Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان، ۲۶ اردیبهشت برای ملاقات با مقامات واتیکان و ایتالیا وارد رم شد. وزیر امور خارجه در این سفر علاوه بر رایزنی در خصوص گسترش همکاری‌های مشترک در حوزه روابط دوجانبه، پیرامون همکاری‌ها در موضوعات مورد علاقه طرفین در سطح بین المللی نیز به تبادل نظر خواهد پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان از پنجشنبه گذشته تور اروپایی خود را با سفر به مادرید پایتخت اسپانیا آغاز کرده است. ظریف در اسپانیا با خانم آرانچا گونزالس لایا وزیر امور خارجه و امور اتحادیه اروپایی اسپانیا دیدار و در خصوص آخرین وضعیت روابط دو کشور در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی به تبادل نظر پرداخت.

ظریف همچنین در دیدار با خانم ریس ماروتو وزیر صنعت، تجارت و گردشگری اسپانیا که ریاست طرف اسپانیایی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور را نیز بر عهده دارد، همکاری های دوکشور در حوزه های اقتصادی و تجاری را مورد گفت‌وگو و تبادل نظر قرار داد.

تمام اعضای اتحادیه اروپا غیر مستقیم در مذاکرات وین حاضر هستند/ نقش کاتالیزوری اسپانیا و ایتالیا

حنیف غفاری کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اهداف تور اروپایی ظریف، اظهار کرد: برای هر کشور و هر بازیگری در نظام بین الملل، ایجاد و انعقاد روابط دو جانبه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران هم ارتباطات دو جانبه‌ای را با کشور‌های مختلف دنیا در قاره‌های مختلف مد نظر دارد و برای آنها برنامه ریزی و در خصوص تقویت این روابط رایزنی می‌کند.

او با بیان اینکه باید دید آیا سفر ظریف به کشور‌های اروپایی مصداق یک سفر با اهداف دو جانبه است یا خیر، اظهار کرد: اکنون متغیری به نام مذاکرات وین داریم که به نوعی کل اتحادیه اروپا را در این پروسه دخیل کرده است. جز تروئیکای اروپایی یعنی انگلیس، آلمان و فرانسه نام اتحادیه اروپا هم در مذاکرات درج می‌شود، یعنی تمامی اعضای اتحادیه اروپا غیر مستقیم در مذاکرات وین حاضر هستند و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خروجی نشست را برای آنها تشریح می‌کند.

غفاری ادامه داد: کشور‌هایی مانند اسپانیا و ایتالیا نقش کاتالیزور و عامل تسریع کننده در شدت بخشی به مذاکرات دارند، با وجود اینکه در مذاکرات مستقیما حاضر نیستند، اما می‌توانند بر بازیگران حاضر در مذاکرات خصوصا آلمان و فرانسه که سران اتحادیه اروپا و منطقه یورو هستند، تاثیر بگذارند.

موضع منطقی و قوی جمهوری اسلامی ایران برای عدم حضور در اتریش 

کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به لغو سفر ظریف به اتریش، گفت: این سفر به دلیل برافراشتن پرچم رژیم اشغالگر قدس بر ساختمان وزارت خارجه اتریش لغو شد. اکنون احزاب افراطی یعنی تلفیقی از حزب آزادی و حزب مردم را  در وین بر سر کار هستند و متاسفانه جریان‌های صهیونیستی بر هر دوی این احزاب احاطه دارند و همین مسئله باعث شد که اتریش بدترین موضع ممکن را در قبال نسل کشی ظالمانه صهیونیست‌ها بگیرد، بنابراین موضع منطقی و قوی که جمهوری اسلامی ایران در اینجا باید می‌گرفت عدم حضور در اتریش بود.

او افزود: اما فراموش نکنیم که اتریش اکنون میزبان مذاکرات برجام است و همواره تلاش داشته در بزنگاه‌های بین المللی نقش میزبان را ایفا کند، در زمینه فراتر از دیپلماسی و روابط دو جانبه با این کشور‌ها با توجه به برهه‌ای که در آن قرار داریم، هریک از این سفر‌ها قطعا تاثیری ولو غیر مستقیم بر فضای مذاکرات با اعضای ۴+۱ خواهد گذاشت.

جمهوری خواهان به خوبی می‌دانند، توقف مذاکرات وین به ضرر خودشان است

غفاری درباره فشار حزب جمهوری خواه آمریکا بر بایدن برای توقف مذاکرات وین، اظهارکرد: در سیاست خارجی هر کشور یک موضع اعلامی داریم که بعضا سناتور‌ها و اعضای ارشد یک حزب مواضعی را رسما اعلام می‌کنند، مانند سناتور‌های جمهوری خواه و مقامات ارشد این حزب که اعلام کردند که بایدن باید مذاکرات وین را در حمایت از رژیم اشغالگر قدس متوقف کند، با وجود اینکه خودشان می‌دانند مقصر درگیری و جنگ رژیم صهیونیستی بوده است و نسل کشی و کودک کشی ظالمانه صهیونیست‌ها را مشاهده می‌کنند.

کارشناس مسائل بین الملل با تاکید بر اینکه خود جمهوری خواهان به خوبی می‌دانند، توقف مذاکرات وین به ضرر آنهاست، تصریح کرد: آنها به خوبی آگاهند که محور مقاومت دست برتر را در منطقه دارد و قدرت مانور آن در منطقه افزایش پیدا کرده و از سوی دیگر دامنه قدرت و دامنه مانور واشنگتن و رژیم صهیونیستی در منطقه غرب آسیا کاملا محدود شده است، اما اینکه چنین مواضعی را اعلام می‌کنند بخش مهمی از آن به دلیل تسویه حساب داخلی  با دولت بایدن و ایجاد مانع در همان ابتدای مسیر در مقابل دولت بایدن است، علاوه بر این لابی‌های صهیونیستی خصوصا آیپک که بر جمهوری خواهان تسلط زیادی دارد از آن‌ها می‌خواهند که چنین مواضعی را در ظاهر هم که شده اتخاذ کنند.

بیشتر بخوانید

گفت‌وگوهای خوبی با پاپ، نخست‌وزیر و وزیر خارجه واتیکان داشتم موضوعی به نام توافق اولیه در مذاکرات وین وجود ندارد/ روند ورود ۶۰ میلیون دوز واکسن روسی از نیمه خرداد آغاز می‌شود

او افزود: در واقع حتی بسیاری از جمهوری خواهان هم متفق القول هستند که اعمال فشار بر ایران یا اقداماتی مانند توقف مذاکرات در برهه فعلی فقط هزینه‌های آمریکا در نظام بین الملل را در قبال ایران و غرب آسیا بالا می‌برد، بنابراین باید در اینجا میان موضع اعلامی آن‌ها و آنچه که در واقعیت می‌پندارند، تفکیک و تمایز منطقی قائل شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اتحادیه اروپا توافق هسته ای ایران اتحادیه اروپا جمهوری خواهان توقف مذاکرات سیاست خارجی مذاکرات وین بین الملل همکاری ها دو جانبه روابط دو کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۰۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسامه حمدان: حمله زمینی به رفح موجب توقف مذاکرات می‌شود

یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تاکید کرد که قدرت و توانمندی مقاومت در غزه همواره دشمن را غافلگیر کرده و حمله زمینی به شهر رفح منجر به توقف مذاکرات خواهد شد.

به گزارش ایسنا، اسامه حمدان، یکی از رهبران جنبش حماس خاطرنشان کرد مقاومت در میدان نبرد در خط مقدم درگیری مبارزه می‌کند و به دشمن ضربه وارد می‌کند.

براساس گزارش المنار، اسامه حمدان اعلام کرد که مقاومت وارد مرحله رویارویی دائمی با دشمن صهیونیستی شده است و قدرت و توان مقاومت همچنان در سطحی عالی قرار دارد.

این رهبر جنبش حماس در ادامه افزود تیپ‌های نخبه ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه ازهم پاشیده‌اند.

حمدان همچنین گفت: مقاومت در سلامت کامل به سر می‌برد و دشمن اکنون با این سوال راهبردی روبه‌رو است که این نبرد تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.

وی تاکید کرد که تماس‌ها میان رهبران مقاومت در نوار غزه و دفتر سیاسی جنبش حماس به شیوه‌های مشخصی ادامه دارد و رهبران مقاومت از نزدیک اوضاع میدانی را دنبال می‌کنند.

وی ادامه داد: ما با محمد الضیف (فرمانده القسام) و یحیی السنوار (رئیس حماس در غزه) دائماً در ارتباط هستیم.

اسامه حمدان عنوان کرد که دشمن صهیونیستی به تضعیف توانمندی مقاومت چشم امید دوخته اما مقاومت خود را کاملا برای نبرد آماده کرده است.

وی اظهار داشت: ما شاهد اقدام میدانی هماهنگ‌شده و مشورت بی‌وقفه میان محور مقاومت هستیم و آنچه در جریان پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی شاهد بودیم، پایه‌گذار مرحله تازه‌ای شد.

این رهبر جنبش حماس گفت یکی از مهم‌ترین نتایج این نبرد قدرت گرفتن هرچه بیشتر محور مقاومت بود. مقاومت پروژه سلطه سیاسی جدید دشمن در نوار غزه را با شکست مواجه کرد.

اسامه حمدان افزود: هر نظامی مسلحی در غزه، دشمن ملت فلسطین به‌شمار می‌آید و مدیریت اسکله دریایی در غزه برعهده دولت آمریکا است.

وی ضمن استقبال از وساطت چین گفت: مانعی برای نقش‌آفرینی طرف‌های مختلف نداریم.

اسامه حمدان تاکید کرد: در صورتیکه دشمن اقدام به حمله زمینی به رفح کند، مذاکرات متوقف خواهد شد، زیرا مقاومت زیر تبادل آتش مذاکره نمی‌کند.

وی تصریح کرد: موضع ما در رابطه با طرحی که اکنون بر سر آن مذاکره می‌شود منفی است و دشمن می‌خواهد با عملیات رفح از همه باج‌گیری کند. در صورت حمله زمینی به رفح، مقاومت اقداماتی میدانی انجام خواهد داد.

حمدان در پایان عنوان کرد: به رغم حمایت‌های آمریکا اقدامات ارتش رژیم صهیونیستی دیگر کسی را قانع نمی‌کند.

رژیم صهیونیستی درحال زمینه‌چینی برای یورش به «رفح» است و در همین راستا، «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش این رژیم عصر یکشنبه اعلام کرد که طرح حمله زمینی به رفح را تایید کرده است.

رفح در حال حاضر میزبان بیش از نیمی از جمعیت غزه است که بر اثر جنگ آواره شده‌اند و همچنین مسیر اصلی کمک‌های بشردوستانه به حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است که نیاز مبرمی به این کمک‌ها دارند.

ارتش رژیم صهیونیستی با آغاز حملات به شمال نوار غزه مدعی شد جنوب این منطقه تحت‌ محاصره امن است و ساکنان شمال می‌توانند به این منطقه بروند، اما با ادامه جنگ حملات زمینی و هوایی را نیز به جنوب نوار غزه و به‌ویژه خان یونس انجام داد تا بار دیگر آواره‌های فلسطینی را آواره کند.

این آوارگان پس از حملات به خان یونس در حال حاضر به رفح منتقل شده‌اند و رژیم صهیونیستی درصدد کوچاندن اجباری آنها به خارج سرزمین‌های فلسطین است. در همین رابطه، اخیرا «فولکر تورک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل این تهدیدهای مقامات رژیم صهیونیستی را نگران‌کننده ارزیابی کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سبقت تاریخی فوتبال ایتالیا از اسپانیا
  • دیوان لاهه خواهان توقف تلاش‌ها برای تضعیف این نهاد شد
  • حماس خواهان فشار بر رژیم صهیونیستی برای توقف جنایت‌هایش علیه خبرنگاران شد
  • با یک روز استراحت بیشتر فینال را به اسپانیا نمی‌باختیم
  • پیشنهاد‌هایی از انگلیس، اسپانیا و ایتالیا برای سردار آزمون
  • اسامه حمدان: حمله زمینی به رفح موجب توقف مذاکرات می‌شود
  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی
  • بورل در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان: اتحادیه اروپا خواهان تنش با ایران نیست
  • ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است
  • حمدان: حمله زمینی به رفح موجب توقف مذاکرات خواهد شد