Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمیل رستمی، کارگردان سینما با اشاره به قصدش برای ساخت فیلمی از ماجرای قتل فجیع بابک خرمدین گفت: «درخواستی برای دسترسی به اطلاعات پرونده این قتل و حضور در دادگاه و جلسات مربوط ارائه کرده‌ام تا با همراهی آن‌ها و بازپرس پرونده زوایای غیرژورنالیستی ماجرا را بررسی کنیم.»

او با اشاره به این‌که پیش‌تر مرحوم بابک خرمدین را نمی‌شناخته و دوست مشترکی هم ندارند، افزود: «من هیچ وقت در این سال‌ها سراغ ساخت مستند نرفته‌ام چون چندان باب میلم نبوده است، اما حادثه‌ای که برای این همکار و هم‌صنفی ما رخ داده آن‌قدر ابعاد دراماتیک زیادی دارد که تصمیم گرفتم یک مستند از این ماجرا بسازم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از وقتی خبر قتل بابک خرمدین منتشر شده، هر روز بحث‌ها و خبرهای تازه‌ای به این حادثه اضافه و تحلیل‌های مختلفی درباره آن ارائه می‌شود که کلیت واقعه را از یک مستند صرف خارج می‌کند. البته هدف اصلی من بررسی روانشناسانه و جامعه‌شناسانه این ماجرا است تا از وقوع دوباره این حوادث بتوانیم پیشگیری کنیم.»

رستمی گفت: «آن‌چه در این حادثه شاهدیم همانند قصه‌ای است که زوایای پنهان زیادی دارد و همین‌ها سبب شده ماجرای این قتل از مقوله حساسی مثل انتخابات که زندگی اجتماعی و اقتصادی و سیاسی همه ما با آن درگیر است مهم‌تر شود. در این روزها گمانه‌زنی‌ها و شایعات و منفی‌بافی‌های مختلفی هم شنیده می‌شود که همگی به بررسی دقیق ماجرا بیشتر تاکید می‌کند. بنابراین اگر اجازه مقام قضایی و بازپرس محترم را بگیرم قصد دارم کنکاش بیشتری در مقوله روانشناسی و جامعه‌شناسی این ماجرا کنم چون به هر حال پرونده یک بُعد ژورنالیستی دارد که در همین چند روز اطلاعات آن منتشر شده و باز هم می‌شود ولی من می خواهم دوربینم تصویری را ثبت و پخش کند که کار مستقیم ژورنالیستی نیست.»

کارگردان فیلم‌ «مرثیه برف» افزود:« اگر مقام قضایی با درخواستم موافقت نکند مجبور به استفاده از متریال آرشیوی خواهم بود ولی فعلا در حال طراحی سناریو هستم و کار آغاز شده و قطعا به همراهی تمام کسانی که از این حادثه و خانواده اطلاعاتی دارد نیاز دارم.»

بابک خرمدین، فیلمساز و مدرس دانشگاه، چند روز قبل به قتل رسید و پدر و مادرش اعتراف کردند که این کار توسط آن‌ها انجام شده است. این دو همچنین در بازجویی‌ها به قتل دختر و داماد خود اعتراف کرده‌اند.

۵۷۵۷

کد خبر 1517237

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بابک خرمدین سینمای مستند فیلم مستند قتل بابک خرمدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۵۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»

سردبیر فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» گفت: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر انقلاب در این فصلنامه برداشتیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، گفت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعاً نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسراییل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و افزود: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می‌کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مساله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابندی به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، گفت: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفتگو گذاشته شود.

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیاز‌های نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشور‌ها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

وی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و افزود: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگو‌هایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد. باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

او به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولاً از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام (ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است.

حکمت علاوه‌بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیت (سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد. در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد

دیگر خبرها

  • پشت پرده مسمومیت الکلی پزشکان در شیراز
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟
  • ماجرای "ترور رامین یکتاپرست، شهروند ایرانی" چیست؟
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • (ویدئو) فجیع‌ترین و بدترین پرونده قتل به روایت یک کارآگاه
  • اعتراف مادر دیانا به قتل فجیع فرزندش
  • اعتراف مادر دیانا به قتل فجیع فرزندش / او را با چاقو کشتم و آتش زدم!
  • ماجرای واژگونی وحشتناک ام وی ام X55 چه بود؟
  • اعلام تعداد پزشکان مسموم شده در ماجرای مهمانی شیراز
  • روایت آقای کاراگاه از فجیع‌ترین و بدترین پرونده‌ای که داشت | فیلم