Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@08:08:14 GMT

در انتخابات ۱۴۰۰ مجادله بر سر چه خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۶۹۴۶۵

فرارو- نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری از لحظه ثبت نام جدل‌های انتخاباتی خود را در موضوعات مختلف آغاز کردند. جدل‌هایی که احتمالا هر چه به ۲۸ خرداد نزدیک می‌شود، گسترده‌تر و تندتر خواهد شد. با این حال به نظر می‌رسد که مهم‌ترین مسائلی که میان دو جناح سیاسی به جدل منتج خواهد شد، دو حوزه اقتصادی و سیاست خارجی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش فرارو، بررسی مواضع کاندید‌اها پس از ثبت نام نشان می‌دهد که چهره‌های اصولگرا یک پارچه لاریجانی و جهانگیری را به عنوان چهره‌های شاخص جریان اصلاح طلبی و میانه رو با طرح موضوعات مختلف به چالش کشیدند. در مقابل نیز لاریجانی، جهانگیری و دیگر کاندید‌های اصلاح طلب نیز مجادله را آغاز کردند.

ابراهیم رییسی که ساعات پایانی ثبت نام اعلام حضور کرد و به ستاد انتخابات کشور رفت، کشمکش را به شکل کلی و تلویحی آغاز کرد. او گفت که «بانیان و شرکای وضع موجود نمی‌توانند مدعی تغییر در وضع موجود باشند.»

او این را هم گفته که اولویت اش مسائل خارجی، تولید، معیشت و اقتصاد و رفع بیکاری جوانان است. موضوعاتی که به نظر می‌رسد سرفصل رییسی و ضربه گیر‌های او برای مجادله با رقیب خواهد بود. چنانچه علیرضا زاکانی دیگر کاندیدای اصولگرا پس از ثبت نام گفته بود که «کشورداری و تحول اقتصادی نه با قانون شکنی، نه با حرف درمانی، نه با سستی و بیگانه پرستی، نه با غفلت از ظرفیت‌های داخلی و نه با تصمیمات ۲۰ دقیقه‌ای میسر نخواهد شد.»

البته علاوه بر رییس و زاکانی، لاریجانی و جهانگیری نیز در خلال اظهارات شان، مسئله تفاوت دیدگاه‌ها در حوزه سیاست خارجی و اقتصادی را مطرح کردند.

با این حال ناظران معتقدند که در مجادلات کلی اصولگرایان بیشتر تلاش خواهند کرد تا با طرح موضوعاتی که در حال حاضر چالش جامعه در حوزه‌های مختلف است، قدرت را در عرصه اجرایی به دست گیرند.   منافع مقطعی و بلند مدت دو موضوع مجادله انتخابات ۱۴۰۰ خواهد بود محمدصادق جوادی حصار، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با فرارو در مورد مسائل و موضوعاتی که در انتخابات پیش رو منجر به چالش و کشمکش خواهد شد، گفت: تنها موضوعی که می‌تواند به مجادله، برخورد‌های میدانی و مقابله‌های اجتماعی بدل شود. در دو عرصه می‌تواند قابل جستجو باشد. یک عرصه منافع مقطعی و زودگذر و عرصه دیگر بلند مدت و ماندگار خواهد بود.

او افزود: در عرصه منافع مقطعی و زودگذر تصور بنده این است که جریان‌های مقابل اصلاح طلبان دغدغه بیشتری دارند. چرا که تصورشان این است که احتمالا یا یک سری امکانات را از دست می‌دهند، یا یک سری امکانات داشته اند و نمی‌خواهند از دست دهند یا اینکه ندارند و می‌خواهند به دست بیاورند. خیلی از افراد این جریان معتقدند که اصولگرایان واقعی هنوز نتوانسته اند پس از انقلاب دولت تشکیل دهند. یعنی دولت‌هایی هم که نزدیک به اصولگرایان بوده، آن دولت مطلوب مدنظر اصولگرا‌ها نبوده است. مثلا دولت آقای هاشمی و آقای احمدی نژاد هر دو اصولگرایی بود، ولی هیچ یک از اصولگرایانی که خود را اصولگرای اصولی می‌دانند، از دستاورد‌های این دو دولت، ابراز خوشحالی و رضایت نمی‌کنند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب می‌گوید اگر بخواهیم دقیق‌تر به قضایا نگاه کنیم، شاید بتوان گفت که دغدغه اصولگرایان در این حوزه‌ها بیشتر است. آن‌ها بسیار تلاش می‌کنند تا از منافعی مثل قدرت متمرکز، تاثیر در حوزه‌های قدرت اجرایی و سیاسی از معابری همچون شورای نگهبان، قوه قضائیه و نهاد‌های حاکمیتی تاثیری که اصولگرایان از این معابر بر حوزه قدرت گذاشته اند، بیشتر از اصلاح طلبان بوده است؛ بنابراین تلاش می‌کنند معابر را برای خودشان باز نگه دارندذو از دست ندهند.

جوادی حصار تصریح کرد: اما اصلاح طلب‌ها تقریباً در این حوزه‌ها چیزی برای از دست دادن ندارند. چرا که نه در حوزه شورای نگهبان دستاوردی دارند، نه در مجمع تشخیص مصلحت نظام دست بالایی دارند و نه در حوزه  قوه قضائیه و مقننه می‌توانیم بگوییم که قدرت تاثیرگذاری قابل توجهی دارند؛ بنابراین تنها حوزه‌ای که می‌توان متصور بود، حفظ بقایای تاثیرگذاری شان در قوه اجرایی است.

او معتقد است که در عرصه بلند مدت و منافع ملی اصلاح طلبان دغدغه‌های جدی تری دارند. این فعال سیاسی می‌گوید که اصلاح طلبان در بلندمدت نگران هستند که تزاحم‌های مالی و مادی شرایطی را فراهم کند که مزاحمت‌های امنیتی و ملی منجر شود. شرایط به گونه‌ای رقم بخورد که امنیت شهروندان، امنیت ملی خدایی ناکرده دچار آسیب شود و ضریب امنیت کاهش پیدا کند. من معتقدم که  هر دو طرف می‌توانند چنین دغدغه‌ای داشته باشند، در بعضی جا‌ها دغدغه جریان اصولگرا بیشتر است. در بعضی جا‌ها هم دغدغه جریان اصولگرا.  

این فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به این سوال که آیا مجادله سیاسی و اقتصادی اصولگرایان و اصلاح طلبان بار دیگر سر باز می‌کند یا خیر، هم می‌گوید: من فکر می‌کنم که اجازه سرباز کردن به آن معنا را خیلی پیدا نمی‌کنند. چرا که خودشان می‌دانند هیچ دولتی به شکل مطلق نمی‌تواند تاثیر گذار باشد. مثلا در حوزه سیاست خارجی و بین المللی جمهوری اسلامی، چندی سالی بود که جریان افراطی منتسب به اصولگرایی سرنا را از سرگشادش باز می‌کردند و می‌خواستند همه چیز را برعهده دولت آقای روحانی بگذارند. اما پس از انتشار فایل صوتی آقای ظریف و بیانیات رهبری معلوم شد این حرف‌ها مبنای درستی ندارد. بلکه معلوم شد که در مناسبات بین المللی و برجامی وزارت امورخارجه تصمیم ساز نبوده است. طبق فرمایش رهبری، سیاست گذاری در این حوزه برعهده دستگاه‌های حاکمیتی بوده و اجرا برعهده وزارت امورخارجه بوده است؛ لذا آن صحبت‌های که دیگران درباره وزارت خارجه و این سیاست مطرح می‌کردند مشخص شد که مبنای درستی ندارد.  

او خاطرنشان کرد: در مناظره‌های انتخاباتی، بسیاری از این مسائل مشخص و آشکار خواهد شد و مردم پی خواهند برد که این‌ها اطلاعات غلطی بوده که به جامعه منتقل شده است. این مسائل چالش خواهد داشت. اما بنده فکر می‌کنم اگر قراز است این بحث‌ها مردم را پای صندوق‌های رای بیاورد، نتبجه آنچنانی نخواهد داشت. مگر اینکه حاکمیت تصمیم بگیرد که فضایی ایجاد کند و مردم باور کنند که دستگاه‌های حاکمیتی اراده کردند و تغییراتی در روش و منش‌های زمام داری ایجاد کنند تا مردم برای آمدن پای صندوق‌های رای انگیزه پیدا کنند.  

منبع: فرارو

کلیدواژه: انتخابات 1400 انتخابات جدال انتخاباتی اصلاح طلبان فعال سیاسی اصلاح طلب خواهد شد حوزه ها ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۹۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: همدلی و همراهی شوراها در کنار اختلاف نظرها، موجب امیدواری مردم و رفع مشکلات آن‌ها می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، سید محمدرضا طالبی امروز _نهم اردیبهشت_در مراسم روز شوراها در شهرستان خوسف با بیان اینکه موضوع مشورت و شورا از جایگاه بسیار ارزنده‌ای در اسلام برخوردار است، اظهار کرد: از آیات و روایات، قانون اساسی و فرمان امام راحل و نقشی که شوراها به خوبی در سطوح مختلف روستا، بخش، شهر و استان ایفا می‌کنند می‌توان به جایگاه این نهاد پی برد.

وی با بیان اینکه در قرآن سوره‌ای تحت عنوان شوری داریم، افزود: در آیه ۳۸ سوره شوری، مشورت و شورا را هم‌زمان در کنار دعوت بندگان به اسلام داریم و در ادامه آیه مشورت و شورا در کنار اقامه نماز و انفاق آمده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با ذکر این نکته که قانون اساسی ما برگرفته از آیات و روایات و شرع مقدس است، یادآور شد: اصل ۱۰۰ قانون اساسی بر این موضوع تأکید دارد که شوراها به منظور پیشبرد امورات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در روستا، بخش، شهر و استان شکل بگیرد تا مددکار مردم در پیگیری مشکلات باشند.

طالبی با اشاره به فرمان حضرت امام خمینی (ره) در نهم اردیبهشت سال ۱۳۵۸ مبنی بر تشکیل شوراها گفت: رهبر معظم انقلاب هم در راستای زنجیره دولت‌سازی، از شوراها نام می‌برند و شوراها را مکملی برای ساختن دولت اسلامی برای رفع مشکلات مردم و حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان معرفی می‌کنند.

وی با بیان اینکه ما انتخابات‌های زیادی از جمله ریاست جمهوری، خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا را داریم، افزود: برخلاف تبلیغات مسموم دشمن که می‌خواهند نظام ما را در دنیا استبدادی قلمداد کنند، ما به‌طور میانگین هر سال یک انتخابات مهم داریم که نشان از مردم سالاری دینی در نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی به روحیه جهادی مسئولان در پاسخگویی به مردم اشاره کرد و گفت: مسئولان باید به‌صورت شبانه‌روزی پاسخگوی مردم باشند و محور عمل ما هم قانون باشد.

طالبی با بیان اینکه برخی قانون شکنان قانون را زیر پا می‌گذارند، افزود: قانون باید به نفع مردم تفسیر شود نه اینکه آن را زیر پا بگذاریم، بارها بر این موضوع در شورای اداری تأکید شده لذا مسئولان باید به آن اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

معاون استاندار خراسان جنوبی بر همراهی اعضای شوراهای اسلامی تأکید کرد و گفت: شوراها برای اینکه عملکرد بهتری داشته باشند و موجب امیدواری مردم شود باید همدل و همراه باشند، اختلاف نظرها طبیعی است اما نباید به بطن جامعه کشیده شود.

وی با بیان اینکه مسائل سیاسی و جناحی و یا حزبی نباید در امورات کاری شوراها و رفع مشکلات مردم تأثیر بگذارد، افزود: اعتبارات دولتی شوراها بسیار محدود است اما تهیه درآمد از هر طریقی درست نیست.

طالبی گریزی به انتخابات پیش رو در خراسان جنوبی زد و گفت: در مرحله اول انتخابات مجلس، اعضا به خوبی عمل کردند و ما تخلف خاصی را مشاهده نکردیم، در مرحله دوم هم همین انتظار است.

وی به چهار اصل مشارکت، سلامت، رقابت و امنیت انتخابات اشاره کرد و گفت: اظهار نظر بر له یا علیه هر کاندیدایی درست نیست و طبق ماده قانونی انتخابات، شوراهای اسلامی هم همانند سایر مسئولان نباید از کاندیدی طرفداری و یا دست به تخریب کاندیدی بزنند.

معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در ۲ سال گذشته گفت: اقدامات بزرگی در منطقه، استان و کشور انجام شده و وظیفه ما بررسی و حل مشکلات مردم است، در حوزه تصمیم‌گیری اجرایی در استان همیشه بر توزیع عدالت و نظارت بر آن تأکید شده است.

طالبی گفت: به شهرستان خوسف توجه خوبی شده اما در جاهایی که نارسایی و کمبود بیشتر است باید ویژه توجه کرد و با اولویت بندی، مسائل و مشکلات را رفع کرد.

کد خبر 748882

دیگر خبرها

  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری / براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان مقابل جنجال مهدی نصیری /براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • جنجال نظرات مهدی نصیری درباره شاهزاده پهلوی و اپوزیسیون!
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم