Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@16:09:40 GMT

جذب کارآمد ذرات کروناویروس هوا با کمک یک فیلتر نانوالیاف

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۷۵۱۴۶

جذب کارآمد ذرات کروناویروس هوا با کمک یک فیلتر نانوالیاف

پژوهشگران آمریکایی، نوعی فیلتر نانوالیاف ابداع کرده‌اند که می‌تواند ذرات کروناویروس را به طور کامل جذب کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه کالیفرنیا ریورساید، یک فیلتر ساخته شده از نانورشته‌های پلیمری، طی یک آزمایش و قرار گرفتن زیر سه نوع ماسک توانست ۹۹/۹ درصد ذرات هواپخش حاوی کروناویروس را جذب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"یون شن"(Yun Shen)، استادیار مهندسی شیمی "دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید"(UC Riverside) و از پژوهشگران این پروژه گفت: این نخستین پژوهشی است که در آن از ذرات هواپخش کروناویروس برای ارزیابی کارآیی فیلتراسیون ماسک‌ها و فیلترهای هوا استفاده می‌شود. در پژوهش‌های پیشین، از محلول‌های نمکی، دانه‌های پلی‌استایرن و باکتریوفاژها استفاده شده است.

پژوهشگران در این پروژه، کارآیی ماسک‌های جراحی و پنبه‌ای و لایه‌های نانوالیاف را در حذف ذرات هواپخش کروناویروس و پیشگیری از انتقال بیماری از راه هوا با یکدیگر مقایسه کردند. 

در این آزمایش، ماسک‌های پنبه‌ای فقط توانستند حدود ۴۵ تا ۷۳ درصد از ذرات هواپخش را از بین ببرند. ماسک جراحی توانست بهتر عمل کند و ۹۸ درصد از ذرات را از بین ببرد اما فیلتر نانوالیاف تقریبا همه ذرات هواپخش را از بین برد.
هم "سازمان جهانی بهداشت"(WHO) و هم مراکز کنترل بیماری تشخیص داده‌اند که ذرات هواپخش، مکانیسم اصلی انتقال کووید-۱۹ هستند. این ذرات می‌توانند برای مدت طولانی در هوا معلق بمانند و آنقدر کوچک هستند که می‌توانند به سیستم تنفسی نفوذ کنند.

ذرات هواپخش با تنفس، سرفه، صحبت کردن، فریاد زدن یا آواز خواندن منتشر می‌شوند. اگر افراد به کووید-۱۹ مبتلا باشند، این ذرات حامل کروناویروس هستند. استنشاق مقدار کافی از ذرات هواپخش کروناویروس می‌تواند افراد را بیمار کند. تلاش برای پیشگیری از گسترش کووید-۱۹، بر کاهش میزان هواپخش‌ها در محیط تمرکز دارد که به واسطه استفاده از ماسک و بهبود سیستم‌های تهویه داخلی صورت می‌گیرد.

بررسی یک ویروس جدید مسری خطرناک است و در آزمایشگاه‌هایی با بالاترین درجه ایمنی انجام می‌شود. همه پژوهش‌هایی که تاکنون در مورد کارآیی ماسک یا فیلتر انجام شده‌اند، از مواد دیگری استفاده کرده‌اند که از نظر اندازه و رفتار، به ذرات هواپخش کروناویروس شباهت دارند.

پژوهشگران با ارسال یک ولتاژ الکتریکی بالا به یک قطره "پلی‌وینیلیدین فلورید"(Polyvinylidene fluoride) مایع، یک فیلتر نانوالیاف تولید کردند و ریسمان‌هایی به قطر حدود ۳۰۰ نانومتر ساختند که حدود ۱۶۷ برابر نازک‌تر از موی انسان است. این فرآیند، سوراخ‌هایی به قطر چند میکرومتر را روی سطح نانوالیاف به وجود آورد که به آنها کمک کرد تا ۹۹/۹ درصد هواپخش‌های کروناویروس را جذب کنند.

این روش تولید موسوم به "الکتروریسی"(Electrospinning)، مقرون به صرفه است و می‌توان از آن برای تولید انبوه تجهیزات محافظتی و سیستم‌های تصفیه هوا استفاده کرد. الکتروریسی، توانایی نانوالیاف را در جذب هواپخش‌ها افزایش می‌دهد. ساختار متخلخل نانوالیاف موجب می‌شود که تنفس با آنها راحت‌تر باشد.

شن گفت: الکتروریسی می‌تواند به پیشرفت طراحی و ساخت ماسک‌ها و فیلترهای هوا کمک کند. ابداع ماسک‌ها و فیلترهای جدید با کمک فرآیند الکتروریسی، به خاطر عملکرد خوب آن در فیلتراسیون، کارآیی اقتصادی و مقیاس‌پذیری، امیدوارکننده است.

این پژوهش، در مجله "Environmental Science & Technology Letters" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کووید 19 ماسك فیلتر نانوالياف کرونا در جهان همه باهم علیه کرونا فیلتر نانوالیاف ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۵۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم تنفس هوای مطلوب در تهران

آفتاب‌‌نیوز :

آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۷۷  بود و کیفیت هوای پایتخت در شرایط قابل قبول قرار داشت. آلاینده شاخص هم‌اکنون «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۷۵ و کیفیت هوا در وضعیت قابل قبول است.

گفتنی است که شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل قبول(سالم) یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروه‌های حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کمیسیون اروپا ممکن است تیک‌تاک را فیلتر کند
  • تداوم تنفس هوای مطلوب در تهران
  • کیفیت هوای اصفهان ناسالم برای گروه‌های حساس
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • نحوه ساخت یک ابزار ساده و کارآمد برای تیز کردن چاقو در خانه (فیلم)
  • راهنمایی برای نگهداری و تمیزکاری آسیاب قهوه در منزل
  • فیلتر شکست خورد / حضور بیش از 40 میلیون ایرانی در اینستاگرام
  • گزارش‌های غیررسمی: بیش از ۴۰ میلیون ایرانی همچنان کاربر اینستاگرام هستند
  • مولدسازی دارایی‌ها سیاستی کارآمد برای حل مشکلات محلات کم‌برخوردار ارومیه
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد