Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین کرمانشاه؛ به نقل از فارس، پروین محجوب در خصوص ازدواج و فرزندآوری در دوران کرونا، اظهار داشت: وزارت بهداشت برای روابط زناشویی همسران در دوران کووید ۱۹ و باروری سالم و فرزندآوری در این دوران پروتکل‌های دارد که این دستورالعمل را به مراکز بهداشتی و درمانی ابلاغ شده و در حال اجرا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در خصوص وضعیت باروری در دنیا، ایران و استان کرمانشاه، گفت: مسئله کاهش باروری و جمعیت یک مسئله جهانی است و تنها خاص ایران نیست و همه دنیا نگران کاهش باروری هستند این موضوع سبب کم شدن سرمایه‌های انسانی و جمعیت مولد شده و نشان از آن دارد که در سال‌های آتی دنیا با چالش‌های زیادی روبه رو خواهد شد، بنابراین همه دنیا نگران این موضوع هستند.
رئیس گروه سلامت باروری استان کرمانشاه تصریح کرد: در چند دهه اخیر در ایران همواره وضعیت جمعیت و موالید روبه کاهش بوده و در این زمینه واقعا وضعیت نامناسبی داریم.
وی ادامه داد: از اوایل دهه ۶۰ میزان باروری (یک زن در طول دوران باروری به طور متوسط چند بچه به دنیا می‌آورد‌) کاهش یافته به طوریکه از سال ۶۸ شتاب کاهشی زیاد شد و در سال ۷۵ به حدود ۲.۸ بچه برای هر زن رسیدیم و در حال حاضر در کشور به حدود ۱.۷ بچه برای هر زن در کشور رسیده‌ایم.
محجوب وضعیت استان کرمانشاه را نامناسب‌تر از وضعیت کشور عنوان کرد و افزود: بدین صورت از عدد کشوری هم پایین‌تر هستیم یعنی یک زن در استان کرمانشاه خیلی کمتر از ۱.۷ که نرخ باروری کشور است، بچه به دنیا می‌آورد و این در بعضی از شهرستان‌ها هم نامناسب‌تر از این وضعیت است.
وی یادآور شد: باید در خصوص وضعیت باروری در استان نگران بود، مداخله کرد تا در آینده با چالش‌ مواجه نشویم.
محجوب اظهار داشت: تا سال ۱۴۲۰ وضعیت کاهشی داریم و چون هر زن کمتر از دو بچه به دنیا می‌آورد به سطح جانشینی یعنی اینکه که هر فردی به جای خود در دنیا یک جانشین بگذارد، نخواهیم رسید، بنابراین پتانسیل باروری جامعه باید به سطح بالاتر از ۲ برسد تا بتوانیم جایگیزین داشته باشیم.
این مسؤول گفت: پیش بینی شده که اگر با همین شرایط پیش برویم حدود ۳۰ تا ۴۰ سال دیگر رشد جمعیت منفی می‌شود که پیامدهای بساری را به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: وقتی تعداد بچه‌ها کم می‌شود به تبع آن جمعیت کشور کم، جمعیت جوان کم و  جمعیت سالمند بالا می‌رود؛ وقتی ترکیب جمعیتی به هم می‌خورد نشاط، بالندگی و پویایی در کشور کم می‌شود، ارتباطات خانوادگی و انسجام اجتماعی کم می‌شود، خیلی از هزینه‌ها صرف خدمات درمانی سالمند می‌شود، نیروی کار کم، مصرف‌گرایی بالا و از همه مهمتر سن ازدواج بالا می‌رود.
محجوب اضافه کرد: در حال حاضر جمعیت زیر ۱۴ سال در حال کاهش است، جمعیت ۱۵ تا ۲۹ سال نیز در حال کاهش، ولی جمعیت ۳۰ تا ۶۴ سال در حال افزایش است که جمعیت‌شناسان از آن به عنوان پنجره جمعیتی نام می‌برند که انتظار داریم مورد استفاده قرار گیرد.
وی تصریح کرد: ولادت در استان و کشور در حال کاهش است هر چند به خاطر این ولادت‌ها و کاهش مرگ و میرها عدد مطلق جمعیتی در حال افزایش است، ولی ساختار جمعیت مناسب نیست، جمعیت سالمندی کشور بیش از جمعیت دنیا است که این وضعیت نگران کننده است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سلامت باروری کرمانشاه نرخ باروری استان کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۶۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آب و هوا امروز ۷ اردیبهشت/ نیمه شرقی کشور بارانی می‌شود

سازمان هواشناسی از بارش باران طی امروز در اغلب استان‌های نیمه شرقی کشور خبر داد

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بر اساس اعلام سازمان هواشناسی کشور، امروز جمعه ۷ اردیبهشت در خراسان‌های شمالی، رضوی، جنوبی، کرمان، برخی نقاط استان‌های سیستان و بلوچستان، یزد، سمنان و ارتفاعات شرقی تهران، شنبه در برخی نقاط خراسان رضوی و جنوبی، یزد، کرمان، فارس، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و شرق خوزستان، یکشنبه در جنوب کرمان و دوشنبه در ارتفاعات مرکزی البرز و ارتفاعات مرکزی زاگرس در برخی از ساعات رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت، گاهی گردوخاک و در نقاط مستعد تگرگ پیش بینی می‌شود.

سه شنبه هفته آینده سامانه بارشی از سمت غرب وارد کشور شده و در مناطق غربی کشور بارش رخ خواهد داد. در سه روز آینده در شمال شرق، شرق و جنوب شرق کشور در برخی ساعات وزش باد شدید و گاهی گردوخاک پیش بینی می‌شود.

همچنین تا اواسط هفته آینده روند افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور پیش بینی می‌شود.

سازمان هواشناسی کشور وضعیت جوی امروز پایتخت را صاف تا قسمتی ابری همراه با وزش باد گاهی افزایش باد پیش بینی کرد. بیشینه دمای تهران امروز ۲۵ و کمینه دما ۱۵ درجه خواهد بود.

دیگر خبرها

  • وضعیت امروز دانشگاه‌های آمریکا دستاورد عملیات «وعده صادق» است
  • وضعیت آب و هوا امروز ۷ اردیبهشت/ نیمه شرقی کشور بارانی می‌شود
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • راه اندازی مرکز آنژیوگرافی ملایر در آینده ای نزدیک
  • برگزاری دومین رویداد جوانی در استان همدان
  • ببینید | ️جبلی: در آینده نزدیک تکلیف حق پخش ورزش مشخص خواهد شد‌
  • جبلی: در آینده نزدیک تکلیف حق پخش ورزش مشخص خواهد شد +فیلم
  • حل معضل پیری جمعیت و افزایش نسل نیازمند تلاش همگانی است
  • کرمانشاه یکی از استان‌های پرافتخار کشور است
  • احداث کتابخانه در10 شهر استان در آینده ای نزدیک