۰ سال بعد لازم‌الاجرا شد تا به امضاکنندگان اجازه دهد پروازهای رصدی غیرمسلح را با اطلاع قبلی، بر فراز سرزمین‌های یکدیگر انجام دهند.

آمریکا خروج یک‌جانبه خود از پیمان‌نامه را مه گذشته اعلام کرد و روند خروج را در ماه نوامبر، با ارجاع به نقض ادعایی توسط روسیه، به اتمام رساند.

روسیه هرگونه نقضی را رد کرده و واشنگتن را به عدم پیروی متهم کرده است. مسکو در ماه دسامبر اعلام کرد در صورتی که دیگر امضاکنندگان عدم اشتراک‌گذاری اطلاعات پروازهای رصدی خود بر فراز سرزمین روسیه با آمریکا را تضمین نکنند، روسیه هم از این پیمان‌نامه خارج می‌شود. دولت روسیه روند خروج را در ۱۵ ژانویه آغاز کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معاهده آسمان هاي باز روسيه بریتانیا پیمان نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۸۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کره‌ جنوبی به دنبال عضویت در پیمان «آکوس»

وزیر دفاع کره جنوبی امروز چهارشنبه گفت این کشور گفت‌وگوهایی را درباره پیوستن به معاهده سه‌جانبه «آکوس»، پیمانی میان آمریکا، انگلیس و استرالیا انجام داده است.

به گزارش ایسنا، پیمان سه‌جانبه «آکوس» در سال ۲۰۲۱ جهت تسهیل انتقال فناوری نظامی میان ایالات متحده، بریتانیا و استرالیا و مبارزه با قدرت فزاینده چین ایجاد و در عین حال ارتش آمریکا متعهد شد تا به کانبرا برای دستیابی به زیردریایی‌های هسته‌ای کمک کند.

خبرگزاری رویترز گزارش کرد، مرحله اول پیمان «آکوس» جهت ارائه فناوری زیردریایی هسته‌ای به استرالیا بوده است و مرحله دوم آن اشتراک‌گذاری سایر فناوری‌های نظامی می‌باشد.

«شین وون-سیک» وزیر دفاع کره جنوبی پس از نشستی میان وزرای خارجه و دفاع استرالیا و کره جنوبی طی یک کنفرانس مطبوعاتی در ملبورن گفت: «کره جنوبی می‌تواند با قابلیت‌های دفاعی، علمی و فناوری خود به مرحله دوم آکوس کمک کند.»

وی افزود: «طی جلسه‌ای که داشتیم، پیرامون احتمال شراکت در مرحله دوم آکوس گفت‌وگو و رایزنی شد. ما از فعالیت‌های مرحله دوم آکوس حمایت و از نظر دیگران نسبت به در نظر گرفتن عضویت کره جنوبی به عنوان شریکی در مرحله دوم این پیمان استقبال می‌کنیم.»

طبق گزارش اخیر نشریه پالتیکو، مشارکت امنیتی «آکوس» ممکن است تا پایان سال میلادی گسترش یابد و کانادا و ژاپن را هم شامل شود. عضویت هند، نیوزیلند و کره‌جنوبی هم به‌عنوان اعضای بالقوه مطرح شده است.

«ریچارد مارلز» وزیر دفاع استرالیا هم به نوبه خود عنوان کرد: «کره جنوبی کشوری با فناوری بسیار چشمگیر است که در آن ارزش‌های مشترکی داریم. همزمان با اینکه مرحله دوم آکوس توسعه می‌یابد، فرصت‌هایی در آینده وجود خواهد داشت و ما شاهد اجرای آن در رابطه با ژاپن نیز هستیم.»

«فومیو کیشیدا» نخست‌وزیر ژاپن در جریان سفر به واشنگتن در اوایل ماه آوریل و دیدار با «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا بیانیه مشترکی را منتشر کرد که در آن هر دو تاکید کردند که شراکت دفاعی آکوس همکاری با ژاپن را در حوزه فناوری‌های پیشرفته از جمله محاسبات کوانتومی، زیردریایی، مافوق صوت، هوش مصنوعی و فناوری سایبری در نظر دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درخواست روسیه برای تحقیق درباره گورهای دسته جمعی در غزه
  • ۳ درخواست عجیب روسیه از ایران
  • رای دادگاه تجدیدنظر به محکومیت کقزوی!
  • کره‌ جنوبی به دنبال عضویت در پیمان «آکوس»
  • ۳ درخواست عجیب روس ها از ایران در نمایشگاه اکسپو!
  • دانلود سریال افعی تهران قسمت ۹ نهم کامل
  • درخواست باشگاه سپاهان برای دیدار با پرسپولیس
  • درخواست وکلای دولت بایدن برای متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند