Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@10:40:49 GMT

ویروس کرونا DNA انسان را درگیر نمی‌کند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۷۰۲۷۰

ویروس کرونا DNA انسان را درگیر نمی‌کند

ایران اکونومیست-استادیار دانشگاه پوردو به همراه دو تن از همکارانش، در نتیجه تحقیقی اعلام کرد احتمال اینکه ویروس کرونا DNA انسان را درگیر کند، بسیار کم است.

بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله ویروس شناسی، ویروس عامل کووید-۱۹ که دانشمندان از آن به عنوان سارس-کوو ۲ یاد می‌کنند، احتمالا مواد ژنتیکی خود را در ژن‌های انسان ادغام نمی‎کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک مطالعه جداگانه به تازگی با ادغام مواد ژنتیکی ویروس در DNA انسان در سلول‌های ظروف پتری نتایج متفاوتی را از عملکرد ویروس کرونا گزارش داده است.

مجید کاظمیان، استادیار بیوشیمی و علوم کامپیوتر دانشگاه پوردو و یکی از سه نویسنده اصلی این مطالعه گفت: این یافته دو پیامد مهم دارد. به طور نسبی اطلاعات کمی در مورد اینکه چرا برخی از افراد حتی مدت‌ها پس از پاک سازی عفونت، در انجام آزمایش دیگری، کرونا مثبت شناخته می‌شوند. این مهم است، زیرا مشخص نیست که آیا چنین افرادی دوباره آلوده شده‌اند یا همچنان آلوده بوده‌اند. به اصطلاح «حمله ژنوم انسانی» توسط سارس-کوو ۲ به عنوان توضیحی برای این مشاهده پیشنهاد شده است، اما اطلاعات ما این مورد را پشتیبانی نمی‌کند.

او گفت: اگر ویروس قادر بود مواد ژنتیکی خود را در ژنوم انسان ادغام کند، این می‌توانست به این معنا باشد که هر mRNA دیگری نیز می‌تواند همین کار را انجام دهد، اما از آنجا که این مورد توسط داده‌های فعلی پشتیبانی نمی‌شود، این امر می‌تواند نگرانی‌های مربوط به ایمنی واکسن‌های mRNA را تحت تاثیر قرار دهد. این امکان وجود دارد که مواد ژنتیکی برخی ویروس‌ها در DNA انسان و سایر حیوانات گنجانده شود، چیزی که دانشمندان آن را «وقایع کایمریک» می‌نامند.

DNA انسان شامل تقریبا ۱۰۰ هزار قطعه DNA از ویروس‌هایی است که گونه‌های ما طی میلیون‌ها سال تکامل جمع کرده‌اند. در کل این DNA از دست رفته و ویروس‌ها کمی کمتر از ۱۰ ٪ ماده ژنتیکی سلول‌های ما را تشکیل می‌دهد. مقالات اخیر مجله علمی ادعا کرده‌اند که ویروس سارس-کوو ۲ نیز می‌تواند باعث این وقایع کایمریک شود.

دکتر بن افضلی، محقق ارل استدمان از موسسه ملی بیماری‌های دیابت، گوارش و کلیه نیز گفت: حتی قبل از اینکه این تیم تحقیقاتی جدید آزمایش‌هایی را انجام دهد که نشان می‌دهد چنین نیست، محققان احتمال آن را بعید می‌دانستند.

افضلی گفت: در حالی که مطالعه قبلی حاکی از آن بود که در سلول‌های آلوده به سارس-کوو ۲ مواد ژنتیکی ویروس کپی شده و خود را در DNA انسان می‌چسبانند، اما گروه ما فکر می‌کردند که این امر بعید به نظر می‌رسد.

سارس-کوو ۲ مانند HIV، مواد ژنتیکی خود را به صورت RNA دارد، اما بر خلاف HIV، ماشین آلات لازم برای تبدیل RNA به DNA را ندارد. بعید است سارس-کوو ۲ خود را به ژنوم بچسباند، بنابراین ویروس‌های کرونا به طور کلی به DNA انسان نزدیک نمی‌شوند. همانطور که مطالعه ما نشان داد، احتمال اینکه سارس-کوو ۲ بتواند در ژنوم انسان ادغام شود، بسیار بعید است.

به گفته کریستین ووبوس، دانشیار میکروبیولوژی و ایمونولوژی در دانشکده پزشکی دانشگاه میشیگان نیز گفت: اگرچه درک جمعی از ویروس‌های RNA این است که ادغام سارس-کوو ۲ در ژنوم انسان بسیار بعید است، اما بررسی مسئله بسیار مهم است.

یافته‌های غیرمنتظره در علم که به طور مستقل تایید شوند، منجر به تغییر پارادایم و زمینه‌های رو به جلو می‌شود، بنابراین خوب است که ذهن باز داشته و نتایج غیر منتظره را با دقت بررسی کنیم که به اعتقاد من این کار را در مطالعه خود انجام دادیم، با این حال ما شواهد قطعی برای ادغام سارس-کوو ۲ پیدا نکردیم، اما در عوض نشان دادیم که طی روش توالی RNA، کیمرا‌ها به عنوان مصنوعی از روش آزمایشگاهی در سطح بسیار پایین تولید می‌شوند.

برای بررسی رویداد پیشنهادی ادغام، محققان تکنیک جدیدی را توسعه دادند که طی آن، آن‌ها مواد ژنتیکی را از سلول‌های آلوده استخراج کرده و سپس ماده ژنتیکی را ۳۰ برابر تقویت یا تولید مثل کردند. اگر در DNA سلول میزبان حوادث کایمریک وجود داشته باشد، این تکه‌های ماده ژنتیکی سارس-کوو ۲ نیز باید ۳۰ برابر افزایش یابد که داده‌ها این را نشان نمی‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مواد ژنتیکی ژنوم انسان سارس کوو ۲ ویروس ها DNA انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۰۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا برخی از دوقلوها یکی چپ‌دست دیگری راست‌دست هستند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، قالب راست‌دست یا چپ‌دست بودن انسان، در همان هفته‌های اول بارداری ریخته می‌شود و بر اساس تحقیقاتی که گزارش آن در مجله Nature Communications منتشر شده، به نظر می‌رسد که «چند ژن نادر» در بدن چپ‌دست‌ها حدود سه برابر بیشتر از بدن راست‌دست‌ها یافت شده است.

دانشمندان بر این باورند که این یافته مهم می‌تواند به ما بینش جدیدی درباره مکانیسم پشت این پدیده بدهد.

کلاید فرانک، مدیر تحقیقات مؤسسه ماکس پلانک در هلند و سرپرست این تیم تحقیق می‌گوید: «ما می‌دانیم که دو نیمکره مغز در جنین انسان‌های چپ دست و راست‌دست، به‌طور متفاوتی شروع به رشد می‌کنند که البته مکانیسم پشت این پدیده هنوز مشخص نیست. این احتمال وجود دارد که راست‌دست بودن نتیجه پیش‌فرض رشد اولیه مغز باشد که توسط ژنوم‌ کدگذاری شده است.»

اما چه چیزی در جنین افراد چپ‌دست وجود دارد که باعث می‌شود بدن آنها از پیش‌فرض رشد اولیه مغز پیروی نکنند؟

پاسخ را احتمالاً باید در ابزارهایی یافت که سلول برای مرتب‌سازی و مسیریابی پروتئین‌ها در اختیار دارد. دانشمندان در همین رابطه توانستند چندین توالی «دی‌ا‌ن‌ای» که تنظیم‌کننده رشته‌های پروتئینی به نام میکروتوبول‌ها هستند را در میان رایج‌ترین گونه‌های ژنتیکی در افراد چپ دست شناسایی کنند.

کلاید فرانک می‌گوید: «این نوع گونه‌های ژنتیکی عموماً تأثیرات کوچکی بر ویژگی‌های انسان دارند، مثلاً تأثیرگذاری بر فعالیت یک ژن در یک بافت معین».

به همین دلیل در تحقیق جدید، محققان روی گونه‌های ژنتیکی تمرکز کردند که به جای تنظیم توالی رشته‌های پروتئینی، مستقیماً روی این توالی تأثیر می‌گذارند.

اگرچه این گونه‌های ژنتیکی نادر هستند و حدود ۱ تا ۲ درصد «دی‌ان‌ای» را تشکیل می‌دهند اما می‌توانند تأثیرات بسیار بیشتری بر ویژگی‌های انسانی در افراد معدودی که حامل آن‌ها هستند، داشته باشند.

پژوهشگران با بررسی ژنوم نزدیک به ۳۵۰ هزار نفر که در پایگاه داده‌های بانک اطلاعات پزشکی بریتانیا ثبت شده بود، توانستند «جهشی» را شناسایی کنند که اگرچه نادر است اما ۲.۷ برابر بیشتر در افراد چپ دست دیده می‌شود. این «جهش» که تنها یک نفر از هر هزار چپ دست را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بر ژن TUBB4B تأثیر می‌گذارد.

پژوهشگران بر این باورند که عنصر «تصادف» نیز در چپ دست شدن انسان‌ها نقش دارد. کلاید فرانک می‌گوید: «ما معتقدیم که در اکثر موارد، چپ دست شدن صرفاً به دلیل تغییرات تصادفی در طول رشد مغز جنین روی می‌دهد، آن‌هم بدون تأثیر ژنتیکی یا محیطی خاص. به‌عنوان مثال، نوسانات تصادفی در غلظت مولکول‌های خاص در طول مراحل کلیدی شکل‌گیری مغز.»

بطور مثال، میکروتوبول‌های موجود در شاخک‌های ظریف سطح سلول‌ها می‌توانند منشأ حرکات نامتقارن و جریان مایعاتی باشند که به ایجاد یک محور چپ-راست در جنین کمک کنند.

محققان استدلال می‌کنند که با مشاهده این عنصر تصادفی، حتی دوقلوهای همسان ژنتیکی نیز می‌توانند دست ترجیحی متفاوتی داشته باشند (یعنی یکی چپ دست و دیگری راست‌دست باشد).

اما چپ دست یا راست‌دست بودن می‌تواند بر دیگر عملکردهای بدن نیز تأثیر بگذارد. به‌عنوان مثال، در میان افراد دچار اختلالات یا بیماری‌های روانی خاص، افراد چپ دست بیشتری یافت می‌شوند.

به گفتۀ کلاید فرانک، در میان افراد مبتلا به اسکیزوفرنی نیز احتمال اینکه فرد بیمار چپ دست یا «دو دست» باشد، دو برابر بیشتر و در افراد مبتلا به اوتیسم تا سه برابر بیشتر است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان درگیر مداخلات جوی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • چرا برخی از دوقلوها یکی چپ‌دست دیگری راست‌دست هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد