Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-28@07:50:53 GMT

۳۱ اردیبهشت روز ملی اهدای عضو اهدای زندگی

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۷۴۲۰۲

۳۱ اردیبهشت روز ملی اهدای عضو اهدای زندگی

به گزارش الف به نقل از سایت اهدا، در سال ۱۳۹۴ به ابتکار و پیشنهاد واحد فراهم آوري اعضا و نسوج پيوندي  بیمارستان دکتر مسیح دانشوری و پشتیبانی دکتر ولایتی پیشنهاد ثبت این روز در صورتجلسه ی ۹۶۹ مورخ ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ در شورای علمی بیمارستان مطرح شد و به تصویب رسید تا مورد پیگیری مراحل قانونی قرار بگیرد

سپس جناب اقای دکتر پیوندی رياست وقت دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي بعد از نامه ای که جناب اقای دکتر ولایتی به ایشون زدن نامه ای رو به جناب اقای دکتر هاشمی وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي وقت برای ثبت این روز ارسال کردند و در پیوست آن دلایلی که چرا ثبت این روز در تقویم ملی کشور اهمیت داره اورده شد

جناب اقای دکتر هاشمی در تاریخ دی ماه ۱۳۹۴  پیشنهاد ثبت این روز رو به دبیر محترم شورای عالی  انقلاب فرهنگی جناب اقای دکتر مخبر دزفولی ارائه دادند و در تاریخ ابان۱۳۹۵ جناب اقای شاهمرادی دبیر شورای فرهنگ عمومی متقابلا جواب جناب اقای دکتر هاشمی رو دادند

و در نهایت در دوم شهریور ۱۳۹۵ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و از سال ۱۳۹۶ رسما وارد تقویم ملی کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مراحل فراهم آوري اعضاء

 

1.مرحله شناسايي

روشهاي شناسايي شامل:

الف: رابطين پيوند: در هر بيمارستان يک نفر که معمولا" سرپرستار يا يکي از پرسنل ICU مي باشد و با هماهنگي رياست بيمارستان انتخاب شده است ، در صورت داشتن بيمار مرگ مغزي واحد را مطلع مي نمايد.

ب: تماس مستمر که توسط هماهنگ کننده به صورت تماس تلفني با تمام بيمارستانهاي تحت پوشش هر روز انجام ميگيرد

ج:سرکشي متناوب که توسط هماهنگ کننده ها به صورت مراجعه حضوري روزانه به بيمارستانهاي تحت پوشش انجام مي شود.

 

2.مرحله ويزيت اوليه:

پس از اطلاع از وجود بيمار مرگ مغزي هماهنگ کننده واحد فراهم آوري به بيمارستان مبداء اعزام مي شود. در بيمارستان مربوطه ويزيت اوليه انجام مي شود (برخي از بيماران در معاينه اوليه حذف مي شوند) چنانچه مرگ مغزي در معاينه اوليه تائيد شد و ممنوعیتی هم برای اهدای عضو وجود نداشت به عنوان یک دهنده عضو احتمالی در نظر گرفته می شود و گام بعدی گفتگو با خانواده ایشان است

 

3.مرحله اخذ رضايت انتقال:

در صورت رضايت خانواده به اهدای عضو، فرم رضايت انتقال توسط همراهان بيمار امضاء شده و بيمار توسط خانواده خود از بیمارستان مبدا ترخيص مي گردد و به بیمارستان دکتر مسیح دانشوری منتقل می شود.

 

4.مرحله يافتن گيرنده:

پس از اين مرحله ضمن تماس با وزارتخانه,کار يافتن گيرنده براساس گروه خوني و سايز دهنده، وضعيت عمومی گيرنده ها و نوبت آنها در ليست انتظار و تطابق بافتی آغاز ميشود.

 

5.مرحله انتقال:

پس از تکميل فرم رضايت انتقال و انجام مراحل ترخيص و بعد از هماهنگي هاي لازم آمبولانس مجهز به همراه متخصص بيهوشي و هماهنگ کننده واحد به بيمارستان مبداء اعزام مي شود و اهدا کننده به بيمارستان دکتر مسيح دانشوري منتقل مي گردد.

 

6.مرحله نگهداري :

بعد از انتقال به بيمارستان دکتر مسيح دانشوري, مورد مرگ مغزی به آي سِي يِو منتقل شده و توسط متخصصيان بيهوشي وضعيت بيمار پايدار شده و مراحل مراقبت شروع مي شود. در طول مرحله نگهداري، متخصص بيهوشي و يکي از هماهنگ کننده ها و يک پرستار و کمک پرستار مجرب دائما" وضعيت بيمار را کنترل مي کنند.

 

7.مرحله تائيد مرگ مغزي:

در اين مرحله از متخصصان جراحي اعصاب ، اعصاب، داخلي ، بيهوشي و پزشکی قانونی به صورت جداگانه دعوت مي شود تا مورد را ويزيت نمايند و مرگ مغزي را در وی تائيد یا رد کنند . متخصصين مذکور مستقيما" از وزارتخانه و بدون دخالت واحد انتخاب مي شوند و متخصص پزشکی قانونی علاوه بر معاینه بیمار، قانونی بودن کلیه مراحل را بررسی مینماید.

 

8.مرحله اخذ رضايت برداشت عضو:

پس از تائيد نهایی مرگ مغزي توسط هر پنج نفر تائيد کننده مرگ مغزي جلسه توجيهي در محل واحد پيوند با حضور مسئول اهدای عضو ، مددکار ، روانشناس ، هماهنگ کننده ها و خانواده اهدا کننده برگزار مي شود و ضمن توجيه خانواده رضايت نهايي براي اهدای عضو از آنها اخذ مي شود.

 

9.مرحله هماهنگي:

در اين مرحله هماهنگي با تيمهاي مختلف سراسر کشور و مسئولين اتاق عمل و پرسنل درباره زمان عمل و مراحل بعدي  انجام مي شود.

 

10.مرحله برداشت عضو:

در اين مرحله بيمار به اطاق عمل برده مي شود و تحويل تيم حاضر در اطاق عمل داده و برداشت اعضا انجام مي شود. و در پايان عمل ، محل عمل توسط يکي از جراحان به خوبي ترميم شده و بيمار تحويل سردخانه مي شود.

 

11.مرحله انتقال متوفي:

در اين مرحله پس از انجام مراحل ترخيص توسط واحد فراهم آوري، آمبولانس جهت انتقال به پزشکي قانوني و يا محل تدفين هماهنگ مي شود.

 

12.مرحله تقدير و شرکت در مراسم خاکسپاري:          

در اين مرحله هماهنگ کننده واحد فراهم آوري با تقديرنامه مخصوص و بنر در مراسم ختم اهدا کننده شرکت کرده و ضمن تقدير از خانواده ، در صورتي که شرايط اجازه دهد متن تقديرنامه را پشت بلندگو قرائت مي کند.

 

13.مرحله نگارش گزارش هاروست

پس از انجام هر هاروست گزارش چگونگي انجام آن با کليه جزئيات توسط مسئول اهداي عضو  نوشته مي شود.

 

منبع: الف

کلیدواژه: واحد فراهم آوری جناب اقای دکتر هماهنگ کننده انجام می شود ثبت این روز اهدای عضو مرگ مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۴۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کبد جوان ۲۲ ساله کرمانی به یک بیمار در شیراز زندگی بخشید

به گزارش خبرنگار مهر، رضا جعفری، صبح جمعه به خبرنگاران گفت: کبد زنده یاد امیرحسین ربیعی جوان ۲۲ ساله اهل و ساکن کرمان که در اثر حادثه تصادف دچار مرگ مغزی شده بود، صبح امروز جمعه هفتم اردیبهشت ماه برای پیوند به شیراز منتقل و به یک بیمار نیازمند دریافت عضو اهدا شد.

وی افزود: امیرحسین چهار روز قبل در اثر سانحه تصادف به بیمارستان شهید باهنر منتقل و متأسفانه علیرغم تلاش‌های کادر درمان دچار مرگ مغزی شده بود که پس از تأیید مرگ مغزی و رضایت اهدا عضو از خانواده، کبد وی جهت پیوند به شیراز منتقل شد.

جعفری، با بیان اینکه تاکنون ۲۲۰ اهدای عضو در استان کرمان انجام شده است، تصریح کرد: باید از زحمات و تلاش‌های مسئول و هماهنگ کنندگان واحد فراهم آوری اعضای پیوندی کرمان، کادر جراحی، ارتوپدی و بیهوشی و کادر پرستاری بخش‌های جراحی و آی سی یو و همکاران اتاق عمل بیمارستان شهید باهنر تقدیر و تشکر کرد.

وی افزود: علاوه بر کبد، قسمتی از استخوان زانو وی نیز جهت ترمیم مشکل حرکتی زانو سه بیمار برداشته شد تا به این عزیزان پیوند زده شود.

کد خبر 6088976

دیگر خبرها

  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • بزرگان پرسپولیس برابر آلومینیوم بزرگی نکردند/ خط دفاع هماهنگ نیست
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد
  • کبد جوان ۲۲ ساله کرمانی به یک بیمار در شیراز زندگی بخشید
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به ۳ بیمار
  • اهدای عضو جوان ۲۲ ساله کرمانی
  • اهدای جایزه باران مسطورا در کرمان
  • نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز