Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیر پردیس ICT پارک علم و فناوری خراسان گفت: کسب و کارهای الکترونیکی به عنوان سبک جدیدی از کسب و کار، به شدت پتانسیل ویژه‌ای برای نوآوری، تطبیق‌پذیری و اصلاح‌پذیری در شرایط عدم قطعیت دارند.

مهندس علی جاهدی در وبیناری تحت عنوان «گام به گام ثروت‌آفرینی در فضای کسب و کارهای الکترونیکی» اظهار کرد: فضای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، نیاز کاربران، بازی رقبا، تکنولوژی‌های مخرب و موضوعاتی مانند این موارد، فضای کسب و کار را به شدت پویا و متغییر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین معنا، زمانی که وارد فضای کسب و کار می‌شوید باید آماده تغییرات به شدت سریع و زیاد باشید. شرکت‌هایی می‌توانند در این مسیر موفق باشند که آمادگی این تغییرات را داشته باشند. بنابراین باید آمادگی خود را متناسب با تغییرات داشته باشیم تا اصلاح کنیم و تطبیق دهیم.

وی افزود: این تطبیق‌پذیری نکته بسیار مهمی است که متاسفانه شاید بسیاری از کسب و کارها این ویژگی را نداشته‌اند و دلیل افت خیلی از برندهای بزرگ و اسطوره‌ای این موضوع باشد. اگر بخواهیم تعریفی از نوآوری داشته باشیم باید به این نکته اشاره کرد که نقطه شروع ایده، روش، فرآیند و استفاده از منابع نو است. اما نوآوری تنها ایده نو نیست بلکه کل فرآیند از ایده نو تا خلق ثروت است.

این مشاور نوآوری کسب و کار اضافه کرد: زمانی می‌گوییم نوآوری رخ داده که بتوانیم مبتنی بر خلاقیت و ایده نو، محصول و خدمت جدیدی را برای حل مسئله جدی اجرا و تبدیل به کسب و کار کنیم و سپس به دست مشتری برسانیم و از آن درآمد کسب کنیم. نوآوری از آن دسته از ایده‌های نویی صحبت می‌کند که بتواند یک مسئله را در دنیا حل و جهان را جایی برای بهتر زندگی کردن تبدیل کند که هدف علم است و این هدف می‌تواند از طریق نوآوری محقق شود. 

وی تصریح کرد: شرکت‌هایی که این منطق را داشته باشند، می‌توانند به صورت مداوم ایده‌های نویی را مبتنی بر تقاضای واقعی بازار، تغییرات بازار، نظر و سلیقه نیاز مشتری طراحی و ارائه کنند و از همان ابتدا جدی هستند که بتوانند به خوبی رشد و توسعه دهند و سهم بازار بزرگتری را داشته باشند تا در ادامه مسیر به ثروت هم برسند. همچنین شرکت‌هایی متفاوت از شرکت‌های دیگر هستند که به ماشین آلات، نام و نیروهای خود اکتفا کردند و بر آن‌ها غَره شدند تا بتوانند سریع‌تر با رشد بیشتری این مسیر را طی کنند.

جاهدی عنوان کرد: بعضی از شرکت‌ها به جای اینکه به آینده، تغییرات و آمادگی خود در این فضا فکر کنند، مدام به افتخارات گذشته می‌نگرند. شاید مهمترین عبارتی که مرتبط با موضوع نوآوری وجود دارد و در گام طراحی و راه‌اندازی در دنیا مطرح می‌شود، استارت‌آپ است. استارت‌آپ یک تیم یا بخشی از سازمان است که دور هم جمع می‌شوند و باور دارند که می‌خواهند مبنای کار خود را بر نوآوری بگذارند. به معنای ایده‌های خلاقانه، نو، اجرایی کردن آن‌ها، رساندن به دست مشتری و البته اخذ درآمد است. بنابراین هر جایی از کار متوقف شد بدانید که کار ایراد دارد و باید دنبال راه‌حل آن بود.

کسب و کارهای الکترونیکی پتانسیل ویژه‌ای برای نوآوری دارند

وی خاطرنشان کرد: برخی از شرکت‌ها از تکنولوژی و فن‌آوری استفاده کردند که قدرت بیشتری برای رشد و توسعه به آن‌ها می‌داد و البته تکنولوژی فناوری اطلاعات و کسب و کارهای الکترونیک به عنوان یک سبک جدیدی از کسب و کار به شدت پتانسیل ویژه‌ای برای نوآوری و تطبیق‌پذیری و اصلاح‌پذیری در شرایط عدم قطعیت و رشد زیاد را دارند.   

این استاد دانشگاه فردوسی در خصوص گام‌های راه‌اندازی کسب و کار به سبک الکترونیکی بیان کرد: در گام اول باوری را باید بدانیم که پرنسل و حامیان این کسب و کار نقش‌های مهمی در ایجاد کسب و کار دارند، اما مهمترین نقش را مشتری دارد. مشتری است که تعیین می‌کند ما موفق شویم یا شکست بخوریم. هنر ما این است که ابتدا کشف کنیم چه گروهی از مشتریان، پذیرندگان آغازین هستند. متاسفانه کسب و کارهای مختلفی در این مسیر به دلیل ناآگاهی شکست می‌خورند. 

وی با بیان اینکه هدف از شناسایی مشتری، جلب رضایت اوست، گفت: موفقیت کسب و کار در رضایت مشتری است و اگر بخواهیم مشتری داشته باشیم که پس از ارائه محصول، راضی باشد باید به سراغ نیازهای مشتری برویم که در عذاب است و با آن مشکل دارد. مسائل زیادی وجود دارد که ممکن است مشتری‌ها با آن درگیر باشند اما همه آن‌ها، مسائل مشتری نیست. بنابراین نباید سراغ نیاز مسائل موقتی، زودگذر و بدون اولویت مشتری برویم. 

جاهدی اظهار کرد: در گام دوم زمانی که متوجه شدیم نقطه شروع کارآفرینی، پیدا کردن یک فرصت کسب و کار و آگاهی با مشکل است، باید به دنبال راه‌حل آن باشیم که چگونه می‌خواهیم این مشکل را حل کنیم. بنابراین شیوه راه‌حل و راهکار، تبدیل به ایده می‌شود که باید ویژگی‌های یک ایده را بدانیم. در کسب و کارهای الکترونیکی هنر ما این است که تا می‌توانیم ایده خود را ساده‌تر طراحی کنیم یا راهکار و راه‌حل ما ساده اما ارزش‌آفرین باشد و مسئله مشتری را حل کند. این ساده و ارزش‌آفرین بودن ایده به شدت کمک می‌کند که امکان‌پذیری اجرا را افزایش دهد. همچنین منجربه پایین تمام شدن قیمت برای مشتری و در نهایت استقبال مشتری را بالا می‌برد و چالش‌های فرد را کم می‌کند.

تمایز با رقبا می‌تواند ناشی از خلاقیت و نوآوری باشد

وی افزود: برای اینکه بتوانیم نسبت به رقبای مستقیم و غیر مستقیم تمایز یا مزیت‌هایی داشته باشیم باید بتوانیم حرف نویی بزنیم و ایده نو و خلاقانه‌ای داشته باشیم. ایده نو می‌تواند در کل، راه‌حل نو یا راه‌حل قدیمی اما ارائه آن با منابع جدید باشد. ممکن است با فرآیند جدید آن محصول یا ایده نو اجرا شده باشد و بازار جدیدی ارائه شود. اما در هر صورت باید بتوانیم نسبت به رقبا در حوزه تمایز داشته باشیم و تمایز ما می‌تواند ناشی از خلاقیت و نوآوری باشد.

مدیر پردیس ICT پارک علم و فناوری خراسان تصریح کرد: نکته دیگر، توجه و تمرکز روی حل مسئله است. به جای اینکه تمام توجه ما به محصول و تولید کردن باشد، باید حل مسئله در اولویت باشد و تنها موردی که مشتری از ما می‌خواهد همین موضوع است که بتوانیم مسئله‌ای را حل کنیم. یادمان باشد اگر محصول و راه‌حل ارائه کردیم اما نتوانستیم مسئله مشتری را حل کنیم همه این‌ها قطعا بی‌ارزش خواهد شد.

وی اضافه کرد: سعی کنیم ایده‌ای داشته باشیم که به راحتی بتواند توسعه‌پذیری را در بازارها به دنبال داشته باشد. در گام سوم باید به دنبال این موضوع برویم که آیا با ارائه راه‌حل، مشکلی که هدف قرار دادیم، تطبیق دارد یا خیر. نام این اقدام اعتبارسنجی است و باید برای شروع کار حتما مورد توجه قرار گیرد و در بازار مشتری به درک واقعیت دست پیدا کنیم که مسئله مشتری چیست. بنابراین هنر یک کسب و کار استارت‌آپی این است که مبتنی بر این بازخوردها و تحلیل‌ خود بتواند مسیر خود را اصلاح کند.

جاهدی بیان کرد: در گام چهارم اجرایی کردن ایده است و تا زمانی که ایده‌ها اجرایی نشوند هیچ اهمیتی ندارند زیرا مشکلی را از مشتری حل نکردند و درآمدی هم برای ما به همراه نداشته است. در گام دیگر، یکی از مفاهیمی مهم در کارآفرینی ناب،‏ حداقل محصول قابل عرضه است که به آنMVP  می‌شود. ما قبل از اینکه سراغ محصول همه چیز تمامی که همه مشکلات مشتری را حل کند، برویم این سوال را از خودمان بپرسیم که چه محصولی بدهیم که حداقل ویژگی‌هایی که مشتری را راضی می‌کند، داشته باشد اما در عین حال بتوانیم سریع‌تر به دست مشتری برسانیم. انجام این کار باعث صرفه‌جویی در زمان و روش بهینه در سرمایه‌ای که صرف می‌کنیم، می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: پس از انجام و اجرایی کردن این مراحل، حتما شکست بسیار پایین است و باید مسیر کارآفرینی را طی کنیم و در این مسیر سرمایه بیشتری نیاز داریم و اگر سیاست ما برای توسعه فرآیند مبتنی بر جذب سرمایه بود و خواستیم سرمایه جذب کنیم باید آماده ارائه به سرمایه‌گذار باشیم. راهی برای موفقیت وجود ندارد مگر اینکه تلاش کنیم زودتر بفهمیم اشتباه کردیم برای اینکه سریع‌تر یاد بگیریم که چه روشی درست است و مسیر کارآفرینی برای راه‌اندازی یک کسب و کار محسوب می‌شود. 

این مشاور نوآوری کسب و کار تصریح کرد: در فضای کارآفرینی فعلی و چالش‌هایی که وجود دارد، نمی‌توانیم حدس بزنیم که مسیر کارآفرینی کجاست. بنابراین باید با سعی و خطا مسیر خود را از میان موانع سخت و سنگی کشف کنیم و تنها می‌توانیم جهت حرکت خودمان را رصد کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی پارک علم و فناوری خراسان كسب و كار کسب و کار اینترنتی فضای کسب و کار کسب و کار مجازی کسب و کارهای الکترونیکی داشته باشیم تطبیق پذیری کسب و کار ایده نو ایده ها شرکت ها راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۹۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سید محمد کرباسی در خصوص مأموریت‌های ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری اظهار داشت: رصد فناوری و شناسایی زیست‌بوم، فرهنگ‌سازی و ترویج سواد فناوری، حمایت از نخبگان پژوهشگر و سرآمدان فناور، توسعه فناوری‌های اولویت‌دار و نوظهور و تجاری‌سازی و بازاریابی از جمله ماموریت هایی است که این ستاد در دستور کار خود دارد.

وی همچنین، توسعه منابع انسانی، توسعه فرهنگ بومی‌سازی شبکه ملی اطلاعات، توسعه اتصال‌پذیری با اولویت هوشمندسازی صنایع و تقویت زیرساخت امنیت سایبری شبکه و صنعتی را از اهداف راهبردی این ستاد برشمرد.

به گفته او، دانشگاهیان و پژوهشگران، هسته‌های فناور و شرکت‌های نوپا، صنایع، سازمان‌ها و نهادهای دولتی، عموم افراد جامعه از مخاطبان این ستاد محسوب می شوند.

کرباسی در ادامه در تبیین فعالیت‌های ستاد گفت: ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات در سال گذشته اقدام به انتشار هفت فراخوان کرد که از آن جمله می توان به فراخوان حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی (یکی با پژوهشگاه ارتباطات و یکی هم با همراه اول)، فراخوان پروژه‌های تحقیقاتی- طرح‌های پژوهشی و پسادکتری (بنیاد علم)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه (نوآفرین)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه در حوزه تجهیزات رادیویی (ترنج)، فراخوان مشترک با شرکت ایرانسل، فراخوان‌ حمایت از طرح‌های فناورانه و ... کرده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات همچنین به پروژه‌های پرچم‌دار این ستاد در سال گذشته هم اشاره کرد و گفت: این پروژه های پرچم دار بر محصولات مورد نیاز گلوگاهی کشور تمرکز دارند و هدف از طرح این پروژه ها را حل مشکلات کشور در بحث فناوری دانست.

وی در این راستا، پروژه اینترنت کوانتومی، فناوری دسترسی رادیویی باز(Open RAN) و Fablab IOT و FSO را از جمله این پروژه های پرچم دار برشمرد.

کرباسی در خصوص حمایت های ستاد هم گفت: ستاد در بحث تبصره ۱۸، ۷۲ طرح دریافت و ۱۱ طرح را به مبلغ ۲۷/۵ میلیارد تومان مورد حمایت قرار داده و خارج از تبصره ۱۸، ۱۸ طرح دریافت و ۱۴ طرح به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان مورد حمایت قرار گرفته اند.

به گفته او، در حوزه تجاری‌سازی و بازاریابی هم ستاد برنامه هایی را در دستور کار خود داشته است.

وی شرکت در گردهمایی شرکت‌های فناوری اطلاعات و نرم افزارهای رایانه‌ای در مشهد، شرکت در رویداد ملی نکست و امضا ۱۳ تفاهم نامه و توافق نامه را از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستا عنوان کرد. همچنین، همکاری در تجهیز دو آزمایشگاه تخصصی در حوزه ۵G و IOT با همراه اول و شرکت ایرانسل از دیگر اقدامات این ستاد در سال ۱۴۰۲ است.

کرباسی خاطرنشان کرد: حدود ۳۳ میلیارد تومان از محل بودجه ستاد به تفکیک ۱۱ درصد به فرهنگ سازی و ترویج سواد فناوری، ۲۱ درصد حمایت از نخبگان و ۶۸ درصد توسعه فناوری و همچنین ۴۹ میلیارد تومان هم از نهادهای دیگر در قالب اعتبار مالیاتی و تفاهم‌نامه‌ها جذب شد که به تفکیک۱ درصد به فرهنگ سازی و ترویج سواد فناوری، ۳۷ درصد به حمایت از نخبگان و ۶۲ درصد به توسعه فناوری اختصاص پیدا کرده است.

وی در ادامه از تشکیل کارگروه‌هایی همچون اینترنت اشیا و هوشمندسازی، ارتباطات نسل جدید، ماهواره و سنجش از راه دور و امنیت سایبری به عنوان یکی از اقدامات این ستاد در سالی که گذشت یاد کرد.

بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان و آزمایشگاه‌های تخصصی در راستای رصد، شناسایی و ترویج امید در حوزه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات از دیگر برنامه‌هایی است که دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات به این آنها اشاره کرد و در این راستا، بازدید از آزمایشگاه تحقیقاتی و مرکز نوآوری و شرکت‌های دانش‎‌بنیان مستقر در دانشگاه علم و صنعت، مجموعه‌های شتاب‌دهنده و شرکت‌های دانش‌بنیان شهر اصفهان، هلدینگ گرین‌وب و کارخانه نوآوری خراسان رضوی و بررسی مسائل فناورانه بخش رادیویی نسل پنجم ارتباطی در نشستی با شرکت‌های دانش‌بنیان از دیگر اقدامات این ستاد برشمرد.

به گفته کرباسی، حضور ستاد در چهارمین رویداد هفته ایران دیجیتال، کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات ویژه توسعه هوشمندسازی، چهاردهمین نمایشگاه فناوری‌ نانو ۱۴۰۲ و بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی تلکام ۱۴۰۲ از دیگر فعالیت های نمایشگاهی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات است.

وی ادامه داد: برگزاری سه دوره رویداد کاشتن برای آینده با عناوین «دنیای شگفت‌انگیز ارتباطات از ژرفای کوانتوم تا ماورای ماهواره‌ها»، «اتصال‌پذیری، ارتباطات و هوش مصنوعی» و «ایران هوشمند و متصل» و حمایت‌های مالی از نهادها و دانشجویان با موضوعاتی همچون نخستین هکاتون همراه اول ۵G ، دومین هکاتون همراه اول IOT، دوم هکاتون ۵G ، برگزاری اولین دوره ASMMasters و مسابقه طراحی و ساخت ماهواره‌های مکعبی Qsat (کیوست) و برگزاری دو دوره‌ آموزشی «امنیت سایبری» و «آشنایی‌ با فناوری‌های نوظهور و مشاغل آینده با عنوان اتصال‌پذیری و ارتباطات نسل جدید» از دیگر رویدادها و مسابقات و دوره های آموزشی است که این ستاد در سال گذشته به انجام رسانده است.

کد خبر 6093094 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • پتانسیل ایران در استخراج رمزارز از گاز فلر
  • هویت ۷ شهید گمنام مدفون در فارس مشخص شد
  • عدم مسئولیت پذیری تیپاکس
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • سیستان و بلوچستان پتانسیل‌های فراوانی در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی دارد
  • نگاه سرمایه‌گذاران به این آلت‌کوین‌ها/ پتانسیل سودآوری این رمزارزها بالا است!
  • پتانسیل بازار آفریقا برای خودروهای اقتصادی سایپا